canım öğle ve akşam sebze yemeği veya et yiyosun, bol salata yoğurt vs.
kıymalı sebze yemeği de olabilir.
herşeyin doğalı olmalı, tavuk market tavuğuysa çok tüketmemek lazım. köy tavuğu bulabilirsen iyi olur.
öğünler arasında en az 4-5 saat olmalı, başta alışana kadar ara öğün de yapabilirsin ama ilerde bırakıyo insan.
ara öğünde 3-5 badem süt ayran olabilir.
akşam 8 den sonra bişey yemek yok, çok acıkırsan süt ya da ayran içebilirsin bir bardak.
mutlaka yürüyüş en azından günde 20 dk.
pirinç makarna ekmek vs. yok.
kuru meyve tüketebilirsin kayısı erik.
her türlü ev çorbası serbest, unlu pirinçli olmadıkca.
pirinçli yemekleri bulgurla yapıyoruz, dolma sarmaların içini bol kıyma soğan ve bulgurla hazırlıyoruz.
kilo verme döneminde bulgur da ölçülü olmalı.
marketteki işlenmiş tuzlar zararlıymış, doğalını bulamadım ben tuzu azalttım, yumurtaya bile tuz ekmiyorum, peynirin tuzu yetiyo yanında.
tuzu azaltmak çok işe yaramıştı bende.
meyveyi sınırlı yemek gerekiyo, sabah veya öğlen yemeğinde yersen küçük porsiyon akşama yakılır.
aklıma gelenler bunlar
3.takımın güzellerine nazar değdi kimseler uğramaz oldu bu aralar
3.takımın güzellerine nazar değdi kimseler uğramaz oldu bu aralar
Aynen öyle oldu valla.Ben sabah, akşam yazıyorum ama pek sohbet dönmüyor, listesini yazan gidiyor.Gerçi herkesin derdi kendine.Gün içinde ne kadar koşturuyoruz, neler yaşıyoruz orası ayrı.
3-5 kişi alsak takıma da sohbet, motivasyon artsa.
Kızlaaar huhuuu!!!
evet takım çok durgun ve yeni üye istiyorsunuz anlıyorum canlarım!!! fakat şu anda başlığa yazanları nedense içimden bir ses takıma alma dedibu hafta boyunca takip edecem ee ne yapıyorsunuz bakalım??? nasıl gidiyor....
valla orti 2 gündür benimde öle gündüz dikkat ediyorum akşam bozuyorum o yüzden buraya yazmaya yüzüm tutmadı ama regl olamayışımın sıkıntısı çok fazlaydı onun etkisi vardı yani yarından itibaren sıkı sıkı sarılcam diyete spora...
Ben gibi bir daha. Ama benim bahane de yok ortim. Reglim yeni bitti daha. Canım falan da sıkkın değil ama yiyorum valla iki gündür. Tek güzel öğünüm sabah kahvaltısı. Süper kahvaltı yapıp sonra iş yerinde bozuyorum. Ya biri kek yapar gelir, biri çikolata ikram eder. 1 haftadır hergün çikolata yedim ya.
Winstoncum ya senin diyet nasıl gidiyor. Ne yaptın kilo verdin mi? Ben hala düşünüyorum ya kafam çok karışık ve karar veremedikçe yemek yiyorum kızlar ben. Napsam ya bilemedim bir türlü. Bak sen birazcık kilo verdiysen bende ona başlıycam en sonunda Karar veremedikçe yemek yiyorum ya. Karatay yapıyım dedim ama neredeyse herşey serbest ve fındık fıstık ceviz yiyin dedikçe ben azıtıyorum bana fayda etmiycek gibi. Bana yol gösterin kıslar.
karatayda sadece sabahları bir çay bardağı kadar ceviz, badem, fındık vs. var.Valla 300 kalorilik eski diyetten sonra bu 600 kalorilik İsveç bana şifa gibi geldi.Yarın 4. günüm olacak.Toplamda 13 gün.Suydu, ödemdi daha önceden attığım için açıkçası ahım şahım bir sonuç beklemiyorum.13 gün bitmeden tartılmayacağım dedim.Hoş, perşembe kilo bildirimi için seve seve tarılacağım gerçi o zamanda 9. güne başlamış olacağım, anya konya o zaman belli olur.
Sonuçta yağ yok, karbonhidrat yok, şeker yok, kaçamak yok, sabah nescafe öğlen yumurtalı şeyler akşam da et&salata olunca kalori yerlere seriliyor ve kilo vermek kaçınılmaz olacaktır.Tabii sağlıksız falan filan ama ben mutlu mesut devam ediyorum.Mekiğe de gaz verdim, 2 günde bir sabah ya da öğlen dışarda aletli spor yapıyorum.Yani ya gidecek, ya gidecek.Daha önce de dediğim gibi demir değil ya bu yağlar, elbet eriyecek.
Valla Sezen, ben senin gibi 3-5 kilo fazlalıkta olsam bir yaşam biçimi haline getireceğim bir diyet bir plan seçerdim kendime.Ben de Karatay'a baktım, hala da bakıyorum.Sırf ekmeğe bile bir ömür veda etmek adına biraz daha kilo verirsem Karatay'ı bir ömür uygulamak istiyorum.Tamam ben dedim bir ceviz 30 kalori diye, o topikleri de inceledim, sabah öğle akşam avuç avuç ceviz yiyenler var, kuru yemişi abartan, ekmekle ceviz yiyenler falan.Bence kitabı iyice okunmalı, örnek menüler oluşturulmalı ve adabıyla yapılmalı.Sabah 3 ceviz yesen 90 kalori, tamamdır.Birlikte yap güzel bir kahvaltı.Ama yok arada acıktım ceviz yedim, yok gece badem yedim bilmemne bence abartı, zaten kalori miktarları da kendini gösteriyor.3 ceviz zaten 1 dilim ekmekten bile fazla, bunu günde ha avuç avuç yemişsin, ha oturup bir koca ekmek yemişsin aynı hesap.
Neyse çok uzattım, özetle senin yerinde olsam uzun vadeli, yeni bir beslenme programını seçerdim.Karatay olur, Dukan olur neyi seçersen ve onu en azından 1 sene, 2 sene devam ettirirdim.Bir daha da buralara uğramazdımHem sağlıklı beslenir, hem de kilomu korurdum.
karatayda sadece sabahları bir çay bardağı kadar ceviz, badem, fındık vs. var.
bunlar kavrulmamış ve tuzsuz olursa glisemik indeksleri çok düşüyo, herşey kalori hesabı değil.
çok acıkılırsa gündüz ara öğünde birkaç tane yenebiliyo, bir meyve ile biraz cevizle öğün yapılıyor.
gece hiçbişey yenmiyo ki badem yensin, akşam 8 den sonra hiçbişey yok.
bazen insan ölçüyü kaçırıyo, okudukların da öyleydi sanırım
Yine gelen giden yok. Hadi kızlar şu takıma biraz renk katalım artık. Ben öğleden sonra kızımın arkadaşanın doğum gününe gidicem. 2,5 yaşında bızdığımın arkadaşı var. YErim ben onu ya.
aman sezencim pastaya dikkat
bencede iyi fikir umarım tatlılara direnebilirsin bende bu gün çocuklara un kurabiyesi yaptım ama kesinlikle 1 tane tadına bakıcam(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?