- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Canım vücudumuzun uykuya da ihtiyacı var çok fazla uykusuz kalmanı tavsiye etmem sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verelim acelemiz yokki ilk zamanlarda 2 yumurta yemiştim ben de alerji yaptı bünyeye göre değişiyor belki başkasında yapmayabilir o yüzden bazen 1 yumurta 1 muz bazen 2 yumurta bazen sadece 1 muz bazen 1 yumurtalı omlet çeşitleri veya menemen yapıyorum soğuk sıkım zeytinyağı bulmak gerçekten çok zor inş bulabilirsin zaten hakiki zeytinyağının tadını unutmuşuz alışmışız rafine zeytinyağlarına ilk başlarda tadı öyle garip geldiki bu zeytinyağı bozuk heralde dedim Karaburundan bulup aldık meğerse hakiki zeytinyağı buymuş şimdi alıştım tereyağını evde kendinde yapabilirsin açık süt bulma imkanın varsa yoğurt yaparken kaymakları buzukta biriktirip yapabilirsin
peyniri ben yapamıyorum kıskandım şimdi ayrıca ben çorbalara ve pilavlara kuyruk yağı tereyağı kullanıyorum tavsiye ederim canım
Slm kizlar,yürüyüsten geldim bende.Gecmise bakip evi toparlayayim kimse gelmeden
Cökelekte yapilabilir aslinda.peynir yapmak icin maya gerekli,bulabilirsen peynir mayasi cok zor bisey degil aslindauykusuz kalırsam zaten yapamam canım çünkü çok yoğun tempoda çalışıyorum.. haklısın bir acelemiz yok:) yeter ki kalıcı gitsin.. ikide bir tekrarlamasın..
yağa eve gittiğimde baktım, soğuk sıkım falan demiyor.. peyniri lor şeklinde yapıyorum canım, bi özelliği yok:) sütü kaynatıyorsun kaynamaya yakın içine limon veya tuz atıyorsun kesiliyor, süzgeçten geçiriyorsun tamamdır.. yumurtayla loru beraber de omlet yapabilirsin acayip tok tutuyor çok da güzel oluyor..
kuyruk yağını nasıl kullanıyorsun?
Bendede var cnm adet düzensizligi,bu ay 2 defa oldum:26:Slm canım yeter ki dön bahaneleri görmeyiz bizbi de ben olabilsem şiştim çıktım adet düzensizliği var ben de artık kafasna eserse geliyo menapozamı giriyorum diye dr a gittim aldığım ilaçlar yapıyormuş napalım sağlık olsun
Allah yardimcin olsun cnm.Uzatmayin bencede göreviniz biter bitmez dönün,yavrunada yazik ne o öyle sikistirilarak büyüyecek cocukçok zor bir ülke gerçekten en az 2 yıl kalmamız gerek istersek uzatabiliyoruz ama bu ihtimali sildim ben.. insan muamelesi görmüyorum burda, araba süremiyorum eşim olmadan hiçbiyere gidemiyorum.. çalışmasam iyice yerdim kafayı zaten, oğlan da böyle yaptıkça komşularla da görüşemezdim..
karatayın kitabına başladım 50.sayfalara geldim, okudukça moralim bozuldu valla, şu insülin leptin direnci bende de oluştu sanırım diye düşünüyorum.. saçmasapan bi şekilde kilo aldım hemen..
sormak istediğim bişey var, meyveyi nasıl tüketiyorsun? kilo fazlası olanlar 1 tane yiyebilir demiş. ceviz kuru kayısı vs dışında sanırım..
Cnm gazetede öyle seyler okuyorumki bazen,insanligimdan utaniyorum...evet zaten kutsal yerlere de kaç kere gidebiliyor insan.. mübarek topraklar ama burda insanlar olayları saptırıyor malesef.. hepsi için demiyorum elbette çok iyi çok mübarek insanlar vardır. hepsinin hakkına girmek istemem..her neyse, Allaha şükür lojman var işe gelirken abaya giymiyorum, hiç değilse bu alanda rahatım ve yürüyül yapabileceğim bir yerim var.. bunlara bin şükür..
canım ben bu kitabı bitirip tam olarak hazmedene kadar sana çok soru sorcam:)
öğle yemeği demiş mesela, sen yemiyor musun sadece yoğurt ve meyve mi yiyorsun genelde? öğle yemeği de yenebiliyor mu?
Bende sevmem cnmAllah beni affetsin ama arapları hiç sevmem dayımın anlattıklarından çok soğudum lojman olması snein adına büyül şans gerçekten seviindim
elbette sorabilirsin canım ama okuman gerçekten çok önemli bilinçli bir şekilde aklında şüpheler kalmadan başlarsın
naçizane ben elimden geldiğince sorularını seve seve cevaplarım şöyleki eğer kahvaltımı erken yapmışsam bazen hastaneye gidersek erken yapıyorum 7 de yapmışsam mesela öğlen 2 gibi açlık sinyali başlıyor o zaman meyve yoğurt karışımı yapıyorum meyveleri glisemik indeksi düşük olanlardan seçebilirsin elma şeftali kiraz erik vs diğer zamanlarda evdeyim geç yapıyorum ve sporda yapsam acıkmıyorum akşam en geç 7-8 gibi yemek yeme olayı bitiyor yatana kadar ayran yeşilçay limonlu çay sıvılar serbest şekersiz olmak kaydıyla
Birde şunu hatırlatayım güçlü bir kahvaltı yapınca bünyen onu yakmak için 5 km yürümüş kadar efor sarfediyor ya güçlü bir kahvaltı yapacaksın yada 5 km yürüyüp koşacaksın diyor hocamız ben şu an şekersiz kahvemi içiyorum ama kahvaltımı güçlü yaptığım için + 5 km yürümüş kadar oldum mesela
Slm cnm,bi görünüp bir kayboluyorsun valla..Selam kızlarben her seferinde bir bahaneyle buraya dönüyorum bu sefer reğli oldum galiba son zamanlardaki iştah düzenimi bozan suç keçisi
Cnm seni bilmemde benim büyügü dedigim gibi kavgadan uzak durmaya calisir ve kücükken her seye aglardi.Eltimin kizi vardi yasit,kiz buna yan baksa bile aglardicanım çok sağol, kaçamaklarınızı ertesi gün ekmek hiç yemeyerek telafi edebilirsiniz diyordu ben de öyle yapacağım inşallah bugün yine aynı kahvaltı ile başladım..
vakit buldukça canan karatayın kitabına bakıyorum (ekitabını buldum ama hak meselesinden korkarım o nedenle trye gidince mutlaka alıcam) ara öğünle diyet yapanlarda insülin direnci leptin direnci oluşur diyor, her iki hormon da sürekli yemek yedikçe salgılanmaya devam edince direnç oluşuyormuş ve uzun vadede verilen kilolar geri geliyormuş..bende de mi böyle oldu acaba diyorum okudukça..gerçi bende de hata var ama okucam bakalım şu kitabı..
çocuk meselesinde de arkadaşlara kırıldım tabi, yani belki benim oğluma vursalar ben de mi böyle yaparım bilemiyorum benim oğlana haddini bildirecek biri olmadı daha malesef..kendi oğlu da bir iki vuruyor ama benimki ağlamıyor sorun orada, o yüzden de mesele çıkmıyor..
Tünaydin cnm.Hepinize kocaman bir günaydın şekerler
Günaydın bitanem biz iyiyiz çok şükür dün dünde kaldı canım dünü unut bugün yepyeni bir gün
Hakikaten orada yaşamak başlıbaşına zor iş bir de bunları yaşaman şanssızlık olmuş
Sana bahsetmemiştim dün gelen dayışım 20 sene kaldı orda bir gıda halwani bross sanırım o gıda firmasında departman sorumlusuydu yengem de ev hanımıydı senin gibi çalışmıyordu sen gerçekten şanslısın en azında çalışıyorsun ve gerçekten çok zor günler geçirdi dayım gelmeden evden çıkması mümkün değilmiş çocuk hastalansa bile dr a gidemezdim diye anlatır hep tüm gün 4 duvar arasında psikolojik olarak rahatsızlandı üstüne üstlük 4 çocuk sahibi oldu geldi son 2 çocuğu aldırmak istemiş fakat orada yasakmış bildiğim kadarıyla ilk 5 yıl kimseyle görüşememiş dil bilmiyor komşuları arap sonrak dönemlerde 2 türk aileyle tanışmışlar ve gidip gelmişlerdi kardeş gibi oldular neden anlatıyorum sakın bunları kafana takma bir süre sonra psikolojin bozulur allah korusun oğluşuna kızma çocuk onlar bugün küser yarın oynarlar arkadaşının kocası da tam hödükmüş açıkçası düşünemedi boşmu bulundu acaba diyorum. eşinin de gururuna dokundu demekki eminim sana kızmak istememiştir ne kusuru canım biz bir takımız kilo vermek tek amacımız değil birbirimizi motive etmek için moralimizi düzeltmek için burdayız çenem açıldı yine
Günaydın kaptancım
Günaydım canımcım hayırlı sabahlar geçmiş olsun umarım iyidir şimdi tek siz iyi olun da geç gelin
Okurken bile aciktimMenün süper kaptancım ekmekleri görmüyorum artık 3 kaşık yerine doyana kadar yiyebilirdin ciğeri ve ayran varmış yanına 1 de kuru soğan ohhhh tam Karatay olurdu ipatlamamışsın komşularmı kızdı yoksa
Evet kücükler yirtik oluyor valla,birde eke oluyorlar cevap yetistiremiyorum bazenBüyük tırsak değildir sevgili kaptanım genelde büyük çocuklar abi abla rolünde olduğu için küçüklere kıyamazlar ama küçükler biraz yırtık olur ama katılıyorum çocuklar kendilerini ezdirmemeyi hakkını savunmayı öğrenmeli kesinlikle
uykusuz kalırsam zaten yapamam canım çünkü çok yoğun tempoda çalışıyorum.. haklısın bir acelemiz yok:) yeter ki kalıcı gitsin.. ikide bir tekrarlamasın..
yağa eve gittiğimde baktım, soğuk sıkım falan demiyor.. peyniri lor şeklinde yapıyorum canım, bi özelliği yok:) sütü kaynatıyorsun kaynamaya yakın içine limon veya tuz atıyorsun kesiliyor, süzgeçten geçiriyorsun tamamdır.. yumurtayla loru beraber de omlet yapabilirsin acayip tok tutuyor çok da güzel oluyor..
kuyruk yağını nasıl kullanıyorsun?
Sende hos geldin cnm.ben daha hic bir is yapmadim.Tembelligim tuttu bu gün..Hoşgeldin kaptancım bende işleri yemek faslını ve yürüyüşü bitirdim kemal uysalın hareketlerini yaptım duş alacak halim kalmadı bi bakim dedim bide başka bi topicteki arkadaşımız doğuma girdi bugün onu merak ettim ama hala haber gelmemiş
sağ salim bebişini kucağına alır inş
Cökelekte yapilabilir aslinda.peynir yapmak icin maya gerekli,bulabilirsen peynir mayasi cok zor bisey degil aslinda
Bendede var cnm adet düzensizligi,bu ay 2 defa oldum:26:
Allah yardimcin olsun cnm.Uzatmayin bencede göreviniz biter bitmez dönün,yavrunada yazik ne o öyle sikistirilarak büyüyecek cocuk
Cnm gazetede öyle seyler okuyorumki bazen,insanligimdan utaniyorum...
Zor gercekten,yine sen lojmandaymissin buda iyi birsey...
Bende sevmem cnm
Slm cnm,bi görünüp bir kayboluyorsun valla..Regl dönemindendir cnm istahin acilmasi,gecsin düzelirsin
Cnm seni bilmemde benim büyügü dedigim gibi kavgadan uzak durmaya calisir ve kücükken her seye aglardi.Eltimin kizi vardi yasit,kiz buna yan baksa bile aglardi
Yani benimkileri dövselerde kizmam ben,o da cocuk sonucta kendini bilse zaten kavga etmemeyide bilir...Aileler isin icine girdimi bende sinirler ziplar,cocukla cocuk olunmazki sonucta
Tünaydin cnm.
Yengenin yasadiklarini okuyunca cok üzüldüm gercekten..Cocuklar neler yasamistir kimbilir...
Okurken bile aciktim
Evet kücükler yirtik oluyor valla,birde eke oluyorlar cevap yetistiremiyorum bazen
Sende hos geldin cnm.ben daha hic bir is yapmadim.Tembelligim tuttu bu gün..
Esim börek istedi aksama,daha onu hazirlicam ve ev isi duruyor..hemen kalkmazsam biraz zor yaparim
Cok sevindim cnm,nedense dogumlarda bi heyecanlanirim ben 3 defa yaptigimdanmidir acaba
Insallah cnm saglikla gelsin bebegi
Slm kizlar,yürüyüsten geldim bende.Gecmise bakip evi toparlayayim kimse gelmeden
Loru bende yaparım canım ben köy peyniri dediğimiz peynir suyuyla yapılanı yapıyorsun sanmıştım loru salatalarımda ve omletlerimde çok kullanırım kesinlikle haklısın çok tok tutuyor
Kuyruk yağını normal tereyağı gibi çorbalarıma ve pilavlarıma katıyorum canım çok lezzetli oluyor
Yediklerimi yazayim,aciktim yine
Sabah
1 kase yogurt,2 kasik yulaf ezmesi
Ara
2 kuru kayisi,5 findik
Ögle
1 tabak haslama,1 dl ekmek
Ara
2 dl portakal,5 kuru üzüm
Aksam
3 kasik ciger kavurma,1 dl ekmek,ayran
Su
2,5 lt
Spor
Jullian 30 gün programi
50 mekik
Cnm kuyruk yagi koyunun kuyruk kisminda olan yagdir.Yemeklere lezzet verir.Normalde diyette yasaklar arasindadir ama karatayda serbest galibakuyruk yağını acaba burda bulabilir miyimbi deneyeyim
eriyor yani öyle mi, hiç almadığım için bilemedim nasıl olduğunu:)
peynirden kastım lor'du canım, peynir suyu vs bilmiyorum tabiki :))
Tesekkür ederim cnmsüpersin canım
Olur cnm,yarin bildiremeyeceksen simdi bildirselam kızlarrr bugun kurstaydım çok yoruldum eve zor attım kendımı,
kızlar akşam kayınvalıdemlere gıdıcez yarında ordayız buyukıhtımal internete girme imkanımda yok bildirimi şimdi yapsam olurmu:26:
Afiyet olsun cnm ama bana az geldi,suda az.menümde yazayım
sabah: 2 dl ekmek,1 dilim kaşar, 3 zeytin
ara: çubuk kraker
öğle: büyük kase yoğurt
akşam: salata,1 dl ekmek, 1 tane yumurta,az yoğurt (yemeğim yoktu hazırda)
1,5 litre su
Peğağusçuğum geçen hafta fark ettiysen hem sitede hem evde yoğun bir dönemdibu haftada reğl dönemi benim biraz proplemli oluyor rahimde polip vardı alındı ve yine kontorol olmam lazım :18:
Yanı aslında biran önce başlamam lazım ama olmuyor bir türlüyoğunluktan sizide engel olup takımı kötü etkilemek istemem
Kizlar sekerkiz gelmedi demi bu gün hic.Norada yoktu,umarim yogunluktan gelememislerdir
Tesekkür ederim cnm
Olur cnm,yarin bildiremeyeceksen simdi bildir
Afiyet olsun cnm ama bana az geldi,suda az.
Disardasin diyemi böyle oldu yine:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?