Canm aslında normal dogm cok zor degıl sadece hastane ve doktordan yana sanaın varsa super olur bn ihmalkarlıktan 20 saat sancı cektım bna o iğneyi tada suni sancıyı onceden verselerdi daha az sancı cekerdim belkide cunku sancım cıktu acılma yoktu anca sunı sancıyla acıldı yaniiOff cnm ya okumasi bile zor,yasamasi nasildir kim bilir...bencede hepsinin akli kari kizda,o yüzden kadinlara güvenmiyorlar.Insanin fikri neyse zikride odur derler,kendilerinin icinde pislik oldugundan,kadinlarida öyle görüyorlar..
bazen okuyorum gazetede,afganistanda taslanarak öldürülen kadinlar var.daha 1 hafta önce okudum 1 kadinin cep telefonu var diye ufacik cocugunun yanida tasladilar...Okudukca,yazdikca icim aciyor
Amin diyorum bende cnm...
Beterin beteri var diyorsun yani...en azindan daha güvendesiniz,insan basina ne gelecegini kestiremez orda...
fahriyedemi sarki söylemeye baslamis
cnm kilo vermek istiyorsan tatlilarla arana mesafe koy.Sabah kek yerine güzelce kahvaltini yapsaydin hem yag yakardi vücudun,hem tok kalirdin öglen daha az yerdin..Kahvalti gercekten cok önemliymis,bende önceden kahvalti yapmazdim ama cok yanlis yapiyormusum...
Aksam ekmek yemeseydin cok daha güzel olabilirdi ama insan dayanamiyor bazen..Su da yeteri kadar cimissindir umarim.Sporuda en az 30 dkyla baslamaya calis cnm.kilo verirken en iyi dostumuz spor
Slm cnm hos geldin.kendini kaybetmissin yani ne yaptigini bilmeden gülmüssün
Cnm 20 saat cok fazla gercektende...Doktor gelmste kurtulmussun sonunda
Evet ya ilk dogumda yok artik bir daha yapmam diyorsun,bende öyle diyordum bak 3 tane dogurdum
Allah razı olsun bacım ccojj iyi cesaret verdın yanihayili bir kismet bulup evlenip,hamile kalirsan tuvaletine git cnm,korkma düsmez
Dogururken bile ikina ikina zorla cikiyor,rahat rahat git tuvalete
Korkma cnm,ilk dogumlarda insan hep korkuyor,aciyi kestiremiyor daha ama 2.de dahada korkuyor cünkü neyle karsi karsiya oldugunu biliyor
Cok cesaret verdim demi
Bnm de dıgumdan sonra kabıZlık ve hemıroid prıblemi yasadım ama genel olarak bı sıkıntım yoktu bu arada cocugu dogurmak cok kolay asıl zor olan o sancıı ama kızlar suda var o sancıyı cwkmesek sanırım dogum yaparken o acıya dayanamayız sancı malum. Bolgeyı uyusturuyomu bapıyoookahve için saolasın banucum bende tam içiyordum sen yapmıssın gibi oldu.bence dogum yapmayanları korkutmamak lazım.cok zor dogurdum ama yine olsa normal dogururum.3 tane normal dogum yaptım dogum sonrası kabızlık ve anal fissur dısında bi şikayetim olmadı.genital estetik felan diyorlar bence kişisel kendimde dönüşü olmayan bir bozukluk göremedim ben.
bluecum başta benim ablamda cok zorluk cekti şimdi onunda güzel bir cevresi var.bahcelide bir eve gectiler.evler yüksek ve küçük pencereliymiş.ilk sene cok bunalmıstı.okulun yanına bahceli bir eve tasındılar ve bir sürüde öğretmen arkadasları oldu.bende onların haline cok üzülüyorum.ifratla tefrit arasındalar.havalanında üzerimi arayan bayan polisin makyajını görünce şok olmustum.zaten türk kadınlarına laf ediyormus bir kısmı erkek gibiler makyaj yapmıyorlar diye.
edacım kabızlık konusuna kısa zamanda care bulman lazım.rahatlaman lazım makatta çatlak felan oluşursa cok zorlanırsın.ben her dogumumdan sonra yaşadım hiç bir ilaç bana care olmadı.en son çare kansızlıgım olmadıgı halde kan hapı içtim.:)))
ben 3 dogumumu anlatsam sayfalara sıgmaz.ilk ikisini viyanada dogurdum zorla normal dogurttular beni.ilkini nerdeyse kkda doguracaktım yıl 2008 ilk defa kkya takılıyorum haziran annelerine.dışarı çıktım babalar günü hedisyesi almaya gez gez yoruldum.eve geldim canım makarana istedi pişirdim kk yı açtım makarna tabagını alıp yazısacaktım arkadaslarla .mutfaga girdim tabagı almam la foşşş benden bir su geldi yerimde kalakaldım ilk işim kızlar benim suyum geldi doguma gidiyorum yazmak olmus.ne gülmüştük sonra sanal dogum yapacaktım diye.
bulecum hele benim maratonu görsen halkıyorum 3 cocuk hazırlıyorum bez değiş üst değiş kızı okula diğerlerini anneme hazırla.kendim giyin.bazen wcye asmde gidiyorum.işle ev arasında günde 4 kere gidip geliyorum.bazen en son ne zaman duşa girdim oluyorum.birde şu dersler bana iyice kendimi unutturdu.
gecen dr arkadaslar bi video eklemişler dogal dogum diye.merak ettim.kadın çırılçıplak dere kenarında sancılı sancılı geziyor.sonra çömelip kendi kendine doguruyor eşide kameraya çekiyor.şok oldum.doğallık abartılıyor bence.
ise yariyormu acaba:44:bende almıstım arcelikten buharlı temzilik makinesi.fırsat bulupta kullanamadım.herşeyimi araştırmadan aldım sonra pişman oldum.gecen bir kettle için 1 ay araştırdım.sütten ağzım yandı yogurdu üfleyerek yedim
Ohh yarasin cnm,su hayattir demi..Bende iceyim aklima getirdinOh be suana kadar 1 lt suyumu ictim aksama kadar 2.5 olur insallah
Insan güvenemiyor bakiciya,o kadar bakici vakasi varki güvenilir diye aliyorsun,gizli gizli ne huylari cikiyor..En iyisi insanin ailesi bencede.Ailende yanindaymis ne güzelannemle babam bende kalıyor.acıkcası onlarda bana cok naz yapıyor. annem yemek yapıyor bu cok güzel ama sağlık sorunları dolayısıyla diğer işleri yapamıyor zatende beklemem ondan.çcouklarıma baktıkları yeter.benim hayatım cok düzensiz oyüzden kalıcı bir bakıcı alamadım 2 ay eşim geliyor 2-3 annem.eşim tatilerde geliyor o varken ayrı bir hayat.walla hayatım roman derlerya.anlatmakla bitmez bendeki iş yükü psikolojik baskı.Allahtan cok takıntılı bir tip değilim.ikizler burcunun verdiği kolay ruh hali değiştirme özelliği var.yoksa bazen dibe vururdum.kadın meselesine gelince arada alıyordum bu ara yine almam lazım.burda bakıcı bulmak cok zorrrr.hemşire hnaımlardan biri bebegini bırakıyor kadın sigara içiyormus cocuk zaten astım bronşitli.oda anne babasını çağırdı.
asm taşınacakmış.evim cok yakındı şimdi uzaklaşıyorum.
Cnm ise yararsa söyle,ben nedense pek güvenemiyorum öyle antik-kuntik seylere ama ise yariyorsa alayimkızlar bu arada temizlik işini kolaylaştırmak için buharlı mop aldım, burda olmadığı için trden gelen arkadaşlardan rica ettim onlar getirdi sağolsunlar, fakir'in 2 in 1 modeli, hem yerleri temizliyor hem bir parçası ayrılarak detaylı temizliklerde kullanılıyor.. dün 1 metre yeri sildim bez hemen kirlendi, memnun kalırsam yine yazarım haftasonu kullanacağım
bende almıstım arcelikten buharlı temzilik makinesi.fırsat bulupta kullanamadım.herşeyimi araştırmadan aldım sonra pişman oldum.gecen bir kettle için 1 ay araştırdım.sütten ağzım yandı yogurdu üfleyerek yedim
Kayinvalidemde der her zaman,yatarak nasil dogurulur diye,biz diz üstü cökerdik dogumda der.Köy yerinde doktor nerde,ebe gelirmis dogururlarmis:26:
Cnm ise yararsa söyle,ben nedense pek güvenemiyorum öyle antik-kuntik seylere ama ise yariyorsa alayim
arçelikle fakir arasında kaldım ama bir tanıdığımız arçelikten memnun kalmadığını söyleyince fakiri aldım bakalım inşallah memnun kalırız. bu tam süpürge gibi, arçelikte o parçayı elde sırtta vs taşımak gerekiyormuş onu da tam anlamadım:)
aslında doğum için çömelmek çok mantıklı .. güç almak lazım bi kere sırttan, afedersiniz yatarak tuvaletimizi nasıl kolay yapamazsak bence onun gibi bişey:) ıkınmak için şart ama tabi tek başına öyle derede bayırda doğum yapamam
tamam kaptan bu haftasonu temizlik sonrası yazacağımcamları da siliyormuş, hava güzelleşirse balkonlarımı yıkayıp camlarımı da silerim hoop diye
Süpermis cnm.Cam silmek ve ütü yapmaktan nefret ederim ,yinede donlara kadar ütülerim
kemal sunalin filmi geldi aklima,mikser getiriyor hani köye,anasida soruyor tarhanada yaparmi diye..
Bi an ütüde yaparmi diyesim geldi
Videoyuda buldum
Cnm ben bir ara havlulaida ütülüyordum..Sonra katlayip indirmeye karar verdim ama havlu ve corap harici her seyi ütülerim.
videoyu burda göremiyorum yasaklı ama hatırlıyorum o sahneyi:)))
ben ütülemem valla bacımoğlumun dışarı kıyafetlerini ütülerim gerisini ütülemem, eşim de kendi ütüsünü yapar sağolsun bitti gitti:)))
Cnm ben bir ara havlulaida ütülüyordum..Sonra katlayip indirmeye karar verdim ama havlu ve corap harici her seyi ütülerim.
Kızlar bugun oyle yogundum ki anlatamam yani bnm bugun k.bakmayın yani bn pempee)(
Düşünün ne kadar yorulmusım en buyuk zewkimden mahrum bırakıyoeum kendimi konusamıyorumm konusamıyorummm konusamıyorummmmmmm
Dayanamıyorum kardeşimm))
Ewet arkadaslar tarıh 08.02.2012
Bnm kanamam oldu ve bi üniversitesine yattım yatmaz olaydım hiç unutamıcam bi 20 saatim gecti ve birdaha o hastaneye hiç gitmedim
:))) bnm yattıktn bi saat sonra suyum geldi ama kızım bi türlü cıkmk istemiyo sancım yoktu ama kanama ve su gelince yatırdılar kadın soyun dedı soyundum bi tane önlük verdi arkası tamamen acık önü kapalı kadınlar bılırr yarabbim ole tuhaf oldum kı ne bılım öle oldugunu hasta bakıcı kadına cagırdım dedım kı abla bu bana olmuyo arkam acıkta kaldı kadın bana guldu kızım önlük oyle kenarda ipleri var bagla dedı ip dedıgı bel tarfında bi ince sap gıbı bişi
Gittim beyaz bantla yapıştırdım kadın bana bakıyo k. Bakma ddedim kıçım acıkta gezemem yattıgım yerde bnden baska 4 hamiş daha doguma gelmişti kanka olduk yarabbim bu kadınların ne konuşcak şeyi var
Neyse aksama dogru bnm sancılar basladı geziyoruz bole kapalı bi yer dogum yerı dusardan gözukmuyo sadece hamileler var bide saglık gorevlileri
Wayy arkadas sanki zindana düşmüşüz gibi elimzde serumlar bir saga bir sola gıdıyoz gezın daha raht olursunuz dedıler
Ben sancı baslayınca dua ettım dedım rabbim sancılarımı gunahlarıma kefaret et bedelini sancılarımla ödeyeyım
Anam sancı ole bi sancıymış kı ben basladım yawas yawas tırsmaya bide geceye asıstanlar kaldı nöbetçi doktor uyuyo biri bagırınca alttan bakıp gıdıyo
Yarabbim kocasıyla kavga eden mi dersin :))) nişanlısıyla esya bakmaya gıdıp bi turlu bulamayan mı dersin asıstan ve hmsirelerin iç dunyası heralde
Kızlar gece 2 gıbı ben artık olcem galıba dedım okadar cok sancım warkı kendimi kaybetmışım artık düşünün ondan sonrasını hatırlamıyorum
Bna hasta bakıcı bi kadın var o anlattı dogumdan sonra bı bagırıyorum doktor toplıto asıstanları afedersınz parmkla muayne edıyo ilk önce sonra asıstanlar tek tek doktorun dedıgı dogrumu dıye bakıyo)))))))
Bir oldu 2 oldu bu parmkla muayene yıne geldiler bn cataldayım sinirim bozuldu 9 saat olmuş sancılıyım ölüyorum üzerimde denme yapıyolar doktor muayane ettı asıstnlar arkada 3 cm acılma var dedı peşinden 4 asıstanda baktı bende öfklnıp bagırdım))ohh yha daha kımse yokmuydu hazır burdayken bıde onlar muayene etsın dahılıyecu falanda gelsin içimde bişi varmı dıye baksın defım hepsi sok oldu
Bu ne yha dedım gelen gıden el sürüyo dedım
))
Neyse artuk bişi demedıler yatagıma yattım sancım cogaldıkca aglıyomuşym agladıkcada bayrammm allah seni bildigi gibi yapsın tak fişi bitir işi dısarda beklıyon camış gibi dıye bagırıyomuşum
Bi daha cocuk yaparmıyımm bennn
İşte demişim ki allahım gınahlarımı sanxılarımla affet dedım yha yarabbım şimdilik kalsın yarabbimm dayanamıyorummm dıye bagırıyomuşum
Anne sen bni nası dogurdun dıye bagırıyomuşum
Bide demişim ki ulan merve akıllıyımm dıye gecınırsın bıde hadı bı b..yıyıp ewlendın eee kızımmm bide nerene güvndnde cocuk yaptın aha cocuk bıle cıkmıyo dıyomuşummm
Öldürcem seni bayram diyomuşum büssürü büssürü
Neyse cuma gunu saat 10:44 de kızm dunyaya geldi şükürr dogummm anım cok komıktı bn bıle guldummm
Ikın dıyolar gulmkten ıkınamıyom karnım sallanıyo neyse bi nefes aldım gözumu kapattım bı ıkındım ıkınıyommm ıkınıyommm ıkınıyom bana ıkınma dıyolar ama kendımden gecmışım doktor dedıkı kızn çoktannnn dogdu ayyy anlamamısum valla doktor deyııııppp uyumusumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?