Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

saolasun bizim yemeği yapan hanım var burda 500mllik bardagıma su doldurmus birde termosum vardı onada yeşil çay yapmıs masama bırakmıs süt izninden bi geldim masamdalar.Allah ondan razı olsun gecende bana akşama eve giderken salata yapmıs sebze yemeği yokmus eve gidince yapamassam die.herşey benim zayıflamama odaklandı

ptesi yogunlu salı ek bölge cok yoruldum bugün hasta sakin yaşasın muhabbette koyu walla yeşil çayımında dumanı üstünde

Canım blue'nun geçen gün paylaştığı bir link vardı. Onu okudun mu bilmiyorum.
Orada kişinin durumuna göre ara öğün yapmalı yada yapmamalı diyor. İnsülin direnci olan kişilerin ara öğün yapmayıp ana öğünlerini sağlam yapması gerektiğini söylüyor.
diğer bir kısım için o ben oluyorum Yemekten 4 saat sonra ben acıkıyorum ve acıktığımda yemezsem ve biraz daha beklersem kıtlıktan çıkmışçasına yeme eğiliminde oluyorum. (zaten acıktığımı hissettiğimde genelde başağrısı yaşıyorum. Benim için 2,5 -3 saatte vücuda birşey almak bu krizleri azaltıyor. psikolojik olarakta aç kalmayacağımı biliyorum.
Yani herkesin vücudu tepkisi bir değil.
Başka bir sayfada daha araştırdım. Ara öğün sağlıksız ve fazla olduğunda kilo aldırıyor. Dikkat etmek gereken ince bir ayrım cizgi var arada. En fazla 100 -150 kaloriilik ara öğün yapmak lazım. Meyve yerine gidip ara öpğn niyetini baklava yersem tabi kilo alırım.
Fakat burda canlı örneği de biziz. Mesela ben. 3 ana +4 ara öğün yapıyorum.
Sevgili yasemin yine 3+3 ile 2 haftadır güzel kilo verdi.
Sekerkız'ın sonucuda aynı olacak.
Diğer tarafta banu var çok düzenli ve sağlam kaçamaksız uyguluyor ve güzel kilo veriyor.
Fakat ara öğün yapmanın diyette kilo vermeye yaradığı bir reddedilemeyecek bir gerçek. Burada belirtmek istediğim ben belki fazla kilolu olduğumdan spor yapmadığım halde güzel kilo veriyorum.
Yani sana hangisi iyi geliyorsa

eğer içine girmeyi başarabilirsem küçük alacam. Şuan 42 bedenim. 40 beden zor bence.

canım geçen bi link paylaşmıştım, bulamadım..

karatay diyor ki, ara öğün yemek metabolizmayı elbette hızlandırır, ama insulin kanda sürekli yüksek kalır, insulin leptinin de salgılanmasına neden olur ( ara öğünlü diyette zayıflamanın nedenlerinden biri de bu olsa gerek), ama zamanla insulin salgılanması durmadığı için insulin ve leptin aşırı derecede salgılanarak, vücudun insuline duyarsızlaştığını bunun da kara ciğer yağlanmasına, göbekte yağlanmaya, zamanla verilen kilonun geri gelmesine neden olduğunu söylüyor.. bana açıkcası mantıklı geliyor.. dinde de 2 öğün yemek yenmesi önerilmesi de benim için bi dayanak. dini tavsiyelerin hep bilimsel bi karşılığı çıkıyor çünkü.

leptinin insulin salgılanmasını durdurarak, zayıflamaya yardımcı olabilmesi için gün içinde 4-5 saat aç kalmak, akşam da 7-8den sonra tek lokma dahi yememek gerek diyor karatay.

peki kahvaltıdan akşam yemeğine kadar nasıl duruyoruz? karbonhidratlardan kalitesiz, gi'si düşük ve çabuk sindirilerek beyne "acıktım" sinyali veren k.hidratlar yemeyerek acıkmıyoruz. mesela sen kahvaltıda benim yediklerimi yesen ve kuruyemiş yerine ekmek yesen, benden daha çabuk acıkırsın:) çünkü ekmek hızlı sindirilir, kana karışır ve acıktırır, insulini yükseltir..

karatayın en güzel yönü bu işte.. asbah kahvaltıdan sonra arada 1 kase yoğurt yiyerek akşam yemeğe saldırmamak bana göre mucizevi bi durum.. hiç böyle olmamıştım ben.. ayrıca ilk günler kahvaltıda kuru meyve yiyordum, şimdi o kadar şekerli geliyor ki, demek ki yavaş yavaş şekerden uzaklaşıyorum..
bu arada benim yavaş kilo vermem kafa karıştırmasın, hem malesef her haftabi şekilde bozmak zorunda kalıyorum çok yoğun olduğum için, hem de spor yapamıyorum yine yoğunluktan.. ama bundan sonra akşamları yapacaım ve kalan 5 kilom da gidecek kalıcı olarak..

Ben baldırımı ne yapacağım bilmiyorum.Ben daha zayıfken 56 - 58 kiloyken uzun çizme aldığımda yakışmıyordu ama hedefim 53 olduğundan ümidim varrrrrrrrrrrr. Herşey güzel olacak...

bi de şu var, önemli olan kilolardan bi şekilde kurtulmak mı, yoksa ilerde şeker hastalığını vs engellemek mi.. karatay yapanların kolesterol ve tansiyon ilaçlarını bırakmaları, insulinden kurtulmaları bence kilodan daha önemli.. karatay o yüzden güzel bana göre..
bir de kendime veremiyorum diyorum ama mesela okan bey var bitane, karatay yapan 140 kiloyken 90a düşen.. bu kadar kiloyu 2 yılda vermiş, hem de 5 gün pilates yaparak. 50 kilo 24 ay desen ay başına 2 kilo düşüyor, o bile bu şekilde vermişse benim 5 kilonun geç gitmesi normal diye düşünüyorum artık..

Öğle bana çok geldi.

Edajım estagfirullah ne demek yorum beğenmemek üstelik gayet beğeniyor vede benim için uyarıcıda oluyor! Menüdeki sıkıntılarım işyerinde yemek yeme zorunluluğumdan doğuyor. Üstelik hastane diyetisyeninin verdiği listeden de hiç hoşlanmadım ama elimden geldiğince yağ ve karbonhidrata, aldığım proteine dikkat etmeye çalışıyorum. Diyetisyenin verdiği menü de ;
10 ekmek,tahıl
2 sebze
3 meyve
4 et ve
2 süt var..
bana 10 dilim ekmek çok geliyor ama bir başlangıç olur bu liste sonuçda dr yazdı başlayım deyip yaa bismillah dedim ama şimdi hembu liste sayesinde hemde sizlerin desteği ile daha iyi hissediyor daha kontrollü olabiliyorum yoksa şimdi var ya şu anda bu mesajı yazarken mutlaka bir çikolata yiyor olup aralarda sürekli bisküvi atıştırıyor gelsin pideler gitsin pizzalar modunda olurdum
kendi adıma ben memnunum tüm yorumlardan .
Ve hatta bu inançla yeniden eski diyetisyenime gidicem inşallah!! para mı ayarlayımda.

Son düzenleme:
Dunku menum
Ac karnina 1 tatli ks corek otu 1 su brd ilik sirkeli su yogurt kuru
Kahvlyi 2 dlmcvdar ekm.sekersiz cy.domates yesil biber 1 haslnms yumurta 2 cy ksgi pekmez 5 zeytin
Ara 1 kupa besibiyrde 1 mini fincn turk kahvesi
Ogle 1 kase salata
İkindi 2 form cy 2 tarcnli yesilcy 1 cevZ
Aksm sarimsak yogurtlu karnibahar.1 dilim cvdar yarimbrd ayran brokoli salatasi
20 de ince dilim yas pasta arkadsmn dogum gunuydu
2.5 lt dn fazla su
Ozel bi sporum olamadi ama cooook yogun kosturmacali bi gun gecrdm

ara öğün konusunda bende sürekli acıkmamak için yeme taraftarı değilim ama benim gibi hayatı erken başlayan birisine listem cok uydu.sabah erken kahvaltı, öğle ile arasında zaten ara olarak yeşil çay var yiyecek yok.öğle 12-13 arası emek ve benim günün en cok acıktıgım saati ikindi de ara öğün.ki bu ara öğünle öğle yemeği arası 3-4 saat var.benim akşam öğünüm en gec 6:30 gibi o saatden sonra genelde oruc gibi oluyorum.
ama 10 kalkan için 3 ana 3 ara fazla.

ayy arada bir şeyi unuttum kimdi yogurt yapmak isteyen ama süt bulamayan.şişedeki günlük sütlerde fena olmuyor.hazır yogurt bi kere açık çantamda kalmıs 1 ay sonra hala aynıydı yani küf mantarları bile onunla alakadar olmamıs gıda yerine koyupta.

Cumartesi günü diyetisyenime bunu soracağım. Bakalım o ne diyecek ara öğün yapmalı mı yapmamalı mı? Neden ? diye. Bütün diyetisyenler aynı şeyi veriyor merak ettim şimdi.

Canım ben kişisel söylemedim. Bazı yorumlarıma tepki aldığımı düşündüğümden yazdım.
Bir kişiye bir faydam varsa ne güzel.
Diyetisyene gideceksende 10 dilim ekmek verene gitme lütfen. Ekmeğe o kadar alışmasın bünyen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…