- 13 Nisan 2009
- 6.159
- 1.031
- 373
diyetisyene randevumu cumartesiden cumaya aldım,umarım bu hafta dahada vermiş olurum.moda girdim resmen.öyle aman aman kaçamak yapamıyorum.ağzım dilim bağlandı
nessfitmi bir dahamı
kıyamammm.rabbim gönlüne göre versin.bende de tam tersi dünya hali işte eda bilir 14 takımda bir ara reglim gec kaldı benim genelde kalmaz ne kabuslar yaşadım test negatif cıkınca bastım keten tohumu yaban mersini papatya çayı ada çayı maydanoz Allah ne verdiyse sonra bi coştu reglbasene mi faydalı ayy sen araştır bende alayım tam benlik desene.bende basen ağırlıklı.bugün giydiğim etegin beli dönüyor basende dar geliyor.birde sinir oluyorum tesettür mağazalarının kalıplarına.ne dar bedenleri.başka mağazda 42 olan orda en az 46.
benden baştan beri en azından negatif cıkmamak için direndim 100grda olsa negatif olsun hem takıma zarar gelmesin hemde moralim bozulmasın diye son günlerde olsun bastırdım bugüne kadar listeye hiç artıyla gelmedim.
tebrikler canım.ya bana hergün ip atlama verdi bi gün sadece 5dk atlayabildim resmen bacaklarım tutuldu.keşke yapabilsem.en büyük eksiğim spor.
brokoli en güzel beşamel sosla oluyor.hafif suda haşlıyorum borkoli patates havuc karnıbahar üzerine besamel sos fırına en son kaşar dehşet oluyor.ama ne yazıkki diyete uymuyor çocuklar ve eşim cok severek yiyor.
şekercim ne yaptın bahsetsene.
Canim sule 90 kg ben yorumlarken kglarinda goz onunde bulunmasi gerektigine inanıyorum bilmiyorum belki yanlis düşünüyorum ama gayet guzel oglesi haa pilsv yerine fasulyeyi artirip pilav yemeye bilirdi ama gun icinde yaptigi sporuda goz onune alirsak diyetini etkileyecek bo durum soz konusu degil. Metabolizmasini yavastacak kadarda az yememeli bir insan yoksa 97 kilo civarında diyetisyene başladım. O zaman dahi öğle yada akşam yemeklerim öyle aşırı olmadı. Ben sadece diyetisyenimin benim üstümde uyguladığına bakarak yanlış gördüğümü söylüyorum.
Aylardır pilav yemedim demekki yenmemesi gerekiyor. Makarna yemedim. Bir kere diyetisyenim makarna verdi. O öğünümde o kadar azdı ki anlatamam. metanin yavaslamasinin yani sira bir dunyada hastalik kapıda bekliyor yanlis anla bu benim dusuncem
tatlım gıttım cok gusel konustuk gaza geldım:) ılk hafta spor vermedı ben duzensız beslenıyordum ılk etapta yemenı duzenlıycez dedı .3 ana 3 ara ogun ve ara ogunlerımde meyve ve mutlaka cevia yada yogurt verdı her ogun 2 dılım tam bugday ekmegı verdı 8yk sebze yemegı ve 3 kofte kadar et yada tavuk verdı sadece ızgara olucak ama bunlar kızartmalar uzak dur dedı boyle vee ınanmıycaksınız 32 kılo yag cıktı vıcık vıcık yaglıymısım oyle gorunce bı kendımden ttıksındım tamam kıloluyum dıyordum ama gozumle nerelere yag dagılımı olmuş gorunce daha da gaza geldım ıgrendım kendımden
Ben 108 kilo ile başladım. En son c.tesi 83,7 kiloydum.
24,3 kilo verdim.
91 kilo olduğum hafta örnek menüm:
Sabah
1.00 x 1 Dilim Çavdarlı Ekmek (55 kcal)55 kcal Sil
0.50 x 1 Dilim Çavdarlı Ekmek (55 kcal)28 kcal Sil
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal)80 kcal Sil
4.00 x 1 Adet Siyah Zeytin (8 kcal)32 kcal Sil
1.00 x 1 Sebze Suyu 22 kcal
Ara
1.00 x 100gr Ananas (57 kcal)57 kcal Sil
Öğle
1.00 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (Yağsız) (42 kcal)42 kcal Sil
1.00 x 1 Adet (160gr) Dardanel Light Ton Balığı 152 gr
Ara 1
1.00 x 100gr Ananas (57 kcal)57 kcal Sil
1.00 x 1 Adet Ceviz (27 kcal)27 kcal Sil
Ara 2
2.00 x 100gr Ananas (57 kcal)114 kcal Sil
Akşam
1.00 x 1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Fasulye (200 kcal)200 kcal Sil
2.00 x 100gr Yoğurt (Yarım Yağlı) (46 kcal)92 kcal Sil
Ara:
1.00 x 1 Sebze Suyu 22 kcal
O hafta yaptığım kilo bildirimi: Valkyrie89 : (91/89,9 /1,1 / 1,21 %)
Arkadaşın menüsü için kendi menülerime bakarak söylüyorum.
Çorba varsa yanında az yoğurt salata belki bir dilim ekmek
Et tavuk varsa yanına bol salata
sebze varsa yanına salata + biraz yoğurt belki bir dilim ekmek.
Benim diyetisyenim başından beri böyle.
Mesela ben dün çorba + ana yemek yiyerek çok yanlış yaptım. birini yiyip diğerini yememem gerekiyordu.
Tabi her zaman olmuyor.
Herkesin diyet sürecine yaklaşım açısı farklı. Ben biraz daha kuralcıyım. Profesyonel değilim yorumlarım profesyonel olamaz. Sadece yorum yapıyorum.
Lafın sadece sana değil.
Menü yorumlarımı beğenmeyen arkadaşlar belirtsinler bende menülerine yorum yapmayayım.
yahu biz insanoğlu bi tuhafız herseye bi kulp buluyoruz.zayıflayana kilo alana bakımlı olana bakımsız olana herşeye.kendine bakana aman cok para harcıyor bakmayana paspal kilo verene çökmüşsün,alana şişmişsin.yahu bide teşvik edin.
bir an o kalabalığı ve günü duyunca herhalde çok kaçırdı diye düşünmüştüm ama yoğunluğa rağmen gayet başarılı bir menü olmuş. Bugün bol bol dinlenDun benim kabul gunumdu kizlar:)) sabahtan kuzenim geldi tamam onu ben cagardim sonra olaylar benim disimda gelisti sonra gorumcem geldi ewde oldu 4cocuk 1i bebek orda bi kafam sisti o gitti esimle kuzenimin esi babannem geldi sonra 6da ilkokul arkadasim aradi geliorum dedi bide yemege kaldilar butun gun waktimde olmadi yemekle ugrascak keendime ispanak yapcaktim onlarada yaptim ama oldum yani yazayim menumu
Kalktigimda
Maydanoz suyu
Sabah
1dilim ekmek
1.5 yumurta
Greyfurt suyu
Ogle
2kofte
Salata
Ara
2dilim ananas
Aksam
İspanak
Yarim kase yogurt
Yarim kase mercimek corbasi
Su 1.5falandir
Spor yok
Erikli tarcinli bitki cayi
Yesilcay
Kusburnu
evet canım ya, basit sanıyordum.. mağazada %70 indirimi ve kalabalığı görünce aha noluyor orada diye daldım:)) uzakdoğulular üşüşmüştü çantalara:))) zorla bi tane kaptımip atlamak bence dünyanın en zor işi .. çanta mı dedinciddi olamazsın 100 tl ye harikaaa... güle güle kullan canım
Bugun ki menum
Sabah
2 dilim ekmek
1 dilim peynir
4 zeytin
Ara
1 limonlu maydinozlu cay
Ogle
1 dilkm ekmek
1 dilim peynir
Domates salatalik
3 zeytin
Aksam
1 kase tarhana corbasi
4 yk sossuz sade makarna
Ara
1 kupa salep
ahh tamda salepi icerken haberlerdeki diyetisyem demez mi bir fincanda 210 c var sutlu tatli niyetine haftada iki kereden fazla tuketmeyin diye vuu bogazimda kaldi
Su: 2 lt
Spor: 40 dk yuruyus
aynen benim de öyle.. karatayda da spor şart.. olmadan olmuyortebrikler canım.ya bana hergün ip atlama verdi bi gün sadece 5dk atlayabildim resmen bacaklarım tutuldu.keşke yapabilsem.en büyük eksiğim spor.
çok şükür dinleniyorum.çalıkuşunuda seyredebilsem tadından yenmeyecek ama kumanda bana ugramaz bu evde.çocuklar uyudu ders çalışmam lazım ama hiççç içimden gelmiyor.yatmadan nette takılıyorum.
evet canım ya, basit sanıyordum.. mağazada %70 indirimi ve kalabalığı görünce aha noluyor orada diye daldım:)) uzakdoğulular üşüşmüştü çantalara:))) zorla bi tane kaptım
canım öğlen ve akşam yemeklerinin yeri farklı olsaydı keşke, ama yine de güzel, tarhanada da un var makarna k.hidrat, öğlen ve akşam da ekmek var.. biraz çok olmuş gibi ekmekler..et ya da sebze yemeği olaydı iyiydi akşama :))
aynen benim de öyle.. karatayda da spor şart.. olmadan olmuyor
canım o kadar yorgunluktan sonra ders çalışmak çok zor, sen de haklısın, haftasonları vs daha dinçken belki çalışabilirsin.. işle çocukla beraber ders çalışmak çok zor iş.. geçen sene eşimle yurtdışı master için çalıştık, kazandık da, ama kurum göndermedi..
İşte benim diyetisyende aynı mantıkta :) Bence ilk hafta olduğu için ekmek o kadar fazla. benimde ilk hafta alışma sürecinde ekmeği çok verdi sonra bir daha görmedim.
Sen yine iyisin bendeki yağ 45 kg yakındı. geçen hafta 31,3 kg yağ olmuş:)
burda yeni gelenleri herkes sırayla yemeğe çağırıyor, sonrada gelen kişi yemeğe alıyor. bizi de şimdi aileler sırayla davet ediyorlar. ama işte komşular hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsunuz:) neyse, nezaketen gittik elbette, sağolsun çok da özenmişti, güzel bi sofraydı, çok dikkat çekmeden ekmeğe pilava dokunmadan ama az az kaçamaklarla yemeği yedim malesef.. bugün karbonhidrat hiç tüketmeden dünkileri telafi edeceğim kısmetse...
bir aile daha gelmişti yemeğe, yine tabi konu bi şekilde diyete geldi, diyet yapmıyorum ben dedim sadece ekmek şeker yemiyorum kalan herşeyi yiyorum dedim dikkat çekmemek için..evsahibi tuttu, "yaa geçen bana geldiler (baya bi zaman önce komşularla bi çaya gitmiştik akşam), blue da gelmişti, pastalar vs varken ben diyet yapıyorum dedi, diyetini anlattı kimse de pastaları yemedi, bluenun yüzünden kimse bişey yiyemedi" demez mi... haydaaa dedim ben, ya yiyecek adam her durumda yer.. ben yemeyince sormuşlardı diyet mi diye, evet dikkat ediyorum demiştim, napıyorsun falan deyince de karatayı anlatmıştım.. ne kabahatim var ya:))) ya dedim bu kadınlarla bırak dikkatli konuşmayı hakkaten hiç görüşmemeliyim.. zaten uzun zamandır görüşmüyorum kafam kulağım rahat.. ama işte görün diyet yapıyorum diye nelere sebep olmuşum
MENÜM ( Dünkü)
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu
KAHVALTI
1 lop yumurta
1 çay bar ceviz fındık
1 dilim lor peyniri
2 kuru kayısı
6 zeytin
1 bar süt
ÖĞLE :
1 kase üzüm çekirdekli keten tohumlu yoğurt
AKŞAM:
1 kase tavuklu tel şehriye
1 por ıspanak
salata
SPOR
1 saat koşu bandında yürüyüş 10 dk tiffany 50 mekik
SIVI:
2 lt su
2 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
1 fincan siyah çay
1 bar süt
takviye olarak omega 3
MENÜM ( Bugünkü)
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu
KAHVALTI
1 ad boyoz:18:2 ay sonraki ilk kaçamağım bugün şeytana yenildim
1 bar çay
2 kayısı
ÖĞLE :
1 ad elma
AKŞAM:
1 kase sebze çorbası
ızgara balık
salata
1 dilim helva
SPOR
1 saat koşu bandında yürüyüş 10 dk tiffany 50 mekik
SIVI:
2 lt su
2 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
1 fincan siyah çay
takviye olarak omega 3
Hiç sanmıyorum aksine rahat uyursun ve vücudun çalışmaya devam eder hatta
ama ben ama be nn gelmeye çalışıyorum m
Toplanıp gidelim şekerim dağıtalım orayı
dogrudur tatlım oh ne gusel gıdıyor yagcıklar ınsallah ılk randevumda ıyı bı sonuc alırımda bu gazım sonmez:)
bu arada kıslar aksama gunum var dun akşsma hazırlık yaptım ama hıcbırınden yemıycem menum soyle:
patates salatası
brownı kurabıye
cupcake bol kremalı
patateslı kıymalı pide
sadece pohca
ve ben bır tane bıle bunlardan yemıyecegım sadece cay ıcecegım kendıme pırsa yapıcam gıdınce ıkıdak:)
bu arada kıslar aksama gunum var dun akşsma hazırlık yaptım ama hıcbırınden yemıycem menum soyle:
patates salatası
brownı kurabıye
cupcake bol kremalı
patateslı kıymalı pide
sadece pohca
ve ben bır tane bıle bunlardan yemıyecegım sadece cay ıcecegım kendıme pırsa yapıcam gıdınce ıkıdak:)
patates salatası
brownı kurabıye
cupcake bol kremalı
patateslı kıymalı pide
sadece pohca
Menü yazıp bende yatayım :18:
Sabah ılık su
2 dilim kepek ekmek
1 kk beyaz peynir
3 zeytin
Ihlamur
Ara az dut 2 kayısı
Öğle
1 kase çorba
2 kaşık pilav
4 kaşık kurufasulye
Cacık
Ara 1/2 armut
Ara activia
Akşam
Ispanak 1 pors.
Yoğurt 1/2 kase
Salata
2 lt su
2 yeşilçay
Spor 1 saat aeropilates
Günaydın kızlarr
Ofise geldiğimden beri geçmişi okuyorumm
Dün yoktum buralarda dışarı işlerim vardı sonrada alışverişe gittim kendime S beden bordo kaban aldımm :) hayatımda ilk kez mağazadaki görevliye bu büyük en küçüğünü alabilir miyim dedimmmnasıl bir mutluluktur anlatılmaz yaşanır gerçekten sürekli herkese anlatıyorum delı olucam yakında kilo verdikçe ama şöyle de bir durum var en çok belden veriyorum S beden aldığım kabanın bıle belınde boşluk var artık sadece baldır ve basen calısmam lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?