Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Sa

Karatay diyetini daha önce hiç okumadım bile bir araştırırım cnm.

Aslında belirli bie listeye bağlu olmak istemiyorum. Bol meyve sebze bol su az şekerli gıdalarla debemek istiyorum
Tamam işte tam karataylıksın sen
Ben bi yakınıma önersim oda yeni doüum yaptı kaçamak yapmazsam günde 200 gr veriyorum diyor

Karatay mantığı
Sınırsız doyana kadar et süt ürünleri sebze yemek

Mesela kahvaltı
En az 2 yumurta
Domates salatalık yeşillik
Bol peynir 20 zeytin
1 çay bardağıda çiğ kuruyemiş meyveyide kahvaltıda tüketceksin

İki öğünlü besleniyorlar ama sen emzirsiğin için öğlen yoğurt kefir yada bi çorba yiyebilirsin

Akşamda gene doyana kadar yemek

Sadece ekmek, prinç pilavı, makarna gibi seyler yok tatlı yok temeli bu

Zeytinyağı tereyağı bol kullanabilirsin

canım hurma 4 tane çok fazla.. hurmayı karatayda kilo verme aşamasında 1 tane bile yiyemiyorsun. kan şekerini çok yükseltiyor bir anda.. zayıflayana kadar hurmayı ya 1 tane ye, ya da yeme canım..
3 dilim ekmek de olmamış..musakka kızartma ise o da olmamış..
akşam yine hurma var..

HEDEFLERİMİZ

YASEMİN====>76,6====>
GÜLŞAH====>68,5====>67,5

BLUE=====>56,9=====> 56,4
AYÇA=====>83,7====>83
BÜŞRA=====>67,3====>67
EMİNE=====>74,3====>

HATİCE====>74,1===>73,5
ŞULE====>70,9=====> 69

hedefi çok yüksek tutmayayım sonra tutturamazsam moral bozukluğu olmasın

canım karatay yapıyorsan fb hesabın varsa sağlıklı yaşıyoruz grubuna kaydolmanı ve orada menülerini fotoğrafla paylaşmanı öneririm.. çok iyi oluyor hataları düzeltmene yardımcı oluyor.
kitabı da bir an önce oku, o zaman çok dha iyi olacak..
menünde kahvaltın gayet güzel, ama zeytin yok, 4 saat sonra da acıkmışsın. kahvaltının seni 6-7 saat tok tutması gerek. eğer tutmuyorsa eksik var demektir, zeytin çok güzel tok tutuyor, en az 6-8 tane yemeye gayret göster.. yediğin yeşilliğe zeytinyapı dök.. daha uzun süre tok kalabileceğini göreceksin.amacımız tokluk süresini uzun tutarak leptin salgılamaya izin vermek ve leptin "son lokma"dan 4 saat sonra başlıyor. arada 1 lokma bile yesek kesintiye uğruyor.
ara öğünden sonra bir de öğle yemeği var..o da olmamış. leptin çalışmamış bu saate kadar..
akşam da fasulye kaçamak değil, yemek olarak gayet iyi olmuş. hem fasulye hem ıspanak yemende bir sakınca yok..

hoşgelsin SA, ben geldiimde sen yeni ayrılmıştın. ben blue, suudi arabistanda yaşıyorum, çalışıyorum, 31 yaşındayım 3 yaşında bir oğlum var, karatay yapıyorum. aralarda bozmasam çoktan hedefime ulaşmıştım ama işte malesef hala kilo vermeye çalışıyorum. spor yapma şansım çok az, karataya adapte olmam da uzun sürdü ama artık bu sefer eylül sonunda mezun olup gitmeyi hedefliyorum bakalım: )

HEDEFLERİMİZ

YASEMİN====>76,6====>
GÜLŞAH====>68,5====>67,5
AYÇA=====>83,7====>83
BÜŞRA=====>67,3====>67
EMİNE=====>74,3====>
HATİCE====>74,1===>73,5
ŞULE====>70,9=====> 69

HEDEFLERİMİZ

YASEMİN====>76,6====>
GÜLŞAH====>68,5====>67,5

AYÇA=====>83,7====>83
BÜŞRA=====>67,3====>67
EMİNE=====>74,3====>

HATİCE====>74,1===>73,5
ŞULE====>70,9=====> 69

cuma menüm:

11.00: 2 yumurtalı menemenli karatay kahvaltısı+ 5 dilim sucuk, meyvesiz

16.00: yoğurtlu biber. (komşuya gittim kurabiye patates salatası ve bu vardı ben de bunu yedim, komşu yeni olmasa onu da yemezdim de ayıp olmasın diye yedim)

18.00: 1 lahmacun, salata, 1 dilim peynir

spor yok, sıvı: 2 lt su, 2-3 fincan siyah çay

cumartesi menüm:

11.00: 2 yumurtalı, 5 dilim sucuklu kahvaltı, meyvesiz

19.00: 2-3 kaşık yoğurtlu yarma çorbası, 1 tabak kuru fasulye, 1 bardak kefir

Güzelmiş canım hemen araştırıyorum:)) hamile olmadan önce dukan yapmıştım bide karatay deneyelim :))

Hoşbuldum canım benimde şu sıra spor yapma şansım az bebişle fazla yapılmıyor. Ama hava güzel oldukça akşamları bebek arabasıylada olsa yürümeye gidecem :))

Uii suudi arabistan nasıl bi yerdir :)

selam kızlar evet hurma başımın derdi kurusunu sevmemde tazesi çok güzel buruk bir tadı var

Blue önerilern için çok teşekkür ederim ekmeği çıkardım hayatımdan bu yüzden sabah zeytin yemiyorum daha doğrusu sade ekmeksiz tüketemiyorum aç kalma süremide 5 saat olarak ayarladım kitabımda öyle yazıyor. Sabah çok erken kahvaltı yaptığım için öğle yemeğine ihtiyaç duyuyorum. Bir de arada kabak çekirdeği yiyorum bunun sebebide kitabımda kahvaltıdan 3-4 saat sonra yendiğinde çok sağlıklı olduğu yazıyor.

Hoşbuldum canım benimde şu sıra spor yapma şansım az bebişle fazla yapılmıyor. Ama hava güzel oldukça akşamları bebek arabasıylada olsa yürümeye gidecem :))

Uii suudi arabistan nasıl bi yerdir :)

canım bebişin küçükken at arabasına beraber yürüyüş yapın tabi eğer temiz hava alacak yer varsa : )
oy ne tatlıdır o şimdi, bebiş özledim ben sanırım
s.arabistan aslına bakarsan sanıldığı kadar kötü değil, bizim yaşadığımız diplomatik alanda çarşaf giyme zorunluluğu yok, tamamen türkiye gibi, parklar vs çok güzel, açıkcası ankaraya göre daha çok yürüyüş alanı var, benim engelim şuanda çok sıcak olması.. türkiyede de çok sıcak ama akşam üstü en azından serinliyor, buradaki sıcak gece gündüz aynı..
ama eylülden sonra çok güzel oluyor, nisana kadar bahar havası oluyor.. balkonumda keyif yapacağım bu sene inşallah : ) geçen sene yardımcım olmadığı için yıkamaya zaman bile bulamıyordum bu sene oğlum da kreşe gideceği için her gün yıkatacağım
onun dışında kadınların araba kullanması yasak, ama benim işyerim evime yürüyerek 5 dk, çalıştığım için de sıkılmaya zamanım olmuyor. ev hanımları baya sıkılıyor haklı olarak. onlar da kendi aralarında görüşüyorlar.
onun dışında çokşükür herşey var burada, türkiyeden daha çok çeşit meyve sebze var ve çok taze hepsi. kanaviçe işi yapıyorum dmc ofisi bile buldum ankarada var mı bilmiyorum mesela : )
tabi kendine göre sıkıcılığı var, aşırı kapalı bir toplum sosyal hayat yok gibi bişey.. ama ailenle kendine aktivite bulursan evde film izlemek piknik yapmak bir hobi ile uğraşmak vs gibi, sıkılmaya zaman olmuyor açıkcası..
ben 1 yıldır buradayım 1 veya 2 yıl daha buradayım inşallah..

selam kızlar evet hurma başımın derdi kurusunu sevmemde tazesi çok güzel buruk bir tadı var
ben de tam tersi tazesini sevemedim : ) bi de burda sukariyi seviyorlar onu da sevemedim : )

canım o 5 saat, en az 5 saat. ne kadar uzun süre tok kalırsan o kadar iyi. 3 öğün beslenilebilir evet ama o kilo verme ihtyiacı olmayan ve her gün 5 km yürüyüş yapabilenler için.. önce 2,5 sonra 2 öğüne düşmek en iyisi kilo vermek için..kahvaltıyı kaç gibi yapıyorsun?

Meyveler biraz fazla olmus cnm
Onun dışında gayet iyi

Evet bende farkındayım meyvelerin

Merhaba hoşgeldin bende sule. 20 yaşındayım. Öğrenciyim. Geçen hafta katıldım buraya.

Saat 7 de kahvaltı yapıyorum canım eşim işe gitmeden birlikte yapıyoruz

Merhaba canım ben büşra 20 yaşındayım evliyim üni. Okuyorum. tanıştığıma çok memnun oldum

Bir gün nasıl böyle değişebilir bilmiyorum. Şuanda hastayım yatakta yatıyorum sabah birşeyim yoktu. Bu havada grip olduğumamı yanayım tüm işlerimin kaldığınamı.. eşimde geldi bana bakıyo iştahtanda kesildim hadi bakalım hayırlısı. .

çok geçmiş olsun

ne güzel menü süper süper
Ya tartılmıycam diye kendimi tutuyorum ama hiç zayıflıyormusum gibi hissetmiyorum gerçi daha 4. Gun ama bilemedim

Çok yemiyorum demi bu menüyle kilo alınmaz herhalde
yok canım tartılma gün günü tutumuyor küçük oynamalar iradeni bozmasın sakın cumadan önce tartılmak yok

200 mekiği alayım ben dışarda 1 saat yürüyüş yapsam kalp krizi geciririm sicaktan.
yok yok bu sıcakta asla özellikle hava serinlemeden
kızmayı bırak canım sen çok iyi gidiyordun bu haftada çok güzel kilo verdin aslında dikkat etsen vucudun vermeye çok eğilimli
herkes söylemiş zaten tatlım meyveler çok mümkünse bir muz yada 2 inciri geçme sağlıklı ama bol şeker yüklü meyvelerde
süt az deyip morelini bozma canım aratırsan Tomrisin emzirme notları var sütü çoğaltmak için neler yapman gerekitiği emzirme taraftarı 3 ççocuk annesi bir doktor ben şimdiden takip ediyorum
bulamazsan buraya kopyalarım sen yeter ki bebişine süt verebil
emzirdikçe çoğalır süt sık sık emzir ten temasını kur bebeğinle sen az desende bebegin düzenli kilo alıyorsa yetiyor demektir bozma morelini asla her kadın süt üretmek üzere yaratıılmış bu bizim doğamızda var

liste konusunda da gülşah demiş normalde her hafta bir kişi ama cezalı sayımıza bağlı cezalılara yaptırıyorum listeyi . hedefini kim daha az tutturmuşsa o yapıyor

zorun ne güzelim senden bir tanede benim işte sabahın nurunda ayakta
canım açıkmadığın sürece leptini bozma karatayın temeli bu kabak çekirdeği iyi evet ama leptini bozacak şekilde yeme (kabak çekirdeğide tuzlu ve kavrulmuş olmayacak biliyorsun ki ) onun dışında gayet güzel
Sa

Karatay diyetini daha önce hiç okumadım bile bir araştırırım cnm.

Aslında belirli bie listeye bağlu olmak istemiyorum. Bol meyve sebze bol su az şekerli gıdalarla debemek istiyorum
kesinlikle yapmalısın canım bol süt artırıcı ben karatay yapıyorum elimden geldiğince muz ve nektarin yada ekşi elma yiyorum hamilelere izin var onun dışında bol şekerli meyve tüketmiyorum ekmek,pilav,hamur işi mümkün olduğunca (çok canım istemezse) tüketmiyorum zira gebelik şekeriyle uğraşmak istemiyorum.
çok kararlı bir yaklaşım hadi bakalım azimli ve bebekli anne
ayrıca şuan fırsatın varken dediğim gibi bol bol emzir ki çalışırmaya başlayana kadar sütün iyice artmış olsun bebeşin mahrum kalmasın
sucuklar Türkiye'den mi bluecum
gayet güzel canım menülerin komşun yeni tabi bilmiyor senin inadını hadi bir kerelik geri çevirme
al başımdannn bu hurmalarııı götür zayıflara verrrrrrr
zeytinnn ımmmm söyle biraz peynir ala agzına peşine zeytini tıkıştır zamanla alışacaksın emin ol ben 2-3 le başladım şimdi durduramıyorum kendimi
canım karatayı bozma devam et inanılmaz bir direnç sağlayacak sana gerçekten çok çabuk iyileşeceksin hastalıktan dolayı sabahları bol meyve tüketebilirsin önceliğimiz hastalığı yenmek

kızlar valla çok çok alıntı yapmayı özlemişim canlar pazar pazar gelmişsiniz ne mutlu bize

oo baya erkenmiş, sabah 7de yapıyorsan öğle yemeğini 1 gibi yemeye çalış canım, 4 saat sonra leptin başlar en azından 2 saat leptin salgılanmış olur..
Tamam canım ben 12 de yiyordum 1 de yerim artık
Çok teşekkür ederim
çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım sağol
Teşekkür ederim kaptanım meyve dedinde söyliyim eşime alsın. Yarın hastaneye gidicem boğazlarımın ağrısından duramiyorm. Karataya devam insallah kilo veririm yaa bu hafta 1. Olmam lazım :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…