Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

öğlen için kavrulmuş yağsız et sote ve yoğurt yedim. Pastanın karşısında rtık daha güçlüyüm. Ordan bana sırıtım ye beni diyemeyecek. HA HA HA

kızlar bugünkü menüm ve sporlarım
sabah:
1 küçük poğoça
çay(şekersiz)
zeytin(6 tane)
1 küçük parça peynir
ara:
yeşil çay
öğlen:
yaprak sarma(15 tane)
ara:
1 minik un kurabiyesi
22 dk pilates
150+150 mekik
200 ip atlama
30 dk bisiklet
akşama yemek yemiycem sadece meyve ve yine yeşil çay içerim öğlen sarma fazla yedim((

slm kızlar bende bugün sabahtan hastaneye gittim doktora anlattım ne var ne yok bak dedim kilo veremiyorum dedim oda yazdı tahlilleri 6 tüp kan verdim anneme geldim kahvaltıyı 11 gibi yaptım anneme geldiğimde diyet gibi bir lüksüm yok malesef akşam eve gidince yemek yemicem

Son düzenleme:
Duramadım malesef pastanın karşısında. Aslında canım istemiyordu ama kızıma yediriken kalanlarını misafirlikte ayıp olur diye ben yedim. YArım dilim pasta ve 1 dilim börek ve 1 dilim sütlü muhallebi gibi yapılan tatlıdan yedim. YArım bırakmayaı sevmiyorum hiç. Ayıp oluyor gibi geliyor bana. Aslında ayıp değil kilo oluyor ama.

kızlar sakin yine buralar. ben öyle yiyorum ki yazmaya yüzüm yok.
baklavalar, bol bol ekmek vs.
böyle şeyler sigara gibi hiç dokunmamak lazım, bağımlılık yapıyor.
aylarca ekmek yemedim hiç aramadım memmundum, şimdi evde ekmek yok diye strese giriyorum.
baklava zaten şeker, eskiden bağımlıydım yedikçe yiyesim geliyo yine.
58 den 59.2 ye çıktım ve 2 haftadır aynıyım, iyice yerleşti.
napmam gerektiğini de biliyorum da üşeniyorum

Valla canım bende nerdeyse her şeye aşeriyorum. Hamil iken bile aşermemiştim.
Bugün eşime patrıma al canım istiyor dedim. Kayınvalideme aşure yaptırdım. Gerçi şekersiz yaptırdım onu da
Akşam akşam 2 dilim pastırma.
1 kase şekersiz aşure yedim valla.
Ama iyi geldi.
Şimdi patlıycam sanki.

Sabah ve öğleni birleştirip erkenden birşeyler yedim, sonra anneme gittim.Yoldu, tarfikti, indi bindi yap derken bu saate kadar sadece yeşil çay, bitki çayı ve şekersiz Türk kahvesi ile durdum.Eve geldim, körolasıca anahtar yüzünden gene kapıda kaldım yarım saatte apartmanın bahçesinde turladım.Eşim geldi Allahtan.Şimdi yoğurt yiyeceğim.

Annemin tüm ısrarlarına karşı bir şey yemedim, hatta aşureye bayılırım, önüme bir tencere koydu, "tadına bak bari, bereket olur, sevaptır" dedi."Günahı bana olsun, yemem" dedim.O da benim 10 sene önceki İsveç diyetimi hatırlattı.Sen o zaman da inat etmiştin, ağzına bir şey sokmamıştın, şimdi gene aynı inadın tutmuş dedi.
İçime korse giyip giymediğimi sordu, soyundum, iyice şok oldu.Bol bol konuştuk, o da anne uyarılarında ve tavsiyelerinde ve de tehditinde bulundu
Evden çıkarken apartman görevlisi gördü; "manken gibi olmuşsun, sana ne oldu?" dedi Yani epey gaz aldım, geldim.
Şimdi akşam yemeğimi yiyeceğim.
Herkese afiyet olsun, iyi bir gece dilerim.

günaydın kızlar. Nasılsınız bakem. Ben uyandım ama sersem gibiyim yahu. SErsem gibiyim valla. Şimdi kızımla kahvaltı yapıcaz. Söz bugün fazla kaçırmayıcam. Yarında şöyle proteini arttırarak besleneceğim. Önümüzdeki iki hafta protein atağı yapmaya karar verdim. Yarı dukan yapıcam kendimce.

Senin azmine hastayım valla. Ben işte dayanamıyorum sen gibi. Birisi o kadar ısrar edince hemen bi tadına bakıyorum. Ondan da yerimde sayıyorum. Valla bize örnek oluyor. 3. takımın en iradelisi sensin. Tebrik etmek lazım. Senin anıtını diktirmek lazım. Tüm zayıflamak isteyenlere örnek olsun diye.

günaqydın kızlar nasılsınız kahvaltı yaptım şimdi çay keyfi yapıyorum kahvaltıda çikolatada yedim 1 ayı geçkindir ağzıma sürmemiştim ama dün eşim hainlik yaptı aldı dayanamadım yedim ama akşama kadar su yeşil çay dışında bişi olmayacak akşamada alabalık var evet sezene katılıyorum winston maşallahın var he bu arada ortim dün aldım ananas beğendim bizim önce aldığımız konserve olduğu için öle kötü geldi sanırım eşimde beğendi artık dedim herhafta alıcaz :)

Sağolun kızlar.Ya ben karakter olarak belki de yay burcu etkisinden çok rahat, gamsız, sorumsuz, böyle aslında gevşek biriyim.Ama bana böyle 5-10 senede bir haller oluyor, inadım öyle bir tutuyor ki, beni tutana aşk olsun.Keşke bu kadar şuursuz olmasam da hep dikkatli, özenli, sorumlu falan olsam.Ben öğrenciyken de hiç ders çalışmaz, sınava 1 gün kala sabaha kadar uyumadan çalışır, iyi notlar alırdım, be manyak her gün birer sayfa tekrar yapsan da bu eziyeti çekmesen ne olurdu?Ama böyle gitti hep.Ben ünideyken bize beleş formasyon veriyorlardı, hem de haftanın 3 günü 2 saat derse gireceğiz, sonunda formasyonu alacağız.Tabii ben şuursuz manyak almadım.Sonra yaş 27 olunca dedim ben formasyon eğitimi alacağım.Düğünümden bir gün önce sınavlara çalışarak, balayında bile ders çalışarak ve 3 bin lira gibi bir kayıt parasını ödeyerek 5 sene sonra yüksek lisansı bitirdim.Akşama kadar işte çalışıp, akşam 9lara kadar üniversitede dersler alarak, eve 11 de gelip evle ve kocayla ilgilenerek.İnsanlar da o zaman "vay azme bak" diyorlardı.Aslında tamamen benim salaklığımdı.Hep zamanında savsakladığım şeyleri, yıllar sonra pişmanlık ve kendime nefretle hallediyordum.Kilo konusu da öyle oldu, elimde magnumlar, çikolatalar, hamur işlerine hayır diyememeler, aman o kırılır, bu üzülür demelerle kilo aldım.Sonra gene geçmişte yaptığım hataları telafi etme aşaması başladı.Gene insanlar sizin gibi "vayy ne irade, ne disiplin" diyorlar ama işin özü gene benim zamanındaki yanlışlarım.Ve gene üzgün ve pişmanım.Bu dönemde kendimden nefret eder hale geliyorum.Kendimi affedemiyorum.Nasıl kilo aldım, nasıl kendimi saldım, nasıl yediğim çikolataların kalorisine bakmadan hüp hüp yedim diye kendimi suçluyorum.Bu sebeple de gözümü karartıp, kendmle tekrar barışmak adına full azimle devam ediyorum.Çünkü mutsuzum ve aynada kendimi görünce daha da mutsuz oluyorum.
Varsın annem yaptığı şeyi yemedim diye kırılsın, varsın komşu alınsın, yarın öbür gün unuturlar ama benim her gün şişko bir bedenle yaşamak durumunda olduğumu ben unutmuyorum, ben her gün güzel günlerin hayalini kuruyorum.Ben her gün yiyip, üzüleceğime, başkaları anlık üzülsünler diyorum."Hayır" diyorum.Kendim için, güzel günler için, fit ve sağlıklı günler için sabrediyorum, felsesem klasik: "Hiç kimse börek yemedi, pasta yemedi,çikolata yemedi, ekmek yemedi, x yemedi, y yemedi diye ölmemiş, ben de bundan yemezsem ölmem ama bunlardan yediği için ölenler, kocalarının yanında annesi gibi duranlar, selülütlere boğulanlar, çocuklarının yanında anneanne gibi duranlar, çocuklarının peşinden koşamayanlar, sağlık problemi yaşayanlar, istediklerini giyemeyenler, siyahlara-tuniklere-bol şeylere ya da anneanne kıyafetlerine bürünenler çok ve ben onlardan birisi olmayacağım"

Ben kendim için kendime söz verdim.Bu iş ya olacak ya olacak.Çünkü kendimi özledim, kendimi sevmeyi özledim.Aynalara baktığımda gözlerimin parlamasını özledim.Eşimle alışverişe çıkmayı özledim.Eski kıyafetlerimi özledim.Giydiğim dar bluzlerin göğüs altından kasıklara kadar inen dümdüz görüntüsünü özledim.5-6 kat merdiveni zıplaya zıplaya çıkmayı özledim.Plajda pareoya, havluya sarılmadan, eskisi gibi sere serpe güneşlenmeyi özledim, eski özgüvenimi özledim.

Ve sırf bu özlemler için 2 ay kaçamak yapmamak bence her şeye değecektir.Yoksa süreç hep uzayacak ve ben hep özlemle her geçen gün yanıp tutuşup, süre uzadıkça motivasyonumu kaybedeceğim, yemeğe saldıracağım ve kendimden iyice nefret edeceğim.

Hepimize kolay gelsin.
Güzel bir gün dilerim.

Kızlar biri beni durdursun lütfen. Sabahtan beri kafayı yedim. Sağlığım iyi değil galiba. Ya da psikolojim.
Feci takmışım kilo işine. Sabah kalktım dedim ki ben yarın dukan diyetine başlıyorum. Bol ekmekli falan pastırmalı yumurtalı deli gibi kahvaltı yaptım.
Sonra dukan için kepekli kıyma yoğurdum. Sonra montignac okudum.Yok yok bunuyapayım dedim. Arada yarın dukana başlıyorum diye iki tabak aşure yedim. Sonra e sebze de yiyemeyeceğim diye ıspanak vardı onu yedim. Sonra Oturdum monti daha iyiymiş ya dedim. Onu okurken başka bir sayfada karatay gördüm ona mı başlasam diye onu okumaya başladım.
Yoksa isveç mi yapsam derken yaptığımın farkına vardım. Nasıl bir arayıştır böyle ya. Yok yok bundan sonra karar verdim bizim sayfamız dışında başka sayfaya bakmıycam. Kendimce yediklerime dikkat edicem. Valla psiklojim bozuldu ya. Bir haftadır onu bunu yapıyım diyorum ve kilo aldım ya. Hayır hayır yarın yeni ve çok güzel bir gün olucak. Dime kızlar.

ACİL ACİL ACİL
BAŞKAN ARANIYOR.
Başkan yeni insanlar var gruplara katılmak isteyen ben 3 kişi falan gördüm son sayfada. Çağırsak ya. Valla bütün gün 2 mesaj yazılıyor takımın sayfasına.
Yeni birileri lazım bize.

Eski hallerimi hatırladım, ben de diyete başlayacağım diye araştırma sürecinde , sonra nasılsa yiyemem diye onu, bunu yiyip 1 haftada 2 kilo daha kiloma ekleyerek bu işe başlamıştım.
Aman bu süreci en kısa sürede durdur.Montiye ben de bakınıyorum bu aralar, 2 sayfa not aldım kendime.En azından kahvaltıda ekmek var, yoğurt salata hep işin içinde.Sebze, et falan da var.Bana makul geldi.70lerde ben de katılacağım o gruba, yavaş yavaş ayda 4-5 kilo vererek ve sonrasında da uzun süre koruma programıyla devam ettirmek istiyorum.Hatta bu ara kitabını alıp okusam ön çalışma olur diyorum.

Buralar pek sessiz, katılıyorum.Diğer gruplar günde 10 sayfa yazışma içinde, bence de sayıyı arttıralım.

Evet haklısın monti makul görünüyor. Ben kitabını faceden indirmiştim. Montinin bir sayfasında var ama sayfa sayısını hatırlamıyorum. Ama ben yağsız peynir, yoğurt falan kısmına gelemiyorum. Ama yakın bir şeyler kendimce yapmaya karar verdim. Şöyle bildiğim bütün diyetlerden bir sentez ve haftada 5 gün spor yapıcam. 3 gün aerobik iki gün selülit savar yapıcam. Kesin kararlıyım.

canım dukan kilo verdiriyo ama zor bir diyet meyve hiç yok yağsız yiyeceksin ve ekmek yok yulaf kepeği var onun tadınıda ben hiç sevmemiştim bi haftada 3.5 kg vermiştim 5 gün atak 2 gün normal yapmıştım ama aşırı mide bulantısı yaptı bende artık bişey yiyemez olunca bırakmıştım monti ve karatay yapılabilir gibi bende ne yapıyım die düşünüyorum

Çok etkilendim...bir an beni tanıyormu.? banamı söylüyor oldum...

Evet yağsız bilmemleler benim de aklıma takıldı.Karatay'da da bu güzel, light mayt kullanmayın, doğalını yiyin hesabı.Dukanın da proteine yüklenmesi ve böyle kilo verdirmesi güzel.Ama hepsinin de insanın alıştığı düzene göre yapamadıkları ya da benimseyemeyecek olduğu noktalar var.Benim gene en aklıma yatan monti oldu.Ekmekten özellikle de kahvaltıda vazgeçemem bu yüzden Karatay'ı eledim.Dukan da çok etli onu da attım.Monti hepsinden karışık, meyve de var, ette, karbonda.Sadece karıştırma deniyor.Ve doyurucu geldi.Örnek menülerde abartılmadığı durumlarda 1000 kalori civarında günü tamamlıyor.2000 yerine 1000le doysam, bir de spor yapsam işe yarar diyorum.İçinde hasretini çekeceğim bir patates var, özellikle kızartmasına bayılırım, onda da şey diyorum; patates yemezsem ölmem.
Şu isveç bitsin, bir de çorba ile detokslanacağım sonra montiye geçeceğim.Peyniri yağsız yerim ölmem ama yoğurt için şey diyorum light süt ve light yoğurttan mayalasak bir tencere yoğurdumuz da hazır olsa, hem ev yapımı gibi olur hem de light düdük kadar yoğurtlara her gün servet ödemeyiz. Neyse plan, proje çok , 75 olduğumda montiye geçeceğim.

Arayış halinde biri daha Valla öyle bir şey bulsak ki bir ömür caymadan kilo vermek için değil de sağlık için, kilo korumak için, uzun ve sağlıklı bir hayat için uygulayabilsek.Herkes kendi alışkanlıkları ve yeme biçimine, damak tadına göre bir seçim yapmalı aslında.

Çok etkilendim...bir an beni tanıyormu.? banamı söylüyor oldum...

Teşekkür ederim. Umarım azimle, süper disiplinle güzel ve sağlıklı günleri, düşlediğimiz fit vücutlara hepimiz en kısa sürede kavuşuruz.

İyi akşamlar arkadaşlar benim için misafir+dersane:bol karbonhidratlı bir haftasonuydu.
Canım yazdıklarını okudum.Söylemek istedğim birçok şeyi çoktan yazdığını gördüm.
İnşallah başaracağız.
Pek uğrayamasam da bu grupta benim gibi zayıflamaya çalışan insanların olması beni motive ediyor.
Şimdi yazılı sorusu hazırlama işine dönmem lazım.
SAğlıklı ve zarif günlere

Kolay gelsin, ah keşke ben de atanmış olsam da yazılı kağıtlarını okuyarak bu geceyi geçirseydim.
Sen daha şanslısın, gün içinde ister istemez ayakta kalmak ve efor harcamak zorundasın, bu da spor niyetine geçiyordur.
Tekrar kolay gelsin.
İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…