bizim gibi araştıran insanlar için diyetisyenler tam bi fiyasko. bi liste veriyo eline şunu yiyeceksin diye neden nasıl yorum yapmana izin vermiyor. bilinçsiz insanlara iyi gelebilir ama bize gelmiyo işte.
ekmek konusuna gelince tamamen kesmen hızlı kilo verdirir. ama sakın karbohidratsız geçirme günü. ekmek yemediysen bulgur pilavı ye kısır ye mesela.
karatay diyeti demiştim ya geçende diyetsiyenlerle tamamen zıt tutumları. bence kendimize göre değerlendirip ortada bi yol bulmamız lazım. ekmek yiyorum ben bu ara. sabahları 1-2 dilim. öğle ya da akşamda da pilav olabiliyor. ve spor da yapmıyorum.
çok dağınık yazdım ama senin yaptığın beslenmeyi uzun süre devam ettirdiğinde vücut o yemeye alışıyo. ara ara ekmek ye az yemeyi kanıksamasın metabolizman.
diyetisyenlerin 4 yıl okudukları gerçekler az az sık sık yedirmekte, kalori hiç de az olmuyo. sonuç olarak ben bu zamandır kilo verme deneyimim var öğrendiğim şu oldu, herhangi bi diyeti veya diyetisyen kuralını kesin kabul edinip sürekli uymak doğru değil. bildiklerimizi kendimize göre hayatımıza göre yer yer esneterek dengeli bi beslenme uygulamak en iyisi.
Tebrik ederim beauty demek geldi çattı mezuniyetin tebrik ederim, umarım tayin işin de olur da rahatlarsın.
birden kilo verince yada dengesiz beslenip kilo verince yüzde cökme oluyor canım
ya yazdıklarınızdan o kadar etilendim ki eylülde bende jilliana baslıycammm
krem peynir yerine normal peynir yesen... hani yağ oranı daha yüksek diye biliyorum, yanlışsam uyarDünkü menü:
sabah: 1 dilim kepek ekmege krem peynir ve süt
arada: portakal suyu
öglen: kepek ekmekli minnacik bir sandwich ve yaninda meyveli yogurt (light)
arada: hic
aksam: izgara pirzola, salata
su cok az ictim malesef
30 günlük videosu yani shared canm, bunu yapmadan diğer videolara geçmeyin derim...kızlar jillian ın hangi videosunu yapacaksınız bir 30 günlük diye var
birde karın bölgesi çin 6 haftalık var
Kızlar bizim burada bir devlet hastahanesi var, orada ki diyetisyene kontol e gideyim dedim bu sabah. Yaptıgım diyet programımdaki dogruyu yanlışı söyler, eklemem gereken bir şey varsa da öğrenirim diye. Oturdum karşısına ne kadar zamandır diyet yaptıgımı, neler yediğimi, yaptıgım sporu anlatım, ekmegi, pilavı makarnayı kestim, en az 2 litre su içiyorum,5 den sonra yemek yemiyorum dedim.
Beni dinledi dinledi önündeki hazır listede iki üç tane oynama yaptı, sonucunda her ögünde 2 dilim ekmek, öğle yemeginde pilav ya da makarna tercihi olan akşam yemek saatinin 7-7.30 gibi oldugu ve 21.30 gibi de gece ara ögünü olan bir liste aldım. Listeye baktım ve sadece ekmek yemediğimi ve çok yararlı oldugunu düşünmediğimi söyledim, ekmekte B vitamini var deyince ceviz yiyorum dedim ben cevizi tavsiye etmiyorum, eğer bana geliyorsan benim kurallarıma uyacaksın, sen daha iyi biliyorsan gel sen benim yerime geç şeklinde bir cevap alınca üzerine daha fazla yorum yapmadım.
Söylemek istediğim liste yanlış bir liste değil evet ama ben bir süredir diyet yapıyorsam ve atıyorum toplamda 1200 kalori alıyorsam bana 1600 kalorilik bir diyet programı vermek ne kadar faydalı? Bir süredir ekmek yemiyorsam bir anda 6 dilim ekmegin oldugu bir liste bana kilo aldırmaz mı? Yine bir süredir gece yemek yemediysem, bir anda yemeye başlamak bünyemi şaşırtmaz mı? Ben bu soruların hiçbirisini soramadıgım için daha büyük soru işaretleriyle döndüm ordan. Kendimi de sorgulamaya başladım acaba ben zayıflamayı takıntı haline mi getirdim o yüzden yanlış mı yapıyorum ve bünyemi çok mu zorluyorum diye. :44:
hiç takma diyetisyeni... bilgisayar sisteminden yaşını kilonu giriyor, hoppp al sana liste... diyetisyene gitmek istiyorsan dahiliye uzmanı olan ama diyetisyenlik yapan kişilere git, ki çoğu özelde bunların... bir defa sana adamakıllı liste verebilmesi için en az bir gün boyunca tahlil yapması gerekir... öyle tek kan tahliliyle olmuyor, onların türlü türlü makinaları var... hem diet kişiye özeldir, uzmanlar bas bas bağırıyor, ceviz, fındık tüketin diyerek, nesi zararlı ki ... ama şunu da unutma 1200 cal alıyorsun belki ileride daha çok zayıflaman için 1000 cal düşeceksin... dieti bıraktığındada 1000-1200 cal civarı almalısın, yoksa verdiğin kilolar hmen geri gelir...
kızlar bugün detoks gördüm ayran detoksu yapanlar hem kendilerini daha dinç hissetmişler hem de 2 günlük bu detoksla sadece yağdan 1.5-2 kilo vermişler bu forumda gördüm baya aklıma yattı yarın başlasam diye düşünüyorm
Ben ayran detoksuna baktım da şimdi yapılan karışımı ayran aşı çorbasına benzettim biraz, malzemeleri okuyunca özellikle. :)
Yapılabilir geldi bana o yüzden.
bence de canım yapanlar zaten baş ağrısı halsizlik felan çekmemiş şok diyet değil %100 detoksmuş yarın ve cumartesi yapıcam bakalım işe yarıcak mı 1 kilo bile yağım gitse süper olur
kızlar bugün detoks gördüm ayran detoksu yapanlar hem kendilerini daha dinç hissetmişler hem de 2 günlük bu detoksla sadece yağdan 1.5-2 kilo vermişler bu forumda gördüm baya aklıma yattı yarın başlasam diye düşünüyorm
inşallah hallolur, bu aralar tek temennim tayin işi, pazartesi açıklanacak...
yüz çökmesi tamamen kas kaybından olur... yağdan kilo verildiğinde asla yüz çökmez...
eylülü bekleme şimdi başla bence, çünkü farkı gördükçe ileriki programlarını da yapmak isteyeceksin, ben mesela 3 aylık programına başlayacağım, tabi önce kendi işlerimi düzene koymalıyım
krem peynir yerine normal peynir yesen... hani yağ oranı daha yüksek diye biliyorum, yanlışsam uyar
30 günlük videosu yani shared canm, bunu yapmadan diğer videolara geçmeyin derim...
hiç takma diyetisyeni... bilgisayar sisteminden yaşını kilonu giriyor, hoppp al sana liste... diyetisyene gitmek istiyorsan dahiliye uzmanı olan ama diyetisyenlik yapan kişilere git, ki çoğu özelde bunların... bir defa sana adamakıllı liste verebilmesi için en az bir gün boyunca tahlil yapması gerekir... öyle tek kan tahliliyle olmuyor, onların türlü türlü makinaları var... hem diet kişiye özeldir, uzmanlar bas bas bağırıyor, ceviz, fındık tüketin diyerek, nesi zararlı ki ... ama şunu da unutma 1200 cal alıyorsun belki ileride daha çok zayıflaman için 1000 cal düşeceksin... dieti bıraktığındada 1000-1200 cal civarı almalısın, yoksa verdiğin kilolar hmen geri gelir...
ne detoksu ki bu... link verirmisin cnm
ben denemiştim daha önce canım deneme derim
1. aşırı şiş hissediyorsun kendini
2. baş dönmesi olabiliyor
3. az sancısı olusuyorr
onun yerine su detoaksu yada su orucu o daha etkili oluyorr
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet.../298244-100-detoks-diyeti-deneyimlerimiz.html
Musmutlu nerden okudu bilmiyorum ama bu linkte gördüm ben canım araştırırken
evet bende burdan okudum canım açıkcası baya aklıma yattı..
Canım ben şimdi internetten araştırdım da kesinlikle yag gitmiyor sadece ödem gidiyor yazıyorlar. Bir yerde de şok diyet oldugu için 1,2 defadan fazla yapmayın yazıyor. :44:
ben de az önce jilliana başladım acayip terledim dün denizdeydik yazamadımCanım tebrik ederim inşallah bizde senin gibi mezun oluruz bir gün kilolarımızı veripyolculuk ve atama konusunda da kolay gelsin, gönlünden ne geçiyorsa o olur umarım
Etkili diyorlar bakalım bizde etkisini görürsek yorum yaparız
İnşallah aksatmadan yaparız canım, bi gazla başladık hadi hayırlısı3 kilo kas yapmaz mı? benimkiler 2 kilo onda bile zorlandım ben 3 kiloyu düşünemiyorum bile :18:
fundacım yanlara eğilme hareketi eline ağırlığı alıyorsun dizine kadar uzanabildiğin kadar bir yana sonra öbür yana yanlarının sıkıştığını hissederek hatta sıkarak uzanıyorsun..
twist se bi yerden tutunup ellerinden güç alarak değil belini çevirerek sağa sola dönüyorsun ellerin sadece tam tur atmaman için seni sabit tutacak aksi halde kol çalışmak oluyor.
kavrulmamış olmak kaydıyla badem candırekmekten daha tok tutuyo beni, hem de sağlıklı.
bulgur pilavı konusunda sana katılıyorum pirinçle aynı kefeye koymak haksızlık olur. glisemik indeks diye bişey var kaloriden daha önemli bi konu. akşam öğününde yemesek daha hızlı kilo veririz ama öyle denk gelmiyo işte her zaman.
ilk 3-4 gün heryerin ağrıyo zorlanıyosun. bırakmadan devam et o zorlanma 5.günde geçiyor.
o hareketi ayna karşısında doğru yaptığına emin olarak yap. dizi sakatlayan hareketlerin başında geliyo aman dikkat et.
bugün hep okudum yazdıklarınıza katılıyorum o yüzden yazmadım aynı yorumları ...
bişey sormuştum kilo verenlere sanırım gözden kaçtı
püssküütün resimlerinde yüzünün çok çöktüğünü farkettim kilo verince sizinde oldu mu????
olaydan ziyade ''seninki''nin kıskançlığıda dikkatimi çekti nasıl birşey o ya
Olaylada igili diyebileceğim tek şey inşallah bilinçaltında yer etmemiştir... benim çok kötü bir anım var ve herzaman aklımda... hep gelir aklıma salonumdada resmi duruyor ama kaldırmak istemiyorum. ve tek diyeceğim evet ölüm bir nefes kadar yakın bize.
ben bacaklarımda inanılmaz değişim gördüm, ben ripped yaptım tabi ama sharedi düzenli yapıp çok değişim gördüğüm kişiler var...kardeşime yaptırıyorum şu an mesela...
şimdi karbonhidrattan karbonhidrata fark vardır, kuru fasulyeden hem iyi karbo hem protein alırsın, börekten kötü karbo alırsın... jillianın menüleri çok karbonhidrat ağırlıklı değil aslında, protein ağırlıklı diye biliyorum ben.... sen kendini sıkma, boğazını tut yap jillianını kesin sonuç alırsın, denenmiş, test edilmiştir
boğazınızı tutmasanız bile sıkılaşma sağlıyor, kısa sürede vücudu güzel çalıştırabilen ender programlardan biri bence... 27-30 dk olması çok hoşuma gidiyor, yap kurtul
bugün tercihlerimle uğraştım kızlar, elin ele duası geçer derler, dua edin de tayinim ankaraya istediğim yere çıksın... resmen şans ooyunu oynadım gibi hissediyorum... çok stresliyim, herkesle tartıştımhayırlısı olur inş..
menüme gelince:
sabah yağsız yapılmış kabak kızartması(actifry, yoğurt)
akşam: 5 köfte, 1 lavaş ayran
yol çok yordu artık beni, göçebe gibiyim, çok sıkıldım... yarın da 12 saatlik yolum var, pofff gitmek istemiyorum artık yeter diye haykırasım geliyor... bu arada 57.2 yim mezun olmak istiyorum kaptanım... yarın nette olurum ama gene de aklında olsun, ne olur ne olmaz...
ya yazdıklarınızdan o kadar etilendim ki eylülde bende jilliana baslıycammm
kızlar jillian ın hangi videosunu yapacaksınız bir 30 günlük diye var
birde karın bölgesi çin 6 haftalık var
Kızlar bizim burada bir devlet hastahanesi var, orada ki diyetisyene kontol e gideyim dedim bu sabah. Yaptıgım diyet programımdaki dogruyu yanlışı söyler, eklemem gereken bir şey varsa da öğrenirim diye. Oturdum karşısına ne kadar zamandır diyet yaptıgımı, neler yediğimi, yaptıgım sporu anlatım, ekmegi, pilavı makarnayı kestim, en az 2 litre su içiyorum,5 den sonra yemek yemiyorum dedim.
Beni dinledi dinledi önündeki hazır listede iki üç tane oynama yaptı, sonucunda her ögünde 2 dilim ekmek, öğle yemeginde pilav ya da makarna tercihi olan akşam yemek saatinin 7-7.30 gibi oldugu ve 21.30 gibi de gece ara ögünü olan bir liste aldım. Listeye baktım ve sadece ekmek yemediğimi ve çok yararlı oldugunu düşünmediğimi söyledim, ekmekte B vitamini var deyince ceviz yiyorum dedim ben cevizi tavsiye etmiyorum, eğer bana geliyorsan benim kurallarıma uyacaksın, sen daha iyi biliyorsan gel sen benim yerime geç şeklinde bir cevap alınca üzerine daha fazla yorum yapmadım.
Söylemek istediğim liste yanlış bir liste değil evet ama ben bir süredir diyet yapıyorsam ve atıyorum toplamda 1200 kalori alıyorsam bana 1600 kalorilik bir diyet programı vermek ne kadar faydalı? Bir süredir ekmek yemiyorsam bir anda 6 dilim ekmegin oldugu bir liste bana kilo aldırmaz mı? Yine bir süredir gece yemek yemediysem, bir anda yemeye başlamak bünyemi şaşırtmaz mı? Ben bu soruların hiçbirisini soramadıgım için daha büyük soru işaretleriyle döndüm ordan. Kendimi de sorgulamaya başladım acaba ben zayıflamayı takıntı haline mi getirdim o yüzden yanlış mı yapıyorum ve bünyemi çok mu zorluyorum diye. :44:
Benim de çok sinirim bozuldu zaten, ekmegin alışkanlık oldugu düşündüğüm için bıraktım sonra baktım gerçekten de ögünlerimi ekmeksiz yiyebiliyorum bir rahatsızlık hissetmedim. Bunu kendisine de anlattım ama bir anda savunmaya geçti. Takıntılı bir şekilde diyet yaptıgımı düşündü spora yönel falan dedi ama ben zaten spor yaptıgımı ona söylemiştim.
Harfi harfine de anlattım yediklerimi, 3 zeytin yiyorum dedim 5 zeytin verdi, 1 kk peynir yiyorum dedim 2 kk verdi. Ben zaten yediğim peyniri, zeytini zaman içinde azaltıysam neden arttırıyım ki bir anda anlayamadım. :44:
gerçekten mi
su detoksu ya da su orucu nası oluyo sadece su mu içiyoruz :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?