Tamam bacım sana da kendime de söz veriyorum . 3 hafta içinde incecik olucaz kız. 3 hafta da en az 5 kilo vericez bak. Bu böyle biline. Evet şimdi kilolara savaş ilan ediyorum. Ve dün akşam kartopu oynadıktan sonra donup, boncuk boncuk şişen ve elinle hissedilen yağlara da savaş açıyorum. Seninkilere de açıyorum. Ben hemen acil durum planı hazırlıyorum bacım. Beni bekle.
bacım bence sen ideal kiloya geldin dayandın. artık tartıdaki kiloya takılma aynaya bak, nerende fazlalık varsa orayı eriticek hareketler yap. zaten bişey yediğin de yok. daha ne kadar diyet yapasın yani.Tekrar hoşgeldin o zaman bacım.
Bak millet inzivaya çekilip bir mağarada 60 yıl durur, ben de evimde bir hafta durdum.
Herkesin inzivası, çekilişi illa uzun soluklu olacak değil ya
Yeni yıl ve sonraki yeme şokunda 2 günde 3 kilo almıştım, 4 günde o 3 kiloyu şükür yolladım bacım.
Döndük başa yani 70.200.
Hep 3-5 kilosu olup diyetisyene giden tiplere ayar olurdum, kendimce 2 dilim ekmeği kesse bu dingil bu kiloyu çoktan verir, gidip diyetisyene para bayılıyor derdim.Ama o dingil eğer 20 kilo vermiş ve son 5 kiloyu artık veremiyor da uzman yardımı alıyorsa dingil değilmiş işte, geç anladım
Ne bilem diyetisyenemi gitsem diyorum, yeni bir diyete mi başlasam diyorum.Aslında depresyonun dibindeyim bacım ya.
Bende de çok uzun zamandır iştah sıfır, yemekle aram kalmadı, en son yılbaşında normal insan yemeği yedim, hiç ne göresim ne yiyesim var ama böyle böyle de gitmiyor kilolar yahu.
Şimdi yeni diyet ya da diyetisyen beni hayvan gibi yedirecek diye de ne diyete başlamak ne de diyetsiyene gitmek istiyorum.
Her sabah yumurta haşlayıp yiyorum, akşam da kerevizi yoğurtla yiyorum ama kilo aynı.
Bu sabah değişiklik olsun dedim bir portakal yedim.Ve bu saate kadar hiç acıkmadım.Eşime kurufasülye pilav pişirdim tadına bile bakmadım.Yani hani sen çabalıyorum ama bazen koyveriyorum ve kilo veremiyorum diyorsun ya, ben koyvermiyorum, deli gibi spor yapıyorum, yemekle aram sıfır ama hala aynı yerde yüzüyorum.Hani senin yiyen de ölüyor yemeyen de mantığın gibi
Belki yürüyüşü ya da koşuyu hayatıma sokayım diyorum yüksek tempolu bir şey olsun cardio hesabı, ona da kar kış geldi, totomu mu kırayım çıkıp diyorum.Ne bilem, kollarımda pazu mu ne derler ondan çıktı yahu, az dahamekik, dambıl o bu dersem bildiğin Hulk olacağım.Falan filan bacım ya.Yani keyfim yok.
Ama se_zen'in dediği bir şey vardı; illa gidecek vücut kendini sonsuza dek kitlemez ya, şu anoreksik olanlar nasıl 20-30 kiloya düşüyor, vücut illa bir yerde inadını bırakıyor demişti.O yüzden elbet inadı kırılacak diye bir umut bekliyorum ama şey gibi hani eşek gibi çalışırsın sınavdan 3 alırsın, onca emeğine yazık olur, nerede hata yaptığını bulamazsın, ama hala çalışmaya devam edersin hatta daha çok ama gene 3 alırsın falan..Şu an kendimi öyle bir modda hissediyorum.Karada kürek çeken biri gibi.ne bilem.
Ama sen kal, herkes kalsın ya, motivasyon lazım bana, bize, hepimize.
Madem bir çatı altında şişman olduğumuz için toplandık, giden olacaksa da artık şişman olmadığı için, başardığı için, kazandığı için, eski fit ve sağlıklı günlerine döndüğü için gitsin, başka sebepten değil
bak çorba dedin de ezogelin vardı bi de onu yazmayı unutmuşum.Ben senin akşam yemek çeşitlerine bayılıyorum bacım ya.
Bebekle maşallah nasıl fırsat ve zaman bulabiliyorsun.
Ana yemekti, fiks bulgur pilavındı, yanına meze gibi bir şeyin hep oluyor, çorban bile oluyor.
Hoş bunlar normal insan evlerinde olan şeyler, ben tek çeşit, tek tabakta yediğimden böyle alt alta dizilen şeyleri görünce hem içimden eline sağlık nasıl da pişirip taşırmış, hem de maşallah nasıl da hepsini yemiş diyorum
Anaaam bu gece muhtar gibi herkesi gözetlemiş gibi oldum he, itiraf gecesi gibi oldu
Mantarı hiç yiyemem ben, plastik bebek çiğniyormuşum gibi gelir, garç garç.
Güllaç da peçeteyi sütle ıslatmışlar gibi gelir, onu da yiyemem.
(Acuk da kendimden itiraf yapayım dedim)
Öff..Bir de kendime izleyecek yol bulaydım şahane olacaktı.
Du bakam, se_zen bacı flaş flaş yeni bir diyetle gelir belkim diye iki el başta bekliyorum.
Birde şu su konusunda çalışmam lazım.
Bugün mesela az önce ilaç içerken 2 yudum su içtim.Onun harici günde 2-3 litre sıcak su içiyorum yani bitki çayı falan.Ama saf su sıfır.
Kışın bu soğukta hiç içesim gelmiyor yahu.Zaten sevmem suyu, gene yazın ihtiyaçtan içiliyor ama kışın 10 gün içmesem aklıma gelmiyor.Eşim de öyle, geçen "aa ben 2 gündür evde hiç su içmiyorum" dedi ama kolanın ,çayın dibine vuruyor.
Belki de su içmiyorum diye aynı yerde sayıyorumdur, öff ne bilem neye bahane bulacağımı şaşırdım işte
aaaa nasıl yanii tayin falanmı??Kızlar günaydın,
Yarın benim bu bankadaki son günüm. 6 yılı bırakıp gidiyorum. Ve adet olduğu üzere bir veda maili atmam gerekiyor. Mailde işte bir kaç kişiye teşekkür falan da etmeliyim. Ama çok da klasik olmasın, çok da abartılı olmasın istiyorum. Hadi bana güzel bir mesaj bulalım.
aaaa nasıl yanii tayin falanmı??
ben de karbonatlı su içmiyorum zaten. mide ekşiyince içerler bizim orda onu, ne bileyim aklıma yatmadı. limonlu su içiyorum günde bi defa, bunu karatay da söylüyo diye.@Mattika,
Alkaliye çok uzun zamandır bakıyorum ama ne bilem.Geçen birinin değerleri kötü çıkmış, karbonattanmış.Aslında bu günümüz diyetleri ya da beslenme yöntemleri şahane oh ne sağlıklı kilo verdik diyoruz da hepsi yeni trend.Bir 20 yıl sonra getirisi götürüsü ne olacak bilinmiyor.10 yıl önce Atkins modaydı, millet vurdu pastırmanın, yumurtanın dibine.Sonra ölenler, kolestrolü kabaranlar taşanlar, zart olanlar zurt olanlar.Şimdi misal Dukana'a iyi bakmıyorum ben.Vur dibine yumurtanın, tavuğun.Eee3 sene sonra ne getirecek bu kadar proteine yüklenmek acaba özelikle karaciğerde göreceğiz.Ya da bu alkali şey hesabı.Eskiden sirkeli su için modası vardı, nice kadın sirkeden medet umut edip nice midesini deldi.Şimdi de karbonat atın.Ee peki 10 yıl sonra benim böbreğimdeki oluşacak duruma bu öneriyi ortaya atan vebalini alacak mı, beni hayrına eskisi gibi iyi edecek mi..Ben biraz garip bir tipim ya, bu işlerle işkillenniyorum işte, pek sıcak bakmıyorum.Tüm bu beslenme aışkanlıklarının içinde özellikle bir tek monti ve karatay akıllı işi bana göre.Zaten monti karatay'ın sabah bir dilim ekmeğe ve de kahvaltı öncesi bir meyveye izin veren hali, yoksa mantıken aynı.
Montiye de 68de geçeceğim, sonrası bir ömür monti inşallah ama 68i görmek, Brad Pitt'i Kadıköy'de görmek kadar zor.
Bilmiyorum, 90 kiloyken mutlu bir dobiştim bacım ya.Öyle ya da böyle kilo verdim, bu günlere geldim ama şu 3 kilo 5 kilo beni depresif etti yeminle, o kadar mmutsuzum ki, aynaya hep baktığımda ıyy oram yalı, buram yağlı.A be dingil, 90 kiloyken nasıldın bir düşün, az şükret değil mi..Yok..O kadar fiziğimden nefret ediyorum ki, o kadar kendimi şişman ve berbat hissediyorum ki o kadar yani..
Hani çözüm bulamıyorum.Hayatımda bir kereviz bir yoğurt bir yumurta var hangisini çıkarayım, hangisini atayım.
Her gün minimum 500 mekik, pilates, özel kalça hareketleri, dambıl ile kol, göğüs çalışması, dans vileda sopası şeysi, dambılla bel çalışması yapıyorum.
Tamam su içmiyorum ama 2 itre bitki çayı içiyorum.
Daha ne yapmam lazım , neyi çıkarıp neyi eklemem lazım bilmiyorum ama çok mutsuzum
Bilmiyorum, bir de şöyle bir gerçek var.En son 68 kiloyu kilo vermekle hiç alakam olmayan bir zamanda işten çıkarıldığımda üzüntüden sanırım neredeyse 8 sene önce görmüştüm.65 kiloyu ise en son belki ortaokulda.
Yani belki de zorlamadan, ben 70lik bir buzdolabıyım hacı diye kabul edip, iri iri gezmem lazım.
İncelmek, kemiklerimin çıkması falan umrumda değil, o tartı beni 65 gösterecek modundayım.
İlk defa bu kadar şuursuz, bu kadar diyet konusunda çaresiz ve dibe batmış durumdayım.
O yüzden bu moddayken reçel yiyenleri bir bulsam, ah bir görsem
Bir kaç bir şey daha yazacaktım da alıntı yapmamışım unuttum
Neyse bu saate kadar diyet aradım durdum kendime.Hepsine de çok kalorili dedim, leptin çalışmaz dedim.O dedim bu dedim çömdüm yerime.Dolapta kalan kerevizleri salatalıkları falan yarın bir sıkacaktan geçireyim diyorum, 2-3 gün sebze suyu detoksu yapsam belki daha iyi olacak.Neyse herkese iyi geceler, mutlu ve hafif bir sabah
bence 3 haftada 5 kilo sizin kilodaki bi insan için fazla. durun bi daha düşünün. ama diyeti görmedik daha, güzel bişey anlaşılan.Yeniden günaydın kızlar,
Yakar bacım şimdi 2 gün hiç diyet düşünme bacım. Diyet yapmıyorsun tamam mı. Çok abartmadan canının istediklerini yiyebilirsin bacım. Beklentiler yüksek ben bugün fırsat bulup şu diyet işine bakmam lazım.
Winston burda olmana çok sevindim. Senin olman valla iyi geliyor bana
Mattika bacım merak etme bacım öyle sağlıksız bir şey yok. Öyle şok diyet falan olmayacak bacım. Zaten aslında aklıma şu winstonunda bir dönem yaptığı şekilde metobolizmayı hızlandırmak için bir şeyler yapmak var. Ama belki bir iki ilave ile falan. 3 hafta da 5 kilo aslında çok değil bacım. karatayda bile 1 haftada tam uyunca 2-2,5 kilo gidiyorsa. Bunda da haftada ortalam 1,6 kilo gidecek. Bence gayet mantıklı bacım. Hemde aç kalmadan sağlıkla vermemiz lazım.
yavaş yavaş eşini de uzaklaştırsan abur cuburdan. meyveye falan alıştır. gözünün önünde olunca çok zor olur dayanması ya. irade testi gibi mübarekMattika önemli olan ilk birinci gündü abur cuburdan uzak durabildim simdi diger günlerin daha kolay olacagina inaniyorum
Kızlar günaydın,
Yarın benim bu bankadaki son günüm. 6 yılı bırakıp gidiyorum. Ve adet olduğu üzere bir veda maili atmam gerekiyor. Mailde işte bir kaç kişiye teşekkür falan da etmeliyim. Ama çok da klasik olmasın, çok da abartılı olmasın istiyorum. Hadi bana güzel bir mesaj bulalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?