MENÜM
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu
KAHVALTI :
taze soğanlı lorlu omlet
6 zeytin
1 çay bar ceviz fındık
1 fincan adaçayı
3 kuru kayısı
ÖĞLE :
1 tarçınlı elma
AKŞAM:
3 adet lahana sarması
dünden kalan böbrek
1 kase yoğurt
SPOR:
60 dk lık karışık hızda yürüyüş
SIVI:
2 lt tarçınlı limonlu su
2 bardak lahana suyu
1 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
1 fincan siyah çay
1 fincan adaçayı
takviye olarak omega 3
Bugunku menum
Sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu 3 gun kurusu 1 cay brd ilik sirkeli su
Kahvalti incecik 1 dilm ekmek. 2 sosis 3 zeytin domates salatalik ceyrek dilim orgu peynir 1 haslanmis yumurta 1 kucuk muz
ARA 1 kupa besi bi yerde cayi
1 form cay
OGLe. 2 ceviz 10 antep fistigi kavrulmamis
İKİNDi. 1 yesil cay tarcinli
1 ada cayi 1 form cayi
AKSam. Salata yogury bi kucuk porsiyon maklube pilavi( etli sebzeli pirinc pilavi)
20 00. Da 1 besi bi yerde cayi
2 lt su
Yediklerimi yazayim bende,sabah zor oluyor sonra
sabah
2 yumurtali peynirli sebzeli omlet,2 kayisi,yarim cay bardagi ceviz-findik.1 bardak süt
Öglen
yarim tabak(3-4 kasik)yogurtlu bulgur
Aksam
1 kase karisik salata,1 adet pirzola,ayran
su
2 lt
spor
30 dk tempolu yürüyüs
Dün cok zor geçti kızlarr
Yogun oldugumdan bişi tiyemdm pek dıkkat edemedim ama elimden geleni usptım
Sabah
Haslanmıs yumurta yla yeşilligı karıştırdım bi kase salata yaptım
İçine sert peynirden kıydum az ama
4 tane zeytin
Cay 2 tane
Ögle
3 yk kepekli makarna
Bir kase yogurt
Ara
Kahve türk khvesi içiyorum bn hep bundan sonra bagsetmm:)))
Aksam
3 yk türlü
Salatamm herzamn var
1 bardk ayrsn
Aksam yatmadan önce elma sirkeli su içtim
Spor: kuzenımın ceyizini dizdik kızlar dün ondan yoruldumm gelecek hadtasonu düğünmz var:)))
Su:1.5 anca yani aklıma gelmedi
(Dünün menüsü)
Bugun
Sabah
Bçk kestane balı kendi balımız kızlar dısardan almıyoruz
Peynir
Zeytin 5 sdet
Omlet az yaglı
Domates salatalık
Bir dilim sycuk
Ara
Teşilçay
Ögle
Mercimek corbası
Lahana salatası
Yogurt
Aksam
Etli sebze yemegi 3 yk
2 bardak ayran
2 yk sütlaç
:))))))
Spor:yok malesef mazeretım vaarrr hastayım ben
Su:1.5
İi geceker canlarımmm
ay cok yogunum.cok.hastalar raporlar..masamın üstü savaş alanı.en ifrit oldugum sahte rapor talebi.yalan teşhis yazman hiç içimden gelmiyor ama bazende bakıyorum insanlar cok zor durumda kalıyor.
kızlar benim biraz okuma problemim var.Allah vergisi bir zekam var,öyle dr oldum yoksa ben öyle saatlerce ders çalışamam bir sayfayı satır satır okuyamam göz hafızam vardır bakarım sayfaya.bazen burayada yapıyorum ama karışık oldugu için atladıgım yorumlar olabilir.elimde değil kusura bakmayın.
kızlar birde sizin menülere yorum yapamıyorum ama zamanla yapacagım inşallah.kim nasıl yol izliyor takip edemeyecek kadar az zamanımoluyor.eşim geliyor ayın 30ndaderslerde biterse değmeyin keyfime.
gelelim menüme halim cok komikti koşturma arası ocaga 2 yumurta koydum baktım biri patlamıs.onu evde bıraktım cebime 2 çiğ yumurta atıp sağlık ocagına geldim,Allahtan kırılmadılarburda pişirttim personele yedim.
sabah:tavada 2 yumurta yagsız
peynir
2-3 zeytin
1çb badem ceviz
biraz yaban mersini
1 kocaman hurma
1 gün kurusu
yarım domates
yarım salatalık
ara:kahve
öğle:yok
ikindi sanki acıktım
1 bardak süt 1gün kurusu
1 hurma
1 ceviz
asmde bunlar vardı
yanlış mıoldu şimdi
ona göre akşamı düzenleyim planım haşlama tavuuk salata yogurt
Suistimal edenlere karşı haklısın canım hele ki kaytaran öğrencilere karşı
Edacım kusurabakma canım pazara giderken annemi arkadaşına bırakmıştım onu aldım geldim
uyguladığım formülü yazayım gerçi forumdada var ama ben yılardır yaparım
Redox-c vitamini
Evigen ampul
Bepanthene ampul
Devit ampul
1 şişe badem yağı
1 yumurtanın sarısı
bunları karıştırıp sürüyorum diplerine streç filmle sarıp bazen bir gün bekletiyorum yumurtanın kokusu ağır olmasın diye bazen çamterebentin ekliyorum
saçlarım hakikaten sağlıklı ve tavsiyem saçlarını karanfil suyu ile tara canım
Cnm ütü benim en zorlandigim ev isidir.3 cocuk var ve okula giderken 1 gün giydiklerini öbür gün giydiremiyorum,kirleniyor ister istemez.Günlük degistiriyorum üstlerini,3 numara desen zaten günde kac defa degisiyor allah bilir..
onlari yika ütüle cok zor oluyor,haftalik ütülüyorum artik ama bu defada dedigin gibi birikiyor...oturdugumuz yerde ütümüzü yapan bir alet ciksa ne iyi olurdu..sayin teknoloji uzmanlarina sesleniyorum burdan kendi kendine ütülenen camasir istiyoruz
canım ekmeğe takılma bence asıl sosislerde sorun var.. aşırı işlenmiş et özelliğini kaybetmiş, yağ deposu birşey malesef.. doktorum daha iyi bilir kardeşim diyordu ki bu cipslerin salamların sosislerin yağını vücut tanıyamıyormuş ve nasıl depolayacağını şaşırıyormuş, yani benim anlayacağım dilde böyle anlatmıştı:) yoksa nerdeyse karatay gibi olmuş yemeğin.. ha pilavın da bulgur olaydı tam süper olurduBugunku menum
Sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu 3 gun kurusu 1 cay brd ilik sirkeli su
Kahvalti incecik 1 dilm ekmek. 2 sosis 3 zeytin domates salatalik ceyrek dilim orgu peynir 1 haslanmis yumurta 1 kucuk muz
ARA 1 kupa besi bi yerde cayi
1 form cay
OGLe. 2 ceviz 10 antep fistigi kavrulmamis
İKİNDi. 1 yesil cay tarcinli
1 ada cayi 1 form cayi
AKSam. Salata yogury bi kucuk porsiyon maklube pilavi( etli sebzeli pirinc pilavi)
20 00. Da 1 besi bi yerde cayi
2 lt su
önce menümü yazayım sonra geçmiş yapıcam
sabah: 2 haşlanmış yumurta,5 zeytin,azcık peynir,2 incecik dilim ekmek
bir tatlı kaşığı bal, 1tatlı kağşığı tereyağ, domates,roka,maydanoz
ara: 1 tane ceviz,azcık pestil (tamamiyle doğal kayınvalide yapımı katkısız elma pestili)
akşam: pırasa, 3 kaşık kadar ciğer sote, 1 dl ekmek, salata, yarım kase yoğurt
şekersiz 2 bardak çay
yaklaşık 1,5 lt su
1 saat açık havada tempolu yürüyüş
sabah yediğim balada açıklama yapayım şekersiz çay içip bal yiyosun diyen arkadaşlar var, bal tamamen doğal memleketten gelme kayınvalidemler üretiyor ticari amaçlı değil aileye yeticek kadar , marketten hayatta almam çünkü şeker katkılı olduğunu biliyorum
Dün cok zor geçti kızlarr
Yogun oldugumdan bişi tiyemdm pek dıkkat edemedim ama elimden geleni usptım
Sabah
Haslanmıs yumurta yla yeşilligı karıştırdım bi kase salata yaptım
İçine sert peynirden kıydum az ama
4 tane zeytin
Cay 2 tane
Ögle
3 yk kepekli makarna
Bir kase yogurt
Ara
Kahve türk khvesi içiyorum bn hep bundan sonra bagsetmm:)))
Aksam
3 yk türlü
Salatamm herzamn var
1 bardk ayrsn
Aksam yatmadan önce elma sirkeli su içtim
Spor: kuzenımın ceyizini dizdik kızlar dün ondan yoruldumm gelecek hadtasonu düğünmz var:)))
Su:1.5 anca yani aklıma gelmedi
(Dünün menüsü)
Bugun
Sabah
Bçk kestane balı kendi balımız kızlar dısardan almıyoruz
Peynir
Zeytin 5 sdet
Omlet az yaglı
Domates salatalık
Bir dilim sycuk
Ara
Teşilçay
Ögle
Mercimek corbası
Lahana salatası
Yogurt
Aksam
Etli sebze yemegi 3 yk
2 bardak ayran
2 yk sütlaç
:))))))
Spor:yok malesef mazeretım vaarrr hastayım ben
Su:1.5
İi geceker canlarımmm
Herkese günaydın
Haftayı yarıladık. Ama benim moralim bozuk. Sanırım vücudum dirence geçti verdiğim 20 küsür kilodan sonra. Bilmiyorum anlayamıyorum ama kilo veremiyorum.
Direnci kırmak için yoğun spor yapacağım ama vaktim yok. Bakalım 3/4 gün diyetimin protein ağırlıklı kısmına geldim. Yani dukan'nın atak evresi gibi olan kısmı. 3 gün yapacağım. Cumaya hala kilo verememiş olursam yada az vermiş olursam herhalde çok fena şevkim kırılacak.
günaydın edacım.bu kadar mükemmeliyetçi olma.stres biliyorsun kortizon salınımına oda su ve yağ depolamaya sebeb oluyor.bu aralar değişik bir şey yap kafanı dağıt maşallah çok güzel verdin azimlisin bence elinden kurtulmaz bu kilolar.kendini sakın yıpratma zaman geri gelmiyor.Herkese günaydın
Haftayı yarıladık. Ama benim moralim bozuk. Sanırım vücudum dirence geçti verdiğim 20 küsür kilodan sonra. Bilmiyorum anlayamıyorum ama kilo veremiyorum.
Direnci kırmak için yoğun spor yapacağım ama vaktim yok. Bakalım 3/4 gün diyetimin protein ağırlıklı kısmına geldim. Yani dukan'nın atak evresi gibi olan kısmı. 3 gün yapacağım. Cumaya hala kilo verememiş olursam yada az vermiş olursam herhalde çok fena şevkim kırılacak.
ahh bluecum ne 6 yılı.3 yıl trde okuduktan sonra okuldan atıldım ben.sonra 2 yıl ara verdim,o arada yurtdısına basvurdum bir gün kapı çaldı baktım postacı kabul getirmiş.evde çok bunalmıstım atladım uçağa bilinmeze gittim walla.sadece telde irtibata gectiğim kimseler karsıladı beni.aileme hayret ediyorum nasıl izin verdi.ben olsam demiycem.nasip.annem çok ağlamış ardımdan kızım kayboldu gitti diye .cok şükür rabbim hep iyi insanlarla karsılastırdı.1 yıl almancayla bogustum.ilk girdiğim mikrobiyoloji dersinde hamam böceginin almancasını bilemediğim için bütün sınıf gülmüştü.yahu almanca kursunda öğrettilerde ben mi öğrenmedim.ilk girdiğim kulak burun boğaz sınavında burun kanamasında kullanılan tamponun almancasını bilmediğimden kalmdım sözlüydü.azmettim almanlar zaten dil konusunda cok ırkçı laticenin yanında bütün tıbbın almancasınıda hatmedip bitirdim.cok istediğim psikitari uzmanlıgı hayallerime veda ettim.cok yoruldum.okuldan sonra uzun bir müddet rüyalarımda o almanca sözlü sınavları gördüm.şimdi türkçe dersler çok kolay geliyor ama vakit bulamıyorum.karar verdim ek süre istiycem ben bu bir yıl içinde 4 ay dogum iznindeydim onu bana versinler.canım 6 yıl okumuşsun ben de okuldan sonra sınavlara da hazırlanınca roman dahi okumak gelmiyordu içimden.. cilt cilt iktisat hukuk kitapları okudum hatta ben ankraya gittim annem kitaplarımı arkamdan gönderdi, hepsini toplamış tam 1 valiz, annem oturup ağlamış kızım bunların hepsini okuyacak diye.. hem de kaç kere okudum o kitapları..
ama zorluktan sonra güzellik geliyor, Allahıma binlerce kere şükür maşallah sevdiğim bir işim var, ne kadar şükretsem az.. hep bunları düşünüp işime öyle sarılıyorum..
çok saolasın.kendimi oruc gibi hissediyorum sanki tatlıları yersem bosulacak.dün akşamı 5de yedik rutinimiz bizim.sonra sabrettim yemedim.hayretler içindeyimcanım harikasın yumurtalarını yanına alman da harika:) afiyet olsun:) azmin sana sonuç getirecek inşallah..
menün de çok güzel bence, sütle ceviz hurma ne kadar güzel oluyor değil mi, tatlılar kekler bile bu kadar güzel olmuyor:)
canım aslında artık ütü istemeyen gömlek kumaşları üretildi nanoteknolojik kumaşlar:) leke de tutmuyor ütü gerektirmiyor:) bir de kurutma makineleri var buhar verip ütü gerektirmeyen.. var aslında da bu makineleri eve koyacak yer yok
bizim eve ne salam ne sosis hatta sucuk bile girmez.sucugu annemler gelince alır.benim eşim zaten yemez aynı kafadanız.cocuklarımda sevmiyor.benimde son hamileleğimden bu yana yapay şeylere direncim gelişti.ne yogurt ne meyve suyu marketten gelince yiyemiyorum.hatta kızlar inanmayacaksınız çalışan bir bayan oldugum halde restorantta felanda yediğim nadirdir.zaten burda güvenilir yoktur.içimde almıyor.nadir yediğim lahmacun etli pide felan olursa onuda içini hazırlayıp ben yaptırıyorum.kilo dısında saglıklı bir insanım.yaşamım boyunca elle sayılacak kadar antibiyotik kullanmamısımdır.banada kilo aldıran dogum sonrası tatlı krizleri annemin yağlı yemekleri.canım ekmeğe takılma bence asıl sosislerde sorun var.. aşırı işlenmiş et özelliğini kaybetmiş, yağ deposu birşey malesef.. doktorum daha iyi bilir kardeşim diyordu ki bu cipslerin salamların sosislerin yağını vücut tanıyamıyormuş ve nasıl depolayacağını şaşırıyormuş, yani benim anlayacağım dilde böyle anlatmıştı:) yoksa nerdeyse karatay gibi olmuş yemeğin.. ha pilavın da bulgur olaydı tam süper olurdu
bugün bende yarım tk bal yedim her sabah cocuklara bala tarcın zencefil karıstırıp veriyorum.dibinde kalanı yedim.bal bizimde memleketten geldi..ne kadar şanslısınız şahgül, zaten doğal balı insan fazla yiyemiyor ki, tadı ağır geliyor, besin değeri yüksek çünkü..ah bizim de öyle bi imkanımız olsa, afiyet olsun:)
pestili doğal olmak kaydıyla ve yanında yemişlerle beraber öneriyor karatay, yani senin yediğin gibi.. bizim memleketin de sucuğu pestili meşhurdur, gitsem de alsam oralardan ah ahh..
menülerin gayet güzel canım afiyet olsun..
moralini bozma valkyrie, bu çok doğal bir süreç, elbette dirençler olacak, karatayla verenlerden biri de aylarca direnç gösterdiğinden bahsetmişti ama pes etmemiş sabırla devam etmiş, sen de öyle yapmalısın bir acelemiz yok, sabırla devam et, metabolizma hızlandıran çorbalar vs var onlardan yap istersen, taylan kümelinin kızının sitesinde yapılabilecek 1 günlük ya da 3 günlük hatırlayamadım kür vardı sonrasında diyetinize aynen devam edin diyordu, bence dukan yapma onu yap, o kür senin beslenme yapına çok benziyor çünkü.. en azından bünyene zarar vermez..
günaydınn biricik grup arkadaslarım..çok zor bir akşam geçirdim inadına mutlu ve umutluyum.dietime helal getirmedim:))bu kadar iş yükümün üstüne birde ileri geri konusup sürekli eleştrip beni elimden gelmeyen konular yüzünden kıranlar var.ya sabırrrr
ahh bluecum ne 6 yılı.3 yıl trde okuduktan sonra okuldan atıldım ben.sonra 2 yıl ara verdim,o arada yurtdısına basvurdum bir gün kapı çaldı baktım postacı kabul getirmiş.evde çok bunalmıstım atladım uçağa bilinmeze gittim walla.sadece telde irtibata gectiğim kimseler karsıladı beni.aileme hayret ediyorum nasıl izin verdi.ben olsam demiycem.nasip.annem çok ağlamış ardımdan kızım kayboldu gitti diye .cok şükür rabbim hep iyi insanlarla karsılastırdı.1 yıl almancayla bogustum.ilk girdiğim mikrobiyoloji dersinde hamam böceginin almancasını bilemediğim için bütün sınıf gülmüştü.yahu almanca kursunda öğrettilerde ben mi öğrenmedim.ilk girdiğim kulak burun boğaz sınavında burun kanamasında kullanılan tamponun almancasını bilmediğimden kalmdım sözlüydü.azmettim almanlar zaten dil konusunda cok ırkçı laticenin yanında bütün tıbbın almancasınıda hatmedip bitirdim.cok istediğim psikitari uzmanlıgı hayallerime veda ettim.cok yoruldum.okuldan sonra uzun bir müddet rüyalarımda o almanca sözlü sınavları gördüm.şimdi türkçe dersler çok kolay geliyor ama vakit bulamıyorum.karar verdim ek süre istiycem ben bu bir yıl içinde 4 ay dogum iznindeydim onu bana versinler.
çok saolasın.kendimi oruc gibi hissediyorum sanki tatlıları yersem bosulacak.dün akşamı 5de yedik rutinimiz bizim.sonra sabrettim yemedim.hayretler içindeyim
ay hangi makineymiş o.istanbulda çamaşır kurumuyor evde cocuklara zarar veriyor kurutmalarda kumaşları bozuyor dediler varsa şöyle iyisi ben talibim
bugün yine yumurtları alıp işin yolunu tuttum.asmde mutfakta masamız var orda yapılıyor kahvaltı.yandaki dr bey baktı ben bir çay bardağı ceviz badem Allah ne verdiyse.yumurta.ya dedi ne yapıyorsun dedim karatay.yok dedi işe yaramaz.bende yarayacak.dedi ayın 30na kadar 2.5 kilo ver 3 gün yerine bakacam sende izin kullanacan..(laf aramızda zaten bana 3 gün borcu var cok uyanık ya.bende diyemem ki zaten iznim vardı.)ama olsun görecek o.verecem 30na kadar.
babamın bir sanayi sitesinde dükkanı var.onu bir ara kiraya vermişti.kiracısı camları kapatmıs dışardan görünmeyecek şekilde.babam bir gün uğramış bu adam neyle meşgul bakmıs cuval cuval tzolar bir kazanaa dökülüp kaynatılıyor .bakmıs sürü sürü kavanozlar üzerinde bal yazıyor.sonra cıkartmıs kiracıyı.dükkan ne halde diye bakmaya gitmiş koca koca fareler.ve o kavanozdaki balların markaları hiçte yabancı değil.markette herzaman gördklerimiz.uzun süre bal yiyemedik.taki kaynagından petekli alıncaya kadar
hasta bekliyom ama gelen yok.birden kafamda lamba yandı yaşasın çarşamba bugün semt pazarı var gele giden olmaz biraz ders bakayım en iyisi.
Canım dukan yapmıyorum. diyetisyenin vrdiği listeyi uyguluyorum. 3 lü dukana çok benzeyen bir menü. Ondan benzettiğimden dukavari dedimSabırla bekliyorum inş tekrar su gibi akıp gidecek kilolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?