Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Allah şifa versin canım inşallah ailesine bağışlar üzücü bi durum

Kızlar bugun oyle yogundum ki anlatamam yani bnm bugun k.bakmayın yani bn pempee)(
Düşünün ne kadar yorulmusım en buyuk zewkimden mahrum bırakıyoeum kendimi konusamıyorumm konusamıyorummm konusamıyorummmmmmm

Dayanamıyorum kardeşimm))
Ewet arkadaslar tarıh 08.02.2012
Bnm kanamam oldu ve bi üniversitesine yattım yatmaz olaydım hiç unutamıcam bi 20 saatim gecti ve birdaha o hastaneye hiç gitmedim
:))) bnm yattıktn bi saat sonra suyum geldi ama kızım bi türlü cıkmk istemiyo sancım yoktu ama kanama ve su gelince yatırdılar kadın soyun dedı soyundum bi tane önlük verdi arkası tamamen acık önü kapalı kadınlar bılırr yarabbim ole tuhaf oldum kı ne bılım öle oldugunu hasta bakıcı kadına cagırdım dedım kı abla bu bana olmuyo arkam acıkta kaldı kadın bana guldu kızım önlük oyle kenarda ipleri var bagla dedı ip dedıgı bel tarfında bi ince sap gıbı bişi
Gittim beyaz bantla yapıştırdım kadın bana bakıyo k. Bakma ddedim kıçım acıkta gezemem yattıgım yerde bnden baska 4 hamiş daha doguma gelmişti kanka olduk yarabbim bu kadınların ne konuşcak şeyi var
Neyse aksama dogru bnm sancılar basladı geziyoruz bole kapalı bi yer dogum yerı dusardan gözukmuyo sadece hamileler var bide saglık gorevlileri
Wayy arkadas sanki zindana düşmüşüz gibi elimzde serumlar bir saga bir sola gıdıyoz gezın daha raht olursunuz dedıler
Ben sancı baslayınca dua ettım dedım rabbim sancılarımı gunahlarıma kefaret et bedelini sancılarımla ödeyeyım
Anam sancı ole bi sancıymış kı ben basladım yawas yawas tırsmaya bide geceye asıstanlar kaldı nöbetçi doktor uyuyo biri bagırınca alttan bakıp gıdıyo
Yarabbim kocasıyla kavga eden mi dersin :))) nişanlısıyla esya bakmaya gıdıp bi turlu bulamayan mı dersin asıstan ve hmsirelerin iç dunyası heralde
Kızlar gece 2 gıbı ben artık olcem galıba dedım okadar cok sancım warkı kendimi kaybetmışım artık düşünün ondan sonrasını hatırlamıyorum
Bna hasta bakıcı bi kadın var o anlattı dogumdan sonra bı bagırıyorum doktor toplıto asıstanları afedersınz parmkla muayne edıyo ilk önce sonra asıstanlar tek tek doktorun dedıgı dogrumu dıye bakıyo )))))))
Bir oldu 2 oldu bu parmkla muayene yıne geldiler bn cataldayım sinirim bozuldu 9 saat olmuş sancılıyım ölüyorum üzerimde denme yapıyolar doktor muayane ettı asıstnlar arkada 3 cm acılma var dedı peşinden 4 asıstanda baktı bende öfklnıp bagırdım))ohh yha daha kımse yokmuydu hazır burdayken bıde onlar muayene etsın dahılıyecu falanda gelsin içimde bişi varmı dıye baksın defım hepsi sok oldu
Bu ne yha dedım gelen gıden el sürüyo dedım
))
Neyse artuk bişi demedıler yatagıma yattım sancım cogaldıkca aglıyomuşym agladıkcada bayrammm allah seni bildigi gibi yapsın tak fişi bitir işi dısarda beklıyon camış gibi dıye bagırıyomuşum
Bi daha cocuk yaparmıyımm bennn
İşte demişim ki allahım gınahlarımı sanxılarımla affet dedım yha yarabbım şimdilik kalsın yarabbimm dayanamıyorummm dıye bagırıyomuşum
Anne sen bni nası dogurdun dıye bagırıyomuşum
Bide demişim ki ulan merve akıllıyımm dıye gecınırsın bıde hadı bı b..yıyıp ewlendın eee kızımmm bide nerene güvndnde cocuk yaptın aha cocuk bıle cıkmıyo dıyomuşummm
Öldürcem seni bayram diyomuşum büssürü büssürü
Neyse cuma gunu saat 10:44 de kızm dunyaya geldi şükürr dogummm anım cok komıktı bn bıle guldummm
Ikın dıyolar gulmkten ıkınamıyom karnım sallanıyo neyse bi nefes aldım gözumu kapattım bı ıkındım ıkınıyommm ıkınıyommm ıkınıyom bana ıkınma dıyolar ama kendımden gecmışım doktor dedıkı kızn çoktannnn dogdu ayyy anlamamısum valla doktor deyııııppp uyumusumm

günaydın hanımlar

ben de dünkü menümü yazarak başlayayım..

sabah
(eşim yumurta koymayı unuttuğu için ve geç kaldığımız için) 1 muz
3 kuru erik
3-4 tuzsuz zeytin
2-3 dilim tuzsuz peynir
domates salatalık
1 çay bardağı ceviz kaju fıstık karışımı

muhtemelen yumurta yemediğim için 4 saat sonra acıktım

1,5 kase yeşil mercimek
1 bardak kefir

akşam
markette abur cubura saldırmamak için 8-10 kuru üzüm:)
1 lahmacun ve salata (aslında balık yapacaktım ama eşi trde olan bir arkadaş markete gitmeyi istedi, malum burda kadınlar dışarı çıkamıyor tek başlarına, beraber gittik o yüzden, sonra da yemek çok gecikmesin diye dışarda yedim ama güzel sağlıklı olduğunu bildiğim bi yerden yedim)

su 2 ltyi kesin geçtim
1 yeşilçay
1 beyazçay
1 şekersiz türk kahvesi

spor malesef yok hayatım olmuş spor gerçi..

Güzel menü bana göre az ama :))
Vücudun su ttutuyor olabilir mi ?

Güzel menü . Aşure pestili inş geç saatte yememişsindir.

Yasemincim teşekkür ederim. Diyetisyene söyleyeceğim. Bugün daha iyiyim karnım yavaş yavaş iniyor. Isırgan otu + maydanoz suyuna bağlıyorum. Bir de hiç süt ve süt ürünü yemedim. Süt bana yaramıyor.
Diyetisyene söyleyeceğim elbette ama ben asıl derdmi biliyorum stres doktor bana stres yapma dedikçe ben stres yapıyorum.
Zaten adetimde 1 hafta erken oldu. Sınavlarıma 3 hafta kaldı. Ben ezberden nefret ederim dersleride kafama takıyorum.

sabah:saat10da
yazmıstım
öğle yok

saat 4 gibi 1 bardak süt

akşam:1,5 porsiyon kıymalı patlıcan
salata
yogurt

tek hatam nescafe içtim sabah
şimdi yeşil çay içecem suyuda hesaplayamadım.

Güzel menü canım.

Kizlar az önce haber aldim,eltimin babasi kalp krizi gecirmis,yogun bakimdaymis.cok üzüldü,.simdi eltimlede konustum..Insallah bisey olmazDualarinizi eksik etmeyin ne olur...
Geçmiş olsun kaptancım. Allah şifa versin.

Allah sanada kızına da uzun ömür versin.
Allah biliyor evlenmekten korkmamın bir diğer nedeni şu doğum olayı. Aklım çıkıyor düşünmemeye çalışıyorum.

kajuyu çok seviyorum, oğlum da çok seviyor ve "kayuuu" diyor
faydası baya çokmuş; sizinle de paylaşayım dedim..

* İçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar.
* Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.• Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
* İçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
* İçerdiği magnezyum minerali ile vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler; adet dönemi gerginliğini azaltır.
* Vücut direncinin arttıran, yaraların iyileşmesini sağlayan, sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde etkili olan çinko mineralini içerir.
* Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
* Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.
* Kaju , çok iyi bir bakır (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın %38 ini karşılar )ve iyi bir magnezyum (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın % 22,5 unu karşılar), triptofan (35gr yendiğinde günlük ihtiyacın %22 sini karşılar) fosfor (35gr günlük ihtiyacın %16,8) kaynağıdır. Ayrıca çinko, selenyum, mangan, demir bakımından da zengindir.
* Kaju kalorisi yüksek bir besindir ve 35gr ‘ı yaklaşık 201 kaloridir. Bu nedenle tüketirken fazlaya kaçmamalıdır.
* Kajunun içerdiği yağın büyük bir kısmı (yaklaşık %75) sağlığa faydalı olduğu bilinen doymamış yağ asitlerinden oluşur. Bu doymamış yağ asitlerinin çok büyük bir oranını da sağlığımızın dostu tekli doymamış yağ asitlerinden olan oleik asit oluşturur. Tekli doymamış yağlar yazımdan bu yağların sağlığımıza faydalarını inceleyebilirsiniz. Tekli doymamış yağlar zeytinyağında da bolca bulunur ve kalp sağlığı ve genel sağlığımızın koruyucusudurlar.

Güzel menü. Lahmacunu diyetisyenler öğle yemeklerinde veriyor ama akşam olan etkisini bilemeyeceğim.

Allah bagislasin cnm yavrunu..

Dogum aninda ne dedigimizi sasiyoruz bazen
Cok cekmissin cnm,cok zor o sanciyla o kadar saat bekleyebilmek:26:

Su gülmekten ikinma isini anlayamadim ben,sanci arasinda gülüyormuydunGecri sanci 5 dk da bir gelip gidiyor,gittigi anda sanki hic bisey yokmus gibi oluyor,ama geldigi zaman dünyan karariyor.:18:

benim kolay oluyordu dogumlar,cok sancili ama erken doguruyordum.Esimde diyor,ha dis cektirmissin,ha dogum yampmissin diye

enteresan bir bilgi daha;

"Kaju içerisinde barındırdığı sağlıklı yağlar sayesinde vücuttaki yağ yakımına sebep olmaktadır. Genel tanı olarak kalori şampiyonları arasında görülen kaju, normalde insan metabolizmasını hızlandırdığı için kilo vermede sizin gizli yardımcınız olabilir."

işte aynen bu sebepten dolayı süt yoğurt da kendi yağıyla tüketilmeli.. içerisindeki yağ zayıflamaya yardmcı olan yağlardan..
elbette abartmamak kaydıyla, ben 4-5 tane yedim en fazla..

Güzel menü. Lahmacunu diyetisyenler öğle yemeklerinde veriyor ama akşam olan etkisini bilemeyeceğim.

canım akşam yemeğini çok erken yiyorum, yatarken yemeğin üzerinden 6-7 saat geçmiş oluyor, zaten karatayda öğle yemeği yok, ben dün yumurta yemeyince acıktım.. bi de tabi hala tam adapte olmuş değilim malesef, neticede kolayca beslenme alışkanlığı değişmiyor, yıllardır ara öğünlü beslenen biriyim, dün de dediğim gibi aslında hedefim balık yapmaktı:) ama olamadı, burda dışarda öyle balıktır ev yemeğidir bulmak imkansız, tek seçenek türk restoranları, onlar da böyle şeyler yapıyorlar..dürüm seçeneğim vardı ben lahmacunu tercih ettim daha az ekmek olur diye..
yürüyüşe tekrar başlayabilsem.. yağmurlar 4 gündür yağıyor burda, gerçi bi yandan hoşuma gidiyor yağmur ama işte evde spor yapamıyorum erken kalkıp..

Günaydin cnm.Sabah seninde dedigin gibi yumurta olsaymis keske ama aceleden neler unutmuyoruzki bazen:26:

Ben begendim,karatayi cigneyecek birsey yapmamissin.Lahmacunda zaten serbestti haftada 2 tane,sen 1 tane yemissin..Afiyet olsun cnm..

Orda kadinlar tek baslarina sokaga cikamiyormu

Cnm 2 gündür karatay yapiyorum,o yüzden vücut alismadi daha diye düsünüyorum..Cumaya kadar denemeyi düsünüyorum,memnun kalirsam devam edecegim,kalmazsamda eski düzende gidecegim

Cok tesekkür ederim cnm.Amin

sabahları tam bir maraton oluyor bizim evde
anlatayım
kahvaltı hazırla
saçını yıka( genelde şart oluyor saçlarım çok yağlı )
üzerini giyin
oğlanı uyandır
bezini değiştir
üzerini değiştir
yatağı topla
kahvaltıyı hazırla (peynirin tuzunu çıkar (aslında işte keşke bir gün önceden hazırlasam) )
oğlanın kahvaltısını omletini hazırla, biberonunu meyvesini kıyafetlerini hazırla (bakıcıya gidecek)
saçını kurut
makyaj yap
kahvaltı yap ( bu da baya sürüyor karatay kahvaltısı olunca )
çöpleri al oğlanı al dışarı fırla.. oğlanı bakıcıya bırak, ordan koşarak işe gel...
tüm bunları 1 saatte bitirmeye çalışıyorum

inanın işte dinleniyorum ben

Son düzenleme:
pegasus canım sağolasın evet kratayı çiğnemedim yine de lahmacunu diyet aşamasında en son tercih etmek gerek:) hele ben gibi spor yapamayanlar için..
burda kadınlar araba süremedği için tek başlarına çıkamıyorlar, eşi burda olmayan bir bayan da anca tanıdıklarıyla çıkabilir, taksiye falan binemez tek başına..zaten yakında öyle herşeyi bulabileceğin market yok, herşey avmlerin içerisinde.. çok zor burası çok..

Ah cnm,kolay gelsin sana..En azindan is yerinde dinlenme sansin var
Gercektende zor cnm ya,Allah korusun basina bir is gelse,yaninda kimse yoksa hastahaneyedemi gidemeyeceksin...

Kadina deger verilmiyorki cnm benim,kendi egolarini tatmin etmek icin ezdikce eziyorlar kadinlari

burda din polisi diye bişey var, dışarda gezerken başınızı açık görürse uyarıyor, ama sizi muhatap almıyor eşinize söylüyor.. o derece tuhaf bi yer.. akılları fikirleri karı kızda bence, kadınların da süs püs, bi görseniz sadece abiye satılan koskoca avmler var, yanlıi duymadınız bir avm dolusu abiye dükkanı.. aynı zamanda iç çamaşırı olsun kozmetik olsun o kadar yaygın ki.. o kadınlar peçeli ama gözler pavyona gider gibi boyalı, tırnaklar hep manikürlü ve ojeli.. namaz saatinde burda din polisleri herkesi namaza çağırıyor, dolaşıp haydi namaza diyor, ve mağazalar kapatılıyor, yarım saat öyle bekliyorsunuz ortada.. marketteyseniz kasiyerler vs çalışmıyor sadece alışverişe devam ediyorsunuz ödeme için bekliyorsunuz..
bunlar din adına yapılıyor bu yanlış, dinde böyle baskı yok, kadının yüzünü kapat, kadınla muhatap olma onu eve kapat yok.. baskı oldukça da bişeyler daha cazip hale geliyor malesef.. hepsinin hizmetçisi var ve köle gibi davranıyorlar, burda işçi olarak çalışmak istiyorsanız mutlaka bir suudlunun size kefil olması gerek, pasaportunuz kefilde kalıyor, o izin vermezse ülkeden bile çıkamıyorsunuz, maaşınızın bir kısmını ona veriyorsunuz.. hele kadın işçiyseniz bekarsanız, kefiliniz adam değilse başınıza her iş gelebilir..neyse yazdıkça yazarım ben çok dolmuşum

Kanım dondu resmen. Daha ne kadar kalacaksınız orada?
Allah kurtarsın diyorum sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım anlat anlat arada ben çok merak ediyorum oranın yaşantısını ve bunların eskiden olduğunu biliyordum hala var demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…