Melissa çayından memnun musun ? Acıktırma gibi bir durumu var mı ? Ben belli dönemlerde çok huzursuzlaşıyorum nedense işe yarayacak bir şeyler arıyorum da..
.
Bugün yediklerimi de yazayım, sabah 1 gözleme çay ile
Öğle k special süt ile
Akşam da mantar çorbası ve 4 köfte ..
yarım saat yürüyüş, yarım saat de koşum var ..
Canım sende fark ettiğim bi şey var da onu sormak istiyorum. Eğer karbonhidrat türü bir şey yiyeceksen,(bugünkü gözleme, dünde milföy yemiştin sanırım) bunu sabah öğününe koyuyorsun, buna yeni mi başladın yoksa hep böyle mi besleniyordun? Ben şu an tamamen uzak durmaya çalışıyorum bu tür gıdalardan ama bu bir bakıma yanlış bi şey mi? kilo vermem durdugu zaman biraz karbonhidrat eklesem beslenmeme faydasını görür müyüm?
Birkaç gündür içiyorum canım iştah açıyor dediler ama ben acıkma hissetmedim hiç geceleri. Ben de çok gergin ve stresli bir insanımdır o yüzden içmeye başladım, birkaç gündür sakinleştiğimi ve rahat uyudugumu hissediyorum açıkçası. Psikolojik olarak mı böyle hissediyorum bilmiyorum ama sindirime de yardımcı diye okumuştum bir yerde, o açıdan faydası gördüğümü daha kesin söyleyebilirim.
Canım sende fark ettiğim bi şey var da onu sormak istiyorum. Eğer karbonhidrat türü bir şey yiyeceksen,(bugünkü gözleme, dünde milföy yemiştin sanırım) bunu sabah öğününe koyuyorsun, buna yeni mi başladın yoksa hep böyle mi besleniyordun? Ben şu an tamamen uzak durmaya çalışıyorum bu tür gıdalardan ama bu bir bakıma yanlış bi şey mi? kilo vermem durdugu zaman biraz karbonhidrat eklesem beslenmeme faydasını görür müyüm?
Herkes menü yazmış, ben de yazayım.
Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
Ara
2 şeftali
Ara
10 badem
1 çay bardağı leblebi
Akşam
1 tabak mercimek çorbası
1 tabak yoğurtlu bulgur pilavı
Daha da bir şey yemem herhalde.
Bademe bir şey diyecek olursanız, öğle yemeğimin olmadığını da görün, olur mu? :26:
Komple kesmek yanlış bir şey. Sonuçta tüm insanların besin piramidinde en geniş yeri karbonhidratların kapsaması gerekiyor. Kilo veremeyip de listeden kırpma olayını gideceğimiz zaman da, bunu sadece ekmeklerden değil de, başka gruplardan da dengeli kesmeliyiz.
Bir süre daha etkisini gözlemledikten sonra tekrar paylaşırsan ben de deneyebilirim, gerçekten ihtiyacım oluyor, biraz dengesizim sanırım, mesela bugün çok keyifliyim ama bazen hiç sebepsiz aşırı patlama modunda oluyorum.
Aynen dediğin gibi bilerek yapıyorum, akşam yesem kilo yapacak sabah yiyip diğer öğünlerimde dengeliyorum. Tamamen kesmek derken zararlı olanlarından bahsediyorsun sanırım sebze gibi karbonhidratlardan değil, eğer kesersen daha çabuk kilo verirsin bu gerçek ama normal düzenine geçince de çok çabuk kilo alınabilir, o yüzden ben kendi adıma tamamen kesmeyi tercih etmiyorum.
Diyete başladığımdan beri genelde kaçamaklarımı öğlene kadar yapmaya çalışıyorum, öyle yapınca problem olmuyor, tabi zaman zaman akşam da yiyorum o zaman ya sabit çıkıyorum ya biraz kilo almış oluyorum ertesi güne.
.
Bademin bir sakıncası yok hatta oldukça yararlı, ara öğün olarak da tercih edilebilir ama bulgur pilavı 1 tabak çok fazla olmuş, pirinç pilavı ile arasında ciddi anlamda bir kalori farkı yok bulgur pilavının ..
Beyaz un, şeker anlamında tamamen kestim canım, tatlıları, hamur işini yemiyorum şu anda ama bir süre sonra eklemek mi gerekiyor az az da olsa o konuda biraz kafam karıştı çünkü başka bir yerde daha okumuştum. Eğer kilo vermeniz duruyorsa bir gün kaçamak türü bir şey yiyin daha sonraki günlerde kilo vermeniz yeniden başlar diye :44:
Bir süre daha etkisini gözlemledikten sonra tekrar paylaşırsan ben de deneyebilirim, gerçekten ihtiyacım oluyor, biraz dengesizim sanırım, mesela bugün çok keyifliyim ama bazen hiç sebepsiz aşırı patlama modunda oluyorum.
Beyaz undan, şekerden ve diğer dediklerinden aslında mümkünse bir ömür boyu uzak durmak lazım. O beyaz ekmekler, börekler, kekler; aslında hiçbiri doğal değil. İnsan metabolizması glukoza uygun değilmiş mesela. Glukoz demek, bizim tükettiğimiz, bildiğimiz şeker demek. Her bir şeker alımında karaciğere olmadık şeyler yaptırıyoruz.
Bu devirlerde doğmak bizim için dezavantaj oldu. Beyaz ekmeğin, simidin, poğaçanın, pizzanın, hamburgerin; çikolatanın, dondurmanın, profiterolün... Hepsinin tadını biliyoruz ve vazgeçmek kolay değil. Ama en iyisi vazgeçmek. :) Sağlıklı bir hayat sürmek için yapmamız lazım bunu.
Esmer ekmeği, bulguru, mercimeği, nohutu tercih etmemiz lazım. Su, soda, yeşilçay içmemiz lazım. Kaliteli yaşamak istiyorsak yapacaklarımız bunlar. Yok işimize gelmiyorsa; o zaman kalp hastalıklarıyla, karaciğer hastalıklarıyla, kanserle yaşamamız gerekeceğini de bilmemiz gerek. Mesela bir kanser hücresini, şeker kadar besleyen başka bir şey yokmuş. 1 hızıyla çoğalacağına 10 hızı ile çoğalıyor.
Offf, neyse, çok konuştum. İllaki bir gün kaçamak yapacaksan kaçamağı da mümkün olduğunca sağlıklı yap. Pasta yiyeceğine patates ye, muz ye. Kaçamak kavramını da değiştirmemiz lazım bence.
Bugün yediklerim:
Sabah: ılık limonlu su
Kahvaltı: 1 domates, 1 kk peynir, 3 zeytin, yeşil çay
Ara: 2 ceviz
Öğlen: Haşlanmış tavuk gögsü, 1 kase yogurt
Ara: sade türk kahvesi
Akşam: Salata ve biraz peynir yedim(bir kibrit kutusu kadar)
Gece melisa çayı içmeyi düşünüyorum
3 litreye yakın su içtim.
30 dakika egzersiz bisikletine bindim, Jilian Leve 1 videosunu yapmaya çalıştımAkşam yürüyüşe çıkmayacağım için Leslie 3 mile yaptım.
Herkes menü yazmış, ben de yazayım.
Sabah
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
Ara
2 şeftali
Ara
10 badem
1 çay bardağı leblebi
Akşam
1 tabak mercimek çorbası
1 tabak yoğurtlu bulgur pilavı
Daha da bir şey yemem herhalde.
Bademe bir şey diyecek olursanız, öğle yemeğimin olmadığını da görün, olur mu? :26:
2 kaşık pirinç = 3 kaşık bulgur demişti diyetisyenim.
Bence hem kalori olarak, hem de kaliteli karbonhidrat olması açısından birbirlerinden oldukça farklılar. :)
Beyaz undan, şekerden ve diğer dediklerinden aslında mümkünse bir ömür boyu uzak durmak lazım. O beyaz ekmekler, börekler, kekler; aslında hiçbiri doğal değil. İnsan metabolizması glukoza uygun değilmiş mesela. Glukoz demek, bizim tükettiğimiz, bildiğimiz şeker demek. Her bir şeker alımında karaciğere olmadık şeyler yaptırıyoruz.
Bu devirlerde doğmak bizim için dezavantaj oldu. Beyaz ekmeğin, simidin, poğaçanın, pizzanın, hamburgerin; çikolatanın, dondurmanın, profiterolün... Hepsinin tadını biliyoruz ve vazgeçmek kolay değil. Ama en iyisi vazgeçmek. :) Sağlıklı bir hayat sürmek için yapmamız lazım bunu.
Esmer ekmeği, bulguru, mercimeği, nohutu tercih etmemiz lazım. Su, soda, yeşilçay içmemiz lazım. Kaliteli yaşamak istiyorsak yapacaklarımız bunlar. Yok işimize gelmiyorsa; o zaman kalp hastalıklarıyla, karaciğer hastalıklarıyla, kanserle yaşamamız gerekeceğini de bilmemiz gerek. Mesela bir kanser hücresini, şeker kadar besleyen başka bir şey yokmuş. 1 hızıyla çoğalacağına 10 hızı ile çoğalıyor.
Offf, neyse, çok konuştum. İllaki bir gün kaçamak yapacaksan kaçamağı da mümkün olduğunca sağlıklı yap. Pasta yiyeceğine patates ye, muz ye. Kaçamak kavramını da değiştirmemiz lazım bence.
dexter ın yerini hiçbir dizi dolduramayacak benim içineylülde bitiyo hayatımın anlamı ya:18:
Ben olsam denerdim heralde eğer karbonhidratı keserek kilo vermekte zorlanıyorsam ama sağlıklı karbonhidratları denemelisin bence, mercimek,fasülye,bulgur vs gibi ..
Cİddi misiniz bitiyor mu ?
Hem de eylülde mi ?
Niye ama ?
Bugün düzensiz bir menü olmuş gerçekten.
Melissa çayından memnun musun ? Acıktırma gibi bir durumu var mı ? Ben belli dönemlerde çok huzursuzlaşıyorum nedense işe yarayacak bir şeyler arıyorum da..
Çok az olmuş sanki menün, ben de böyle besleniyordum ama bir süre sonra kilo vermen duruyor, sonra arttırdım öğünleri de kilolar dökülmeye başladı.
menü diyetisyenlerin verdiği liste gibi olmuş :) jilian a yeni başlıyorsun sanırım etkili mi ben ilk defa burda duydum
Çok güzel anlatmışsın canım, aslında canım bazen tatlı istediğinde gidip muz yiyorum mesela ve bu isteğim geçiyor. Kendimizi bu tür gıdalara alıştırmışız sanırım zaman içinde, psikolojik olarakta bunlarla doydugumuzu hissetmişiz, hayatımız boyunca çok fazla bulaşmamak gerekiyor sanırım bu gıdalara :26:
benim de gözüme bulgur pilavı çarptı bademden ziyade. makarna yoğurtlu yenince yakması daha zor oluyormuş belki aynı şey bulgur pilavı içinde geçerlidir.
günümüz beslenmesini süper özetlemişssinn alkısssssssssssssssss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?