Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Mercani mezun olmayacak zaten söz verdi bana. Sen de arada ugra, çok güzel olur gelmen.

Çok iyi çalışıyorsun gerçekten sen hm22, hep böyle iyi mi çalışıyordun ders çalıştıgın zaman, yoksa sınav için mi hırslandın? Bende okul başladıgında ders çalışmak istiyorum böyle senin gibi, örnek oluyorsun bana çalışma konusunda. Hem foruma, hem derslere, hem eşine, hem kendine, hem de evine aynı anda vakit ayırman, isteyince çok fazla şeyle bi arada ugraşılabilecegini gösterdi bana.

Enerji içicegi ve kahve içtigin için akşam uykunun gelmemesi normal aslında. Yemek uykunu getiriyorsa kahveyi yemekten sonra içsene, ben yemekten sonra uykum gelince kahve içiyordum. Kendime getiriyordu o beni.

Son düzenleme:

Hiç böyle çalışmıyordum, şimdi diyorum ben ders çalışmayı bilmiyormuşum, masanın başına otururdum, elimde telefon, yanımda başka bir roman ve ders kitabı, sürekli bik bik bik mesaj, dur azıcık roman okuyayım, sonra hadi kitaba bakayım, hıı tamam deyip sayfaları hızlı hızlı çevirir 3-5 soru çözer bırakırdım. Bir de saate bakar 1 saat olmuş çok olmuş diye kalkardım tabi oturmaktan yoruldum ya
Sonra eczacılığı ne kadar istediğimi düşündüm, karar vermem uzun sürdü karar verdikten sonra sıra çalışmaya gelince çok daha rahat ettim, insanın hedefini istemesi çok önemli. Zaman konusunda ise kesinlikle haklısın, zamanım yok falan sadece bahaneymiş onu da gördüm.
DÜn 5-6 saat ders çalıştım, yemektir, evdir, üstüne pasta yaptım akşam, eşimle oturduk biraz derken gün bitti ama her şey de yetişti yani.Bir de son zamanlardaki düzensiz uykuma rağmen, sabah 7de kalkabilsem eskisi gibi kimbilir neler olur.

Enerji içeceğine başlayalı daha bir kaç gün oldu, kahveyi de 4ten sonra falan içmiyorum ama etkiler mi ki ?
Kahveyi yemekten sonra da deneyeyim bakalım bugün.

Öyle gerçekten, birisinin yanında utandırma da degil sadece, arkandan konuşmalar da oluyor. Kilolu oldugunda hayatındaki en önemsiz insanlar bile yorum yapma hakkını buluyor, hem de sana ait olan bi beden hakkında.
Ben en yakınlarımdan görmedim bi şey ama hiç bi samimiyetim olmayan insanların benim hakkımda konuşmalarını ögrenmiştim. Hala hırslanmam da etkilidir mesela o duyduklarım. Ama gerçekten anlamıyorum bi insana bu kadar yüzeysel bakmayı. İnsanlar istedigi sürece kilosunu da, saçlarını da her şeyini degiştirir.

Ohh maşallah.
Sabah ne uyuyabildim ne uyanabildim ben de ..

Canım ne olucak senin bu uyku sorunun ya, kahveden falan mı oluyor, relax çayı içiyordun akşamları o uykunu getirmiyor mu?

İnsanlar işte ..
Böylelerini yakınında tutmayacaksın.
Zaten ben biraz fazla seçiciyim bu konularda, hep bir koruma kalkanım vardır, 1 adım ötesine geçmek ise çok çok zordur.

Off ne bileyim izumi ya dertliyim bu konu da valla, nasıl bir off çektim.
Kahveye 1-2 gün ara verdim geçenlerde tık demedi.
Relax çay da sakinleştiriyor, adet dönemimde bile fena sayılmazdım ama uykum gelmiyor.Yorumlara baktım millet içtikten sonra anında uyuyormuş ama ben de olmuyor.

Aynıyım gerçekten Bi yanda telefon, bi yanda bilgisayar soran olursa ders çalışıyorum. :26: Çok haklısın, önce hedefine odaklanmak lazım. Hayatındaki her şeyde hedef çok önemli oluyor. Bi hedefin yoksa, kilo da veremiyorsun, sınava da çalışamıyorsun. Hep yarın yaparım, nasıl olsa zamanım var diyorsun.
Bi de benim gördüğüm bi insan çok fazla şeyle bi arada ugraşıyorsa her şeye daha iyi zaman ayırıyor. Çok fazla işin yoksa nasıl olsa zaman var yaparım diye diye yapamıyorsun. Yogunluk bi nebze yararlı da bi şey.

Kahveyi gün içinde çok içiyorsan etkiliyordur bence yine, bi de sen sade kahve içtigin için diger sütlü kahvelere göre etkisi daha fazladır. :44:

Valla strese girmemek elimde değil be canım

Ama aynen sebze meyve ağırlıklı beslenecem. Ya artık yetti canıma!!!

İnşallah canım. Beslenme konusundada haklısın! Elimden gelenin fazlasını yapacam artık!!!

---

Sabah istasyona yürüdüm bir bucuk kilometre. :)

Çok ilginç canım ya bünyeyle de alakalı demek ki. Belki daha uzun zaman mı ara vermen gerekiyor anlamadım ki. Spor yapıyor musun bu aralar, bi ara koşu yapıyordun ya eşinle o ara uyku sorunun yoktu sanki, var mıydı?

Bir şeyler zaman geçtikten sonra anlaşılıyor, mesela ben kendi adıma üniversite çalışmayı çok gerekli bulmuyordum, hala da öyle, her şekilde geçiyorsam hiç gerek yok 1 tık fazlasına, ortalamam benim için önemli değildi. O yüzden sınavdan 1 gece önce çalışır giderdim. Sonuç aynı olacaksa niye uğraşayım diye düşünürdüm.
Ama şu an bir şeyleri değiştirebilecek bir sınav olduğundan çok farklı durum.
Yoğunluk konusunda evet bence de olabilir, neye nereden zaman bulacağını şaşırıyorsun ve böyle olunca o elindeki zamanı daha verimli kullanmaya çalışıyorsun sanki.

Tabi ki sütlü kahveden çok farklı oluyor, 1 tatlı kaşığı nescafeye kaynar suyu döküveriyorum, bazen azaltıyorum kahve miktarını, sonra da içersem miktarı çok olmamış olsun gibisinden, bir de geçen okudum sade kahveye azıcık şeker atınca direk glikoz kullanılıyor, çalışırken çok etkiliyor diye, denedim de yarısından fazlasını içemedim. Sütlü kahveyi de keyif için içiyorum bazen.

günaydın , gününüz çok güzel olsun ..

bu hafta daha sıkı spor yapmaya başladım. ve her zaman olduğu gibi spora ilk başladığım iki hafta benim kilom direniyor aynı kalıyor. yada ben bu düşünce kalıbını benimsediğim için böyle oluyor bilemedim???

Ne güzel olmuş bak maşallah ..

Şu çocuk konusunda, oldum olası çocuklara bayılırım ama kendi çocuğumuz olmasın derdik hep eşimle evlenmeden önce, evlenince fikriniz değişir dediler, biz evlendikten sonra iyice uzaklaştık bebek konusundan, hiç hayal edemiyorum, başkasının çocuklarını sevelim biz

Valla strese girmemek elimde değil be canım

Ama aynen sebze meyve ağırlıklı beslenecem. Ya artık yetti canıma!!!

Canım saglıklı beslen tabi, bebegin için de çok faydalı olucaktır ilerde böyle beslenmen. Yeme şeklini şimdiden bu düzene oturtursan, hamileyken çok saglıklı beslenirsin.

bana meditasyon yaparak uykuya geçmek çok iyi geliyor. bunu yapabilmen için önceleri hazır sesli dosyalar var..sonra dinlemeden de yapabiliyorsun..
yüz kaslarını serbest bırak boynunu göğsünü mideni hisset nefesini içinde hisset falan gibi videolar... sonra bunları yaparken derin uykuya dalıyorsun... ve bu şekilde uyuduğunda 1 saat uyusan inanılmaz dinleniyorsun.

Canım spor ve kaçamaksız menüler oldugu sürece zaman içinde verirsin kilolarını. Ben uzun zamandır veremedigimiz kilolara geldigimizde vücudun bi direnç gösterdigine inanıyorum. Sen uzun zamandır veremedigin kiloda mısın şu an?

ben uzun yıllar 65 68 kilodaydım.
sonra kilo almaya başladım uzun sürede 74 75 de kaldım..
sonra iş değişikliği yaptım daha hareketsiz bir yaşam başladı ve 1.5 yıl 85 kiloda kaldım hatta 2 yıl ...
bir süre dikkat ettim ama hiç kilo veremedim sonra vermeye başladım ve 82 kiloda buraya girdim...ayda 3 kilo verdim buraya girdikten sonra.. aslında yavaş yavaş veriyorum inşallah kalıcı olacak bu defa..

Evet canım güzel kilo vermişsin, ama uzun süre kaldıgın kilolardasın yine sanırım. Sen sabredip, dikkat ettigin sürece verirsin eminim. Bende 60 kilolara uzun zamandır inemiyordum, şu an bi 200 gr alıyorum, bi 300 gr veriyorum. Sürekli degişiyor kilom. Yavaş yavaş ama kalıcı olucak inşallah kilo vermemiz

İzumiyle beraber mezun olacaz biz ama senin gitmene üzülüyorum buralar çok sessiz olacak sensiz

Sabah kahvaltımı yaptım yarım saat yürüyüşten sonra.

1 domates, 1 haşlanmış yumurta, peynir, 3 zeytin, şekersiz çay
Ara: 1 tane mandalina
Öglen:3 yk kuru fasülye, yogurt
yemekten sonra 3 fındık, 3 badem, şekersiz kahve.

Öglen bi kaç tane kuruyemiş yemeden ve kahve içmeden kendime gelemiyorum. Akşam acıkmıyorum ama bu öglen acıkmalarımı durduramıyorum bu aralar. :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…