Hoşbuldum
Merak ettim ondan soruyorum kusura bakmayın niye arabistandasınız acaba iş falan mı? Burnumu her şeye sokmadan duramıyorum
Ben şimdi çıkıyorum inşallah iradame sahip çıkamayıp hamburger menüyü indirmem mideye :18:
merak ediyodun ya canım blue bizim diplomatımızo yüzden arabistanda
kahvemi yudumlarken seninle Bahreyn'i gezdim :)kızlar bloguma yeni yazı yazdım:)) yorumlarınızı beklerim lütfen sayfama da yazın:))
http://dunyayigezerken.wordpress.com/2014/04/13/bahreyn/
hiçte kolay gelmedi mervecim ne vardı da plan değiştirecek ne güzel eltimle bugun gezmeyi planlamıştım fikrimi değiştirip temziliğe girişince resmen canımı okudumCanım ahhh ahh hazır bi kahvem olsada içsemmm
Ewr canlarım baslıyorum yazmaya
Bluemcum içdert etme bnce üstesinden gelirsin canm
Ayılduz eltilere selammm( cok sewerim eltileri ben )
Swetcem küçük bıcırıkla ıgrasss durrsana bırdan gülücükler
Erikim kolay gelsın yawrucum
Caglacım allah sabır versin yakın olmak cok zor
Sevilay gözükmüyo
Mercani senne iş yapıyosun canım anlat biraz
Gözdeeeeee kız kacamak mı yapıyon sennnnnnn buraya gelllll
Yaseminim nerelerdesin gözükmüyon
Aman doktor yandım canım doktor dersime bi careeeeee
Ecemavi ablacım melisa cayı papatya cayı bana cok iyi geliyodu ıykusuzluk dönmlerimde :))))
Edaaa nerelerdesin kızzz
Hilaaaalllll bebişim sancılarım terk ettimi seni
ARKADASLAR SU İÇİN
ellerine sağlık ablacığımkızlar türk kahvesi keyfi yapıyorum buyrun misafir olun
ayy Dilek bebe kız daha o küccücük biz karta kaçtık gerçi ben karta kaçamam minyonum bunun avantajı var hep bende benden yaşşa küçükler benden büyük duruyor yeni nesilde pek bi iri arkadaşBebe aburcuburu degilmi onlar
Ay kiyamam ya anlarim zor ama iste ben ne yaparsamAllah rizasi icin yapiyorum diyence disununce bazi seyler daha kolay oluyor
Hayirli aksamlar kizlar hastanedeyim ucten beru kv hastalandi ritim bozuklugu teshisi konulu tahiler felan filan hala hastanedeyim yazik ya yasli kadin hemen cokuverdi sag salim cikabileydik
Hayirli aksamlar kizlar hastanedeyim ucten beru kv hastalandi ritim bozuklugu teshisi konulu tahiler felan filan hala hastanedeyim yazik ya yasli kadin hemen cokuverdi sag salim cikabileydik
gülşah nasılsın canım nasıl gidiyor
daha iyisindir umarım seni burda görmek güzel
Sağlıklı Beslenelim, sağlıklı besleyelim: Bulgurun Faydaları ...
4000 yıllık tarihe sahip olan mucizevi besin, tarihe tanıklık eden yegane dost...Şimdilerde fakirin sofrasında olan zenginin dönüp bakmadığı, misafire ikram edilmeye layık görülmeyen , unutulmaya yüz tutmuş milli besinimiz... Sağlık açısından bi'o kadar yararlı olan bulgur, zihinlerde yerleşmiş olan yanlış algılar nedeniyle maalesef çok fazla tercih edilmiyor. Bu yanlış algıları sıraladığımızda , emininki evet ben bunu duymuştum diyeceksiniz!
Yanlış Algılar;
Bulgur Şişmanlatır; Bulgur şişmanlatmaz. Aksine bulgurun yapısında çokça bulunan lifler, kişiyi tok tutar ve kişinin kolayca acıkmasını önler. Lifli yapısı bağırsak hareketlerinde de etkindir ve diyetlerde , kilo kontrollerinde özellikle tavsiye edilmektedir. Bağırsak harekelerini düzenlediğinden dolayı bağırsak kanserini önlediğine yönelik te uzmanların görüşleri bulunmaktadır.
Bulgur şişkinlik ve hazımsızlık yapar : Bulgur yapısı gereği şişkinlik ve hazımsızlık yapmaz. Tabiiki 2-3 tabak bulgur pilavı yersek, bi' zahmet hazımsızlık yapsın değil mi ? Ayrıca merdiven altı üretilen ürünlerde piyasada çokça bulunmakta ve genellikle marketlerde dökme bulgur şeklinde satılmaktadır. Sağlıksız koşullarda üretim yapılan bulgur, sağlımızı da tehdit eder, sözün kısası şişkinlikte, hazımsızlıkta yapar. Bundan dolayı her besinde olduğu gibi üretimden emin olduğumuz paketli ürünleri tercih etmemiz gerekmektedir.
Bulgur fakirin yiyeceğidir misafire ikram edilmez : Bulgur, diğer bakliyatlardan daha ucuz olduğu için her zaman köylü ve fakir yiyeceği olarak görülmüştür. Demek ki bulgur fiyatı tavan yapsaydı, herhalde belli kesimler için tüketilmesi popüler hale gelecekti. Organiğe ve natürelliğe dönüşün popülerlik kazandığı bu dönemde, bulgur tüketimi neden popüler hale gelmedi, bu da ayrı bir paradoks. Peki misafire akşam yemeğinde ne ikram edilir. Tabiiki pirinç pilavı ... Neden? Çünkü pirinç pilavı daha iyi, misafire yakışır. Ama neden misafirlerine çayın yanında kısır verirsin, o da bulgurla yapılıyor ? Kafalar karışır... Netice itibariyle bu tür algıları bir kenara bırakalım ve sağlımız için faydalı bu besini bolca tüketmeye bakalım.
Yanlış algılardan bahsederken , bulgurun faydalarına gelemedik bir türlü farkındayım:)
Bulgurun Faydaları:
- Düşük Glisemik Endeksli bir besin olduğu için kandaki şeker seviyesini yükseltmez ve şeker hastaları da bu besini rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca kanda şeker dalgalanması olmadığı için, şeker düşümü ve bunu müteakip acıkma olayını geciktirecektir.
- B1 (thiamin) vitamini deposu, özellikle pirinç tüketiminin fazla olduğu ülkelerde ve fazla pirinç tüketen kişilerde görülen Beriberi hastalığının önlenmesinde Bulgur birebirdir. Beriberi hastalığı ;B1(thiamin) eksikliğinde görülen, iştahsızlık ve buna bağlı olarak zayıflık, halsizlik, dokularda şişme, ussal zayıflıklar ve kalp yetmezliği ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Pirinçte thiamin (B1) miktarı az olduğu için, uzun süre pirinçle beslenen insanlarda daha fazla görülür. Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. Beriberi hastalığının önlenmesinde bulgur önemli bir faktördür ve düzenli tüketilmesi tavsiye edilir.
- Folik Asit Bakımından Zengindir: Anne karnındaki bebeğin zeka gelişiminde çok önemli olan folik asit, bulgurda çokça bulunmaktadır. Uzmanlar tarafında kadınların hamilelik dönemlerinde, bulguru tüketmeleri çokça tavsiye edilmektedir.
- Protein, demir, kalsiyum, potasyum bakımından zengin, yağda fakir bir besindir
Sagol bitanemm insallahcanımm çok geçmiş olsun inşallah toparlar biran önce
çıkarsınız canım öyle düşünme morel verin bol bol yaşlılar iyice etkilenip hastalığını takıyor yaşadığı günüde zehir ediyor kendine lütfen sizde bol bol morel verin . Allah şifa versin
sağol canım benim çok şükür daha iyiyim ilaçların verdiği bi halsizlik var sadece
bu hafta kontrollerim var bakalım artık
sende yormuşsun kendini bugun dikkat et canım
Bugünki menümü yazmasam mı acaba biraz çok kaçırdımÖğle çok yiyince akşam yemedim ama kurtarır mı bilmiyorum. Sinemaya gittik patlamış mısır bile yemedim
5 yıllık arkadaşımla ilk kez buluştuk o da diyet zamanına denk geldi iyi mi
yaz canım yaz bakalım senin için ne gibi değişiklikler şart bak biz yazıyoruz
abha yakın mı dammam'a? haritadan baktım da göremedim.
tavsiye ederim kesinlikle görmek lazım..
kızlar bloguma yeni yazı yazdım:)) yorumlarınızı beklerim lütfen sayfama da yazın:))
http://dunyayigezerken.wordpress.com/2014/04/13/bahreyn/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?