Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Kızlar üzülerek söylemeliyim ki, ben dün kaçamak yaptımm dün kan şekerim mi düştü bilmiyorum canım bir tatlı istediki aşureden bile 1 kaşık yememiştim gayet güzel idare ediyordum ama dün çok fena oldum, 1 dido ve 2-3 kaşık irmik helvası yedim ama yemez olaydımm helvayı sıcak sıcak yiyince mideme dokundu zaten zehirlenme olayından sonra herşey dokunuyor sürekli midem bulanıyor evli olsam hamilemiyim diye düşünücem

canım mantarla beraber köfte vs de yesen, 5 tane mantarla nasıl doydun bacım

Valla geçen hafta kilo veremediğim için sevgili diyetisyenim bu hafta 3/4 gün diyeti verdi.
ilk 3 gün protein yok sonraki 4 gün protein var.
Bu nedenle sebze yemeği verdi doktorcum mantarları doğradığımda 5-6 yemek kaşığı yapıyor. Yani almam gereken ölçü. Tabi ben uyanıklık yapmış oluyorum. Mantar protein gibi sindirimi zor sebzelerden bu yüzden tok tutuyor. Malum ben etobur bi insanım
Ve benim diyetimde ne zaman istersen salata yiyebilirsin yani kocaman bir salata tabağını hüpletebiliyorum yani doyana kadar yedim. :))

Teşekkür ederim öncelikle. Doktor nescafeyi önerdi ama diyetisyenide önerdi diyetisyende böyle diyor garip bir ikilem bende kilo vermekten yana kullandım hakkımı :26:
Cumartesi geç kalktığımdan kahvaltıyı atladım sonra koştur koştur diyetisyene gittim. Sonrada dışarda arkadaşlarla öğle yemeği yedim böyle garip bir gün oldu.

Pazarda diyetisyen menüsünü uyguladığımdan mecbur uyuyorum ama aç kalmıyorum merak etme:)
Meyve konusundabir şey diyemeyeceğim. Haftalık çok güzel kilo veriyorum meyve benim tatlı krizlerimi önlüyor. Ananas ödem atıcı detoks etkisi yapıyor elmada beni çok güzel doyuruyor. Menülerim en güzel yanı meyveler. İnş. kiloma yansıyınca meyvenin o kadar öcü olmadığına şahit olursun :)

Kızlar benim bir problemim var.
Geçen hafta kabız olduğumu söylemiştim.
Kabızlık geçti ama karnımın şişi inmedi. Midem kramp giriyor ve ayıptır söylemesi gaz sıkışması var.
Napsam bilemedim. Geçmedi bir türlü. Fikriniz var mı?

Salgın mıdır nedir benim de aynı şikayetler var :) karnım davul gibi şu an soda içeyim diyorum ama faydası olur mu ki?

Salgın mıdır nedir benim de aynı şikayetler var :) karnım davul gibi şu an soda içeyim diyorum ama faydası olur mu ki?

Valla bilmiyorum belkide öyledir. Ben içtim bir sade soda ama bir şey yok. Hani çok yedim sindiremedim diyeceğim ama öyle bir şey değil ki . Annem cuma günü eda karnın başka bir dünyaya ait dedi. bildiğin 7,8 aylık hamile gibi görünüyorum Neyse şükür en azından 7-8 aylık hamile olduğumda nasıl bir karnım olacağını görmüş oldum

tatlılar bile seni cezalandırmış zaten yeme biziii diyerek canım o herkeste oluyor kendini çok üzme, inşallah telafi edersin.. helva çekti canım bak senin yüzünden

mantar sebze miymiş hımm:26: ben hep protein gibi düşünürdüm..
canım sweetdimple canan karatayın önerisinden dolayı diyor meyve konusunu.. evet öcü değil, ama akşamları yendiğinde kilo yapıyor malesef.. ben de böyle düşünmüyordum, diyetisyenle 11 kilo verdim dediğin gibi aralıksız.. ama noldu, bırakınca hepsi geri geldi.. kimse ömür boyu 5-6 mantar ve salatayla hayat geçiremiyor.. eninde sonunda canı bişeyler çekiyor ve yemeye başlıyor.. malesef diyetler bu konuda çaresiz kalıyor, koruma kısmında diyetisyenler hep başarısız.. 3 ayrı diyetisyene gitmiş biri olarak bunu söylüyorum.. artık kalıcı bi şekilde vermek için porsiyonlarımı azaltmıştım ama baktım yok, üstelik geri gelen kilolar gittikleri yerde değil göbeğimde toplandı, kabızlık yaşamaya başladım ve bi tuhaflık olduğunu farkettim.. canan karatayın kitabını okudum bana çok mantıklı geldi, bahsettiği tüm sorunları ben de ara öğünlü beslenen biri olarak yaşadım yani..
en güzeli de, hayatın gayet içinden beslenerek zayıflamak... akşam yemeğin de diğer diyetlere göre daha sağlam olunca akşam bahsettiğin şeker krizi olmuyor mesela.. ben 2 haftadır 1 dilim ekmek yedim sadece, o da sahur yapmıştım o zaman..
senin motiveni bozmak istemem, inşallah kilolarını kalıcı olarak verirsin, sadece meyvenin yanında 1 yudum da olsa süt yoğurt hatta peynir veya kefir içersen şeker olayı daha zararsız oluyormuş..

Selamlar..
nasilsiniz görüsmeyeli.Bu günlerde burayi biraz ihmal ettim sanki.Hafta sonu girdimi böyle oluyor,idare edersiniz artik

Zaman bulmusken bir gecmis yapayim,sonra yemekti,temizlikti artik ne zaman gelebilirsem

selam kızlar nasılsınız

yaaa canım hiç geçmişi okumak istemiyorrr bu seferlik affedin benii :26:

Hosgeldin cnm duana kocaman bi aminnnnn

Cnm yazdiklarini okurken buyuk keyif aliyorum anne koltuk meselesine bayildim

Masallah allah muhabbetini arttirsin kayinvalidenle

Teşekkür ederim ama geçmiyor maalesef. Şükürler olsun sadece ilerlemiyor.

tesekkür ederim cnm,dün zorlanmistim biraz,ekmek kokusu geliyordu burnuma
Bu gün daha iyiyim
Bunu ögrendigim iyi oldu,bazen bende söylerim,saft ne bilmeden..Acaba ayip biseymi diye düsünmüslügümde olmustur
Gönül rahatligiyla kullanabilirim artik
canım mantarla beraber köfte vs de yesen, 5 tane mantarla nasıl doydun bacım
Cnm mantar cok tok tutuyor,yaninda salatada yemisse bende doymustur,yani ben olsam doyarim:26:
Cnm benim ya.Kendine dikkat et cnm
Tesekkür ederim canim
Kızlar yarşmays kayıt oldum ve bugunden baslıyacagım calışmaya dualarınızı eksik etmeyinn
Dualarim seninle cnm...Insallah kazanirsin..Allah kalbine göre versin
Şekerler benim arabayı vizeye götürmem lazım akşama görüşürüz kaçamak yok
Görüsürüz cnm.Kacamakmi,ben hic yapmadim valla
Cnm kendimizi sartladigimiz zaman yememeye birden patlama oluyor ve kendimize hakim olamiyoruz sonra.Sana tavsiye,hafta sonu ye ciko yiyceksen,abartmadan tabi.Böylece her gördügünde yasak olarak algilamazsin

Midenede dikkat et cnm
Cnm bitki cayi iciyorsan icine 1 cay kasigi kekik koy,gaz sikismasina iyi geliyor.
Birde yemeklerine kimyon koy,o da iyi geliyor
Cok tatlisin ya
selam kızlar nasılsınız

yaaa canım hiç geçmişi okumak istemiyorrr bu seferlik affedin benii :26:
Slm cnm,iyiyiz.Sen nasilsin..

Tamam cnm,okuma bu defa.Bende bazen okuyorum,cevaplayamiyorum ama okuyorum yani hepsinden haberdarim
Noracim su yogurt kurunun icinde neler var
Cnm 2 kasik yogurdun icine,1 cak kasigi tarcin,1 cay kasigi zencefil ve 1 cay kasigi zerdecal koyup yemeklerden 30 dk önce yiyorsun.Günde 3 defa..Icine cörek otu katanlarda oluyor istege bagli olarak...

Uyarayim,tadi cok kötü,yutarken en az 100 kalori harciyorsun o derece

Yok canım moralim bozulmuyor. Ben ilk diyete başladığımda dukanla başladım. Herşey iyi hoş ama sonra fark ettim herşeyden yemek gerekiyor. Çünkü hayat böyle geçmez.
Bu yüzden diyetisyene gittim. Şimdi herşeyden yiyorum bayramda tatlımı da yedim. Güzel kilo da verirdim ama ben çok yedim kilo almadım elbette.:)
Kısaca diyetisyen beni zayıflatmıyor sadece sağlıklı beslenmeyi öğreniyorum. Diyetisyenler koruma dönemini es geçtiklerinden böyle oluyor. Fakat benim diyetisyenim gerçekten konuda uzman. Bir arkadaşım var aynı işyerinden arkadaşım 80 li kilolarda şuan gittiğim diyetisyene gitti. 6 ayda yavaş yavaş aynı diyetle zayıfladı. Aradan1,5 yıl geçti ve arkadaşım diyeti bıraktı bir kaç kilo daha verdi ve artık kilo almıyor. Pastalar cipsler kolalar fark etmeksizin yiyiyor.
Dukandan öğrendiğim şey kilo verdikten sonra koruma diyetinin şart olması. Diyet süresince vücut kıtlık halinde fakat yavaş yavaş yasaklı yiyecekelri hayatımıza tekrar sokarken kıtlık halinden normal hale geldiğinde kilo almayacağımı biliyorum.Kurban bayramında bu deneyimi yaşadım ve bu nedenle tekrar kilo alacağıma inanmıyorum. Dukan diyorki verilen her 1 kilo için 10 gün koruma diyeti yapmak lazımmış. Verilen kiloyu vücudun normal kilosu olarak kabul etmeye başladığı zaman dilimi bu. Bu nedenle gocunmuyorum biliyorumki diyet bitecek. Eskisi gibi kıtlıktan çıkmış gibi yemeyeğim için sıkıntı yok. Hani hep görüyoruz ya zayıf hatunlar tatlıları yiyor da kilo almıyor. İşte onlar dengeleme olayını biliyorlar.
Her ne kadar sevilmesede kalori saymak gerçekten çok etkili. Bu yüzden tekrar kilo alacağıma inanmıyorum.

bu arada mantar sebzedir değildir bilmiyorum fakat et et ürünleri baklagil sınıfında olmadığından tükettim. Yani belki listeyi esnettim denilebilir. Mantarı protein kaynağı olduğundan tercih ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…