yediklerinin ikiside kan şekerini ani yükselten yiyecekler...en şekerli meyveler; muz,kiraz,üzüm,incirdir... diyet listelerinde verilmez bu meyveler ki kuru olunca şeker miktarı otomatik olarak 2 kat artmış oluyor... sabah akşam spor yapıyorsun anladığım kadarıyla...aldığın kalorinin zaten fazlasını yakıyorsundur ama yediklerin şekerini dengelemiyor ani olarak yükseltiyor... yani kısacası kalori olarak yiyebilirsin ama şekerin yükseleceğinden bir süre sonra daha fazla acıkırsın
bu kadar spora bu akşam yemeği hiç olmamış ama... heleki 2.5 saat spordan sonra senin bol proteinli bir öğün yemen gerekirdi, sabah sporunda var üstelik... çok çok az akşam yemeği...
harikasın ya, 2 kilo ne demek... bebiş kaç kilo doğdu... bir de özel bir diyetisyene mi gittin, nasıl beslendin, biraz daha ayrıntılı anlatırmısın... nelere dikkat etmeliyiz ... 3-4 ay sonra bebek düşünüyoruz da o yüzden bu kadar merak ettim
en sevdiğim spor pilates, ebru şallının videolarıyla yapıyorum ben hep... sen hangi videoları yapıyorsun canım... ben yarından itibaren güzel bir spor programı hazırladım kendime... pilates, yürüyüş ve çeşitli bölgesel hareketler yapıcam 5 gün boyunca, 2 günde dinlenme...
hamilelikte yürüyüş dışında çok spor yapma imkanı yok gibi, ilk 3 ay izin vermiyormuş sanırım doktor...
aslında çok düşündüm o yoruma, ama 1. gün hani engel olamadın kendine, 2. gün de devam edince kızdım sana ne yalan söyliyeyim, kırdıysam kusura bakma ama düzelmene sevindim.... bu arada aldığın ödem gitmiş demekki... cumaya kadar spor,su ve bitki çaylarına devam ediyoruz o zaman... çarşamba, perşembe maydonoz suyuda içebilirsin... içebiliyorsan tabiki, tadının çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğimthebeauty senin sert eleştirilerin beni kendime getiriyor.. dün ve bugün hem spor hem su hem bitki çayları bu sabah 1 kilo gitmişti bile .....
cuma ya söz 1 kilo vermiş olacağım çok spor ve bol protein devam...
yarın uzun uzun yazacağım yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz... çok şanslısınız... çok emek harcayan ve bu yolda çok başarılı olan bilgili iki arkadaşımız var burada hm22 ve thebeauty nin hakkını ödeyemem... çok şey öğreniyorum... teşekkürler ikisine de...
Menümü de yazayım.
Sabah süt ile k special.
Öğle 1 tane kıymalı pide yedim.
Akşam da salata ile keten tohumlu yoğurt.
sabah 45 dk sporu hergün yapıcam yüryüşler kocama baglı o istediği zaman cıkabiliyoruzz peki ben sekeri ne yapmalıyım çikolatayı bile kestimm yani benim için büyük bii adımm
aslında çok düşündüm o yoruma, ama 1. gün hani engel olamadın kendine, 2. gün de devam edince kızdım sana ne yalan söyliyeyim, kırdıysam kusura bakma ama düzelmene sevindim.... bu arada aldığın ödem gitmiş demekki... cumaya kadar spor,su ve bitki çaylarına devam ediyoruz o zaman... çarşamba, perşembe maydonoz suyuda içebilirsin... içebiliyorsan tabiki, tadının çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim
benden onay aldı bu menü, mattikadan da alırsa olmuşsun demektir
yoğurt tüketebilirsin menülerinde, yarım yağlı ya da light olanlar tercihin olsun... tarçın kan şekerini çok iyi düzenler... bitki çaylarını kabuk tarçınla demleyip içebilirsin.. meyve yemek istiyorsan da, karpuz, elma gibi meyveleri tercih et... karpuzun yanında çok iyi olmaz ama meyvenin yanında yoğurt yada süt tüketirsen kan şekerin dengelenir... karbonhdirat alımını azalttığın an şekerin kendiliğinden dengeye girer... yani illa karbonhidrat, şeker almalıyım diye bir şey yok... yediğimiz sebzelerde bile ikisi mevcut
yogurt zaten sürekli tüketiyorum benim vazgecilmezim o zaman üzüm yok pilav yok
mümkün olduğunca tercih etme çok canın isterse miktarını azaltarak tüketebilirsin
cnm benm esimde romatizma hastasi ne tesaduf bunu soyledigin iyi oldu.ben de duydum alkali beslenmeyi. eşimin romatizmal bir rahatsizligi var. doktoru tavsiye etti bu şekilde beslenmesini ama arastirmadik hiç. kitap güzel yeterince aciklayiciysa ben de alayım.
As hastasi malsef ..cnm benm esimde romatizma hastasi ne tesaduf bunu soyledigin iyi oldu.
Kitap cok aciklayici gercekten cok ayrintili acikliyor doktorunuz cok iyiyms bravo diyorum hangi sehirdesin adini ogrenebilirmiyim doktorunzun
hoşgeldin canım, menün ve sporun süperspor yapmadan önce içebilirsen şekersiz kahve iç... daha çok enerji veriyor..
doğumdan sonra kilon kalmamış aslında... sütü artırmanın çok yemekle bir alaksı yok aslında... tamamen bol su içmekle alakalı diye düşünüyorum... neyse kilo vermen sorun değilse çabucak gider kiloların
müsait zamanında biraz daha bahsedermisin şu alkali dietiyle.. ben röportajlarını çok dinlemiştim ve artık sürekli karbonatlı su içiyorum... ama yemekten önce içileceğini bilmiyordum mesela
zarar vermiyor mu :44: ben çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkcası... ayrıca callanetics kalçayı eritmede bire bir....
pilav ve üzüm gözüme çarptı, 3 kaşık çok olmuş, kalorisi çok fazla pilavın ve ayrıca kuru üzümünde şeker oranı çok yüksek, spor yapıyorsun gerçi ama gene de kuru meyvelerin tüketilmemesi gerektiği düşüncesindeyim....
kaç kilo aldın hamilelikte... hamileleyken alınan kilolardan çok korkuyorum bengerçi sende tam tersi olmuş... ama en azından çocuğun çok sağlıklı beslenmiştir hamileliğin sırasında...
pazar günleri öğünler kayabiliyor.... su böreğini daha erken saatlerde yemeni tercih ederdim ama 1 dilim olacağı için problem yok
sende hoşgeldin... akşam yemeğin çok az geldi...hani ben doymam o menüyle, o yüzden dedim
öğle yemeği yok mu... badana yapmakta kolları çok güzel çalıştırıyor
Bebeğin emiyor mu hala ?
O emebildiği kadar emmiş olsun da verilir elbet kilolar, sonuçta çocuğun hayatı boyunca etkili bir şey bu.
Spor yapıyor olman çok güzeli bol bol paylaşım yapıp kilolar verirsin umarım burada.
Ben de bir ara ufak tefek okuduklarımla denedim ama su için dayanmak çok zor geliyor 2 saat, kışın bekliyordum da yazın cidden zor, beslenme düzeni olarak çok sağlıklı bir menü, aslında en azından karbonatlı suya dönebilirim ben.
Elma sirkesini de çok severim zaten.
Ayy o mu
Ben bir kere denedim morardı kaldı kalçam
Ondan sonra tövbe ettim, işe yarıyor mu ?
sabah 45 dk sporu hergün yapıcam yüryüşler kocama baglı o istediği zaman cıkabiliyoruzz peki ben sekeri ne yapmalıyım çikolatayı bile kestimm yani benim için büyük bii adımm
benden onay aldı bu menü, mattikadan da alırsa olmuşsun demektir
Cnm saglik icin arastir derim sadece kilo vermekle bitmiyor olay bu diyet cokuntu bir zayiflik yerine isil isil bir cilt getiriyo guzellestiriyor hem ici hem disi besliyor
Kizlarbugun neler yedigimi ancak simdi yaziyorum yarin sabah annemlere gecicem bu aksam da temizlik yaptim hep eve gelince rahat ederim diye dusundum
Sabah alkali su ictim
11de
dort parca kiymali borek
Yesil cay
yarim kibrit kutusu peynir
Iki zeytin
Iki kasik profiterol yedim ama hataydi kabul ediyorum
Oglen esimle geziyorduk kumru istedi
Ben de onunkinden bir parca kopardim
Iki bardak taze sklmis meyve suyu ictim
Aksam iki parca kiymali pide
Bi tabak domatesli mercimek corbasi
Bir de esim puding yapti rahat durmadi bir tabak ondan yedm
Ve bir tane ev baklavasi yarin hepsini esimin isyerine gonderticem
Birde bana diyorki neden kilo veremiyirum yazip buraya onun puding karistirirkenki fotosunu koyacakmisim bence bizi kiskaniyoryarin daha dikkatli olucam insallah
Kızlar bir şey soracağım, regl döneminde psikolojik olarak nasıl oluyorsunuz ? Benimkisi biraz abartı mı oluyor bilmiyorum ama her gün değil de değişen 1-2 gününde çok kötü oluyorum. 2 gün önce çok saçma bir şeye ağladım, hatırlamıyorum da neydi ama eşim filmle ilgili bir şey söyledi niye öyle diyorsun diye başladım sanırım.Böyle bakıp kaldı bana ne oldu ben bir şey demedim ki diye. Bu etkiyi azaltabilecek bir şeyler biliyor musunuz ?
As hastasi malsef ..
canım benim eşim de as hastası. aslında biz de doktor arayışı icindeyiz. içimize sinen bir doktor bulamadık. çoğu kişi de doktorlardan fayda görememis anladigim kadarıyla. çocuk beslenme ve metabolizma hastaliklari profesörü ahmet aydın var cerrahpaşada. muayene kabul etmiyor. ama bir arkadaşımız muayenehanesi olduğu dönemde hastasiymis . sürekli iletişim halindeler. ondan bazı tavsiyeler aldık.ama uygulaması çok zor. uygulayabilenler çok faydasını gördüklerini yerlerinden kalkamazken tutulmalarinin geçtiğini ve hareket kabiliyetlerinin arttigini söylüyorlar.taş devri diyetini duymussundur . o ışte. besin destekleri ve bazı kurler var bir de.ama çok zor uygulaması. sakaryadayiz biz. burda tek prof. var ona gidiyor arada. ankarada bir prof bulduk. onu da çok beğenmedik. araştırıyoruz biz de. bir de ilaçlara karşı çok duyarlı eşim. sindirim sistemini mahvediyor. enjeksiyon verecekler diye gidemedi korkusundan bir ara doktora.
Cnm saglik icin arastir derim sadece kilo vermekle bitmiyor olay bu diyet cokuntu bir zayiflik yerine isil isil bir cilt getiriyo guzellestiriyor hem ici hem disi besliyor
geçmiş olsun canım Allah şifa versin herkese
evet bazen bana da öyle oluyor her ay değil ama yılda bir kaç kere ooluyor neredeyse günes batınca bile ağlayasım geliyor cok duygusallasıyorumm
bunun için stres atmaya sevdiğin seyleri yapmaya calıs mesela bana yürümek iyi geliyor
günaydııııııııııııııııııııııın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr
canım benim eşim de as hastası. aslında biz de doktor arayışı icindeyiz. içimize sinen bir doktor bulamadık. çoğu kişi de doktorlardan fayda görememis anladigim kadarıyla. çocuk beslenme ve metabolizma hastaliklari profesörü ahmet aydın var cerrahpaşada. muayene kabul etmiyor. ama bir arkadaşımız muayenehanesi olduğu dönemde hastasiymis . sürekli iletişim halindeler. ondan bazı tavsiyeler aldık.ama uygulaması çok zor. uygulayabilenler çok faydasını gördüklerini yerlerinden kalkamazken tutulmalarinin geçtiğini ve hareket kabiliyetlerinin arttigini söylüyorlar.taş devri diyetini duymussundur . o ışte. besin destekleri ve bazı kurler var bir de.ama çok zor uygulaması. sakaryadayiz biz. burda tek prof. var ona gidiyor arada. ankarada bir prof bulduk. onu da çok beğenmedik. araştırıyoruz biz de. bir de ilaçlara karşı çok duyarlı eşim. sindirim sistemini mahvediyor. enjeksiyon verecekler diye gidemedi korkusundan bir ara doktora.
günaydııınn
sabah sabah ne yediğimi yazıyım
1 poğaça 1 bardak ayran şekersiz çay
bugün işe geç kaldığım için poğaça oldu maalesef yoksa göbek yağlandırıyo biliyorum tecrübeyle sabit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?