ay canımya ağlayarak okudum reşmen hadi altınlar neyşede anneciğinin aldığı nı niye şattılar çok ama çok üzüldüm ben delirirdim emin olValla canim esin almaya calismamismi besibiyerdeyi??
inanki bu yazini gözlerim dolu dolu okudum. bende altindan dolayi cok cektim.ben akraba evliligi yaptim eh oglan kiz tarafi yok diyede fazla birsey takilmadi zaten. nisanda bi kac bilezik takilmisti... dügün zamani geldi adettendir ya geline set alinir. bende sete karsiydim acikcasi altin setleri pek sevmiyordum sonra sonra kuyumcularin vitrininde ayila bayila baka baka sevdim. tabii o kuyumcudakilerdenmi alindi bana evet ama en azindan benim ayilip bayilip baktigimdan degil neyse benimde gözüm yükseklerde degil tabi.. ben set istememistim set degerinde kalinmi kalin tek bir tane bilezik istiyordum cünkü kuzenimin haniminda vardi dogumunda esi almis cok begeniyordum illede ondan istiyordum.
ama tabii olurmuymus kaynanasi geline ne takti dediklerinde en azindan setin adi varmis falan filaan... eh tamam hadi bakalim set alinacak bana.. kaynanam yani teyzem bana nisanda takilan bileziklerimi almis annemden gitmis üzerine para koyarak set almis( tabii para koydumu bilinmez ) utanc verici birsey yapti. ama annem sesini cikaramadi ablasi nede olsa ama ben biliyorum yeri gelir anam bunu ona der veya diger teyzem ona bunu soyler..a
gene dügün zamani ben annemden bana inci set al dedim... kaynanam inci setmi ( e tabi inciyi satsan ne degeri var )
cocuklugumdan beri besibiyerdelere bayilirim böyle kirmizi kurdaleye baglanmis olacaklar.. benim canim annem bana besibiyerde almisti ve o istedigim kalinmi kalin bilezikten almisti...
dügünden sonra ben bi kez daha gittim türkiyeye bilezigime bakmaya kiyamiyordum bebek gibi seviyordum koluma takmak yerine dakikalarca inceliyordum... nasil olduysa gecen sene isvicreye döndügüm sabah o bilezigi türkiyede unuttum. ve esime sakla onu gözün gibi bak bisey olursa senden bilirim dedim.
ve esimin kardesi iflas etti daha dogrusu iste salaklik etti biraz borclandi dükkanini batirdi... benim bütün altinlarimi satti esim.. benim rizam olmadan degil tabii ben olur dedim satmasina.. ama bilezigimi satma dedim esime..
ve bi gün bi duydumki bilezigimi satmislar... nasil agladim anlatamam... simdi güya kardesi evlendiginde dügünüde yakin sanirim yaza düsünüyorlar. takilan altinlari vereceklermis.... ben pek inanmiyorum ama bakalim...
yani anlayacagin su an 1 gram altinim yokkk...
tek birsey biliyorum.. bilezigimin satilmasina kaynanam sebep oldu... emin olamam asla ama bu konuda onlari hic affetmicem ben simdi altinim yok satacak altinim yok diye mobilyalarimin taksidini ödemekte gecinmekte zorluk cekiyorum....
oh be icimi döktüm ulu orta...bu altin kelimesi bendede derin yara birakti be bacim..
kaynanada oh olsun ne demek ya taktirmam ben onu geline... terbiyesiz ya ...kusura bakma...
:
yukarda ağlattın şimdide gülecem diyeağzımdan yumurta leptopun ekranına fırladıaboooow o gaynanayi vercikler benim elimeee niler yapardiiiim ay sinirden sivem degisti
yahu ne alip veremedigi var seninle kiskanc fesat sey!! yahu özürü bile kabul edilmez bu kadinin ya
dur bak bende sana bindalliyla ilgili animi anlatayim
ben normalde bindalli giyinmeyecektim.. bana isvicredede kina yapildi burdaki arkadaslarim bindallisiz olmaz giyineceksin deyince aldik fesiydi boncuklariydi herneyse... eh türkiyeye götürdük ordaki kinadada giyinecez önce tualet giyinilecek kina yakilirken bindalli..
sonracigima sözlestik bütün kuzenler kinadan sonra mc donaldsa gidicez...
dügünden önce iste son hazirliklari yapiyoruz... mc donalds olayi kesinlesmis.. bende bindalli giyinecem ya kina yakilirken eee cikarmicam tee eve gidene kadar.. ama bende kendi kendime dedim arkadas ben gitmem bindalliyla mc donaldsa falan..
sülaledeki bir cok kadin kaynanam annem teyzelerim neyse oturmusuz..
bendeki laflar siunlar..
ben: simdi biz mc donaldsa gidicez ya kinadan sonra.. e benim üzerimde mavi kabarik elbise olacak ya sonra bindalli giyinecem.....
digerleri: eee
ben: bana yardim edermisiniz mc donaldsa gitmeden üstümü degiseyim..
annem: tabii kizim rahat biseyler götürürüz biz güzel biseyler
yahu basladilar bu kotu götürürüz sunu götürürüz
bende durun beee ne rahat biseyi ne kotu ne bulüzü ben bidaha giyinecem mavi kabarik elbiseyi deyince
hepsinin surat ifadesini görecektin aptal gibi bakiyolardigiyinmekk bende inat ettim banane ben giyinecem giydireceksiniz valla gitmem ben bindalliyla hamburger yemeeyeeee
sonra annem deyince e ozaman giyinme kizim bindalliyi valla kimse beklemez kinadan sonra seni gidesiniz diye.. öyle giyinmemistim ben türkiyede
ama kendimi bindalliyla hamburger kuyrugunda hayal ettikce ve o bakislari üzerimde hissettikce gülüyorum
... velhasil kinadan sonra esim rahatsizlandi gidemedik kalori li seyler yemeye
-----------
bacim be bak nedicem... benimde gelinligim kaldi kursagimda...
ucuz olsund iye beni dogru dürüst bir moda evine bile götürmediler... igrenc bi gelinlik giyindimbidaha giyinmeyecem yani insallah bidaha giyinmem allah korusun ama.... hala aglayasim gelir.... öyle üzülyorumki gelinligim istedigim gibi olmadi diye... hep büyükler karisti diye b.k gibi oldu gelinligim
---
yahu bizde dert bitmez... getirin meyve sularini yas pastalari getirin efkar dagitacaz biz getirin
kaynanayida cekistirdik hmm tamam..
Eşimin ayak tırnağı yamuk mu çıkmış ne olmuş geçende, ki eşimin yüzünde sivilce çıksa yatak döşek yatar o derece güçlü kuvvetli, dayanıklı, metanetli bir adam varın gerisini siz hesaplayınneyse anası ateş ateş arıyor ediyor gel eve gel eve diye, neyse bu gitti.Eline tırnak makasıyla, krem tutuşturmuş, bizimki de sırıta sırıta geliyor eve.Yolda cennet müjdesini almış gibi.
Sonra 3 gün telde konuşup durdular.Yok krem iyi gelmiş mi, yok tırnağı iyileşmiş mi, yok tırnak makası işe yaramış mı..
Sen niye anana tırnağım battı diyorsun, sanırsın savaşta top düşmüş ayağına..Derde bak..Her olanı biteni anlatma diyorum, hala derin kestiği tırnak ayağını acıtmışın hikayesini koşa koşa anlatıyor.
Ben kendimi mekiğe vurayım, yoksa gece gece efkardan kendimi paralayacağım
Herkese şimdiden huzurlu, mutlu ve sağlıklı yei bir sabah diliyorum
Sa canım sağol teşekkür ederim.
ilk defa iştahimin kapandıgini gördüm canim hiç birşey istemiyor zorla yiyorum düşmemek için
selam kızlar
öğlen karnabahar salatası yaptım onu yedim pro olsun diyede 2 parça peynir .
spor olarak 48 dk yürüyüş ve dayanamayıp 500 mekik çektim. akşama doğru temizlik yemek derken birden başım döndü elim titredi . gidip bir portakal yedim . biraz dinlendim .sonra kendime geldim. akşam için salata yaptım birazda fırında evdekilere etli birşeyler yaptım ondanda yerim . akşam yeme içme olayını 7,30 da bitiriyorum.
dün eşem bana rahat bırak kendini senin zayıflama treni kaçtı demez mi uleynnn dedim zaten gaza gelip epey azimlenmiştim şimdi zirve yaptı dedim . gidin tren olsun . bak elektriklisi çıktı . kaçan kömürlü tren olsun dedim. yani kızlar bu gazla aya gidir gelirim o derece
hadi herkese kolay gele .
şu karatayy teyzemin diyetine çok özeniyorum yaaaaaa püff deli gibi yapasım varr ama ben iradesif tosbaaaaTunaydın bacılar
Haftasonu da yazmak zorunlu olsun ya ben hep bozuyorum diyeti haftasonu.
Revani yedim yani o derece.
Az önce karatay kahvaltımı yaptım yeni bi baslangıç umuyorum.
Hava güneşli gibi, oğluşu giydirip markete gideyim hava alalım.
Herkesin kaçamaksız bi haftasonu geçirmiş olmasını diliyorum
ekino bacım bildiğin 2 gün boyunca ne bulursam yedim, en fenası revaniydi. bu hafta kilo almazsam iyi yani. niye böyle oldum anlamıyorum. bişeylere canım sıkıldıkça kendimi yemeğe veriyorum sanki. of yani.
güneş var oğlanla dışarı gidelim az hava alalım dedim aman sıkıldı beyefendi, şapkaya sinir oldu monta sinir oldu, bebek arabasını saniye durdursam bastı çığlığı. alıştırdım tabi evde sakin sakin yatıp yuvarlanmaya. çığlık çığlık iki yürüdüm geldim parkta. markete falan giremedik yani.
evet ilginnur nerde, mihracee nerde?
mesaj sayma olayımız ne oldu.
haftasonu sırf buraya yazmıcam diye yedim inanın.
sıkıyönetim olsun takımda, benim gibi iradesizleri başı bol bırakmayalım.
winston ilginnur ne güzel dertleşmişsiniz öyle beni de alın aranıza.
benim de gidesim var uzaklara ama bana bağlı ve muhtaç küçük bi insan var ortada. gidemiyosun bi yere. bugün parka götürdüm diye midir nedir çığrım çığrım çığrındı demin. ne derdi olduğunu anlayamadığımda kötü oluyo ya.
eşim annesigili çağırıp duruyodu telefonda, birilerini bizim evimize çağırıyosan benim fikrimi de soraydın dedim geçen gün, o gün bugündür sürüyo mevzu. sen annemlere gelmesin dedin, kendi annene gitmek istiyosun
evlilik çocuktan önce çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyomuş, sonrası daha zormuş. tabi level atladıkça zorlaşıcak di mi.
en son evlilik aşkı öldürür mü öldürdü mü diye düşünürken buldum kendimi.
kendimi çok pis yemeye veresim var. zor tutuyorum sabahtan beri. yoruldum her an ne yedim ne yemedim diye düşünmekten ama direniyorum.
@yakar,
kııı bacım sen de koca kaynanayı yere serip, tuş etmişin daha da ben bir şey yapmadım diyosun
Böyle insanların yanında hep bir şahitlik edecek aklı selim insan lazım valla, olmadı mı ne yalanlar, ne iftiralar çıkar.
Bunlardaki oyun, hikaye bitmez.
Bazen yolun yarısına geldim, kaç nefeslik ömrüm kaldı işte daha iyi insan olayım, şunu yapayım, bunu yapayım, kalp kırmayayım falan diye kendimle sohbetleniyorum da bu 50 yaş 60 yaş üstü insanlara özellikle bu kaynanalara falan bakınca neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum, Allah sağlık sıhhat versin, herkes kendi yerine ölecek tabii ama yani yaşlılık başlamışsa, hastalıklar başlamışsa artık insan daha bir kendine çeki düzen vermezmi..Yok anam, sanırsın 20lik kız gibi oyunlar, kumpaslar, bilmemneler..
Ben geçen sene de sen böyle izin almıştın, ohh bacım yat dinlen keyfine bak demiştim de sanırım gene böyle şeyler olmuştu.Senin izinler biraz fazla mı yorucu oluyor ne bacım? :26: Ama çocuklar bir de eş bakıyorar ki hanım evde, ee bizle daha çok ilgilensin istiyorlar haliyle.Bir de adam grip olur yatak döşek yatar, ana bronşit olmuş o ne ki, kalkıp halaya bile durur..Dedem esprisine hep "dedeler ölmez, dedeler sürünür" derdi, o hesap analar ölmez, analar sürünür diyorumGeçmiş olsun bacım tekrardan.
Tünaydınar bu arada herkeşlere
(herkeş yazınca kendimi Arap bacı ilginnur gibi hissettim he)
Öğlen kalktım, cuma da regl olacağım yeme içmeyi daha da dengeleyeyim diye ne yesem ne yesem düşünüyorum, kanalların birinde bir doktor vardı, şu çok konuşup, sanki ölümsüzlüğün sırrını veriyormuş gibi heyecanlı anlatan, bilgiden çok show yapan kara suratlı adam vardı işte..Neyse bende uzuncadır meyve yemedim, dedim bir portakal yiyeyim vay ona laf etti, dedim bir dilim etimek kemireyim nerdeyse 2 aydır yemiyorum ekmek, vay dedi yağlar ve karbon vücuda direkt yapışır gitmez , siz pro yiyin.İyi dedim 2 yumurta haşlayayım, bu sefer yok beyazını ye, yok sarısını yeme, dedim zıkkımın kökü, kapadım televizyonuBen ki 21 kilo vermişim hacı, sen mi daha iyi biliyorsun, ben mi dedim arkasından adamın
He bu arada, regl döneminde kadınlar (lafa bak yok erkekler tövbe tövbe..) bir yumurta ile güne başlarsa ya da bir avuç badem, o gün boyunca açlık krizine girmezlermiş.
Adet döneminde aç olmuyoruz ki biz hödük, deli gibi tatlı istiyoruz, ohh yumurta yedim çikolata istemiyorum diyen kadın var mıdır yahu..İyice adama sinir oldumBir de yanına bir adam çıkarmış, seni çok güzel zayıflattım değil mi? Diyetteyken canın bir şey çekmedi, her şeyi yedirdim değil mi? diye mal mal sorular sorup kendini övüyor.Hayır bu diyetisyenlere gidenler demek para vermiyorlar ki, böyle ekranlara denek gibi çıkarılmayı kabul ediyorlar.Yoksa ben her randevuya 300-500 dolar verecem, bir senede şu kaadar zayıflayıp sonra doktor x beni zayıflattı diye kanal kanal niye gezeyim ki? Vermişim parasını, tutmuşum boğazımı kilo vermişim, bitmiş gitmiş işte..
Neyse..hepimize hafif, mutlu, huzurlu bir gün diliyorum.(Mümkün oldukça kaynanasız )
hödükk haaaa ay ilahiii winstgon çok hoşşsunnn canım:) Allah gönlünün muradını versin.Tünaydınar bu arada herkeşlere
(herkeş yazınca kendimi Arap bacı ilginnur gibi hissettim he)
Öğlen kalktım, cuma da regl olacağım yeme içmeyi daha da dengeleyeyim diye ne yesem ne yesem düşünüyorum, kanalların birinde bir doktor vardı, şu çok konuşup, sanki ölümsüzlüğün sırrını veriyormuş gibi heyecanlı anlatan, bilgiden çok show yapan kara suratlı adam vardı işte..Neyse bende uzuncadır meyve yemedim, dedim bir portakal yiyeyim vay ona laf etti, dedim bir dilim etimek kemireyim nerdeyse 2 aydır yemiyorum ekmek, vay dedi yağlar ve karbon vücuda direkt yapışır gitmez , siz pro yiyin.İyi dedim 2 yumurta haşlayayım, bu sefer yok beyazını ye, yok sarısını yeme, dedim zıkkımın kökü, kapadım televizyonuBen ki 21 kilo vermişim hacı, sen mi daha iyi biliyorsun, ben mi dedim arkasından adamın
He bu arada, regl döneminde kadınlar (lafa bak yok erkekler tövbe tövbe..) bir yumurta ile güne başlarsa ya da bir avuç badem, o gün boyunca açlık krizine girmezlermiş.
Adet döneminde aç olmuyoruz ki biz hödük, deli gibi tatlı istiyoruz, ohh yumurta yedim çikolata istemiyorum diyen kadın var mıdır yahu..İyice adama sinir oldumBir de yanına bir adam çıkarmış, seni çok güzel zayıflattım değil mi? Diyetteyken canın bir şey çekmedi, her şeyi yedirdim değil mi? diye mal mal sorular sorup kendini övüyor.Hayır bu diyetisyenlere gidenler demek para vermiyorlar ki, böyle ekranlara denek gibi çıkarılmayı kabul ediyorlar.Yoksa ben her randevuya 300-500 dolar verecem, bir senede şu kaadar zayıflayıp sonra doktor x beni zayıflattı diye kanal kanal niye gezeyim ki? Vermişim parasını, tutmuşum boğazımı kilo vermişim, bitmiş gitmiş işte..
Neyse..hepimize hafif, mutlu, huzurlu bir gün diliyorum.(Mümkün oldukça kaynanasız )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?