3 yil boyunca ayiya dayi demek

Neyse bugun bu konu sebebiyle isleri iyice bosladim. Biraz ara verecegim.
Herkese tesekkurler yorumlar icin.

Valla evlilik sorumluluk gerektiriyor kusura bakmayın. Her zaman yan gelip yatılmaz. Aylaklık isteniyorsa o zaman evlenmeyecek sultan olarak kalacak böyle insanlar..

Yapamiyorum, elimden bu kadari geliyor. Oglumla da ilgilenmem gerekiyor. Saglik olarak da cok cabuk yoruluyorum. Belim fitikli. Ayagimda sorunlar var . Tabii ki su andan daha iyisini yapabilirim. Ama onu da esim gicik ettiginden yapmiyorum. Haklisiniz bosansam daha zor olacak ama beynimi dirdirlariyla yiyen biri olmazsa cocuklarla bile daha iyi ilgilenirim diye dusunuyorum
Maddi durum nasil arada bi yardimci alsaniz. Bence biraz zorlayin kendinizi. Evi ustten toplayin mesala elestircek kadar gozune batmasin islerde de yardim isteyin. Adam belli ki tertipli buyumus yardim teklif ettigine gore onem veriyor. Ben olsam bu sebepten bosanmam. Cocugunuza Allah sifa versin durumu ndir bilmiyorum surekli elinizin ustunde olmasi gerekiyorsa bilemem ama cocuklarla da is yapiliyor onun disinda.

Şişmaniye,aslında işin hem zor,hem kolay...
Bir ev tertemiz,eşyalar pırıl pırıl bile olsa,dağınıklık insanı kötü etkiliyor.
Benim bir komşum vardı.Koltukların altını günde bir kaç kez siler temizlerdi,her eşyası tertemizdi ama,evinde öyle bir dağınıklık vardı ki,eşiyle bu yüzden hep takışıyordu.
Evini normal bir şekilde temiz ve ortalığı göze batmayacak şekilde düzenli tutarsan sen de kendini daha iyi hissedersin eminim.
Ben dağınık bir yerde zihnimi toplayamam mesela.Biraz gayret et,güne kahveyle başla.Bana çok iyi geliyor.

Şişmaniye,aslında işin hem zor,hem kolay...
Bir ev tertemiz,eşyalar pırıl pırıl bile olsa,dağınıklık insanı kötü etkiliyor.
Benim bir komşum vardı.Koltukların altını günde bir kaç kez siler temizlerdi,her eşyası tertemizdi ama,evinde öyle bir dağınıklık vardı ki,eşiyle bu yüzden hep takışıyordu.
Evini normal bir şekilde temiz ve ortalığı göze batmayacak şekilde düzenli tutarsan sen de kendini daha iyi hissedersin eminim.
Ben dağınık bir yerde zihnimi toplayamam mesela.Biraz gayret et,güne kahveyle başla.Bana çok iyi geliyor.

Valla zor ya deniz.
Hani biri çocukları alıp beni evde bıraksa her yer düzenli olur anında, evi o kadar minimale çektim, ama çocuklarla toplasan da dağılıyor hemen. Konu sahibi de ben gibiymiş, hani huy olarak içine yer etmediyse düzenlilik zorla olmuyor. Çocuklar okula başlayınca anca diyorum ben :temizlik:

Valla zor ya deniz.
Hani biri çocukları alıp beni evde bıraksa her yer düzenli olur anında, evi o kadar minimale çektim, ama çocuklarla toplasan da dağılıyor hemen. Konu sahibi de ben gibiymiş, hani huy olarak içine yer etmediyse düzenlilik zorla olmuyor. Çocuklar okula başlayınca anca diyorum ben :temizlik:
:DBen senin söylediğini mutfak için düşünüyorum.
Mutfak işimi bitirdiğim zaman,keşke hep böyle kalsa diye içimden geçiyor.
Ama bunun ne kadarda hayal olduğunu düşünüp mutfağıma baka baka bir keyif kahvesi içiyorum.
Bir daha ki yemek lekelerine kadar temiz ocağım bana nadide bir parça gibi geliyor:)
Çocuklarla evet zor.Ama ben bir rutine oturtmuştum işimi,evinde şükür ki şu anki gibi büyük değildi.Oyuncaklarını aynı anda çıkarmıyordum ortaya.Düşünüyorumda,eşim işteyken,anneme gitmek için çocukları hazırlıyordum.Giydirdiğimi koltuğa oturtuyor,diğerine geçiyordum:)
Şimdi büyüdüler ama daha çok zorlanıyorum düzen oturtmakta.
Çok başlılık başgösterdi:D

:KK70:Ben senin söylediğini mutfak için düşünüyorum.
Ama bunun ne kadarda hayal olduğunu düşünüp mutfağıma baka baka bir keyif kahvesi içiyorum.
Bir daha ki yemek lekelerine kadar temiz ocağım bana nadide bir parça gibi geliyor:)
Çocuklarla evet zor.Ama ben bir rutine oturtmuştum işimi,evinde şükür ki şu anki gibi büyük değildi.Oyuncaklarını aynı anda çıkarmıyordum ortaya.Düşünüyorumda,eşim işteyken,anneme gitmek için çocukları hazırlıyordum.Giydirdiğimi koltuğa oturtuyor,diğerine geçiyordum:)
Çok başlılık başgösterdi:KK70:

iyimiş senin taktikler.

Düşündüm konuyu ben ne yapardım diye. Empati ile yanıt vermeye çalışıyorum genelde. Ben sizi anlıyorum çünkü ben de sizin gibi bir kadınım. Tüm günü çamaşır suyu ile geçiremem. Düşünsene doğdum,temizlik yaptım ve öldüm. :KK70: Ölmeyecek kadar,pis denmeyecek kadar yapıp sonra zevk aldığım şeyleri yapıyorum. Ohh canıma değsin. :KK70: Ama çok şükür ki benim eşim de böyle, temizliği hiç takmaz,sağolsun. Yemek ve seks varsa gerisini önemsemez. Ben sizin yerinizde olsam, gizliden de olsa bir yardımcı alırdım, az düzenli olmaya çalışırdım, eşim tartışma yaparsa "yav he he, çok haklısın"derdim. 3 yılı değil de yuvamı kurtarmaya çalışırdım. Bu sebepten bitsin istemezdim. Zaten çocuklar büyüdükçe dağınıklık sorunu azalır, eleştiri sorunu için de biraz sağır olmak yeterli. :KK70:

iyimiş senin taktikler.
Ama her şeyden önemlisi kendini iyi,ruh halini yüksek tutmak.Ben en yoğun zamanlarımda bile küçük molalar verirdim kendime,bir kahve ya da biraz uyku,bir kitap keyfi.
Çünki biz harapsak ev halkı viran..Şimdi tabiiki daha çok vaktim var.Ama o zamanlar bir fincan kahve molası bile lükstü,ama lüksümden vazgeçmemiştim yinede:D

:KK70:Ben senin söylediğini mutfak için düşünüyorum.
Çok başlılık başgösterdi:KK70:
Koltuga oturttugun gibi kaliyorsa iyi.
Benimkiler ustlerini islatir olmadi, dolaptan bir seyler alir dagitirlar.
Bir bardak meyve suyunu koltuga doktu oglum bugun.
Kizim bi baklagil kutusunu acmis her tarafa dagita dagita gitmis.
Bunlar hep anlik olan seyler.
Haftada 5-6 makine camasir cikiyor genellikle cocuklarinkiler.
Evi duzenlemek yarim saatlik is ama 1 saatte bir tekrari gerekiyor. Oyuncaklarin cogunu kaldirdim ben de. Zaten sadece oyuncaklari dagitmiyorlar oglum mutfak esyalarini, banyodan sampuanlari, esimin utulu gomleklerini, sarj alerlerini falan oyuncaklardan cok oynuyor.Bunlar her yere dagiliyor. Surekli camlara cikip parmak izi yapiyorlar.
Yapmadan anlamiyorlar. Cezadan anlamiyorlar.misafirlige gidince zaten diken ustunde olurum. Evimde de mi boyle olayim onu elleme bunu dokme hic durmadan peslerinde gezeyim.
Eminim az anlayacak konuma gelseler ev asla boyle kolay dagilmayacak.

Düşündüm konuyu ben ne yapardım diye. Empati ile yanıt vermeye çalışıyorum genelde. Ben sizi anlıyorum çünkü ben de sizin gibi bir kadınım. Tüm günü çamaşır suyu ile geçiremem. Düşünsene doğdum,temizlik yaptım ve öldüm. :KK70: Ölmeyecek kadar,pis denmeyecek kadar yapıp sonra zevk aldığım şeyleri yapıyorum. Ohh canıma değsin. :KK70: Ama çok şükür ki benim eşim de böyle, temizliği hiç takmaz,sağolsun. Yemek ve seks varsa gerisini önemsemez. Ben sizin yerinizde olsam, gizliden de olsa bir yardımcı alırdım, az düzenli olmaya çalışırdım, eşim tartışma yaparsa "yav he he, çok haklısın"derdim. 3 yılı değil de yuvamı kurtarmaya çalışırdım. Bu sebepten bitsin istemezdim. Zaten çocuklar büyüdükçe dağınıklık sorunu azalır, eleştiri sorunu için de biraz sağır olmak yeterli. :KK70:
Benim esim nisanliyken oyle derdi seks ve yemek :D
Bu konular harici her sey sorun su an ise.
O sagir olma isini bi becerebilsem .
Susuyorum inatla karsilik alana kadar konusuyor adam.

Hakareti ve seviyesizligi siz uydurdunuz. Esim bana ne de ben ona hakaret kelimeleri kullanmadik. Cinsellik bi ihtiyac ve o zamanlarda libidom biraz fazlaydi.
Su gunlerde o zamanki gibi hissedemiyorum ve cinsellik icin hic adim atmadigim gibi, esimin attigi adimlari da cogunlukla bahanelerle savusturuyorum.
Ben de isterim duzenli bi evde yasamayi. Ama yetemiyorum.

burada: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esle-ara-bozukken-iliski.961576/

karı koca tencere kapaksınız valla, Allah ikinize de sabır versin deyip sizi gözardı ediyorum zira ben de ayıya dayı demek zorunda değilim hele de bu site için. :)

burada: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esle-ara-bozukken-iliski.961576/

karı koca tencere kapaksınız valla, Allah ikinize de sabır versin deyip sizi gözardı ediyorum zira ben de ayıya dayı demek zorunda değilim hele de bu site için. :)
Aynen bahsettiginiz seyler iste. Ama ben istemiyorum annemle babamin evliliginde tek bir saygisiz soze sahit olmadim.(kalk kendin al dahil)
Ben esime sacmalama desem saygisiz bulur mesela.
O bana uzatma dese saygisiz bulurum.
Hakaretmis dayakmis, sevismeyi degil evliligi surdurmem.
Buyrun size ayni konudan mesajimin alintisi.
Ha sizin ne dusundugunuz umrumda degil, simdi mesajinizi gorenler konunun aslini anlamak icin ugrasmasin diye direkt yapistirayim buraya alintimi.

Koltuga oturttugun gibi kaliyorsa iyi.
Benimkiler ustlerini islatir olmadi, dolaptan bir seyler alir dagitirlar.
Bir bardak meyve suyunu koltuga doktu oglum bugun.
Kizim bi baklagil kutusunu acmis her tarafa dagita dagita gitmis.
Bunlar hep anlik olan seyler.
Haftada 5-6 makine camasir cikiyor genellikle cocuklarinkiler.
Evi duzenlemek yarim saatlik is ama 1 saatte bir tekrari gerekiyor. Oyuncaklarin cogunu kaldirdim ben de. Zaten sadece oyuncaklari dagitmiyorlar oglum mutfak esyalarini, banyodan sampuanlari, esimin utulu gomleklerini, sarj alerlerini falan oyuncaklardan cok oynuyor.Bunlar her yere dagiliyor. Surekli camlara cikip parmak izi yapiyorlar.
Yapmadan anlamiyorlar. Cezadan anlamiyorlar.misafirlige gidince zaten diken ustunde olurum. Evimde de mi boyle olayim onu elleme bunu dokme hic durmadan peslerinde gezeyim.
Eminim az anlayacak konuma gelseler ev asla boyle kolay dagilmayacak.
Senin işin baya zormuş canım,o zaman eşin evin toplanmadığının değil,kolayca dağıldığının farkında olmalı.

Karşılık mı istiyor? Ona istediğini verme!
Mesela zarf ornegi verdim bilmen okudun mu?once gelir gelmez selamsiz sabahsiz, zarflari birakmissin dedi. Sustum
Iki dkda atmak cok mu zor dedi sustum
Beni gelir gelmez sinirlensin diye yapiyorsun dedi sustum
Ic cektim
Sonra iki saat fln gecti yemek yedik falan sismaniyee diye cagirdi icerden. Ne oldu dedim
Sen o zarflari niye biraktin orada demez mi?
Delirdim yahu yine de alcaktim dalginlikla unutmusum dedim.
Basladi benim rahatsiz oldugumu biliyorsun hic onemsemiyorsun esek mi geliyor eve belli degil falan
Ben de bas bas bagirdim ondan sonra
Simdi bu karsilik istemek degil midir ?

Senin işin baya zormuş canım,o zaman eşin evin toplanmadığının değil,kolayca dağıldığının farkında olmalı.
Diyor ki dagilmadan mudahale et. Ortada bir sey birakma falan iyi de sandalyelere cikiyorlar her yere yetisiyorlar.
Oglumun boyu 5 yas hareketler 1.5-2 yas kizim da 2 yasinda zaten. Cocuklara lafimi dinletmek icin ne yapmam lazim bilmiyorum

Mesela zarf ornegi verdim bilmen okudun mu?once gelir gelmez selamsiz sabahsiz, zarflari birakmissin dedi. Sustum
Iki dkda atmak cok mu zor dedi sustum
Beni gelir gelmez sinirlensin diye yapiyorsun dedi sustum
Ic cektim
Sonra iki saat fln gecti yemek yedik falan sismaniyee diye cagirdi icerden. Ne oldu dedim
Sen o zarflari niye biraktin orada demez mi?
Delirdim yahu yine de alcaktim dalginlikla unutmusum dedim.
Basladi benim rahatsiz oldugumu biliyorsun hic onemsemiyorsun esek mi geliyor eve belli degil falan
Ben de bas bas bagirdim ondan sonra
Simdi bu karsilik istemek degil midir ?
Ya cidden savunmak istemiyorum adami senin tarafinda olmak stiyorum ama anladim ben esini. esime rahatsiz oldugum seyleri duzeltmediginde aynen bu esinin sana yaptigini yapiyorum. cunku bir seyi 1 kere soylemek istiyorum aylarca yillarca degil. Tahammulu kalmamis. Artik ufacik seyleri cok soylenir hale gelmis esinde. Cunku anlasilmak istiyor. Belki sen daha salas bi ailede buyudun bilmiyorum senin icin o kadar da onemli degil belki ama esini de dusunmen lazim bu konuda. Senden bu konuda emek istiyor evet cok mu onemli katlanmayan camasir vs ama biraz caba sarfetmeni istiyorsa onun icin sarfet. Bak goreceksin sen biraz duzelince onun da.bu rahatsiz edici elestirici kontrolcu huyu azalip gidecek.

Back
X