Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ekmegi,cay sekerini kestimde tatliyi napcaz yaa. beni en cok o zorluyo.cayin yaninda illa biseyler yemek istiyorum.
kurabiyedir.kektir/ buna formul bulan var mi..

kurutulmus meyvelerle kandiriyom kendimi ama valla kek yapsam sole sicak kayvenin yaninda pekte guzel olurduuuuuuu

ne keki böreği. biz çeyrek simit için okadar azar işttik . bak acısını senden çıkarmayayım. hem yenisin aceemisin çömezsin hıhı duymayalım bir daha

yazıcak çok şey var ama kızı dışarı çıkarıyorum gelince yazışırız....

kovboyyy hıııı hahahahahaah:)))))

Son düzenleme:
ne keki böreği. biz çeyrek simit için okadar azar işttik . bak acısını senden çıkarmayayım. hem yenisin aceemisin çömezsin hıhı duymayalım bir daha

ne keki bacım şekersiz nescafenin yanında kuru kuru keçiboynuzu kemiriyorum bazen ama çoğunlukla ara öğün zaten kahve oluyoooo...

yaw ne biliym hani kepek unlu falan olur. esmer sekerle olur. diyet kek falan yoggmuuu...
neyse kurumus meyveyle idare edeyim barii. bisi demedim

yaw ne biliym hani kepek unlu falan olur. esmer sekerle olur. diyet kek falan yoggmuuu...
neyse kurumus meyveyle idare edeyim barii. bisi demedim

bunlar işin latifesi de. haftasonu çocuklara pizza kek ve tatlı yaptım. benim çelik gibi iradem var ben yemem modundayım . anca 3 saat dayandım hepsinden yedim. bir hafta uğraştım onu yakmak için ne gerk var. depo fulll dolu yağ zaten ondan yakardım. boş ver keki çöreği bizim neyimize yetmiyor 1 tane incir.

Geçmişi okumadım zaten hilal için geldim tablet aldin mi kız benim koca gidip oyun tableti alınca şimdi senin ki de bir odun luk yapmış olmasın dedim :)))

dogru..inciiirrrr

bunada sukur bee. kiyafetlerin ustumde daha guzel gorundugunu dusunce motive olutorum valla. vazgectimm. ben simdilik yurtdisindayim nisanda tr gelicem herkes aa cok zayiflamissin .eski haline donmussun dediklerini hayal ediyorummm..yimiycemm.

e ozaman menumude yazayimda. bugun aksam cuma. aksam evde olmayiz belki.

sabah ac karnina kurumus ananas parcalari
ve limonlu sicak su

kahvalti.
kepek ekmekli
peynir
domates
bir dilim pastirmali sandvic
sekersiz cay

ara ogun. 10 tane fistik badem karisik

oglen.
mantarli et/firinda/
su

ara.
sekersiz cay ve incir

aksam./henuz yemedim ama muhtemel yemegim/
yagsiz tavada biftek ve salata

sekersiz caya dayanirim bacim.

bu arada bugun spora gitmeye usendim ama zumbaaaa yaptim yarim saat.

Sağolasın bacım.Gerçi öğlen onca yükendiydim, istediğim etkili mısır azarlayışını bulamadım ama o da senin ağırbaşlı, hanım hanım oluşundan kaynakanıyor, ben gibi çaçaroz bir biçimde saldırmamışsın, acuk utandım :26: Ama hala bence diyet yapan insan hem ekmeği hem simidi aynı anda yiyemez/yememeli

Bu arada geçen de araştırıyordum, bir site tuzsuz, yağsız mısır iyidir diyet dostudur yazmış, altına bir hatun "biz köyde hayvanlara mısırı dayar, şişiririz, şişman zaten şiştir kendini niye mısırla şişiriyor?" diye yazı yazmış.He valla dedim ama güüp geçtim.Şimdi sen de öyle deyince doğru dedim valla.Hani kurbandan önce hayvanlara tuz verip, şişirirler ya, demek mısır da küçük hayvanları şişiriyor.Ben de küçük bir hayvan olmadığıma , epey besii olduğuma göre benim mısır yememem lazım evet hıhı anladım

Sen git hatunun çeyrek simidine laf et ama otur bir leğen mısır ye, kendini daha besili hale getir, he birde arsız arsız "yahu bu ara göbeğim çıkıyor, yoğurttan mı?" diye yoğurda b.k at, len mısırla kendini tavuk gibi şişirmişin daha ne olsun

Tez elden mısırı bıraktım, daha da ağzıma sürersem, tavuklar kovalasın beni (Bu arada hayvan dostuğumun sınırı yoktur az çok bilirsiniz ama şu hayatta akreple bile aynı odada oturmuşluğum var ama tek korkum horoz ve tavuğun beni kovalaması ve o gagasıyla özellikle alın bölgemi-niye bimiyorum- gagalaması.-Bu ikisinden ve hatta bunların yavrularından bile ölesiye korkar kaçarım...O yüzden az önce büyük yemin etmişim yahu )

Bu arada reçelden sonra fırıncılar odasından da kınama yazısı almayayım yahu; demek istediğim ekmek de yenir diyette, simit de yenir, börek de.(Ben yemem o ayrı)Ama kahvaltıda hem börek yanına ekmek, hem pizza yanına lavaş, hem ekmek yanına simit hem kötü duruyor hem çok sağlıksız.Bunu demek istemiştim yoksa herkesin özgür iradesi, fikri, aklı, zevki kendine tabii.
Çok sert olmuşsa affola bacılar

gerçekler her zaman insanın içini acıtır. ama kendinede getirir. aman ne olacak azıcık ondan azıcık bundan diyip hala dobiş geziyorum. az bile yazdın bacım. hiç kırılmadım aksine kendime geldim.

yazıcak çok şey var ama kızı dışarı çıkarıyorum gelince yazışırız....

kovboyyy hıııı hahahahahaah:)))))

Bekliyorum, çıkışa gel
Tek başınayım ha, adam toplayıp gelme, bir de çok mekik çekecem diye belimi zorladım sanırım ya da k.çım açık yattım üşüttüm bilmiyorum belim ağrıyor, çok belime belime vurma, az vur

Haremi boşaltın, gözdem geldi
İşte normal insan olduğumda hayat boyu beslenmek istediğim günlük yemek listesi/mantığı ve oranlaması.
Her şey bir avuç, bir lokma bir hırka değil, sayılı miktarlı.1 diim pastırma, 10 adet badem, öyle bir avuç diye 25 tane deği, 3-5 diye karışık sayı yazayım arada kaynasın değil, sayıyla, ölçüyle, miktarla..Şekersiz çaylar, etle salata kombini...yanına pilavın ya da accuk, ama 3 tane, ama bir miktar ama ucundan diye patates kızartmasının olmayışı,yağsız biftek..gece yemekten sonra sanki yedikleri yetmemiş gibi gece bir vakitte bol bol meyve yemek yerine yakabileceği bir saat diliminde bir porsiyon meyve yemek..Yemekten sonra ben gibi sadece şekersiz çaya dayanmak..Allahım aşık oluyorum sanırım

Maşallah bacım, ve de hoşgedin, umarım tez zamanda da istikrarını bozmadan böyle devam eder, hemencecik gidersin

hosbulduk canimm.
mas ne kadar esprili bir uslup.
sewdimm.
zaten cizelgen' gorunce woo dedim ya. tebrik ederim. ins biz de cizelgenin bu kadar ilerledigini goruruz.
gozdeler katina ciktigima sewindimm
esimin mudahale ayarlamalari. d'yet degil ama saglikli beslnem ile ilgili okunmus onlarca siteden sonra
yemegi bole ayarladik. bakalim iki aydir ise yaradi. ins bundan sonrasinda da ise yarar.

Vinstoncum bütün hepsini açıklayayım bacım

artık şu Karatay mıdır nedir sayın hocamıza takılmıyorum artık benim eski diyetisyenin bana verdiği 1400 kalorilik diyete uymaya çalışıyorum….kısacası ben ekmeksiz unlu mamulsuz yapamıyorum…mutsuz oluyorum bacım… haaaa bunu aldım 1 veya 2 simidi ekmek arasına koydum yedim yapmıyorum..Benim çeyrek simit diye yazmamın amacı, çeyrek simidin değişim listesinde 1 porsiyon karbonhidrat öğününe denk gelmiş olmasıdır. Farkındaysan o kahvaltıda 1 dilim tam buğday ekmeği de vardı yani 2 pors. Karbon eder bu bacım yani her şey nizama uygun olmaya adaydı. Ayrıca 1 muzun yarısı bir ara öğün diğer yarısı diğer ara öğündü oda pors.lara uygundu…Bir önceki gece balıktan zehirlenmiş ve 24 saat hiç bişey yememiş emziren bir anne olarak şehriye çorbası en basit ve hazmı kolay bir çorba olarak geldi valla o yüzden onu yaptım ne bilem o geldi aklıma….yediğim sevdiğim bişey zaten değil….ahanda böyle…..

Şu yeşilliği bol kahvaltılar ise, ne bileyim yaaaa sıcak tost istiyorum bacım sabah sabah marul soğuk, domates soğuk, hıyar soğuk, hepsi don nevale yaniiii…ıııı ıııııhhh olmadı hııı evet iyi kilo verdiğimi de düşünüyorum 42 günde 85 kg dan( ki oraya utandım da 85.6 yazmadım hadi dedim düz hesap olsun yalnız 86 değil 85 hihi) 77.1 kg ya…iyi netice bence..7.9 kg…

Bacım bende goy goylamanın ne olduğunu biliyorum zaten, amacım aranıza girmek değil eski kovboy…hahahahaaaaa…..amacım istediğiniz kadar zayıflayalım ama bu iş çok sinirle başlanıcak bi iş değil demekti…sadece biraz zaman ve sabır gerektiriyor demekti…yavaş olsun ama sakin sakin olsun …aksi halde hemen ateş söner, gene diyet biter başlarız yemek yemeye demekti….veee özgüven eksikliği, süreğen hale gelen depresyon oluyor bunun sonu, denedim ben olmuyo böle bacılar demekti…..yoksa kovboyluk kim ben kim…. O kovboy ayakkabılarındaki çiviler ..ıçıma girer ben beceremem öle şeyleri zaten bacııımm….(hala gülüyorummm…..)

Ne bileyim bacılar benim stil bu…az az sakin sakin yayıla yayıla…ammmmaaaa kesinlikle durmadan…..

Haftaya 76 yı görmek mesela hedefim ....herkes hedefine bi şekilde varsın inşallahhhhh…..

selam kızlar akşam için beyaz lahana salatası yaptım içine bir parça haşlanmış tavuk ekleyip yedim çayımı aldım azicik dinlenip mekik cekecegim

bu günkü menüm

sabah
2 dilim t.buğday ekmeği
2kk peynir
domates
salatalık
2 ceviz

ara
sütlü nescafe
1 elma

öğle
-----

ara
1 keçiboynuzu
5 fındık

akşam
5 mantar ızgara
yağsız yeşillik salata
tabi karıştırdım
ekmek yok

ara
1 küçük elma
1 çay bardağı yoğurt
ve bol tarçından oluşan salata diyim...

bu aralar smoothie denen şu çocuk kusmuğundan kıvamlıca şeeye taktım kafayı....nasıl yaparımda diyet olur diye düşünüyorum....yapmam lazım çünkü bulaşık yalaşıktan sıkıldım...en azından benimki aradan çıkar bir de değişiklik olsun dedimmm...ama ilk önce areçeliğin lal serisinin blenderini alayım diyorum....ilk önce cuisinart alayım dedim ama areeçeliğinki daha güçlü motora sahip....

yulaf, yağsız yoğurt, ananas, tarçın konulabilir içine aklına başka bişey gelen varmı?????

@Ekino;
"Allah rızası için" diye bir şey rica etmiştim ama neyse
Güle güle okudum yazdıklarını, (saçmalıktan değil espirili üslubundan, ha geçende tavuk mavuk anlatırken küçük köşkün hanımefendisi gibi anlatırken birden köy çocuğuyuz şeklinde dönüş yapman çok komikti neyse bunlar sana içimde büyüttüğüm büyük aşkın itirafları ) Özellikle soğuk salatanın soğuk lezzetsizliği kısmına, karbonsuz mutsuzluk sloganarına, ayy bir de ne çirkindir o kovboy ayakkabıları kıı hem topuklu hem çivili hem rozetli falan gey ayakkabısı gibi bunlara katılıyorum..Neyse konu bu değil, ayrıca geylere saygı duyuyorum o da ayrı konu.
Diyet konusunda yazarken laf nasıl geylere geldi anlamadım ya neyse...

Tabii biz- siz diye şimdi ayrım olmasın da, burada olan eskilerin kulağı kesiklerinden olan biz diyelim, birbirimizi daha iyi tanıyoruz.Yakar bacı tavuk yazmışsa, dukana geçmiş, lor kasesine maydanoz doğramışsa sebzeli bir beslenmeye geçmiş, hiçbir şey yazmamışsa ipin ucunu biraz kaçırmış ama kendini mekikle cezalandırmış demektir, bunu anlarım
O yüzden onun menüsünde ekmek+simit görmek hem de aynı öğünde, aynı tabakta bende göz seğirmesi yaptı.
Senin de genelde çakma karatay kahvaltılarından ve daha karbondan kaçan şekilde menülerine alıştığımdan sende de durumu yadırgayarak şeey ettim işte.Sonuçta gözlerinden ve k.çından ateş çıkaran bir varlık değilim, senin 1400 kalorilik eski diyetisyenin eski diyetini yaptığını, karbonhidrat porsiyonlarının ebatları falan da uzaktan içime doğamıyor O yüzden ben körlemesine hissettiklerimi yazdım.Ha illa k.çım iki kanat diye ısrarım devam edermi, evet eder.Simit yiyecekse bir şişman, tabağına domatesini, hıyarını, semizotunu, maydanoz ve dereotunu koyacak, bir kaşık lor koyacak, tuzsuz 5 zeytin koyacak, yanına isterse bir yumurta haşlayacak ve yanına çeyrek simit koyup şekersiz çayla içecek.Hala doymuyorsa bu koca ve sağlıklı tabakla, bir zahmet midesini zımbalasın, onun için yapacak şey yok.Ama hem kahvaltı tabağından yiyip hem ekmek yiyip, hem yanına simit yemek isterçeyrek ister 18/40, şişmana çok lüks.Ayrıca diyelim diyetisyen 3 porsiyon karbon yazmış bir öğüne,o öğünde 3 porsiyon karbon var diye makarna, pilav yanına da ekmek yiyelim o zaman.Oysa ki sebzelerin bir çoğu karbonhidrat yönünden çok zengindir ve karbonhidratın ta kendisidir, illa karbonhidrat demek ekmek, simit, makarna, pilav değildir.
Muz da 100 kaloriden başlar tipine ebatına göre 250 kaloriye çıkar.Muz yerine yeşil elma yemek kaloriyi de, fazla meyve şekerinin bünyeye girişini de , bu sebeple fruktozun sebep olduğu cilt yaşlanmasını da %50 oranında azaltır.

Yani özetle bacım benim fikrim değişmedi.Ama bu senin dediklerinin eksik ya da yanlış olduğundan değil, sen de haklısın, ben de kendime göre haklıyım.

Neticede; genel olarak menü yorumlamayacağım artık.(sanırım 90. falan yazışım ama gene tutamıyorum kendimi üleeyn )ama bu son söz verişim.Özellikle de emziren annelerin zaman zaman çelikten bir dokunulmazlık kalkanı oluyor haliyle.Ben emzirmedim, doğurmadım, dokumadım sizleri anlayamıyorum haliyle.O sebeple bazen ne desem "ama ben emziriyorum" a çıkıyor kapı ve ben sizleri üzüyormuşum gibi hissediyorum.Aslında, ben börek süt yapmaz ya da baklava süt yapmaz ya da makarna süt yapmaz diye onları yazıyorum ki bunlar bilimsel gerçekler, ama gene de bazen bu sebeple anneleri kırıp, üzdüğümü düşünüyorum.Bu yüzden başta emziren anneleri, sonrasında emzirmeyen anneleri, sonrasında diğer arkadaşları artıkın eleştirmeyeceğim. (Hilal için söz vermiyorum ama, grubun en küçüğü şimdilik o, onu yerden yere vuracam,her yediğini burnundan getirecem muhahaha , şaka şakaHilal sen de özgürsün bacım, uç git özgürlüğe )

Kısacası senin de dediğin gibi bacım, hangi yoldan gidersek gidelim maksat birbirimizi motive edip kendi hedeflerimize ulaşmak, yoksa bu yol ha simitten geçmiş, ha kerevizden geçmiş orası kişiye kalmış.
Ayrıca aranıza girmek, yok eski kovboy, yeni kovboy yok burada.Hepimiz evet şişmanız ama hepimiz aynı zamanda kardeşiz (Mahsun style ).Seni de aramızda uzun uzun inşallah tanırız diyeceğim de iyi niyetli temenni mi dersin, beddua gibi mi oldu hep şişman kal hep burada kal gibi mi dersin bilemedim, o yüzden cümlenin sonu açık kalsın (He niyetim iyi ama )

Artık herkes yediğine içtiğine az dikkat etsin, ben köşeme çekiliyorum, haydin raflardan çıksın reçeller, ekmekler simitlerle raks ederken, kolalar içilip,çekirdeklerle çitlensin, baklavalar şerbetlensin, duyanlar duymayanlar acil sms geçsin, haftasonu yemek yeme şenlikleri başlasın üleeeyn

@ vinston
hem bilgilendim hem de eğlendim vinston teşekkürler bacım....

bu arada ben bir supernatural dizisi bağımlısıyım son iki bölümü izledik elimde çubuk tarçın kabuğuyla kırt kırt....önceden mısır patlatırdım aklıma geldi bende yiyemmi acep dedim vinston gibi, sonra dedim olmaz dedim, cıssss o sadece mısırla doyuruyoooo karnını arsız dedim, işte öleee dedimmmm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…