Kizlar az önce haber aldim,eltimin babasi kalp krizi gecirmis,yogun bakimdaymis.cok üzüldü,.simdi eltimlede konustum..Insallah bisey olmazDualarinizi eksik etmeyin ne olur...
Anladim cnm,haklisin acikmadikca yemeye gerekte yok aralari...
Cnm ben sizin tanisma hikayenizide okuyamadim,gecmise baktim kac defa göremedim:26:
Tesekkür ederim cnm...Insallah....Allah şifa versin canım inşallah ailesine bağışlar üzücü bi durum
Kızlar bugün size dogum hıkayemi anlatcaktım
Kizlar yediklerimide yazayim hemen..oglum rahatsiz oldugundan sonra uyumaz belki gelemeyebiirim...
Sabah yok,uykusuzdum uyumaya calistim..
Ögle
2 yumurtali yumurta salatasi,yarim cay bardagi findik,1 kepce mercimek corbasi,2 kayisi
Ara
2 hurma
Aksam
1 tabagin yarisina bulgur pilavi,yarisina ciger kavurma,bolca salata,7-8 adet süs biberi
su
2 lt
spor yok maalesef...
Banucugum bu sabah tartildim 700 gr fazla ciktim.Vücut alismaya calisiyor diye düsündüm..Normalmi sencede...
Güzel menü .kızlar bende menümü yazayım
sabah: 1 bardak 1 çyk ballı süt
öğlen:menemen,2 dilim ekmek
akşam:1 tabak pırasa,salata,2 kaşık yoğurt,1 dl ekmek
çay,3 tane ceviz azcık pestil, komşum aşure getirdi sadece 2 tatlı kaşığı tadına baktım eşim yedi
1 litre su yatana kadar içerim 2 olur inşş
bugun temizlik market alışverişi baya koşturdum spor yok
Yasemincim teşekkür ederim. Diyetisyene söyleyeceğim. Bugün daha iyiyim karnım yavaş yavaş iniyor. Isırgan otu + maydanoz suyuna bağlıyorum. Bir de hiç süt ve süt ürünü yemedim. Süt bana yaramıyor.mervecim inşallah başarırsın
kaptancım geçmiş olsun oğluşuna
teşekkürler banucum.walla bugün kendimi tebrik ettim.nefsim iyi sınandı.akşam çikolatalı biskuviler,baklava,üzüm ne kadar cıs varsa gecti ellerimden ve ben bir kırıntı almadım.eğer bu karatayıda yarı yolda bırakırsam kendime olan güvenim sarsılacak.
son2-3 aydır canımıs ıkacak beni yoracak bir çok şey oldu,halada devam ediyor buna rağmen kendimi salmadım.bunları yazıyorum ki moral olsun gaz versin bana.
edacım barsaklar vucudun en hassas organları,stresten diyetten,kullandıgın ilaçlardan hepsinden etkilenebilir.sen ihtiyacın olmasada günümn belli bir zamanını belirle ve wcye git.diyetisyeninede mutlaka bildir.şişkinlikte varsa kulanabileceğin bazı ilaçlar var gecici olarak.ama recetesiz satılmaz.
sabah:saat10da
yazmıstım
öğle yok
saat 4 gibi 1 bardak süt
akşam:1,5 porsiyon kıymalı patlıcan
salata
yogurt
tek hatam nescafe içtim sabah
şimdi yeşil çay içecem suyuda hesaplayamadım.
Geçmiş olsun kaptancım. Allah şifa versin.Kizlar az önce haber aldim,eltimin babasi kalp krizi gecirmis,yogun bakimdaymis.cok üzüldü,.simdi eltimlede konustum..Insallah bisey olmazDualarinizi eksik etmeyin ne olur...
Dayanamıyorum kardeşimm))
Ewet arkadaslar tarıh 08.02.2012
Bnm kanamam oldu ve bi üniversitesine yattım yatmaz olaydım hiç unutamıcam bi 20 saatim gecti ve birdaha o hastaneye hiç gitmedim
:))) bnm yattıktn bi saat sonra suyum geldi ama kızım bi türlü cıkmk istemiyo sancım yoktu ama kanama ve su gelince yatırdılar kadın soyun dedı soyundum bi tane önlük verdi arkası tamamen acık önü kapalı kadınlar bılırr yarabbim ole tuhaf oldum kı ne bılım öle oldugunu hasta bakıcı kadına cagırdım dedım kı abla bu bana olmuyo arkam acıkta kaldı kadın bana guldu kızım önlük oyle kenarda ipleri var bagla dedı ip dedıgı bel tarfında bi ince sap gıbı bişi
Gittim beyaz bantla yapıştırdım kadın bana bakıyo k. Bakma ddedim kıçım acıkta gezemem yattıgım yerde bnden baska 4 hamiş daha doguma gelmişti kanka olduk yarabbim bu kadınların ne konuşcak şeyi var
Neyse aksama dogru bnm sancılar basladı geziyoruz bole kapalı bi yer dogum yerı dusardan gözukmuyo sadece hamileler var bide saglık gorevlileri
Wayy arkadas sanki zindana düşmüşüz gibi elimzde serumlar bir saga bir sola gıdıyoz gezın daha raht olursunuz dedıler
Ben sancı baslayınca dua ettım dedım rabbim sancılarımı gunahlarıma kefaret et bedelini sancılarımla ödeyeyım
Anam sancı ole bi sancıymış kı ben basladım yawas yawas tırsmaya bide geceye asıstanlar kaldı nöbetçi doktor uyuyo biri bagırınca alttan bakıp gıdıyo
Yarabbim kocasıyla kavga eden mi dersin :))) nişanlısıyla esya bakmaya gıdıp bi turlu bulamayan mı dersin asıstan ve hmsirelerin iç dunyası heralde
Kızlar gece 2 gıbı ben artık olcem galıba dedım okadar cok sancım warkı kendimi kaybetmışım artık düşünün ondan sonrasını hatırlamıyorum
Bna hasta bakıcı bi kadın var o anlattı dogumdan sonra bı bagırıyorum doktor toplıto asıstanları afedersınz parmkla muayne edıyo ilk önce sonra asıstanlar tek tek doktorun dedıgı dogrumu dıye bakıyo)))))))
Bir oldu 2 oldu bu parmkla muayene yıne geldiler bn cataldayım sinirim bozuldu 9 saat olmuş sancılıyım ölüyorum üzerimde denme yapıyolar doktor muayane ettı asıstnlar arkada 3 cm acılma var dedı peşinden 4 asıstanda baktı bende öfklnıp bagırdım))ohh yha daha kımse yokmuydu hazır burdayken bıde onlar muayene etsın dahılıyecu falanda gelsin içimde bişi varmı dıye baksın defım hepsi sok oldu
Bu ne yha dedım gelen gıden el sürüyo dedım
))
Neyse artuk bişi demedıler yatagıma yattım sancım cogaldıkca aglıyomuşym agladıkcada bayrammm allah seni bildigi gibi yapsın tak fişi bitir işi dısarda beklıyon camış gibi dıye bagırıyomuşum
Bi daha cocuk yaparmıyımm bennn
İşte demişim ki allahım gınahlarımı sanxılarımla affet dedım yha yarabbım şimdilik kalsın yarabbimm dayanamıyorummm dıye bagırıyomuşum
Anne sen bni nası dogurdun dıye bagırıyomuşum
Bide demişim ki ulan merve akıllıyımm dıye gecınırsın bıde hadı bı b..yıyıp ewlendın eee kızımmm bide nerene güvndnde cocuk yaptın aha cocuk bıle cıkmıyo dıyomuşummm
Öldürcem seni bayram diyomuşum büssürü büssürü
Neyse cuma gunu saat 10:44 de kızm dunyaya geldi şükürr dogummm anım cok komıktı bn bıle guldummm
Ikın dıyolar gulmkten ıkınamıyom karnım sallanıyo neyse bi nefes aldım gözumu kapattım bı ıkındım ıkınıyommm ıkınıyommm ıkınıyom bana ıkınma dıyolar ama kendımden gecmışım doktor dedıkı kızn çoktannnn dogdu ayyy anlamamısum valla doktor deyııııppp uyumusumm
günaydın hanımlar
ben de dünkü menümü yazarak başlayayım..
sabah
(eşim yumurta koymayı unuttuğu için ve geç kaldığımız için) 1 muz
3 kuru erik
3-4 tuzsuz zeytin
2-3 dilim tuzsuz peynir
domates salatalık
1 çay bardağı ceviz kaju fıstık karışımı
muhtemelen yumurta yemediğim için 4 saat sonra acıktım
1,5 kase yeşil mercimek
1 bardak kefir
akşam
markette abur cubura saldırmamak için 8-10 kuru üzüm:)
1 lahmacun ve salata (aslında balık yapacaktım ama eşi trde olan bir arkadaş markete gitmeyi istedi, malum burda kadınlar dışarı çıkamıyor tek başlarına, beraber gittik o yüzden, sonra da yemek çok gecikmesin diye dışarda yedim ama güzel sağlıklı olduğunu bildiğim bi yerden yedim)
su 2 ltyi kesin geçtim
1 yeşilçay
1 beyazçay
1 şekersiz türk kahvesi
spor malesef yokhayatım olmuş spor gerçi..
Allah bagislasin cnm yavrunu..Dayanamıyorum kardeşimm))
Ewet arkadaslar tarıh 08.02.2012
Bnm kanamam oldu ve bi üniversitesine yattım yatmaz olaydım hiç unutamıcam bi 20 saatim gecti ve birdaha o hastaneye hiç gitmedim
:))) bnm yattıktn bi saat sonra suyum geldi ama kızım bi türlü cıkmk istemiyo sancım yoktu ama kanama ve su gelince yatırdılar kadın soyun dedı soyundum bi tane önlük verdi arkası tamamen acık önü kapalı kadınlar bılırr yarabbim ole tuhaf oldum kı ne bılım öle oldugunu hasta bakıcı kadına cagırdım dedım kı abla bu bana olmuyo arkam acıkta kaldı kadın bana guldu kızım önlük oyle kenarda ipleri var bagla dedı ip dedıgı bel tarfında bi ince sap gıbı bişi
Gittim beyaz bantla yapıştırdım kadın bana bakıyo k. Bakma ddedim kıçım acıkta gezemem yattıgım yerde bnden baska 4 hamiş daha doguma gelmişti kanka olduk yarabbim bu kadınların ne konuşcak şeyi var
Neyse aksama dogru bnm sancılar basladı geziyoruz bole kapalı bi yer dogum yerı dusardan gözukmuyo sadece hamileler var bide saglık gorevlileri
Wayy arkadas sanki zindana düşmüşüz gibi elimzde serumlar bir saga bir sola gıdıyoz gezın daha raht olursunuz dedıler
Ben sancı baslayınca dua ettım dedım rabbim sancılarımı gunahlarıma kefaret et bedelini sancılarımla ödeyeyım
Anam sancı ole bi sancıymış kı ben basladım yawas yawas tırsmaya bide geceye asıstanlar kaldı nöbetçi doktor uyuyo biri bagırınca alttan bakıp gıdıyo
Yarabbim kocasıyla kavga eden mi dersin :))) nişanlısıyla esya bakmaya gıdıp bi turlu bulamayan mı dersin asıstan ve hmsirelerin iç dunyası heralde
Kızlar gece 2 gıbı ben artık olcem galıba dedım okadar cok sancım warkı kendimi kaybetmışım artık düşünün ondan sonrasını hatırlamıyorum
Bna hasta bakıcı bi kadın var o anlattı dogumdan sonra bı bagırıyorum doktor toplıto asıstanları afedersınz parmkla muayne edıyo ilk önce sonra asıstanlar tek tek doktorun dedıgı dogrumu dıye bakıyo)))))))
Bir oldu 2 oldu bu parmkla muayene yıne geldiler bn cataldayım sinirim bozuldu 9 saat olmuş sancılıyım ölüyorum üzerimde denme yapıyolar doktor muayane ettı asıstnlar arkada 3 cm acılma var dedı peşinden 4 asıstanda baktı bende öfklnıp bagırdım))ohh yha daha kımse yokmuydu hazır burdayken bıde onlar muayene etsın dahılıyecu falanda gelsin içimde bişi varmı dıye baksın defım hepsi sok oldu
Bu ne yha dedım gelen gıden el sürüyo dedım
))
Neyse artuk bişi demedıler yatagıma yattım sancım cogaldıkca aglıyomuşym agladıkcada bayrammm allah seni bildigi gibi yapsın tak fişi bitir işi dısarda beklıyon camış gibi dıye bagırıyomuşum
Bi daha cocuk yaparmıyımm bennn
İşte demişim ki allahım gınahlarımı sanxılarımla affet dedım yha yarabbım şimdilik kalsın yarabbimm dayanamıyorummm dıye bagırıyomuşum
Anne sen bni nası dogurdun dıye bagırıyomuşum
Bide demişim ki ulan merve akıllıyımm dıye gecınırsın bıde hadı bı b..yıyıp ewlendın eee kızımmm bide nerene güvndnde cocuk yaptın aha cocuk bıle cıkmıyo dıyomuşummm
Öldürcem seni bayram diyomuşum büssürü büssürü
Neyse cuma gunu saat 10:44 de kızm dunyaya geldi şükürr dogummm anım cok komıktı bn bıle guldummm
Ikın dıyolar gulmkten ıkınamıyom karnım sallanıyo neyse bi nefes aldım gözumu kapattım bı ıkındım ıkınıyommm ıkınıyommm ıkınıyom bana ıkınma dıyolar ama kendımden gecmışım doktor dedıkı kızn çoktannnn dogdu ayyy anlamamısum valla doktor deyııııppp uyumusumm
Güzel menü. Lahmacunu diyetisyenler öğle yemeklerinde veriyor ama akşam olan etkisini bilemeyeceğim.
günaydın hanımlar
ben de dünkü menümü yazarak başlayayım..
sabah
(eşim yumurta koymayı unuttuğu için ve geç kaldığımız için) 1 muz
3 kuru erik
3-4 tuzsuz zeytin
2-3 dilim tuzsuz peynir
domates salatalık
1 çay bardağı ceviz kaju fıstık karışımı
muhtemelen yumurta yemediğim için 4 saat sonra acıktım
1,5 kase yeşil mercimek
1 bardak kefir
akşam
markette abur cubura saldırmamak için 8-10 kuru üzüm:)
1 lahmacun ve salata (aslında balık yapacaktım ama eşi trde olan bir arkadaş markete gitmeyi istedi, malum burda kadınlar dışarı çıkamıyor tek başlarına, beraber gittik o yüzden, sonra da yemek çok gecikmesin diye dışarda yedim ama güzel sağlıklı olduğunu bildiğim bi yerden yedim)
su 2 ltyi kesin geçtim
1 yeşilçay
1 beyazçay
1 şekersiz türk kahvesi
spor malesef yokhayatım olmuş spor gerçi..
Cnm 2 gündür karatay yapiyorum,o yüzden vücut alismadi daha diye düsünüyorum..Cumaya kadar denemeyi düsünüyorum,memnun kalirsam devam edecegim,kalmazsamda eski düzende gidecegimGüzel menü bana göre az ama :))
Vücudun su ttutuyor olabilir mi ?
Güzel menü .Aşure pestili inş geç saatte yememişsindir.
Yasemincim teşekkür ederim. Diyetisyene söyleyeceğim. Bugün daha iyiyim karnım yavaş yavaş iniyor. Isırgan otu + maydanoz suyuna bağlıyorum. Bir de hiç süt ve süt ürünü yemedim. Süt bana yaramıyor.
Diyetisyene söyleyeceğim elbette ama ben asıl derdmi biliyorum stres doktor bana stres yapma dedikçe ben stres yapıyorum.
Zaten adetimde 1 hafta erken oldu.Sınavlarıma 3 hafta kaldı. Ben ezberden nefret ederim dersleride kafama takıyorum.
Güzel menü canım.
Geçmiş olsun kaptancım. Allah şifa versin.
Allah sanada kızına da uzun ömür versin.
Allah biliyor evlenmekten korkmamın bir diğer nedeni şu doğum olayı. Aklım çıkıyor düşünmemeye çalışıyorum.
Günaydin cnm.Sabah seninde dedigin gibi yumurta olsaymis keske ama aceleden neler unutmuyoruzki bazen:26:
Ben begendim,karatayi cigneyecek birsey yapmamissin.Lahmacunda zaten serbestti haftada 2 tane,sen 1 tane yemissin..Afiyet olsun cnm..
Orda kadinlar tek baslarina sokaga cikamiyormu
Ah cnm,kolay gelsin sana..En azindan is yerinde dinlenme sansin varsabahları tam bir maraton oluyor bizim evde
anlatayım
kahvaltı hazırla
saçını yıka( genelde şart oluyor saçlarım çok yağlı)
üzerini giyin
oğlanı uyandır
bezini değiştir
üzerini değiştir
yatağı topla
kahvaltıyı hazırla (peynirin tuzunu çıkar (aslında işte keşke bir gün önceden hazırlasam) )
oğlanın kahvaltısını omletini hazırla, biberonunu meyvesini kıyafetlerini hazırla (bakıcıya gidecek)
saçını kurut
makyaj yap
kahvaltı yap ( bu da baya sürüyor karatay kahvaltısı olunca)
çöpleri al oğlanı al dışarı fırla.. oğlanı bakıcıya bırak, ordan koşarak işe gel...
tüm bunları 1 saatte bitirmeye çalışıyorum
inanın işte dinleniyorum ben
Gercektende zor cnm ya,Allah korusun basina bir is gelse,yaninda kimse yoksa hastahaneyedemi gidemeyeceksin...pegasus canım sağolasın evet kratayı çiğnemedim yine de lahmacunu diyet aşamasında en son tercih etmek gerek:) hele ben gibi spor yapamayanlar için..
burda kadınlar araba süremedği için tek başlarına çıkamıyorlar, eşi burda olmayan bir bayan da anca tanıdıklarıyla çıkabilir, taksiye falan binemez tek başına..zaten yakında öyle herşeyi bulabileceğin market yok, herşey avmlerin içerisinde.. çok zor burası çok..
Ah cnm,kolay gelsin sana..En azindan is yerinde dinlenme sansin var
Gercektende zor cnm ya,Allah korusun basina bir is gelse,yaninda kimse yoksa hastahaneyedemi gidemeyeceksin...
Kadina deger verilmiyorki cnm benim,kendi egolarini tatmin etmek icin ezdikce eziyorlar kadinlari
pegasus canım sağolasın evet kratayı çiğnemedim yine de lahmacunu diyet aşamasında en son tercih etmek gerek:) hele ben gibi spor yapamayanlar için..
burda kadınlar araba süremedği için tek başlarına çıkamıyorlar, eşi burda olmayan bir bayan da anca tanıdıklarıyla çıkabilir, taksiye falan binemez tek başına..zaten yakında öyle herşeyi bulabileceğin market yok, herşey avmlerin içerisinde.. çok zor burası çok..
burda din polisi diye bişey var, dışarda gezerken başınızı açık görürse uyarıyor, ama sizi muhatap almıyor eşinize söylüyor.. o derece tuhaf bi yer.. akılları fikirleri karı kızda bence, kadınların da süs püs, bi görseniz sadece abiye satılan koskoca avmler var, yanlıi duymadınız bir avm dolusu abiye dükkanı.. aynı zamanda iç çamaşırı olsun kozmetik olsun o kadar yaygın ki.. o kadınlar peçeli ama gözler pavyona gider gibi boyalı, tırnaklar hep manikürlü ve ojeli.. namaz saatinde burda din polisleri herkesi namaza çağırıyor, dolaşıp haydi namaza diyor, ve mağazalar kapatılıyor, yarım saat öyle bekliyorsunuz ortada.. marketteyseniz kasiyerler vs çalışmıyor sadece alışverişe devam ediyorsunuz ödeme için bekliyorsunuz..
bunlar din adına yapılıyor bu yanlış, dinde böyle baskı yok, kadının yüzünü kapat, kadınla muhatap olma onu eve kapat yok.. baskı oldukça da bişeyler daha cazip hale geliyor malesef.. hepsinin hizmetçisi var ve köle gibi davranıyorlar, burda işçi olarak çalışmak istiyorsanız mutlaka bir suudlunun size kefil olması gerek, pasaportunuz kefilde kalıyor, o izin vermezse ülkeden bile çıkamıyorsunuz, maaşınızın bir kısmını ona veriyorsunuz.. hele kadın işçiyseniz bekarsanız, kefiliniz adam değilse başınıza her iş gelebilir..neyse yazdıkça yazarım ben çok dolmuşum
burda din polisi diye bişey var, dışarda gezerken başınızı açık görürse uyarıyor, ama sizi muhatap almıyor eşinize söylüyor.. o derece tuhaf bi yer.. akılları fikirleri karı kızda bence, kadınların da süs püs, bi görseniz sadece abiye satılan koskoca avmler var, yanlıi duymadınız bir avm dolusu abiye dükkanı.. aynı zamanda iç çamaşırı olsun kozmetik olsun o kadar yaygın ki.. o kadınlar peçeli ama gözler pavyona gider gibi boyalı, tırnaklar hep manikürlü ve ojeli.. namaz saatinde burda din polisleri herkesi namaza çağırıyor, dolaşıp haydi namaza diyor, ve mağazalar kapatılıyor, yarım saat öyle bekliyorsunuz ortada.. marketteyseniz kasiyerler vs çalışmıyor sadece alışverişe devam ediyorsunuz ödeme için bekliyorsunuz..
bunlar din adına yapılıyor bu yanlış, dinde böyle baskı yok, kadının yüzünü kapat, kadınla muhatap olma onu eve kapat yok.. baskı oldukça da bişeyler daha cazip hale geliyor malesef.. hepsinin hizmetçisi var ve köle gibi davranıyorlar, burda işçi olarak çalışmak istiyorsanız mutlaka bir suudlunun size kefil olması gerek, pasaportunuz kefilde kalıyor, o izin vermezse ülkeden bile çıkamıyorsunuz, maaşınızın bir kısmını ona veriyorsunuz.. hele kadın işçiyseniz bekarsanız, kefiliniz adam değilse başınıza her iş gelebilir..neyse yazdıkça yazarım ben çok dolmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?