3 yil boyunca ayiya dayi demek

Dun mektuplar faturalar falan gelmis. Actim icerikleri kaldirdim zarflari kapinin girisine koydum sonra alip atmayi unutmusum. Kizim da dagitmis bunun icin cildirdi resmen. Sen bana inat olsun mutsuz olayim diye ozellikle yapiyorsun diyor. Girer girmez zarflari gorunce cinleri tepesine firlamis.
Sizin açınızdan ne kadar zorsa eşinizle yaşamak emin olun onun için de sizinle yaşamak zor. Ben eşiniz gibiyim, düzensizliğe tahammülüm yok, mesela ben bulaşığı bırakıp da evden çıkamam, evi tertemiz yapmadan asla çıkamam. İnsanın elinde değil.
Dağınıklığa, dağınık insanlara tahammülüm yok.
Siz çok rahatsınız, eşiniz de çok tertipli. İki zıt kutup. Çok zor.

En azindan deneyin diyorum bende ustte yazani.
Esiniz size yardimci olmayi teklif ediyor. Caba gosteriyor.
Keske sizde biraz deneseniz.
Hic caba goremedim ben sizde.
Bi kadin boyle kolay " benlik degil ev isleri" diyip kenara cekilme luksu yok bence.
Bakarsak evlenirken bu ev islerini, temizligi biliyor olmaniz gerekirdi.
Biliyordunuz cok acik.
Simdi buna ragmen bosanma karari almak bu evlilikten dunyaya gelen cocuklara haksizliktir. Onlarin sucu ne?
Katılıyorum

Boşanırsam çocuklarım olsun kısmından sonra konu bitti benim icin. Hani eleştirmek değil de olmaması gereken zamanda kendinizi düşünüp çocuğum olsun diyebildiyseniz değil 3 yıl 5 yıl da ayıya dayı diyebilirsiniz. Bu sefer de sizin icin değil çocuklarınız için demiş olacaksınız. İleriyi görmeden anı yaşayıp sonra ah vah edince şaşırıyorum ben gerçekten. Anlaşamıyorsan en başta ayrıl birde yeni bir canlı sorumluluğu yükleme kendine. Aklın yolu bir:işsiz:

Arkadaşım bende aynı senin gibiyim, çoçuğuma pek yapma, etme demem tehlikeli birşey olmadığı sürece. Hoş desem de zaten tamam anne demiyor, daha 13 aylık.
İlerde de dinleyeceğini pek sanmıyorum açıkçası :D
Kabullendim bu gerçeği.
Benimde bütün gün tek yaptığım şey, oğlunun çamaşırı, yemeği, mama sandalyesini temizlemek, parka götürmek, oyun oynamak..
Arada fırsat bulursam da ben yemek yersem ne mutlu bana :)
Bünün dışında seninkiler gibi çok zıpur, muzur. Sürekli koltuk tepesinde çıkmaya çıkıyor ama inerken düşebilir..
Oyuncakları hep tencere tava kepçe cezve mikser kabı vs :D
Diyeceksin ki önüne verme e napim çocuk zaptolmuyor ki..
Bi yerde oyalansın diye herşeye razı geliyorum :)
Eşine de ki, iyi bir gün sen bak bakalım , al sabret evi istediğin şekilde yönet, bana öğret. Ama lafla değil, sen yapabildiğini göster bende yapmaya çalışayım de.
Kolay sanki de..
Bu arada evet bence de sabret, şartlarını olgunlaştır, inş herşey yoluna girer. :dua:

Ya cidden savunmak istemiyorum adami senin tarafinda olmak stiyorum ama anladim ben esini. esime rahatsiz oldugum seyleri duzeltmediginde aynen bu esinin sana yaptigini yapiyorum. cunku bir seyi 1 kere soylemek istiyorum aylarca yillarca degil. Tahammulu kalmamis. Artik ufacik seyleri cok soylenir hale gelmis esinde. Cunku anlasilmak istiyor. Belki sen daha salas bi ailede buyudun bilmiyorum senin icin o kadar da onemli degil belki ama esini de dusunmen lazim bu konuda. Senden bu konuda emek istiyor evet cok mu onemli katlanmayan camasir vs ama biraz caba sarfetmeni istiyorsa onun icin sarfet. Bak goreceksin sen biraz duzelince onun da.bu rahatsiz edici elestirici kontrolcu huyu azalip gidecek.
Evet aynen oyle kayinvalidem surekli is pesindedir annem ise rahattir. Biz cocukken evimiz hep daginik olurdu. Ne zamanki evden gittik annem evi temiz duzenli tutmaya basladi.
Kayinvalidemin elinde surekli bir sey vardir. Hemen herseyi yerine koyar hep dusuncelidir. Annemden 5 yas kucuk ama annem sapasaglamken kayin validem yasam sevinci olmayan vucudunda hastalik edinmemis yeri yok.
Annen gibi mi olmami istersin deyince hayir kendi annen gibi ol yeter diyor. Ama benim annem de biz cocukken benim gibiydi bunu anlamiyor :)
Ayrica benim de tahammul edemedigim seyler var ama dirdirlanmiyorum. Zibilyon kere klozeti islak birakma diyorum dinlemiyor. Coraplarini sepete at diyorum giyicem diyor yarin ben atiyorum. Kirlilerini sepete at beni bulmak icin koklatma diyorum dinlemiyor. Telefonla biraz daha az konus desem kavga cikariyor.
Peki ben butun bu konular icin dirdirlanmali miyim?
Hayir hasbinallah cekip isime bakiyorum.
O da oyle yapsin. Yapamayacaksa da islere el atsin

Arkadaşım bende aynı senin gibiyim, çoçuğuma pek yapma, etme demem tehlikeli birşey olmadığı sürece. Hoş desem de zaten tamam anne demiyor, daha 13 aylık.
İlerde de dinleyeceğini pek sanmıyorum açıkçası :KK70:
Kabullendim bu gerçeği.
Benimde bütün gün tek yaptığım şey, oğlunun çamaşırı, yemeği, mama sandalyesini temizlemek, parka götürmek, oyun oynamak..
Arada fırsat bulursam da ben yemek yersem ne mutlu bana :)
Bünün dışında seninkiler gibi çok zıpur, muzur. Sürekli koltuk tepesinde çıkmaya çıkıyor ama inerken düşebilir..
Oyuncakları hep tencere tava kepçe cezve mikser kabı vs :KK70:
Diyeceksin ki önüne verme e napim çocuk zaptolmuyor ki..
Bi yerde oyalansın diye herşeye razı geliyorum :)
Eşine de ki, iyi bir gün sen bak bakalım , al sabret evi istediğin şekilde yönet, bana öğret. Ama lafla değil, sen yapabildiğini göster bende yapmaya çalışayım de.
Kolay sanki de..
Bu arada evet bence de sabret, şartlarını olgunlaştır, inş herşey yoluna girer. :dua:
Hemen cizgi film acar cocuklara onlar izlerken is yapar. Bir de bana cizgi film izletme diye telkinde bulunur :)
Bu konuyu actigim iyi oldu.
Evi guzelce topladim. Katlanacak camasirlar haric hepsini yaptim.
Simdi alisveris yaptim guzel bi iftar da hazirlayacagim.
Hic ters de yapmayacagim bakalim esim ne zaman ve ne icin elestiri oklarini kullanacak?

Boşanırsam çocuklarım olsun kısmından sonra konu bitti benim icin. Hani eleştirmek değil de olmaması gereken zamanda kendinizi düşünüp çocuğum olsun diyebildiyseniz değil 3 yıl 5 yıl da ayıya dayı diyebilirsiniz. Bu sefer de sizin icin değil çocuklarınız için demiş olacaksınız. İleriyi görmeden anı yaşayıp sonra ah vah edince şaşırıyorum ben gerçekten. Anlaşamıyorsan en başta ayrıl birde yeni bir canlı sorumluluğu yükleme kendine. Aklın yolu bir:işsiz:
Aklin yolu bir olsaydi bugun insanlar sperm bankasindan bile cocuk yapmazdi.
Cocugun babasi olebilir, aldatabilir, baska anlasmazliklar olur bosanilabilir. Her kadin cocugunu yaparken bu sekilde dusunerek yapmali. Yoksa gelsin anannede babanne de buyuyen cocuklar, yeni yeni esler edinen anne babaciklar.
Ben yine de cocuklarima bakarim ama az ama cok sukur 2 yabanci dilim var, meslegim var. ama daha iyi nasil bakarimin derdindeyim.
Esimden bosanip baska adamla evlenip onunla cocuk yapmaktan daha mantikli geldi bana bu planim. Cunku ben cocuklarim olsun istiyorum.
Bunda anlasilmayacak ne var?
Tabii dayak yedigi, aldatildigi adamdan cocuk yapanlari tasvip etmem cunku bu adamlari baba yapmak cocuklara eziyet olur. Ama esimin babaliginda bir sorun yok. Hatta biraz titizlenen bir baba.

Benim esim cok daginiktir istiyor ki onun da arkasini ben toplayayim. Soylenmesin diye dolabina herseyi katlar dizerim. Aradigi bir sey icin acelesi var diye tun dolabi asagiya indirir.
Kirli camasirlarini bile kir yerine atmaz benim koklayip ! Anlamami bekler.
Daginikliktan rahatsiz oluyor diye kimse onun titiz biri oldugunu dusunmesin.
Benden bi farki yok.
Sizin orta yolu bulmaniza sevindim
Eşiniz kendine köle arıyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyor. Haklısınız.

Hemen cizgi film acar cocuklara onlar izlerken is yapar. Bir de bana cizgi film izletme diye telkinde bulunur :)
Bu konuyu actigim iyi oldu.
Evi guzelce topladim. Katlanacak camasirlar haric hepsini yaptim.
Simdi alisveris yaptim guzel bi iftar da hazirlayacagim.
Hic ters de yapmayacagim bakalim esim ne zaman ve ne icin elestiri oklarini kullanacak?
Ya o öyle çizgi filmle olmuyor işte o işler. Aktivite yaptıracak çocuklara, peşlerinden koşacak, ter dökecek. Tuvalete koşa koşa girecek, hatta giremeyip uyuyunca yaparım ç.şimi bile diyecek..
İyi yapmışsın, güzel yapmışsın da. Nasıl yaptın zor olmadı mı :D

Koltuga oturttugun gibi kaliyorsa iyi.
Benimkiler ustlerini islatir olmadi, dolaptan bir seyler alir dagitirlar.
Bir bardak meyve suyunu koltuga doktu oglum bugun.
Kizim bi baklagil kutusunu acmis her tarafa dagita dagita gitmis.
Bunlar hep anlik olan seyler.
Haftada 5-6 makine camasir cikiyor genellikle cocuklarinkiler.
Evi duzenlemek yarim saatlik is ama 1 saatte bir tekrari gerekiyor. Oyuncaklarin cogunu kaldirdim ben de. Zaten sadece oyuncaklari dagitmiyorlar oglum mutfak esyalarini, banyodan sampuanlari, esimin utulu gomleklerini, sarj alerlerini falan oyuncaklardan cok oynuyor.Bunlar her yere dagiliyor. Surekli camlara cikip parmak izi yapiyorlar.
Yapmadan anlamiyorlar. Cezadan anlamiyorlar.misafirlige gidince zaten diken ustunde olurum. Evimde de mi boyle olayim onu elleme bunu dokme hic durmadan peslerinde gezeyim.
Eminim az anlayacak konuma gelseler ev asla boyle kolay dagilmayacak.
Kapıları kapatıp kilitlemeyi denedim mi ? Benim de iki çocuğum var , arkamı dönmem yetiyor evi dağıtmalarına, oturma odası ve çocuk odası dışında bütün kapıları örtmekte buldum çözümü. İki oda dağılıyor en azından. Banyo ve mutfak tehlikeli şeylerle dolu zaten, kapatılması şart.

Aklin yolu bir olsaydi bugun insanlar sperm bankasindan bile cocuk yapmazdi.
Cocugun babasi olebilir, aldatabilir, baska anlasmazliklar olur bosanilabilir. Her kadin cocugunu yaparken bu sekilde dusunerek yapmali. Yoksa gelsin anannede babanne de buyuyen cocuklar, yeni yeni esler edinen anne babaciklar.
Ben yine de cocuklarima bakarim ama az ama cok sukur 2 yabanci dilim var, meslegim var. ama daha iyi nasil bakarimin derdindeyim.
Esimden bosanip baska adamla evlenip onunla cocuk yapmaktan daha mantikli geldi bana bu planim. Cunku ben cocuklarim olsun istiyorum.
Bunda anlasilmayacak ne var?
Tabii dayak yedigi, aldatildigi adamdan cocuk yapanlari tasvip etmem cunku bu adamlari baba yapmak cocuklara eziyet olur. Ama esimin babaliginda bir sorun yok. Hatta biraz titizlenen bir baba.
Ben esinizle anlasamiyorsaniz 2.cocugu da yapıp kendinizi iyice kıskaca sokmanıza istinaden yazdım. Yoksa tabiki herkesin tum çocukları tek anneden tek babadan olsa hic kimse zorluk yaşamasa en güzeli ancak öyle olamıyor maalesef her zaman. Eşinizin de iyi babadır kotu babadır bunu bilmediğim icin genel olarak yorum yazdım tek çocuğunuz varken ayrılıp rahat etseydiniz diye.
Kimse babasız cocuk buyutmeyi dusunerek yola çıkmaz ama sartlar bazen onu da gerektirebiliyor .Sperm bankasıyla falan cocuk sahibi olanlar bencilce cocuklari bastan babasız bıraktığı için zorunlu olmadıkça bana mantıklı gelmiyor. Konuyu dağıtmak istemiyorm . Özetle Çocuklarınızı düşünüyorsanız da birkaç sene de onlar icin esinize katlanabilirsiniz .zaten iyi bir baba demişsiniz.

Şişman esasında nükteli hatunsun he. Eskiden buralarda fahri konsolos diye bi üye vardı kulakları çınlasın, o da yurtdışında yaşıyordu rahat bi insandı, eşi de seninki gibi tertip düzen takıntılıydı benim dediğim olacak adamıydı. Ne yaptılar acaba merak ettim şimdi.

Dayanılmayacak kadar mı uyumsuzsunuz diyeceğim ama uyum sağlasanız 7 senede sağlardınız. Demek ki olmuyor, ben böyle kıl adamlara karşı alttan al falan diyemiyorum kendim de alamıyorum çünkü, yangına körük kavgaya sırık moduna geçiyorum. Yani kötü ahlaklı bir adam değilmiş dediğine göre, evine çocuklarına bağlıymış namussuzluğu yokmuş onun hatrına birbirinizin hatrını yıkmayın şu 3 sene saygıyı yitirmeyin. Sonra bakarsın durumlara bir ömür diken üstünde geçmez, evliliğin yüzünden mutsuzluğun kronik hale geliyorsa hiçbir şey senden önemli değil. 3 sene dayı demenden yana kullanıyorum oyumu.

Ya o öyle çizgi filmle olmuyor işte o işler. Aktivite yaptıracak çocuklara, peşlerinden koşacak, ter dökecek. Tuvalete koşa koşa girecek, hatta giremeyip uyuyunca yaparım ç.şimi bile diyecek..
İyi yapmışsın, güzel yapmışsın da. Nasıl yaptın zor olmadı mı :KK70:
Sukur ehliyet aldim alisveris kolaylasti. Temizligi de muzik falan actim cocuklar pesimde kostururken yaptim. Sansima bu sefer fazla sorun cikarmadilar.su an ciglik cigliga aglamaya basladilar. Simdi istesem de hic bisi yapamam

Ben esinizle anlasamiyorsaniz 2.cocugu da yapıp kendinizi iyice kıskaca sokmanıza istinaden yazdım. Yoksa tabiki herkesin tum çocukları tek anneden tek babadan olsa hic kimse zorluk yaşamasa en güzeli ancak öyle olamıyor maalesef her zaman. Eşinizin de iyi babadır kotu babadır bunu bilmediğim icin genel olarak yorum yazdım tek çocuğunuz varken ayrılıp rahat etseydiniz diye.
Kimse babasız cocuk buyutmeyi dusunerek yola çıkmaz ama sartlar bazen onu da gerektirebiliyor .Sperm bankasıyla falan cocuk sahibi olanlar bencilce cocuklari bastan babasız bıraktığı için zorunlu olmadıkça bana mantıklı gelmiyor. Konuyu dağıtmak istemiyorm . Özetle Çocuklarınızı düşünüyorsanız da birkaç sene de onlar icin esinize katlanabilirsiniz .zaten iyi bir baba demişsiniz.
Ikinci cocuk da iyi ki olmus. Ileride oldugumde gozum arkada olmaz engelli oglum icin. Ben tek cocuga karsiyim. Cunku sadece kardessizlik degil. Yegensizlik de demek. Cocuklarini kuzensiz birakmak da demek. Planim basindan beri 2 cocuktu yani. Ikinciyi ilkine arkadas olsun diye yapmadim. Iki cocugum olsun istedim.

Kapıları kapatıp kilitlemeyi denedim mi ? Benim de iki çocuğum var , arkamı dönmem yetiyor evi dağıtmalarına, oturma odası ve çocuk odası dışında bütün kapıları örtmekte buldum çözümü. İki oda dağılıyor en azından. Banyo ve mutfak tehlikeli şeylerle dolu zaten, kapatılması şart.
Banyo kilidi anahtarsiz olanlardan ve arka tarafindan da kolaylikla aciliyor oglum acmayi ogrendim
Yatak odasinin kilidi bozuldu normal kapi su an. Buzdolabi zaten holde. Mutfagin kilidi yok ama sanirim yaptirmak gerekecek. En buyuk problem mutfak

Bu arada galeta unu kavanozunu bos buldum salonda.
Her yere baktim acaba nereyi dagittilar diye yok bulamadim.
Cope falan atmislardir camdan mi doktuler derken az once makinayi calistirayim dedim iyi ki icini actim. Bi kavanoz galeta ununu dokmusler makineye :D artik hangisi yapti bilmiyorum

Bence demelisin.. bir cok kisi garipsemis olabilir ama cocuk yapmani garipsemedim ben..cocuksuz bosansaydin belkide bi daha bu sansi yakalayamazdin yazik olurdu.. ha bosaninxa cok mu mutlu olacak cocuklar? O da ayrimevzu.. derin konular yasamayan kisilerin uzaktan bik bik bik kolay yorum yapacagi konular.. eger 3 sene sabredip hersey yolunda olacaksa bencede sabretmelisin!

Aslında seninki tembellik ya da rahatlık da değil 2 küçük çocukla durum bu olur yani. Kimisi eşyaları falan kaldırıp oda boşaltıyor çocuklar rahat oynasın diye,belki öyle bir şey düşünebilirsin. Bence de annen gibi olmaya devam et mükemmeli oynayan kadınlar hiç olmasa psikolojik hastalıklara düşüyorlar sonunda. (gördüğüm kadarıyla)

Diyor ki dagilmadan mudahale et. Ortada bir sey birakma falan iyi de sandalyelere cikiyorlar her yere yetisiyorlar.
Oglumun boyu 5 yas hareketler 1.5-2 yas kizim da 2 yasinda zaten. Cocuklara lafimi dinletmek icin ne yapmam lazim bilmiyorum
Eşini sen çocuklarla 1 2 gün bırak,dağılmadan müdahele etmenin formüllerini bulup sana da öğretsin,işler yoluna girer:D

Back
X