bende gecen bulabildim ıstanbulda dogal urun satan meshur bır market vardı orda. adını unuttum. portal cıcekli olanına bayıldımmmm
Beyaz Çay ın Faydaları
Sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde 3 bardak beyaz çay için.
"Esnek ve daha sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde üç bardak beyaz çay tüketin" diyen Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, beyaz çayın yararları hakkında bilgiler verdi.
Yapılan bilimsel araştırmalar, beyaz çayın özellikle kolajen yıkımını baskılayıcı ve cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önleyen etkilerine bağlı olarak daha sıkı ve esnek cilt oluşumu sağlayabileceğini gösteriyor. Beyaz çay yeşil çay gibi vücutta yağ üretimini baskılayıcı ve mevcut yağın parçalanmasını sağlayıcı etkiye sahip.
Beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen beyaz çay, bu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel bir ürün olarak öne çıkıyor.
Beyaz çayın diğer çaylara göre daha yüksek antioksidan etkisiyle birlikte, cildin sıkılaşmasını sağlayan tazeleyici etkisi deneysel olarak ortaya konulmuştur. Literatürlerde, bu etkilere bağlı olarak romatoit artrit ve diğer yangılı hastalıklarda şikayetlerin hafifletilmesinde yardımcı olabileceği ileri sürülmektedir. Ayrıca Beyaz çayın yağ yakıcı ve vücuttaki yağ oranını dengelemeye yardımcı etkiye sahip olduğu ve dolayısıyla obezite ve obezite ile ilişkili sorunların tedavisinde yararlı olabileceği belirtiliyor.
Beyaz çayın yararları
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanserden korur.
* Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engeller.
* Cildi güzelleştirir.
* Çok yüksek oranda antioksidan içerir.
* Tansiyon ve kolesterolü düşürür.
* Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir.
* Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
* Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler.
* Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar.
* Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir.
* Kemiklere faydası olur. Osteoporozda faydalıdır.
* Cildi kuvvetlendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır.
* Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/beyaz-cay-in-faydalari.603190/
vayyy ben beyaz çay diye bi şey daha önce hiç duymadım.. hep yeşil çaya ağırlık veriyorum ama demekkki yeşil çaydan da daha iyiyimiş inşallah bulabilirim
BİLGİLERİNİZE
Canım karatay çok güzel açıklıyor bunu. ögleden sonra yenen meyve vücüdün seker oranını artırıyor ve sabahta dusmuyor. Gune -1 ile başlıyorsun buda kilo vermeni zorlastırıyor. Karataydan sonra rafıneraya geçtim ben rafinerada sadece sabah ile ögle yemeğimin arasında gönderiyordu bana meyvelerimi. hatta öglen ile aksam arası ara öğünümde hamur işi yediriyor , tatlı yediriyor ama meyve yedirmiyordu.
Ben meyveye bayılıyorum çok seviyorum ama diyet zamanı kilo vermek isteyenler için kilo vermeyi cok yavaslatıyor. Bu yüzden minik çaplı meyve düşmanı oldum ( istemeyerek) her yeni gelene bunu anımı anlatıyorumama karatay yaparken 1 hafta hergün saat 15.00 a 1 adet meyve koydum ve o hafta 200 gr civari verdim diğer hafta aynı öğünü yedim ve 1.9 - 2 kilo civarı verdim. Ben rejim yapanlara karsı cıkıyorum meyveyi geç saate yenmesine. gecen arkadasımıda dedım. Kilo için iddaya girmiştik cocuk sayende verdiğin bilgi ile iddayı kazandım dedi. O da cok duskundu ama agzına koymuyor artık meyveyi. sende dene 2 hafta farkı görüceksin. birde rafineradan ögrendiğim sey meyveyi bana yogurtla yedıriyordu genelde yoğurt içine muz gibi. Annem benim seker hastası onun doktoruda ona meyveleri yogurt ile veriyordu canı cok isterse. İşte zamanla taşlar oturdu bendede
Detoks: ayran detoksu
Sabah : 1 yumurta 1 dilim peynir ve zeytin ile kahbvaltımı yapıyprum en gec 10 a kadar
12 itibari ile 2 saat ara ile saat 8 e kadar detoks corbamı içinyorum( araları atlamamk çok önemli ben 2 kere araları atladığım için başarılı olamadım)
Detoks çorbası: 4 kaşık yeşil mercimek , 4 kaşık bugday , 4 kaşık nohut haslıyorum 1 kilo yogurtda ( aslında yarım olması lazım ama ben doymam diye tarifi 1 e cıkardım) ekliyorum 2 de salatalık doğruyorum
aaaaa ben meyveyi çoook tüketiyorum yaa hatta gecenin şu saatinde grayfurt yedimm....meyvenin o kadar etkili olduğunu bilmiyodum zayıfalamada
ben kacırdım siz birbirinizi eski takımdan mı tanıyorsunu
evet bende bugün real'e gittiydim ordada gördüm. 6.50 tl idi fiyatı ben daha ucuza almıstım. 4.50 gb.Cok yerde gordum satiliyor goruyorum ben hep talep oluyor demekki artik
iyi aksamlar kizlar
menulerimi yazayim
Kahvaltim
1 haslama yumurta
beyaz ve burgu peynir
Ceviz
biraz zeytin
ve ayran
Oglen
1 alabalik
bikac kasik mercimek corbasi
4 kasik z.yagli barbunya
bi kac catal salata
Aksam
tavuklu nohutlu bulgur pilavi
ayran
Aslinda cok yemedim tavuga agirlik verdim ama rahatsiz oldum nedense
Simdi koca kupa yesilcay Bol limonlu
uyabildin mi canım menune?Bugünkü planladığım menümü yazayım,
SABAH
2,5 dilim kepek ekmeği
2 yumurta
ÖĞLE
1 kase çorba
1 tabak sebze yemeği
AKŞAM
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmeği
SPOR: 40 dk yürüyüş+2,5 saat salonda aletlerle çalışma
Su: 2 litre
Kahvaltı candır. Ben kahvaltısız güne baslayamam. Banucumun sayesınde öğrendiğim bir sey güzel kahvlatı = 5km yürüyüş demek. Kahvaştıyı güzel yapınca metabolizma hızlanıyor. Bende yarın için güzel bir kahvaltı planlıyorum inşallahmerhabalar bugün hafata sonu olduğu için tüm gün temizlikle uğraştım....
10:00
50 dakika airobic
11:50 kahvaltı
1 tane domates
1 tane yumurta
2 siyah 3 yeşil zeytin
az peynir
maydanoz-dereotu
3 tane küçük acı biber
2 dilim kepek ekmek
tabiki yeşil çay ile birlikte
her gün işe giderken hızlı hızlı kahvaltı yapmaktan bi şey anlamıyorum o yüzden bugün çook güzel oldu :)
aralar hep temizlik....
17:30
1 bardak yarım yağlı süt
akşamda
1 kase mercimek çorbası
bol zeytin yağlı salata yemeyi düşünüyorum
Nerden aldin nerden aldin 4.5 iyiymisevet bende bugün real'e gittiydim ordada gördüm. 6.50 tl idi fiyatı ben daha ucuza almıstım. 4.50 gb.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?