Geçmişi okumadım zaten hilal için geldim tablet aldin mi kız benim koca gidip oyun tableti alınca şimdi senin ki de bir odun luk yapmış olmasın dedim :)))
yok bacım henüz almadiyok o öyle istemiyo öyle bi odunluk yapmaz o odunluğu ben yapmıştım ama o beni dinlemedi kaliteli olsun dedi
bu arada geçmişi okuyamadim çeneniz düşmüş kızlar
Ay canım soyle mutevazi olayim diye tam 10 dk ne yazayim diye düşündüm ama hiç yapım değil ya hani millete birşey uzatırlar aman istemem der ama aslında istiyor dur iste ben onu sevmiyorum biri a ne güzel olunmuş sun dese sağol canım derim yani sağol canım ben anlarım bil. Sorun olursa bakarim yani tam ilgi alanım yeni teknoloji çıktığı zaman benim beyin onu cozene kadar birakmaz iste böyle ama kendi söküğünü dikemedim oyun tableti ne kaldik benim bilmiş kocam sayesinde :-D:-D:-D..
@ilginnur
bacım sen bu bilg. işlerinden baya iyi anlıyosun ben anca buraya geliyim facebook falan orda burda gezineyim marka model anlamam...çok anlamak için uğraşmadım gerççi.... ama vay be dedim yaniii...
@mattika
hoşgeldin bacım arada görüyorum seni ama yazışamaık annende olduğunu untmuştum.....evet anne yemekleri deyip abanmamak lazım...dönüş zor oluyor....evet bacım yağdan vere vere inşallah...kararlı birşekilde az olsun ama bizim olsun....70 kg ye kadar normal diyeele gidicem 70 den sonra zorlanıyorum bakalım belki o zaman sıkı bir diyetisyene giderim diyorum.....hepimize kolay gelsin...
@ilginnur
bacım sen bu bilg. işlerinden baya iyi anlıyosun ben anca buraya geliyim facebook falan orda burda gezineyim marka model anlamam...çok anlamak için uğraşmadım gerççi.... ama vay be dedim yaniii...
@yakar
güye bende izindeyim heeee, gece 3 e kadar oturdum sabah 8:30 da açtım gözleri şimdi ara öğün gelsinde kahve içem diye bakıyorum....
şimdilik sıfır kaçamaklar gidiyorum ama benimkiler kek istedi onu yaptım allahim keşke bir evde tek başına olsaydim şimdi
lahana sardım temizlik yaptım lahana dan arta kalanları masaya koydum gidip gelip yiyorum öğlen yemeğin de bu hadi ben kaçar
31 şubatta 60 kilo he, yeni gördüm
Bacım şaka maka 50leri görmene bir şeycik kalmamış.
Bana 60lı günler şenliği yapılmıştı ya coşku ile, sana da tez zamanda 50li kilolara erişme şenliği yapacaz inşallah.
Anam sonrasında sen iyice gaza gelip 49lara koşuyormuşsun, bizim Sezen ile suhan'ın tahtına oturuyormuşsun, ne komik olur
yahuAma neden olmasın yani..
Çok pis hasetlendim.Ben de 59u görmek istiyorum :26:
(Allahtan diğer sıskalar yok, yoksa "ben de 49 olcam "diye onlara da hasetlenirdim)
Neyse bacım, mekiğin gücü işte, heytt.
Az kaldı Yakar Rocky, acı yok acı yok
herkese iyi haftasonları
bu hafta sonu sanatımız ve alışverişimiz gelmiş. eve daha yeni girdik. bikaç picasso resmiyle müze arşınlayıp. spor marketleri hatmettik. dolayısıyla yemek aklıma bile gelmedi .pek ii oldu.
menumu yazayım.
sabah:
2 kayısı ve su.
kahvaltı:
1 dilim kepek ekmekli
peynirli ve domatesli
fırında ekmek
5 dilim sucuk.
1 mozarella dilimi
domates
cay
ara:
kahve
ve bır kucuk kare bıtter cukulata
aksam:
(eve yenı geldım hemen koftelerı koyuyorum)
6 adet köfte ve ayran.
sekersız caylarr.
bugunluk menum budur..hade gazam mubarek olaaa
@Ekino;
"Allah rızası için" diye bir şey rica etmiştim ama neyse
Güle güle okudum yazdıklarını, (saçmalıktan değil espirili üslubundan, ha geçende tavuk mavuk anlatırken küçük köşkün hanımefendisi gibi anlatırken birden köy çocuğuyuz şeklinde dönüş yapman çok komiktineyse bunlar sana içimde büyüttüğüm büyük aşkın itirafları ) Özellikle soğuk salatanın soğuk lezzetsizliği kısmına, karbonsuz mutsuzluk sloganarına, ayy bir de ne çirkindir o kovboy ayakkabıları kıı hem topuklu hem çivili hem rozetli falan gey ayakkabısı gibi bunlara katılıyorum..Neyse konu bu değil, ayrıca geylere saygı duyuyorum o da ayrı konu.
Diyet konusunda yazarken laf nasıl geylere geldi anlamadım ya neyse...
Tabii biz- siz diye şimdi ayrım olmasın da, burada olan eskilerin kulağı kesiklerinden olan biz diyelim, birbirimizi daha iyi tanıyoruz.Yakar bacı tavuk yazmışsa, dukana geçmiş, lor kasesine maydanoz doğramışsa sebzeli bir beslenmeye geçmiş, hiçbir şey yazmamışsa ipin ucunu biraz kaçırmış ama kendini mekikle cezalandırmış demektir, bunu anlarım
O yüzden onun menüsünde ekmek+simit görmek hem de aynı öğünde, aynı tabakta bende göz seğirmesi yaptı.
Senin de genelde çakma karatay kahvaltılarından ve daha karbondan kaçan şekilde menülerine alıştığımdan sende de durumu yadırgayarak şeey ettim işte.Sonuçta gözlerinden ve k.çından ateş çıkaran bir varlık değilim,senin 1400 kalorilik eski diyetisyenin eski diyetini yaptığını, karbonhidrat porsiyonlarının ebatları falan da uzaktan içime doğamıyor O yüzden ben körlemesine hissettiklerimi yazdım.Ha illa k.çım iki kanat diye ısrarım devam edermi, evet eder.Simit yiyecekse bir şişman, tabağına domatesini, hıyarını, semizotunu, maydanoz ve dereotunu koyacak, bir kaşık lor koyacak, tuzsuz 5 zeytin koyacak, yanına isterse bir yumurta haşlayacak ve yanına çeyrek simit koyup şekersiz çayla içecek.Hala doymuyorsa bu koca ve sağlıklı tabakla, bir zahmet midesini zımbalasın, onun için yapacak şey yok.Ama hem kahvaltı tabağından yiyip hem ekmek yiyip, hem yanına simit yemek isterçeyrek ister 18/40, şişmana çok lüks.Ayrıca diyelim diyetisyen 3 porsiyon karbon yazmış bir öğüne,o öğünde 3 porsiyon karbon var diye makarna, pilav yanına da ekmek yiyelim o zaman.Oysa ki sebzelerin bir çoğu karbonhidrat yönünden çok zengindir ve karbonhidratın ta kendisidir, illa karbonhidrat demek ekmek, simit, makarna, pilav değildir.
Muz da 100 kaloriden başlar tipine ebatına göre 250 kaloriye çıkar.Muz yerine yeşil elma yemek kaloriyi de, fazla meyve şekerinin bünyeye girişini de , bu sebeple fruktozun sebep olduğu cilt yaşlanmasını da %50 oranında azaltır.
Yani özetle bacım benim fikrim değişmedi.Ama bu senin dediklerinin eksik ya da yanlış olduğundan değil, sen de haklısın, ben de kendime göre haklıyım.
Neticede; genel olarak menü yorumlamayacağım artık.(sanırım 90. falan yazışım ama gene tutamıyorum kendimi üleeyn)ama bu son söz verişim.Özellikle de emziren annelerin zaman zaman çelikten bir dokunulmazlık kalkanı oluyor haliyle.Ben emzirmedim, doğurmadım, dokumadım sizleri anlayamıyorum haliyle.O sebeple bazen ne desem "ama ben emziriyorum" a çıkıyor kapı ve ben sizleri üzüyormuşum gibi hissediyorum.Aslında, ben börek süt yapmaz ya da baklava süt yapmaz ya da makarna süt yapmaz diye onları yazıyorum ki bunlar bilimsel gerçekler, ama gene de bazen bu sebeple anneleri kırıp, üzdüğümü düşünüyorum.Bu yüzden başta emziren anneleri, sonrasında emzirmeyen anneleri, sonrasında diğer arkadaşları artıkın eleştirmeyeceğim. (Hilal için söz vermiyorum ama, grubun en küçüğü şimdilik o, onu yerden yere vuracam,her yediğini burnundan getirecem muhahaha , şaka şakaHilal sen de özgürsün bacım, uç git özgürlüğe )
Kısacası senin de dediğin gibi bacım, hangi yoldan gidersek gidelim maksat birbirimizi motive edip kendi hedeflerimize ulaşmak, yoksa bu yol ha simitten geçmiş, ha kerevizden geçmiş orası kişiye kalmış.
Ayrıca aranıza girmek, yok eski kovboy, yeni kovboy yok burada.Hepimiz evet şişmanız ama hepimiz aynı zamanda kardeşiz (Mahsun style).Seni de aramızda uzun uzun inşallah tanırız diyeceğim de iyi niyetli temenni mi dersin, beddua gibi mi oldu hep şişman kal hep burada kal gibi mi dersin bilemedim, o yüzden cümlenin sonu açık kalsın (He niyetim iyi ama )
Artık herkes yediğine içtiğine az dikkat etsin, ben köşeme çekiliyorum, haydin raflardan çıksın reçeller, ekmekler simitlerle raks ederken, kolalar içilip,çekirdeklerle çitlensin, baklavalar şerbetlensin, duyanlar duymayanlar acil sms geçsin, haftasonu yemek yeme şenlikleri başlasın üleeeyn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?