Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

kızlar ben de bugün anneme gideceğim oyüzden önce yürüycem yemek yemeden sonra nasılsa annem zorla bişeyler yedirir onun için bu gün ters olacak önce yürüyüş sonra yemek tabii az yemek ALLAHIM LÜTFEN BU HAFTA 66 LI BıR RAKAMA ıNEYıMMMM

slm canim, evet ilk hafta deneme suresi, ama kilo nu yazmalisin fakat
listede ismin olmayacak ilk hafta.

duzenli paylasim yaparsan, gruba aliniyorsun, yani haftaya cuma ismin
liste de olacak
kaydirigubbakcemile2

menu cok guzel olmu$ valla, tebrikler olumunekankayizsmile

ooohhh ba$kanimiz ho$geldin,
sensiz buralarin tadi olmuyor yaaa
en buyuk ba$kan, bizim ba$kan
:teytey:
cok sukur bunuda atlattin hayirlisiyla, allah sifa versin bebi$e a.s

burak sefa cim, kendine kilo cizelgezi yap istersen, iyi oluyo kaydirigubbakcemile2

herkeze günaydın sanırım bunalıma girdim ben bu hafta kilo veremiycem galiba elimden geleni yapıyorum iki gündür akşamları nerdeyse bişey yemiyorum yürüyüşümü yapıyorum ama yinede bi değişiklik yok oturup alıycam nerdeyse çok üzgünümm ve inanın artık canım yemek yemek bile istemiyorrr sanki kendimi boşa çabalıyor gibi hiç kilo veremiycek gibi hissediyorumm yarın kilo bildirimi yapıcaz ve ben kendimi çok kötü hissediyorummmmmm

selam, kendini sakın bırakma devam et bol bol su iç yeşil çay iç yemek yemeği bırakırsan metebolizman durur kilo vermende durur vücudun şuanda direnç gösteriyor zayıflamamak için ama eninde sonunda zafer senin olacak :lepi:

kızlar miğdem bulanıyor hiç birşey yiyemiyorum sadece tuzlu şeyler tatlıdan nefret ettim çok sevdiğim kazan dibi bile dolapda duruyor çorbalar felan yiyorum bide haşlanmış mısır taneleri açım ama yiyemiyorum

selamlar fıstıklarrr

bendeniz geri geldimmm,tekirdağdaydım. ayyyy yağmur yağmur, ne deniz ne bişey evin içine tıkıldık kaldık, tıkılıp kalıncada, gelsin hamur işleri, gitsin hamurişleri, kayınvlidem sağolsun, günde 3 öğün yeseler bıkmıcaklar sankiii, geç kahvaltı ederler gece 11 de akşam yemeği yerler, öğleden sonra 5 gibi falan öğle yemeği yeniyor ne edeyim ben de o saatten sonra bişey yememeye çalıştım ama, resmen metobolizma kendini şaşırdı, delirdim delirdim resmen, ühüühühüühühüüüüüüü 1.5 kilo fazla gösteriyom tartıdaaa, :(((((((((((((((((((

ozgeycim bu arada tebrik ederim canım, allah sağlıkla kucağına aalmayı nasip etsin, sağlık, sıhhatle, bi avazda kurtarsın inşallah.
allah bütün isteyenlere versin, kimsenin kucağını boş bırakmasın

inşallah caımmm yaa sabretmeye çalışıyorum okadar uğraşıp hafta sonunda 300-500 grm vermek sinir ediyor beniiiimafoldumben

tgull boyun kaçtı senin bende sözzz veriyorum bu hafta regli olmama rağmen 66 lı bir rakammm göreceğimmm çok sıkıldım iki haftadır 67 dennn

canım boyum 1.70. inşallah sende 66ları görürsün. sayı düştükçe insançok mutlu oluyor. mesela ben 65.900 den 65.00a düşünce seviniyorum. 65,00dan 64,900e düşsem 100gram dahi olsa verdiğim bir hane daha azalmış oluyor ya havalara uçuyorum. zaten öle ölede zayıflamış oluyoruz...

kızlar herkeslere günaydıın...
ben kilo bildirimimi garanti olsun diye bu günden söylüyorum yarın toplantımız varmış sabah fırsatım olmayabilir. eğer fırsatım olursa yarınkini yazarsın sılagül arkadaşım ama tahmin ettiğim gibi fırsatım olup kilo bildirimi yapamazsam bugün yazdığımı yazıverirsin olur mu?
eski kilooommm....64.200:umursamaz:
yeni kilommmm.....63,500hihoyyyt:teytey::dance:

inşallah ama bu hafta umudum yok gibi aslında elimden geleni yaptım ama bilmiyorum bu arada senin boyun uzunmuşş bu halinle bile bence gayet iyi bir fiziğin vardır benim boyum 1.60 ideal kilomu hesaplasam herhalde 55 falan ama okadar istemiyorum ben çünki hem kısa boylu hem zayıf olunca biraz cılız görünüyorumm gibi bide açıkcası kendime o kadar güvenmiyorum 10 kg daha veremem herhalde bugün çokkk umutsuzummm

bazen insan umutsuzluğa düşebiliyor ama kendini bırakma yinede burada olunca insan öyle yada böyle veriyor. evet boyum uzun şimdi göbek popo falan kötü durmuyor ama hazır burada hep beraber azar azarda olsa kilo verebiliyorken verebildiğim kadar vermeye çalışacağım. uzun boyun kötü tarafı kilolu olunca hem enine hem boyuna olduğum zaman "vay be at gibi vuracan kırbacı vuracan kırbacı" , "balina gibisin beyaz giyince" gibi laflara hedef oluyordum ve iğrenç bir duyguu
fırsatım olunca bir ara fotografımı koymak istiyorum bir eski bir yeni fotografımı...

herkese günaydın kızlar ben yeni kahvaltımı yaptım 2 dilim arasına peynir koyup kendime yagsız tost yaptım ve çay yanlız bi şey soracam ben bu hafta kilo bildirimi yapacakmıyım kuralları bilmiyorumda

herkese günaydın kızlar ben yeni kahvaltımı yaptım 2 dilim arasına peynir koyup kendime yagsız tost yaptım ve çay yanlız bi şey soracam ben bu hafta kilo bildirimi yapacakmıyım kuralları bilmiyorumda

merhaba arkadaşım,
sanırım bu hafta kilonu bildiriyorsun ama 1hafta deneme süreci paylaşımlarda bulunuyorsun eğer düzenli olursan bir dahaki haftada listeye ekleniyorsun diye biliyorum.

sağol canım sanada geçmiş olsun.ALLAHIM bu günümüzü aratmasın:Saruboceq:

ARAMIZA YENİ KATILAN ARKADAŞLAR TAKIM KAPTANINIZ SESLENİYOR.

3. TAKIM KURALLARI

1 - DÜZENLİ PAYLAŞIM ŞART

(GÜN İÇİNDE YEDİĞİN İÇTİĞİN,SPORUN BAŞTA OLMAK ÜZERE EĞER İSTERSEN VE VARSA DERDİN TASAN BİZ BİR AİLEYİZ)

2 - 3 GÜN ÜST ÜSTE HABER VERMEKSİZİN PAYLAŞIMDA BULUNMAYAN DİSKALİFİYE OLUR. CUMA YARIŞMASI KURALLARINA GÖRE DİSKALİFİYE OLAN YARIŞMACI BAŞKA HİÇ BİR TAKIMDA DA OLSA YARIŞMA YA KATILAMAZ.

3 - LİSTEDEKİ YARIŞMACILAR İÇİNDE BULUNDUĞU HAFTA İÇERİSİNDE KİLO VEREMEDİ VEYA ALDI İSE GRUBUMUZ KURALLARI GEREĞİ DİĞER YARIŞMA GRUBLARINA GİRİP KENDİNİ TANITIP MİSAL BEN 3. GRUPTAN SILAGUL BU HAFTA KİLO VEREMEDİM(YADA KİLO ALDIM) GİBİ DURUMUNU BELİRTİP BEN PİS BOĞAZ ŞİŞKONUN TEKİYİM YAZACAK.

4 - ARAMIZA YENİ KATILAN ARKADAŞLARIN 3. TAKIM YARIŞMA LİSTESİNE GİRİP ASIL YARIŞMACI OLABİLMELERİ İÇİN 1 HAFTA DENEME SÜRELERİ VARDIR. BU 1 HAFTA İÇERİSİNDE DÜZENLİ PAYLAŞIMDA BULUNUYORMU YEDİKLERİNE DİKKAT EDİYORMU AZİMLİMİ BUNA BAKILACAK. 2-3 GÜN SONRA YAZMAYIP GİDENLER YANİ GERÇEKTEN KİLO VERMEYE NİYETLİ OLMAYANLARDA GELİP YAZIYOR O YÜZDEN 1 HAFTA DENEME SÜRESİ KOYULDU. LİSTEYE HEMEN ALIP SONRA SİLMEK OLAYINI ENGELLEMEK ADINA.

5 -1 HAFTA İÇERİSİNDE DÜZENLİ PAYLAŞIMDA BULUNANLAR GRUBA GİRMEYE HAK KAZANANLAR BENİM TARAFIMDAN BİLDİRİLECEK .ADLARI SÖYLENEN YARIŞMACILAR CUMA ÖĞLEN 12 YE KADAR KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNACAK LİSTEYE BİLDİRDİĞİ KİLO BAŞLANGIÇ KİLOSU OLARAK EKLENECEK.

6- KİLO BİLDİRİMLERİ CUMA ÖĞLEN 12 YE KADARDIR.GEÇİKECEK YADA O GÜN BİLDİRİM YAPAMAYACAKLAR PERŞEMBE AKŞAMINDAN KİLOSUNU GRUBUMUZA BİLDİRECEKTİR.

ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER BUNLAR. HEPİMİZ ZAYIFLAR İSTEDİĞİMİZ KİLOYA EN YAKIN ZAMANDA KAVUŞURUZ İNŞALLAH.a.s.

ooohhh ba$kanimiz ho$geldin,
sensiz buralarin tadi olmuyor yaaa
en buyuk ba$kan, bizim ba$kan
:teytey:
cok sukur bunuda atlattin hayirlisiyla, allah sifa versin bebi$e a.s

sağol canım elimden geldiğince uğramaya çalışıyorum.canım o sizin büyüklüğünüz. siz olmasanız başkan olmanın anlamı yok değilmi.a.sa.s.
oğlum bugün biraz daha iyi. püre yapıp yedirmeye çalışıyorum. elimde tabak kaşık peşindeyim. 1 kaşık yedirsem kar sayıyorum.rabbim bu günümüzü aratmasın inşallah.tüm hastalara acil şifalar versin.:Saruboceq:

canııııım:1hug:anne olmanın cilveleri.inşallah çabuk atlatırsın bu dönemi. benim 6 ay sürdü.kafamçokkarıştıbiliyorum zor ama yinede bişeyler yemeye çalış canım. doktorun vitamin ve folik asit verdimi?

canım hoşgeldin aramıza.özledik seni.ama pek hoş bulmadık. 1.5 kilo almışsınlmaz:tez zamanda kurtuluyorsun onlardan anlaştıkmı.a.scanım şanssızlık oldu sanada sanki gök delindi bu hafta bardaktan boşalırcasına yağdı yağmur.

inşallah caımmm yaa sabretmeye çalışıyorum okadar uğraşıp hafta sonunda 300-500 grm vermek sinir ediyor beniiiimafoldumben

canım direnç gösteriyor anlaşılan canım.300-500 veriyorsunya benim gibi uğraş uğraş elde sıfır olsa.bide üstüne 1 verip 3 alsan.ya üzülme verebiliyorsun ya şükret canım.Şeniz

canım teşekkür ederim kilo bildirimi yaptığın için. tebrik ederim vermişsin.yılmak yok az azda olsa kurtulacağız bu kilolardan.:Saruboceq:

ben napin ben .boyum 1.55 cm.50 kilo ideal kilom.bide rahatsızlığım var veremiyorum.mafoldumbensenağlamaverdiğimide geri alıyorumsenağlama

alemsin bacum ya.boş ver kötü söz sahibine ait.sen zayıflamana sağlığına bak.fotoğraflrınıda bekliyoruz.

canım kuralları yazdım.bu hafta düzenli paylaşımda bulunursan haftaya kilonu söylüyorsun.o başlangıç kilon oluyor ve bir sonraki cuma bildirdiğin kilo başlangıç kilondan çıkarılıyor.bu hafta bildirim yapmıyorsun haftaya cuma anlaştıkmı.

yılmak yok yola devam.gram gramda olsa vericez.a.s

selam bacular

nasılsınız görüşmeyeli?

benim gıda intölerans test sonuçlarım çıktı.

yumurta,ineksütü,kaju,yer fıstığı,sarımsağa intöleransım varmış.ay çekirdeği ise sınırda.

işte dikkat etmem gereken liste. nasıl uygulayacaksam bunları.

Yumurta Beyazına ve Yumurta Sarısına intoleransınız vardır.

Yüksek vitamin-mineral ve kaliteli protein kaynağı olan yumurta çocuk beslenmesi
başta olmak üzere beslenmemizde önemli bir yere sahiptir. 1 yumurtanın içeriğinde 6
gr protein vardır ve bu proteinin hepsini vücut kullanır yani biyoyararlılığı fazladır.
Besin içeriğine bakıldığında; protein, fosfor, demir, B grubu vitaminleri, nikotinik asit,
pantotenik asit, biotin, kolin içermektedir. Yumurta sarısında bulunan en önemli
mineraller potasyum, kükürt, sodyum ve klorürdür. Yumurta akında bakır,
magnezyum, iyot ve mangan bulunmaktadır. Yumurta sarısında ise ayrıca demir,
bakır, ve fosfor bakımından çok zengin bulunan lesitin adı verilen bir çeşit albümin de
bulunmaktadır. Yumurta bu kadar vücuda yararlı iken sizin vücudunuz yumurtayı
sindiremiyor ve yumurta yediğinizde vücut savunma sistemleriniz harekete geçiyor,
bu yüzden diyetinizden yumurtayı tamamen çıkartmalısınız.
Tavuk yumurtasına karşı gösterdiğiniz intolerans diğer kuşların yumurtalarına da
intolerans gösterebileceğiniz anlamına gelebilir ve bu yüzden tavuk ve diğer kuş
yumurtalarını ( bıldırcın, devekuşu v.b) diyetinizden çıkartınız. En az 1 ay hiçbir
yumurta cinsini tüketmeyiniz, semptomlarınızın azalmasını veya bitmesini bekleyiniz
daha sonra diğer kuşların yumurtalarını deneyerek diyetinize ekleyebilirsiniz. Yumurta önemli bir protein kaynağı olduğu için diyetinizde yeterli proteini almak
için diğer protein kaynakları olan tavuk, kırmızı et, balık, kurubaklagilleri düzenli
tüketmeye gayret gösteriniz.
Yumurta dediğimizde sadece diyetinizden haşlanmış yumurta, omlet veya
menemenin çıkartılacağını düşünmeyin. Piyasada satışa sunulan besinlerin çoğunda
kıvam ve lezzet verici, kabarmaya yardımcı olması amacıyla yumurta bulunur. Bu
yüzden kekler, bisküviler, soslar, remoulade, mayonez, hardal, makarna, gofret,
gözlemeler, sütlü ve hamurlu tatlılar, çikolatalar, unlu gıdalar ve gratinlerin içerisinde
de yumurta bulunabilmektedir, bu besinleri dikkatli tüketmeniz gerekmektedir. Bu
nedenle, kişinin bu besinleri tüketmeden önce etiketteki malzeme listesini iyice
okuması gerekir. Gıda maddeleri yönetmeliklerine göre, yumurta katılmış bütün
ürünlerin malzeme listesinde belirtilmesi zorunludur.
Yumurta için etiketlerde kullanılabilecek tanımlamalar ;
• Albumin • Kuru yumurta • yumurta tozu • yumurta proteini
• yumurta akı • sade yumurta • donmuş yumurta • Globulin
• Lecithin E322 • Livetin • Ovalbumin • Ovomucin
• Ovoglobulin • Ovovitellin • Vitellin.
Yumurta içermeyen ürünlerin listesini bütün süpermarketlerin müşteri servislerinden
elde edebilirsiniz.
Bazı yemek kitaplarında yumurtasız yemek tarifi bulabilirsiniz.
Yumurta yerine hamurişlerinde kullanılabilecek besin veya maddeler;
Yumurta, yumurta beyazı ve sarısının yerine geçecek ürünleri özel aktarlarda veya
marketlerde bulabilirsiniz . yumurta yerine ;
maya, birleştirici madde, cila veya ilave özel sıvılar kullanılabilir.
Evde yemek hazırlarken,
*çorbaları yumurta ile terbiye etmeyiniz
*köfte tarzı besinleri hazırlarken harcına yumurta koymayınız
*poğaça, kek v.b hamurişlerini hazırlarken yumurta yerine diğer kıvam vericileri
kullanabilirsiniz.

İnek Sütü – 2 derece intoleransınız vardır.

Süt; su, yağ, protein, karbonhidrat, mineral ve vitaminlerden oluşmuştur. Bir su
bardağı sütte (200ml) yaklaşık olarak 9 g karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr yağ
bulunmaktadır. Sütte bulunan yağların 2/3 ü doymuş yağlardan oluşmaktadır.
Yaşamın her döneminde büyük önem taşıyan süt ve süt ürünleri özellikle büyüme ve
gelişme dönemlerinde, ihtiyaçların arttığı gebe ve emziklilikte daha da fazla önem
kazanmaktadır. Süt ve süt ürünleri bu dönemlerde en fazla ihtiyacın arttığı mineral
olan kalsiyumun en iyi kaynağı olarak gösterilirler. Kalsiyum çocukların kemik ve diş
oluşumlarının tamamlanmasında, ileriki yaşlarda kemik yoğunluğunun azalmasını
önlemede, gebe ve emziklilikte artan ihtiyaca bağlı depolardaki azalmayı önlemede
yardımcıdır. Ayrıca bir süt ürünü olan yoğurdun sağlığı geliştirici etkisi artık herkesin
bildiği bir gerçektir. Yoğurtta bulunan bakterilerin kanser, enfeksiyonlar,
gastrointestinal hastalıklar ve astım gibi hastalıkları önleyici etkileri bilinmektedir.
Bunun yanında yoğurdun içerdiği probiotik ve prebiotik (yararlı) bakteriler kabızlık,
ishal, kalp hastalıkları, şeker, kemik erimesi ve kalın bağırsak kanseri gibi çeşitli
rahatsızlıklara iyi geldiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği özellikle immunoglobulin
A’dan zengin olduğu, B grubu vitaminler ve folik asit sentezinde yer aldığı, laktozun
sindirimini kolaylaştırdığı ve ishali önleyici etkisinin bulunduğu da bilinmektedir.
Yukarıda gördüğümüz gibi sütün besin değeri çok yüksektir. Günlük kalsiyum
ihtiyacının karşılanması, kemik ve diş sağlığımız için düzenli süt ve ürünlerini
tüketmeliyiz. İnek sütü alerjisi ve intoleransı toplumda çok sık rastlanır. Eğer inek
sütüne karşı intolerans geliştiriyorsanız öncelikle inek sütü ve inek sütünden yapılmış
yoğurt, ayran, kaymak, tereyağ, margarin, sütlü tatlılar gibi besinlerin tüketimi
kesilmelidir. Bunun yanı sıra bisküvi, makarna, kek, poğaça tarzı içerisinde yoğun süt
olan besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir.
Süt veya süt ürünleri
• Günlük, dayanıklı, pastörize ve sterizile edilmiş tam yağlı, az yağlı ve kaymaksız süt
• Süt tozu, teneke kutuda süt, sütlü içeceklerin yanı sıra soğuk veya sıcak olarak
tüketilen malt, çikolata veya süt içeren içecekler
• Krema, tereyağı, margarin, dondurma, yoğurt, peynir.
Ayrıca etiketinde;
Kasein, Kaseinat, hidrolize edilmiş Kasein, Süt kuru kütle, Laktoz, Laktoalbumin,
kesik süt, whey, whey protein, cream, sodium kazeinat şeklinde ibareler besinin süt
içerdiğini göstermektedir. Etikette bu tür bir ibare varsa bu besinleri tüketmeyiniz.
Süt içeren işlenmiş ürünler
• Hamurişleri. Örnek olarak bazı ekmek türleri, poğaca, açma, çikolata, kek, omletler,
pasta, bisküvi.
• Hazır patates püresi, hazır çorba, işlenmiş yiyecekler, işlenmiş et ve sucuk ürünleri,
Kremalar, pudingler, süt veya yoğurt içeren soslar, çikolata ve bazı cornfleksler
• İlaçlar laktoz içerebilirler. Bu yüzden ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanabilmesi için inek sütü yerine pirinç sütü, yulaf
sütü, soya sütü gibi süt benzeri içecekler kullanabilir. Pirinç sütü ve yulaf sütü yemek
hazırlanmasında rahatlıkla kullanılabilir.
– Yemek hazırlarken: Ne tür yemeğin yapılacağına bağlı olarak elma suyu, su, pirinç,
hindistancevizi veya soya, yulaf sütü kullanılabilir.
– Diğer süt ürünleri: Peynir, margarin, yağ, yoğurt, kaymak, dondurma veya ekşi
krema kullanmayınız. Ancak süt ürünlerinin yerine kullanılabilecek soya, ayçiçeği ve
bitkilerden elde edilmiş diğer ürünler ve süt içermeyen margarinler bulunmaktadır.
İnek sütü yerine koyun, keçi peyniri tüketilebilir. keçi veya koyun yoğurtları da yoğurt
için alternatiftir.
– Süt; B grubu vitaminler, kalsiyum, protein ve enerjinin önemli bir kaynağıdır. Bu
yüzden diyetinizden süt ve süt ürünlerini tamamen çıkarttığınızda diyetinizde aldığınız
kalsiyum miktarı yeterli olmayabilir, yeterli kalsiyum alımı açısından doktor ve
diyetisyeninizle diyet içeriğinizi mutlaka görüşünüz, gerekiyorsa doktorunuza
danışarak kalsiyum tabletlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca kalsiyumdan zengin diğer
besinler; mercimek ve nohut gibi kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler,
brokoli, tere, incir, turunçgiller, fındık ve bademin tüketimini diyetinizde arttırınız.

Kaju - 1 derece intoleransınız var

Kaju Dünya’da Hindistan ve Brezilya’da yetişen bir meyvedir, her kaju elmasından
ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmektedir. Toplanan kaju elmalarından çekirdekleri
ayrılarak üzerlerindeki kabuk çıkartılıp kavrularak tüketilir. Kaju Türkiye’de çok yaygın
olarak tüketilen bir fıstık türü değildir, yağ oranı fazla olduğundan dolayı elzem
(mutlaka tüketilmesi gereken) bir besin değildir. Yapılan York testi sonuçlarına göre
sizin vücudunuz kaju’yu sindiremiyor ve kaju yediğiniz de vücut savunma
sistemleriniz harekete geçiyor, bu yüzden diyetinizden kaju’yu tamamen
çıkartmalısınız. Bazı çikolata ve bisküvilerin içine nadir olsa da kaju eklendiği için bu
tür gıdaları etiketlerini okuyarak tüketiniz. Kaju yerine Q-3 değerleri çok daha yüksek
olan cevizi her gün 2-3 adet veya fındık ve bademi 6-7 adet tüketmenizi öneririz

Yerfıstığı – 1 derece intoleransınız vardır.

Yerfıstığı ; %45-60 oranında yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında
karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler içeren, özellikle yağ sanayi ve çerez
yapımı başta olmak üzere, sapı kuru ot ve kabuğu da çeşitli şekillerde değerlendirilen
bir bitkidir. Sağlık açısından yararlı bir yağlı tohum olmasına rağmen yerfıstığını
sizin vücudunuz sindiremiyor ve yerfıstığı yediğiniz de vücut savunma sistemleriniz
harekete geçiyor, bu yüzden diyetinizden tamamen çıkartmalısınız.
Yerfıstığı Türkiye’de üretimi ve tüketimi oldukça fazla bir yağlı tohumdur. Çoğu
besinin içeriğinde tat verici olarak kullanıldığı için yerfıstığı tüketmemek için çok iyi bir
etiket okuyucusu olmanız gerekmektedir. Özellikle pasta, çikolata, kek, kurabiye,
kuki, cips tarzı hamur işlerinde ve tatlılarda süs olarak ve içerisinde sık kullanılır. Bu
yüzden bu tür hamur işlerinde fındık, badem ve cevizli olanları tercih ediniz.
Kahvelere ve içeceklere konan fıstık şurubunu da tüketmeyiniz. Fıstık bazı özel
yemeklerde, kebaplarda da kullanılmaktadır, bu yüzden restoranlarda yemek yerken
yemeğin içeriği konusunda danışınız. Ayrıca bazı toplumlarda ve yörelerde
yerfıstığının yağıda yemeklerde kullanılabilmektedir, yerfıstığı yağı ve eklenen
yemekleri de tüketmemeniz gerekmektedir.
Q-3 açısından önemli olduğu için günde 2-3 adet ceviz veya 5-6 adet fındık,
yerfıstığı yerine tüketilebilir.

Sarımsak – 1 derece intoleransınız vardır.

Sarımsak yemeklerde ve mezelerde kullanımı çok yaygın olan bir besindir.
İçeriğinde ki sülfür maddeleri ile antibiyotik ve ağrı kesici etkisi olduğu bilinmektedir.
Sarımsak vücuda yararlı bir sebze iken sizin vücudunuz sarımsağı sindiremiyor ve
sarımsak yediğiniz de vücut savunma sistemleriniz harekete geçiyor, bu yüzden
diyetinizden sarımsağı tamamen çıkartmalısınız. Tabii ki çoğu yemekte kullanılan ve
lezzet verici olarak besinlere katılan sarımsağı diyetinizden tamamen çıkartmakta
zorlanacaksınız. Bu yüzden yemeklerinizde sarımsak kullanmayın, sarımsak içeren
çeşnilere dikkat ediniz, cipsler, atıştırmalık hazırlanan besinlerde sarımsak ve
sarımsak tozu kullanılıyor olabilir. Bu yüzden tükettiğiniz besinlerin etiketlerinde
sarımsak olup olmadığını kontrol ediniz. Sarımsağı diyetinizden çıkardığınızda
antibiyotik etkisinden yararlanmak için aynı familyada yer alan soğan ve pırasa
tüketimini arttırabilirsiniz.

bundan sonra meyva sebze ve et yicem galiba.kafamçokkarıştılaelaelaelaelaeiçinde süt süt ürünleri ve yumurta bulunmayan bişey yokki.akannehir

cumartesi diyetisyenle görüşmem var oradan ablamın arkadaşının nikahına gidicem oradan endokrine gidicem sonuçları göstermeye. bakalım ne diyecek.sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…