Beyaz Çay ın Faydaları
Sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde 3 bardak beyaz çay için.
"Esnek ve daha sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde üç bardak beyaz çay tüketin" diyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, beyaz çayın yararları hakkında bilgiler verdi.
Yapılan bilimsel araştırmalar, beyaz çayın özellikle kolajen yıkımını baskılayıcı ve cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önleyen etkilerine bağlı olarak daha sıkı ve esnek cilt oluşumu sağlayabileceğini gösteriyor. Beyaz çay yeşil çay gibi vücutta yağ üretimini baskılayıcı ve mevcut yağın parçalanmasını sağlayıcı etkiye sahip.
Beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen beyaz çay, bu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel bir ürün olarak öne çıkıyor.
Beyaz çayın diğer çaylara göre daha yüksek antioksidan etkisiyle birlikte, cildin sıkılaşmasını sağlayan tazeleyici etkisi deneysel olarak ortaya konulmuştur. Literatürlerde, bu etkilere bağlı olarak romatoit artrit ve diğer yangılı hastalıklarda şikayetlerin hafifletilmesinde yardımcı olabileceği ileri sürülmektedir. Ayrıca Beyaz çayın yağ yakıcı ve vücuttaki yağ oranını dengelemeye yardımcı etkiye sahip olduğu ve dolayısıyla obezite ve obezite ile ilişkili sorunların tedavisinde yararlı olabileceği belirtiliyor.
Beyaz çayın yararları
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanserden korur.
* Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engeller.
* Cildi güzelleştirir.
* Çok yüksek oranda antioksidan içerir.
* Tansiyon ve kolesterolü düşürür.
* Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir.
* Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
* Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler.
* Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar.
* Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir.
* Kemiklere faydası olur. Osteoporozda faydalıdır.
* Cildi kuvvetlendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır.
* Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/beyaz-cay-in-faydalari.603190/
BİLGİLERİNİZE
Bilgi için sağol canımbu beyaz çay aktarlarda mı satılıyor, hiç marketlerde dikkatimi çekmedi.
marketler de var tatlım sallaması 6 tl civarında 20li paket. aktarlarda da var ama kilosu 4bin tl civarıymış
Canım bozmasım motıvasyonunu oluyor dönem dönem gram gram gitmeler. Bende 3 haftadır aynı durumdaydım.Bide senin kilo az. Yüzde olarak gayet çok güzel kilo veriyosunnasıl güzel kilolar veriyorsunuz öyle darısı başıma benden anca gram gidiyor buda motivasyonumu istemesemde bozuyor
tebrik ederim
Canım karatay çok güzel açıklıyor bunu. ögleden sonra yenen meyve vücüdün seker oranını artırıyor ve sabahta dusmuyor. Gune -1 ile başlıyorsun buda kilo vermeni zorlastırıyor. Karataydan sonra rafıneraya geçtim ben rafinerada sadece sabah ile ögle yemeğimin arasında gönderiyordu bana meyvelerimi. hatta öglen ile aksam arası ara öğünümde hamur işi yediriyor , tatlı yediriyor ama meyve yedirmiyordu.Canım akşam neden meyve yemiyorsun, kesin bunun da bir açıklaması vardır :) Ben de bazen spordan sonra elma yiyorum aslında spordan sonra hiç birşey yemek istemiyorum o kadar harcadığım emeğe yazık olmasın diye :)
Bir de detoksu nasıl yapıyorsun, benim de bir kaç gün yapmam gerek?
Ben akşam misafirliğe bir yere gidicem, kesin zorlarlar börek, pastaları götüreyim diye :) inşallah kazasız atlatırım bu akşamı
eline sağlık canımListemizi paylaştım güzeller
Şimdi işlerimi halledeyim
çok sağol dilekcimm inşallahgülüm Allahın ıznıyle bısey yoktur reflu felandır ,RABBIM şifa versın bu mubarek gunun hurmetıne
ben gitmiyorum canım. Spor salonuna vakit ayırmak gerekiyor ama ben malesef cok yogun calısıyorum kendime bile vakit bulamıyorum bazen. Bu yüzden is yerinde spor salonu var onu kullanıyorum. Zaten biliyorum artık spor konusunda bazı seylerı ama cok nadır uyguluyorum. genelde canım ne ısterse onu yapıyorum . İş yerinded spor hocası var ama ben daha hiç muhattap olmadım. Cok guvenım sarsıldı benim spor hocalarına bazen bana onlardan daha iyi biliyomussun gb geliyorCanım benim gittiğim yer de hocalar çok iyi tek tek ilgileniyorlar sağolsunlar. Ben daha önce b-fite gittim hiç memnun kalmadım, bir kere aletlerin hiç faydası yok yani gittiğim dönem çok sıkı diyet yapıp çok güzel kilo verdim ama onlar kendilerine mal ettiler tabi :))) Bu gittiğim yer ona göre kat be kat iyi, yani eğer istikrarlı olur isem, faydası kesinlikle görülür. Bu arada sırayı hep böyle dediğin gibi takip edeyim yoksa kafama göre de yapardım kesin :)) Sen şuan gidiyor musun spora?
Bu kk seni niye atıyor kı bazende dolu diye almıyor dimiBayanlar kk atıyor.imdaaaat
ben kacırdım siz birbirinizi eski takımdan mı tanıyorsunuGizem'i diyorsun sen hopiş :) Gizem çok güzel bir kız, Allah mutlu mesud ettin, darısı bana artıkben de dedim acaba öyle mi gözüküyor facebook'umdan :)
Evet taa kendisyim benSenin de burda olmana sevindim veririz hep beraber kiloları artık
dolmadı diyetdaşımhaftaya ama ızınden kılo veripde gelmis bırı olarak gururla listeye gırecem
Sagol canımmkılo vren vermek ıcın caba gosteren herkesı tebrık edıyorum
aycam ıle hopıcık supersınız
Ben yeşil cayımı kaptım geldim ama calısıcam canımkızlar nerdesinizhaydi gelin sohbet edelimm, herkes yeşil çayını kapsın gelsinn
bende beyaz caya dadandıydım bu aralar bunu okuyunca daha bir sevdim.Beyaz Çay ın Faydaları
Sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde 3 bardak beyaz çay için.
"Esnek ve daha sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde üç bardak beyaz çay tüketin" diyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, beyaz çayın yararları hakkında bilgiler verdi.
Yapılan bilimsel araştırmalar, beyaz çayın özellikle kolajen yıkımını baskılayıcı ve cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önleyen etkilerine bağlı olarak daha sıkı ve esnek cilt oluşumu sağlayabileceğini gösteriyor. Beyaz çay yeşil çay gibi vücutta yağ üretimini baskılayıcı ve mevcut yağın parçalanmasını sağlayıcı etkiye sahip.
Beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen beyaz çay, bu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel bir ürün olarak öne çıkıyor.
Beyaz çayın diğer çaylara göre daha yüksek antioksidan etkisiyle birlikte, cildin sıkılaşmasını sağlayan tazeleyici etkisi deneysel olarak ortaya konulmuştur. Literatürlerde, bu etkilere bağlı olarak romatoit artrit ve diğer yangılı hastalıklarda şikayetlerin hafifletilmesinde yardımcı olabileceği ileri sürülmektedir. Ayrıca Beyaz çayın yağ yakıcı ve vücuttaki yağ oranını dengelemeye yardımcı etkiye sahip olduğu ve dolayısıyla obezite ve obezite ile ilişkili sorunların tedavisinde yararlı olabileceği belirtiliyor.
Beyaz çayın yararları
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanserden korur.
* Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engeller.
* Cildi güzelleştirir.
* Çok yüksek oranda antioksidan içerir.
* Tansiyon ve kolesterolü düşürür.
* Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir.
* Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
* Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler.
* Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar.
* Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir.
* Kemiklere faydası olur. Osteoporozda faydalıdır.
* Cildi kuvvetlendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır.
* Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/beyaz-cay-in-faydalari.603190/
BİLGİLERİNİZE
Bilgi için sağol canımbu beyaz çay aktarlarda mı satılıyor, hiç marketlerde dikkatimi çekmedi.
insallah canim.tanıdık birilerini görmek sevindiriciGizem'i diyorsun sen hopiş :) Gizem çok güzel bir kız, Allah mutlu mesud ettin, darısı bana artıkben de dedim acaba öyle mi gözüküyor facebook'umdan :)
Evet taa kendisyim benSenin de burda olmana sevindim veririz hep beraber kiloları artık
oo bir rakip gördüm sanki! Bekliyorum , hazırımdolmadı diyetdaşımhaftaya ama ızınden kılo veripde gelmis bırı olarak gururla listeye gırecem
ah ahh hep burdaydım ama yazamıyorum kikızlar nerdesinizhaydi gelin sohbet edelimm, herkes yeşil çayını kapsın gelsinn
valla bende çözemedim canim ya. Gsm kaynaklı olsa wifi ile baglandigimdada aynısı oluyor.bugun deli oldumBu kk seni niye atıyor kı bazende dolu diye almıyor dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?