- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Kanım dondu resmen. Daha ne kadar kalacaksınız orada?
Allah kurtarsın diyorum sadece.
Slm kızlar naasılsını işlerim anca bitti
Kaptancım dogum anında ıkın dıyoşarya artık o kadar kotu olmusum ki gülme krizi gwçirmişim 20 saat düşünsene sancı cektım kızzz bitaneside demediki bı kadın buraya yatalı 20 saat olcak bu dogum yapamıyo yokkkkk ama gelip gidip muayaneye bakıyoşar sabah asıl doktor geldi prof dok. Baktı asistanlara kızdı perdeyi cekip bu kadının cocuguna bişi olmasın sua edin diye bi catım darmış we acılmam olmuyodu sancım coktu ama bi ipne vurdular bide serum la tekrar suni sancı verdiler sankı sancım yok gıbı 10 dk 6 cm acılmm oldu dogum yaptım
Kızzz düşünsene o doktor gelnese neolurdum bn
))
Elaxım hiç korkma inan ki hepsini unutuyosun cocugun sewgisi dagları tasları asıyo
Ben ikinciyi düşünüyom dogumumdakı okakdar reİllikten sonra kızz bacım yani hesapp ettt
Gunaydinnn kizlar..dun aksam giremedim malum isten gel yemek cay dinlen filan anca sabah isten girebiliyorum..
sabah 1 dlm kek 1 bardak sut
ogle yemekhanede yedim salata+ayran+sebze corbasi+ firinda kuzu et+ 5 y. kasigi pilav
aksam tarhana corbasi+1 kase kereviz yemegi+ 1 dilim tan bugday ekmegi
Off cnm ya okumasi bile zor,yasamasi nasildir kim bilir...bencede hepsinin akli kari kizda,o yüzden kadinlara güvenmiyorlar.Insanin fikri neyse zikride odur derler,kendilerinin icinde pislik oldugundan,kadinlarida öyle görüyorlar..burda din polisi diye bişey var, dışarda gezerken başınızı açık görürse uyarıyor, ama sizi muhatap almıyor eşinize söylüyor.. o derece tuhaf bi yer.. akılları fikirleri karı kızda bence, kadınların da süs püs, bi görseniz sadece abiye satılan koskoca avmler var, yanlıi duymadınız bir avm dolusu abiye dükkanı.. aynı zamanda iç çamaşırı olsun kozmetik olsun o kadar yaygın ki.. o kadınlar peçeli ama gözler pavyona gider gibi boyalı, tırnaklar hep manikürlü ve ojeli.. namaz saatinde burda din polisleri herkesi namaza çağırıyor, dolaşıp haydi namaza diyor, ve mağazalar kapatılıyor, yarım saat öyle bekliyorsunuz ortada.. marketteyseniz kasiyerler vs çalışmıyor sadece alışverişe devam ediyorsunuz ödeme için bekliyorsunuz..
bunlar din adına yapılıyor bu yanlış, dinde böyle baskı yok, kadının yüzünü kapat, kadınla muhatap olma onu eve kapat yok.. baskı oldukça da bişeyler daha cazip hale geliyor malesef.. hepsinin hizmetçisi var ve köle gibi davranıyorlar, burda işçi olarak çalışmak istiyorsanız mutlaka bir suudlunun size kefil olması gerek, pasaportunuz kefilde kalıyor, o izin vermezse ülkeden bile çıkamıyorsunuz, maaşınızın bir kısmını ona veriyorsunuz.. hele kadın işçiyseniz bekarsanız, kefiliniz adam değilse başınıza her iş gelebilir..neyse yazdıkça yazarım ben çok dolmuşum
Amin diyorum bende cnm...Kanım dondu resmen. Daha ne kadar kalacaksınız orada?
Allah kurtarsın diyorum sadece.
Beterin beteri var diyorsun yani...en azindan daha güvendesiniz,insan basina ne gelecegini kestiremez orda...canım biz 2 sene daha burdayız en az..
bizim durumumuz halktan farklı tabi, diplomat olduğumuz için dokunulmazlığımız var, öyle ki ben bugün çıkıp araba sürsem hiçbişey yapamazlar, ama neticede ülkemizin itibarını temsil ediyoruz, o nedenle uyumlu davranmak en doğrusu.. bir de biz diplomatik alan diye ayrı bi alanda yaşıyoruz, burası riyadın en lüks bölgesi, nezih, bir üniversite kampüsü gibi, parklar var, tracking yolu bile var, meydanlar restoranlar vs.. ve burda abaya zorunluluğu yok:) evimiz de sefaretin tam çapraz binası, 5 dk falan sürüyor.. o nedenle bizim aslında keyfimiz yerinde.. tek sorun dışarı çıkınca, trafikte deli oluyoruz mesela, adamlar ben buranın yerlisiyim mantığında, deli gibi araba sürüyor kesinlikle yol vermiyor falan.. ama işte afrikada da tayin yapan arkadaşlarımız var, uzakdoğuda olanlar var, bizim ilk tayinler böyle zor, aynı doğu görevi gibi yani.. o nedenle yine kötünün en iyisindeyiz..afrikada bir arkadaşımız 2 kere sıtma olduilaçlar o kadar ağırki vücutta kalıcı iz bırakıyor..
fahriyedemi sarki söylemeye baslamisyağmur yağıyor... camım açık hava çok güzel çünkü, ve fahriye evcen'den bahçede yeşil çınar'ı dinliyorum.. çok güzel söylemiş tavsiye ederim
cnm kilo vermek istiyorsan tatlilarla arana mesafe koy.Sabah kek yerine güzelce kahvaltini yapsaydin hem yag yakardi vücudun,hem tok kalirdin öglen daha az yerdin..Kahvalti gercekten cok önemliymis,bende önceden kahvalti yapmazdim ama cok yanlis yapiyormusum...Gunaydinnn kizlar..dun aksam giremedim malum isten gel yemek cay dinlen filan anca sabah isten girebiliyorum..
ogle yemekhanede yedim salata+ayran+sebze corbasi+ firinda kuzu et+ 5 y. kasigi pilav
Slm cnm hos geldin.kendini kaybetmissin yani ne yaptigini bilmeden gülmüssünSlm kızlar naasılsını işlerim anca bitti
Kaptancım dogum anında ıkın dıyoşarya artık o kadar kotu olmusum ki gülme krizi gwçirmişim 20 saat düşünsene sancı cektım kızzz bitaneside demediki bı kadın buraya yatalı 20 saat olcak bu dogum yapamıyo yokkkkk ama gelip gidip muayaneye bakıyoşar sabah asıl doktor geldi prof dok. Baktı asistanlara kızdı perdeyi cekip bu kadının cocuguna bişi olmasın sua edin diye bi catım darmış we acılmam olmuyodu sancım coktu ama bi ipne vurdular bide serum la tekrar suni sancı verdiler sankı sancım yok gıbı 10 dk 6 cm acılmm oldu dogum yaptım
))
Elaxım hiç korkma inan ki hepsini unutuyosun cocugun sewgisi dagları tasları asıyo
Ben ikinciyi düşünüyom dogumumdakı okakdar reİllikten sonra kızz bacım yani hesapp ettt
Benim de şu dünyada en korktuğum şey doğum :) zaten o 9 ay nasıl geçer bilmiyorum çok afedersiniz ben wc ye gitmeye korkarım çocuk düşer diye çok mızmız bir hamile olurum şunu yaparsam çocuk düşer, bunu yaparsam çocuğa birşey olr diye diye ölür biterim artık :)
hayili bir kismet bulup evlenip,hamile kalirsan tuvaletine git cnm,korkma düsmez
Dogururken bile ikina ikina zorla cikiyor,rahat rahat git tuvalete
kızlar bende menümü yazayım
sabah: 1 bardak 1 çyk ballı süt
öğlen:menemen,2 dilim ekmek
akşam:1 tabak pırasa,salata,2 kaşık yoğurt,1 dl ekmek
çay,3 tane ceviz azcık pestil, komşum aşure getirdi sadece 2 tatlı kaşığı tadına baktım eşim yedi
1 litre su yatana kadar içerim 2 olur inşş
bugun temizlik market alışverişi baya koşturdum spor yok
Bugunku menum
Sabah ac karnina 1 cay kasigi corek otu 3 gunkurusu sirkeli ilik su 1 su brd besi biyerde csyi
Kahvalti 3 zeytin 1 tane kucuk tost ekmegi ile peynirli tost( cissss oldugunu biliyom ama cok canim cekti ya) domates salatalik 1 haslanmis yumurta. Bi cisss daha 3 tane parmak boyutlu haslanmis sosis
Ara 1 brd form cay
Ogle yemegi ( yemegi yetistiremedim )2 ceviz 8-9 antep fistigi tuzsuz
İkindi 2 form cay 1 yesil cay
Aksam 3 mini firinda pismis kiyma kofte kucuk bi porsiyon hamsi salata ekmek yokkkk
20.30 . Yarim elma ceyrek muz
2 lt su
20 dk spor
mervecim inşallah başarırsın
kaptancım geçmiş olsun oğluşuna
teşekkürler banucum.walla bugün kendimi tebrik ettim.nefsim iyi sınandı.akşam çikolatalı biskuviler,baklava,üzüm ne kadar cıs varsa gecti ellerimden ve ben bir kırıntı almadım.eğer bu karatayıda yarı yolda bırakırsam kendime olan güvenim sarsılacak.
son2-3 aydır canımıs ıkacak beni yoracak bir çok şey oldu,halada devam ediyor buna rağmen kendimi salmadım.bunları yazıyorum ki moral olsun gaz versin bana.
edacım barsaklar vucudun en hassas organları,stresten diyetten,kullandıgın ilaçlardan hepsinden etkilenebilir.sen ihtiyacın olmasada günümn belli bir zamanını belirle ve wcye git.diyetisyeninede mutlaka bildir.şişkinlikte varsa kulanabileceğin bazı ilaçlar var gecici olarak.ama recetesiz satılmaz.
Kizlar az önce haber aldim,eltimin babasi kalp krizi gecirmis,yogun bakimdaymis.cok üzüldü,.simdi eltimlede konustum..Insallah bisey olmazDualarinizi eksik etmeyin ne olur...
Anladim cnm,haklisin acikmadikca yemeye gerekte yok aralari...
Cnm ben sizin tanisma hikayenizide okuyamadim,gecmise baktim kac defa göremedim:26:
günaydın hanımlar
ben de dünkü menümü yazarak başlayayım..
sabah
(eşim yumurta koymayı unuttuğu için ve geç kaldığımız için) 1 muz
3 kuru erik
3-4 tuzsuz zeytin
2-3 dilim tuzsuz peynir
domates salatalık
1 çay bardağı ceviz kaju fıstık karışımı
muhtemelen yumurta yemediğim için 4 saat sonra acıktım
1,5 kase yeşil mercimek
1 bardak kefir
akşam
markette abur cubura saldırmamak için 8-10 kuru üzüm:)
1 lahmacun ve salata (aslında balık yapacaktım ama eşi trde olan bir arkadaş markete gitmeyi istedi, malum burda kadınlar dışarı çıkamıyor tek başlarına, beraber gittik o yüzden, sonra da yemek çok gecikmesin diye dışarda yedim ama güzel sağlıklı olduğunu bildiğim bi yerden yedim)
su 2 ltyi kesin geçtim
1 yeşilçay
1 beyazçay
1 şekersiz türk kahvesi
spor malesef yokhayatım olmuş spor gerçi..
Gunaydinnn kizlar..dun aksam giremedim malum isten gel yemek cay dinlen filan anca sabah isten girebiliyorum..
Slm kızlar naasılsını işlerim anca bitti
))
Benim de şu dünyada en korktuğum şey doğum :) zaten o 9 ay nasıl geçer bilmiyorum çok afedersiniz ben wc ye gitmeye korkarım çocuk düşer diye çok mızmız bir hamile olurum şunu yaparsam çocuk düşer, bunu yaparsam çocuğa birşey olr diye diye ölür biterim artık :)
normal doğum benim en istediğim şeydi, oğlum doğsun kucağıma versinler kordonu kesilmeden.. bunu çok istedim doktorumu hastanemi herşeyi ona göre seçtim ama kısmet olmadı malesef..
çünkü oğlumun kordonunda besleyen damarlardan biri eksikti, bu bir sorun çıkarmadı bize çokşükür ama düşük kilolu doğar dedi doktor, 37.haftada milletin 3 kgyu geçtiği bi dönemde oğlum hala 2300 grcıktı.. doktor en fazla 2,5 kg doğar dedi. ama oğlum 3 haftada 1 kg alarak 3300 doğmayı başardı:)
doğum da şöyle olamadı, nstye 37den sonra alınmaya başlıyor biliyorsunuz, bende 41.haftaya kadar ne gizli bir sancı ne de alttan 1 cmcik açılma olmadı. ben yürüyüşler yaptım kendimi hiç sakınmadım ama yine de bir gelişme olmadı. bi de oğlum son haftalarda kordonunu boynuna doladı:) ama doktorum bunu sorun olarak görmedi, normal doğurturuz hiçbişey olmaz dedi. bekledik bekledik 41.haftanın sonuna kadar bekledik ama oğlum gelmedi.. kordondaki sıkıntıdan dolayı da daha fazla bekleyemem dedi doktor ve sezeryan oldum. ben normal doğuma öyle adapte olmuşum ki sezeryanı duyunca çok üzüldüm, ama Allaha şükür herey yolunda gitti, ne bende bir sorun oldu ne sütümde ne de oğlumda.. en sevdiğim iki rakamın yanyana geldiği 5.7 (5 temmuz) de oğluma kavuştum:) doğumun her türlüsü mucize ve çok güzel.. yeterki sağlıkla kavuşalım.. ben gerçi sonrasında ciddi bi lohusalık depresyonu geçirdim ama geçti çokşükür..
kahve için saolasın banucum bende tam içiyordum sen yapmıssın gibi oldu.bence dogum yapmayanları korkutmamak lazım.cok zor dogurdum ama yine olsa normal dogururum.3 tane normal dogum yaptım dogum sonrası kabızlık ve anal fissur dısında bi şikayetim olmadı.genital estetik felan diyorlar bence kişisel kendimde dönüşü olmayan bir bozukluk göremedim ben.
Cnm masallah iyi dogmus oglusun.Benimkiler ufacik dogdu,cok sükür simdi iyiler ve sagliklilar ama bende isterdim 3 kg üstü cocuk dogurmak.Doktor senin bebek kesesi kücük,cocuk o kadar gelisiyor demisti ve 3 üde en az 10 gün erken dogdu..en fazla dogan oglumdu o da..2,4-2,8-2,9 olarak dogdular benimkiler..Kilo aliniyor eönemli olan sagliknormal doğum benim en istediğim şeydi, oğlum doğsun kucağıma versinler kordonu kesilmeden.. bunu çok istedim doktorumu hastanemi herşeyi ona göre seçtim ama kısmet olmadı malesef..
çünkü oğlumun kordonunda besleyen damarlardan biri eksikti, bu bir sorun çıkarmadı bize çokşükür ama düşük kilolu doğar dedi doktor, 37.haftada milletin 3 kgyu geçtiği bi dönemde oğlum hala 2300 grcıktı.. doktor en fazla 2,5 kg doğar dedi. ama oğlum 3 haftada 1 kg alarak 3300 doğmayı başardı:)
doğum da şöyle olamadı, nstye 37den sonra alınmaya başlıyor biliyorsunuz, bende 41.haftaya kadar ne gizli bir sancı ne de alttan 1 cmcik açılma olmadı. ben yürüyüşler yaptım kendimi hiç sakınmadım ama yine de bir gelişme olmadı. bi de oğlum son haftalarda kordonunu boynuna doladı:) ama doktorum bunu sorun olarak görmedi, normal doğurturuz hiçbişey olmaz dedi. bekledik bekledik 41.haftanın sonuna kadar bekledik ama oğlum gelmedi.. kordondaki sıkıntıdan dolayı da daha fazla bekleyemem dedi doktor ve sezeryan oldum. ben normal doğuma öyle adapte olmuşum ki sezeryanı duyunca çok üzüldüm, ama Allaha şükür herey yolunda gitti, ne bende bir sorun oldu ne sütümde ne de oğlumda.. en sevdiğim iki rakamın yanyana geldiği 5.7 (5 temmuz) de oğluma kavuştum:) doğumun her türlüsü mucize ve çok güzel.. yeterki sağlıkla kavuşalım.. ben gerçi sonrasında ciddi bi lohusalık depresyonu geçirdim ama geçti çokşükür..
Günaydin cnmGünaydın herkeseee
Geçmiş olsun kaptancım durumu nasıl şimdi allah şifa versin canım
Cnm normal dogum gercekten cok saglikliymis.Zaten burda doktor tavsiye etmedikce sezeryan olamiyorsun...Sen bakma merveye cnm,önce baba adayi bulalim size,sonra bir igne yapiyormus gibi kolay dogurmakNormal doğum gerçekten anne ve bebek açısından çok sağlıklıymış ama ne bilim ben sezeyanı tercih ederdim sanırım hele ki Mervişin hikayesinden sonra
tesekkür ederim cnm
Cok iyiymis ya,sanal dogumbluecum başta benim ablamda cok zorluk cekti şimdi onunda güzel bir cevresi var.bahcelide bir eve gectiler.evler yüksek ve küçük pencereliymiş.ilk sene cok bunalmıstı.okulun yanına bahceli bir eve tasındılar ve bir sürüde öğretmen arkadasları oldu.bende onların haline cok üzülüyorum.ifratla tefrit arasındalar.havalanında üzerimi arayan bayan polisin makyajını görünce şok olmustum.zaten türk kadınlarına laf ediyormus bir kısmı erkek gibiler makyaj yapmıyorlar diye.
edacım kabızlık konusuna kısa zamanda care bulman lazım.rahatlaman lazım makatta çatlak felan oluşursa cok zorlanırsın.ben her dogumumdan sonra yaşadım hiç bir ilaç bana care olmadı.en son çare kansızlıgım olmadıgı halde kan hapı içtim.:)))
ben 3 dogumumu anlatsam sayfalara sıgmaz.ilk ikisini viyanada dogurdum zorla normal dogurttular beni.ilkini nerdeyse kkda doguracaktım yıl 2008 ilk defa kkya takılıyorum haziran annelerine.dışarı çıktım babalar günü hedisyesi almaya gez gez yoruldum.eve geldim canım makarana istedi pişirdim kk yı açtım makarna tabagını alıp yazısacaktım arkadaslarla .mutfaga girdim tabagı almam la foşşş benden bir su geldi yerimde kalakaldım ilk işim kızlar benim suyum geldi doguma gidiyorum yazmak olmus.ne gülmüştük sonra sanal dogum yapacaktım diye.
bulecum hele benim maratonu görsen halkıyorum 3 cocuk hazırlıyorum bez değiş üst değiş kızı okula diğerlerini anneme hazırla.kendim giyin.bazen wcye asmde gidiyorum.işle ev arasında günde 4 kere gidip geliyorum.bazen en son ne zaman duşa girdim oluyorum.birde şu dersler bana iyice kendimi unutturdu.
Aynen cnm bende 3 tanesinide normal dogurdum,ve söyledigin sikayetler harici hic bir sikintim olmadi..Kabizlik ta hastaneden cikmadan gecti zaten..kahve için saolasın banucum bende tam içiyordum sen yapmıssın gibi oldu.bence dogum yapmayanları korkutmamak lazım.cok zor dogurdum ama yine olsa normal dogururum.3 tane normal dogum yaptım dogum sonrası kabızlık ve anal fissur dısında bi şikayetim olmadı.genital estetik felan diyorlar bence kişisel kendimde dönüşü olmayan bir bozukluk göremedim ben.
Amin cnm.Allah kimseyi evladiyla sinamasinAfiyetolsun canım senin trafik kesinlikle daha yoğundur allah yardımcın olsun otomatiğe bağlanmışsındır artık .Bir hafta önce bizim de başka topicten bir arkadaşımız doğum yaptı.Hakikaten hepimiz heyecanla bekledik dakika dakika bildirdi çok güzel dostluklar kuruluyor burada nurtopu gibi bir kızı oldu allah hepinizin evlatlarını sizlere bağışlasın yeğenlerimiz çoğaldı
Güle güle git,güle güle gel cnm..Bol yesillik harici istegim yokBen pazara gidiyorum kızlar istediğiniz bişey varsa alayımgelince görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?