Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Selam kizlar hayirli ramazanlar... Bugün tum gun girmedim kilo bildirimi yaptım sadece moralim oyle bozuldu ki birazda sucluluk duygusuyla yazmak istemedim. . Bisey sorucam sabah kalktim dus aldim tartildim 72 ciktim biliyosunuz.. bugun is yerinde standart sabah ogle yogurt kornfleks yedim ( yemeyecegim artik) 3 lt. Su, 1 yesil cay, normal cay ve 3 maden suyu ictim.. eve geldim bi tartilayim dedim. 72.1.. imkansiz min.4 lt. Sivi aldim. Yedim.. ayrica soylemesi ayip ve 2 gündür büyük tuvalete çıkamıyorum demem o ki en az 73 cikmasi gerekmiyomuydu. . Sabah ya ben sistim, ya tarti yanlis ki elektronik tarti ve ayni yerinde duruyo hep.. yaa neden soruyorum bugyn baya uzuldum kendime kızdım aksamda ayni görünce kafam karisti. . sizce???

Bazen vucut odem tutar sabah kalktığında ellerin karnin sismis olur yani bunun acoklamasi yok onumuzdeki haftaya bakacagiz zidt pidt tartilma
Sen emevini ver tartida cvp vrrecek er gec wc icinde sabah yada sahurda kayisi ve sutu dene
Hadi iki sugara böreği nj gormedik
Izmire geldigimde kumru uedirdi arkadaslarim ve sabaha kadar kustuum cok agirdi iftar dan sonra 40squat kumru icin bitanem yada 1/2 saat yürüyüş
evet haklısınız bunlarıda sıkıştırayım. ya bu arada ben et sevmem o yüzden menülere koymak aklıma bile gelmiyo ama koysam iyi olacak
Protein kilo vermeyi hizlandirir canım
Yapilan arastirmalara gore proteini ve calsiyumu duzenlituketenle az tuketen kisi arasinda protein ve calsiyun tuketimi duzenli olaninin daha fazla yag attigi görülmüş

Gunaydın fıstıklar. Bugun gune guzel basladım ben. Hafta içleri bişer yapamıyoru dşye hafta sonumu degerlendıreyım dedım Sabah 6 da uyandım :) 6.30 da yola cıktım 10 km yolumu (balcova - Basmahane ) yurudum. Sımdıde annemlerın yaynına gıdıyorum.

Bugun oruc tutamadım ben. Eve gece yarısı gırebıldım Ucak rotar yaptı herzamankı gb. Sanırım ben yokken elektrıkler mı kesılmıs anlamadım. Buzdolabındakıler maf olmus. bır suru temızlık yaptım. Ne yıcek ne ıcıcek bısıyım nede suyum olmayınca evde tutmaya cesaret edemedım. Tutanlarınkı Allah kabul etsın. Herkese ıyı Ramazanlar...

Bugun ev sahbımle konusmayı planlıyorum. yıllık sozlesmemeın bıtmesıne 2 ayım kaldı sozlesmede eger evden 1 yıldan once cıkarsam 12 ayın kırasını oderım dıye bır madde vardı. Bende nıye ımzaladıysam sozlesmeyı. 2 ayım kaldı sozlesmenın bıtmesıne 1 ay depozıtom var ıcerde kalıyo 1 ay odemem. Onuda konuscam Belkı tamm cık der. Ins tabı. Evımde yasamıyorum etmıyorum. Bocekler desen cıldırtıyor zaten. Yem koydum ya banyoda 2 tane buldum ölmüş.

Bugunlerde bende inanıyorum canım. insallah. Teşekkür ederim. Bende çok sasırıyorum Psikolojık olarak beyin kendını cuma gunune mı hazırlıyor. Pazartesı gunuydu galıba Sabah 90 a yakın cıktım cok moralım bozulmustu sonra cuma yıne gıtmıs mınacıkta olsa

Biz 4 olmuş yine. Notamız hala duruyor dimi geldiğimden beri 14 takım hep birinci napıyolar ne yiyip içiyolar acaba ki. Arada onlara uğrıyım bari :44::44::44:

Ben dunku menumu yazmayı unutmusum. Dun cok gec geldım temızlık yaptım fşn derken sabahta erken kalcagımdan gıremedım hıc. Dunku menum ;

Sabah (8.00 ) kkk

Ogle 12.30 avuc buyuklugunde kofte , 1 kase ezogelın corbası , Brokolı

Aksam (17.00) 1 erık 3 kayısı 1 actıvı yogur

spor yok mallesef

Su 2,5 lt 2 bardak yesıl cay

günaydın kızlarrr..akşam gec yattık,eşime telefonu 2 kere alarm ayarla dedim dinlermi saat 3:15de uyandık 10dk ne yiyip içdiysek.kendimi hani yarışma programı varya ben mi.çok şükürki yatmadan kahvaltılıkları tabaklara hazırlamıstım.
sahur:
avuç içi kadar peynir
3 zeytinn
1 ceviz
çeyrek domates
2-3 biber
1dilim ekmek
1lt su

Son düzenleme:
Kalkis 1 bardak ilik su
15 dk sonra sahur
2 dilim kepek ekmek
2 dilim beyaz peynir
1 yumurta
Domates peynir salatalik yesillik
5 tuzsuz zeytin

20 -25 dk sonra ara
1 cay bardagi yogurt + yarim porsiyon meyve
Kalkistan yatana kadar en 1 litre su mutlaka icilmeli

İftar
1 kepce corba
15 dk sonra 8 kasik etli kiymali sebze yemegi
1 su bardagi yogurt
Salata yagsiz
1,5 dilim k.ekmek

1 saat sonra ara
1 pors. Meyve +2 ceviz
Aksam yatana kadar 1,5 litre su en az

Herkese selamm nasıl gidiyor hatunlarrr
Ben de bugün tartılayım dedim 62,6 kg geldim sanırım ayrılırken de o civardaydım, regl olduğumdan zaten oruca başlayamadım ama sınava kadar başlayıp başlamayacağımdan da emin değilim, ay bu sıcaklar herkesi eritecekk
Herkese hayırlı Ramazanlar, Allah herkese sabır versn

Günaydın kızlar eşim bu hafta gece çalıştığından sahurumu k.validemde yaptım oda yapmış makarnaları yemekleri kendime yumurta yaptım bende çok sağlıksız bir sahurdu yani suyumu içtim neyseki. Akşamda eşim olmadığı için yine ordayım. Beni mazur görün bu gün son.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım akşamda çok dikkkat et lütfen çorba illa ki olacaktır. çorbayı içtikten sonra hemen yemege saldırma biraz bekle ve sebze yada et yemeğiyle devam et lütfen
hoşgeldin canım gider o 2,5da sınav düğün kadar devam eder
çok güzel canım ellerine sağlık
ayy canım bilsem arardım ben 2de uyandım tutmadım ama ablamla eşimi kaldırdım namaza kadar eşlik ettim onlara
iyi ki akşamdan birşeyler hazırlamışsın canım aç kalmamışsın en azından
afiyet olsun canım
Biz 4 olmuş yine. Notamız hala duruyor dimi geldiğimden beri 14 takım hep birinci napıyolar ne yiyip içiyolar acaba ki. Arada onlara uğrıyım bari :44::44::44:
evet canım sağlık olsun sildiririz notamızı ama bu birazda durumu ciddiye almakla alakalı
mesela gözde bu hafta hiç kilo vermemiş ben onun aldığı kilolardan kolayca vermesini bekliyordum zaten hemen kayıp olmuş o buraya gelecek ama tavanın tadına bakacak:
tarttı piskolojisi işte
o nasıl bir maddedir öyle ya çok saçma inşallah anlaşırsınız canm

kızlar " Moderatör Haftasonunda" Canan hoca var izleyin isterseniz
ramazanda tatlı olarak arada güllaça izin veriyor
ve sahurdada komposto öneriyor ama şekersiz

Bana da oyle geliyor erigim erigimm hamilelik nasil gidiyor bi sorun yok degil mii

Bana da oyle geliyor erigim erigimm hamilelik nasil gidiyor bi sorun yok degil mii
şükür yok canım hada iyiyim ağrılarım baya baya azaldı salı gidecegim dra kan sonuçlarım çıkmamış onları bekliyorum canım sen nasılsın sınava az kaldı inşallah gönlünüzdekii olur rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın

HİÇ AÇLIK ÇEKMEDEN ORUÇ TUTMAK İSTER MİSİNİZ?

Karatay Sağlıklı Beslenmesi iki ana öğünden ibaret olan bir beslenme biçimidir. Prof. Dr. Canan Karatay hep Hz Muhammet ve İbni Sina'nın da iki öğün beslendiklerinden bahseder ve iki öğün beslenilmesini önerir.

Karatay Sağlıklı Beslenmesi iki ana öğünden ibaret olan bir beslenme biçimidir. Prof. Dr. Canan Karatay hep Hz Muhammet ve İbni Sina'nın da iki öğün beslendiklerinden bahseder ve iki öğün beslenilmesini önerir. Sağlıklı olarak oruç tutmak Karatay beslenmesiyle mümkündür; sahur Karatay Kahvaltısı şeklinde, iftar da ana yemek öğünü olarak değerlendirilir. Böylelikle hem sağlıklı beslenilmiş hem de kan şekerini hızlı yükselten besinler yenmediği için aç hissedilmemiş olunur. Karatay beslenmesine alışık olanlar iftar olsun diye sabırsızlanmaz, orucun nasıl bittiğini bile anlamazlar. Ancak, 6 öğün beslenmeye alıştırılmış olan ve her öğünde ekmek ve zararlı karbonhidratları yiyenler için oruç saatleri geçmek bilmez.
Sahur kahvaltı gibidir.
Sahur aynen kahvaltı gibidir. Kahvaltı ise günün en önemli öğündür. Son derece kuvvetli, sağlıklı ve doyurucu olmalıdır. Sağlıklı bir kahvaltı; güçlü protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidratlar içermelidir.

SAHURDA NELER YEMELİYİZ?

İki veya üç adet yumurta:

Yumurta sizin uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Çok pişmemiş yani sarısının etrafı yeşillenmemiş olmak koşuluyla kayısı kıvamında haşlanmış veya rafadan yiyebilirsiniz. Ama en ideali doğal tereyağında pişirerek vücudun yağ da almasını sağlamaktır. Bu yağ aynı zamanda A, D, E ve K vitaminlerinin vücut tarafından emilimini de sağlayacaktır.
Yumurtaya alerjisi olanlar yumurta yerine et, balık veya kuru fasulye yiyerek protein almalıdır. Ancak şu unutulmamalıdır ki hiçbir besin yumurtanın yerini tutamaz. Yumurta öyle bir besindir ki içinden 21 gün sonra bir canlı çıkabilmektedir.
Ramazan boyunca yumurtadan bıkmamak için her gün yumurtayı çeşitlendirerek yapabilirsiniz. Örneğin bir gün yağda göz yumurta yaparken ertesi günü menemen yapabilir, daha sonraki gün çılbır, daha sonra da omlet veya haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Ama yeter ki her gün aynı şeyi yiyip yumurtadan bıkmayın.

Bir avuç içi kadar tuzsuz peynir:

Tuzu alınmış peynirleri istediğiniz kadar yiyebilirsiniz ama yeter ki bir avuç içinden daha az yemeyin. Bir de light veya diyet yazan ürünlere dikkat. Bu ürünleri eve bile sokmayın.

Yoğurt:

Sahurda ev yapımı yoğurdu da arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Hatta yumurtayla birlikte üzerine tereyağı da dökerek çılbır yapmanızı öneriyoruz. Böylece hem yoğurdun hem yumurtanın proteinini almış hem de doğal tereyağı da yemiş olursunuz.Bir kâse yoğurt, içine ceviz ya da kuruyemiş kuru nane, zerdeçal, bir tatlı kaşığı kadar bütün ketentohumu, bir çorba kaşığı soğuk sızma zeytinyağı eklenerek yenilebilir.Ketentohumu ve zeytinyağı kabızlığı önler.

En az 10 15 adet tuzsuz zeytin:

Zeytin dünyanın en yararlı meyvesidir. İstediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz yeter ki 10 15 adetten az yemeyin. Küçük bir kaba soğuk sıkım zeytinyağı koymanızı ve zeytinler ile diğer domates gibi sebzeleri bu zeytinyağına batırarak yemenizi öneriyoruz. Mutlaka vücut bu yağı almalı!

1 Çay bardağı dolusu kuruyemiş:

Bir çay bardağı dolusu ithal olmayan yerli ceviz yiyebileceğiniz gibi kavrulmamış olmak koşuluyla Datça bademi veya kavrulmamış fındık, yer fıstığı da yiyebilirsiniz. Hangi kuruyemişi yemek istiyorsanız ölçünüz bir çay bardağı olmalı. Arzu ederseniz kuruyemişleri karıştırarak da yiyebilirsiniz. İyi karbonhidrat olan bu kuruyemişler sizi tok tutacak ve açlık çekmeden iftara ulaşmanızı sağlayacaktır.

2-4 Adet günkurusu kayısı veya kuru erik:

Sahurda yiyeceğiniz 2-4 adet günkurusu kayısı veya kuru erik sizin gün boyu ihtiyacınız olan şekeri fazlasıyla karşılayacaktır. Şunu hiç unutmayın bir insanın günlük şeker ihtiyacı 5 gramdır ve siz bu şeker ihtiyacınızı bu kuru meyvelerden fazlasıyla almış olursunuz.

Domates, salatalık, yeşilbiber, kırmızıbiber, turp ve maydanoz vb. yeşillikler:

Domates, salatalık, yeşilbiber ve diğer yeşillikler istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yeter ki buraya kadar yukarıda saydığımız protein, yağ ve karbonhidrat olarak da kuru yemişleri yeterince yemiş olun.

İçecek olarak:

Şekersiz olmak koşuluyla çay, Türk kahvesi ve bitki çayları, süt veya ayran içebilirsiniz. Demiriniz düşükse çay ve kahve içmeyin! Bol su içilmelidir. Ayrıca ev yapımı tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt çorbası veya sebze çorbası da içebilirsiniz.
“Ekmeksiz doyulmaz” sözü tamamen gerçek dışıdır. Alışkanlıklar nedeniyle söylenmiş bir sözdür.
-Ekmeğin sizi daha kısa sürede acıktıracağını biliyor musunuz?
-1 Dilim tam buğday ekmeğinin bir çorba kaşığı şekerden daha fazla şekerinizi yükselttiğini biliyor musunuz?
Bu sahur yemeğine yani Karatay Kahvaltısına ilave olarak bir veya iki dilim ekmek (isterse tam buğday ekmeği olsun) yiyecek olursanız (veya bir kaşık reçel veya bal veya pekmez vb.) şekeriniz hızlı bir şekilde yükselecek ve birkaç saat sonra da hızlı bir şekilde düşecektir. İşte o zaman canınız şeker veya şekerinizi yükseltecek bir şeyler yemek isteyecek, oruç tutmanız zorlaşacaktır.
Bu sahur yemeği sizi bütün gün tok tutacağı gibi hem tip 2, tip 3 diyabet (Alzheimer) ve hipoglisemiden hem de kanser başta olmak üzere pek çok dejeneratif hastalıktan koruyacaktır.

İFTARDA NELER YEMELİYİZ?
Bir bardak ılık su ve çorba

İftara bir bardak ılık su ile başlanmalıdır. Sabahları kalktığımız zaman ılık bir bardak su içmemiz gerektiği gibi, orucumuzu açarken de ılık suyla açmalıyız. Çorba da sulu olduğuiçin rahatlıkla içilebilir. Ancak, hazır çorbalar kesinlikle tüketilmemelidir. Evde pişirilmiş tarhana, mercimek, ezogelin, yuvalama, yoğurt çorbası veya her türlü sebze çorbası gibi çorbalar olabilir. Uzun süre boş kalmış olan midemizi korumak amacıyla, su da çorba da ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmalıdır.

Tereyağı sürülmüş bir dilim pide

Çorba ile birlikte, bir dilim pide boltereyağı sürülerek yenebilir. Arzu ederseniz pideyi (bir avuç içi büyüklüğünden fazla olmamalı) soğuk sıkım sızma zeytinyağına batırarak da yiyebilirsiniz. Pide yemediğiniz gün lahmacun da yiyebilirsiniz.

Zeytin
Önemli lif kaynağı ve sıfır glisemik indeksli olduğuiçin zeytin (istenildiği kadar) tüketilebilir.

Salata Cacık Ayran
İftar sofrasında salata tabağı mutlaka olmalıdır. Bol miktarda doğal fermantasyon sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu, bol miktarda soğuk sıkım sızma zeytinyağı, sumak ve peynirli mevsim salatası hazırlanabilir. Cacık ve ayran da son derece yararlıdır.

Yemek olarak da
Köfte, sulu sebzeli et yemeği, zeytinyağlı yemekler, yeşil mercimek yemeği, dolma, sarma, karnıyarık, imambayıldı vb. gibi her türlü yemek yenebilir. Dolmalar bulgurla yapılmalı. Her türlü kırmızı et kebabı, 2-3 kaşık bulgur pilavı ile birlikte tüketilebilir. Yeşil mercimek yemeği veya zeytinyağlı, yoğurtlu ve sarımsaklı semizotu salatası yenebilir. Doğalköy yumurtası, tereyağı, tarla domatesi ve biberle hazırlanmış menemen de yapılabilir. Bir kâse yoğurt, içine ceviz ya da kuruyemiş kuru nane, zerdeçal, bir tatlı kaşığı kadar bütün ketentohumu, bir çorba kaşığı soğuk sızma zeytinyağı hazırlanarak yenebilir. Ketentohumu ve zeytinyağı kabızlığı önler.

Tatlı
İftar acılınca, tatlı yeme ihtiyacı kalmayacaktır. Aksam geç saatlerde tatlı yemek doğru değildir. Karaciğer ve pankreas yağlanmasını başlatır ve artırır. Hazımsızlık nedenidir. İnsanı sık sık yemeye zorlar, aşırı miktarda insülin salgılanmasına neden olur. Tatlı yerine kuruyemişleri ve mevsim meyvelerinden düşük glisemik indekslileri tüketirsek, daha dinç olur ve de dinç kalırız. İlla ki tatlı istiyorsanız güllaç veya komposto yapabilirsiniz. Güllaç hafif olduğu için iftar sofralarının en önemli tatlısıdır. Az şekerle evde hazırlanmalı, şerbeti verilmiş hazır güllaç asla eve sokulmamalıdır. Komposto, kuru kayısı, mürdüm eriği, çekirdekli kuru üzüm, az miktarda kuru incir, yabanmersini, bol ceviz ve badem bir tencereye konulduktan sonra, üzerine su eklenerek buzdolabında bir gece bekletilerek hazırlanır. Yemeklerle tatlı yerine tüketilir. Bu kompostoya şeker ya da tatlandırıcı eklenmemeli ve komposto kesinlikle kaynatılmamalı. Sağlıklı kalmak ve sağlıklı bir şekilde oruç tutmak amacıyla her türlü hamur tatlısından (ne kadar lezzetli olursa olsunlar) kaçınmamız gerekmektedir.

İFTAR İLE SAHUR ARASINDA NELER YEMELİ NELER YAPMALIYIZ?
İftar ile sahur arasında bol sıvı tüketmek gerekir. Limonlu sekersiz çaylar, limonlu bol su, ayran ve süt tüketilmelidir. İftarda kola gibi asitli ve şekerli içeceklerden kaçınılması şarttır. İftardan sonra uzun yürüyüş yapmak da son derece faydalı olur. Bir yaşam biçimi olan Karatay Diyeti Ramazan ayında da iftarda, sahurda ve iftar - sahur arasında uygulanırsa, daha sağlıklı ve rahat oruç tutulacaktır.
Prof. Dr. Canan Karatay aç kalınarak, sahura kalkmadan oruç tutmanın son derece sakıncalı olduğunu söylüyor ve aynen şöyle diyor. “Ramazan'da bazı kişiler kilo vermek amacıyla oruç tutmaktadır. Bu doğru değildir ve son derece sakıncalıdır. Aç kalarak kilo verilmiş olsa bile daha sonra fazlasıyla geri alınmaktadır. Bilimsel olarak, bu olay karaciğer ve pankreası yorup, yağlandırdığı için sağlığa zararlı olmaktadır. Bilimsel çalışmalar, ileri yaslarda ortaya çıkan dejeneratif hastalıkların tümünün artık karaciğer ve pankreas yağlanması sonucu, bu organların normal olarak çalışamadıklarından kaynaklanmakta olduğunu göstermiştir.”
Herkese hayırlı Ramazanlar diliyoruz.
Kaynak: Bu bilgiler Prof. Dr. Canan Karatay'ın “Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık” ve diğer kitaplarından derlenerek ve yer yer alıntılar yapılarak hazırlanmıştır.

Kaynak http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2882 Alıntıdır

günaydın herkeseee mutlu hayırı Ramazanlarrrr.... süpersin kaptancım paylaşım için teşekkürler. cezamıda iftaedan önce yapsam olur herl-halde.squat susatmaz sonuçta 50 squat söz :) ( bak sen 40 dedin ben 50 ne çalışkanımm )

Selam kızlar hayırlı ramazanlarr

Bende ramazanda karataya başlıyorum gece hazırlıksızdım ama iftar itibariyle başlıyorum

Başka türlü olmaycakçünkü baktım verebiliyorum sonrada devam ederim inşş

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kaptancım izledim karatay teyzeyi avuç içi kadar pideyede izin verdi süper valla :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

rica ederim canım 6. takımdan caldım
aferin çalışkan kelebek
hayırlı ramazanlar
hadi bakalım dogu tercih canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…