• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yıllık erkek arkadaşımı terk ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte biraz dürüst olun böyle.
Yok seviyorum,yok şöyle yok böyle geçin bunları.Siz adamı sevmiyorsunuz.Bunu söyleseydiniz ''bende duygular bitti çok üzgünüm'' deseydiniz daha sağlıklı bir ayrılma olurdu.Siz onun yerine ''hala duygularım var'' diye adamı da soru işaretiyle bırakmışsınız.Yapmayın şöyle şeyler ya,eliniz para tutuyor anladık biraz da olgunlaşın artık,karşınızdaki insanlara ''hala seni seviyorum'' diye umut verip sonra da elini bırakmayın.

ama ona karşı hislerim vardı ayrılırken? tamamen devam etmenin ikimize de zarar vereceğini düşündüm. hem onun da iyiliği için yaptım ben. bana verdiği sözler vardı evlilik vs. stres yapıp üzüldüğünü düşünüyordum ben.

Forumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.

Benim bir derdim var ve hata mı yaptım bilmiyorum,sizlerden öğrenmek istiyorum.

Erkek arkadaşım 28 yaşında ve Bilgisayar Mühendisliği okuyor şu anda. Üniversiteyi geç kazanmış(22 yaşında) ve okulunu ilk 2 sene ki rahatlığı yüzünden uzattıkça uzattı maalesef. Şu anda 6 senesinde ve ben okulunu yarım dönem daha uzattığı için, inancımı kaybettim ve gelecek vaad etmediğini düşündüğüm için ayrıldım. Elinden geleni yapıyordu, bölümü zor ama ben daha fazla beklemek istemedim, bitirdim.
Ben, gelecek vaad etmediğini söyledim, sana olan inancımı yitirdim dedim ve ayrıldığımı söyledim. Bana, ikimiz için mücadele ettiğini,onu en zor zamanlarımda, tam da (15 dersi kalmıştı) tüm gücüyle bitirmek için uğraşırken, yarım dönem daha uzattığı için ayrıldığımı,g.. gibi ortada bıraktığımı söyledi.
Bana bir sürü hakkını asla helal etmediğini,benim gibi bir insanın da ahını aldın ya,bir daha yüzümün gülmeyeceğini vs söyledi. Ben de her yerden engelledim kendisini. Unuttuğumu görsün diye 2 ay sonrasında instagrama fotograf vs attım ki eminim daha da çıldırmıştır bu duruma ama açıkçası...

Bazen yanlış mı yaptım diye kendime soruyorum ve kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Beni gerçekten seviyor,asla aldatma vs işlerine bulaşmaz,şiddet saygısızlık ya da yalan herhangi bir şey olmadı ama bende onun ne parasını yedim(cebinde beş kuruş parası yok kaç senedir,ne gezebildik ne tozabildik). Ben mezun oldum geçen haziran ayında, o yüzden benim onu kullandığımı ve ben istanbul'a dönünce ilk fırsatta(okulunu yarım dönem daha uzattığını söyledikten sonra ayrıldım) onu ortada bıraktığımı vs söyledi,baya bir ah etti bana. Aile kültürlerimiz ortak,kafa yapılarımız ortak,tek sıkıntı hırslı bir insan değil ve onun hayatta başarılı olmasını isteyen bir insan olmama rağmen, onun bu hayatta hiçbir şey başaramayacağını düşünüyorum, bu yüzden de ayrıldım. Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik. ayrıca mezun olacak,askere gidecek,para kazanacak vs beklemek istemedim ben,sıkılmıştım bu durumdan.

ama bazen geceleri aklıma geliyor ve keşke böyle olmasaydı diyorum.

sizce ben yanlış mı yaptım? sonuna kadar beklemeli miydim?

Bu tarz ya da benzer bir şeyler yaşayan birileri var mı, bana akıl verin lütfen.

teşekkür ediyorum şimdiden..
ayrılma konusunda haksızsın iyi günde kötü günde lafı varya işte o kötü günde sen topuklar kaçarsın.ama iyi olmuş kendi kriterlerinize göre birini bulursunuz o da kendine göre birisini bulur.
15 ders oldukça fazla bir sayı yani yaz okulu yapsam , mezun durumunda 150 tane ders alsam hoca 100 verse hesabının tuttuğunu da pek görmedim.yarım dönemde değil 1 senede bitirirdi.ben de okulu uzatmıştım zaten apar topar dümdüz okuyup bitirmektense eğlene eğlene ama biraz uzatmak daha zevkli.onun şanssızlığı geç kazanması olmuş.neyse hayırlısı olsun bitmiş gitmiş artık ama bence iyi olmuş.

Dersler belki bahanedir sizin için.Demek istediğim sorumsuz ,gevşek, aile babası olabilecek potansiyel göremiyorduysanız kalan dersleri de tuzu biberi olmuştur belki.Sorumsuzluk bir erkek için olabilecek en kötü özelliklerden biri bence.O yüzden sizi belki biraz anlayabilirim.Eğer problem sorumsuzluğuysa..

Ama benim takıldığım şu oldu.."Ailesinin ve kendisinin bana verebileceği bir şey yoktu.Evlensek ev için yıllarda kredi ödücektik "demişsiniz..Zaten anadan babadan zengin olmayan çoğu çift o şekilde ev sahibi oluyor..Bir arkadaşa zengin koca arıyor gibi mi duruyorum diye sormuşsunuz da ben cevap vereyim. Bu cümlelerinizden dolayı; evet, zengin koca arıyor gibi duruyorsunuz.

evet. İş hayatında başarılı olabileceğine inanmıyordum. ben çok para kazanabilir vs diye düşünüyordum ama onun hırsları yok,küçük şeylerle mutlu olabilen bir insandı. ben gezmek,dolaşmak,rahat yaşamak istiyorum,para hesabı kitabı yapmak istemiyorum.

Herkes hırslı olmak zorunda değil. Hayata erken atılmayı istemek zorunda da değil. Sizin gibi değil diye kimsenin ne vaad ettiği hakkında yorum yapamazsınız.
Geleceğe bakışımız uyuşmuyor ve hayattan beklentilerimiz biraz farklı vb diyebilirdiniz. Çok daha kibar ve saygılı olurdu.

Ayrılmanız iyi olmuş zira mühendis ise ve özelde yahut kendi işini kurup çalışırsa batması durumunda birde sizle ugrasırdı stresin yanısıra.
Umarım ikiniz de mutlu olursunuz.
Ayrıca zengin bir hayat istiyorsanız siz çalışıp kendinize kurun, sonra eşinizden beklersiniz.

yok bir şekilde bitirecektir. Zaten bilgisayar mühendisi olacak, bir şekilde yolunu da bulur diye düşünüyorum ama işte ne bileyim...
bu arada artık bilgisayar mühendisliği çıkışlı insan çok fazla birikti.ben sayılı üniversitelerden birini bitirdim, benim üniversitemden bile bilgisayar mezunları üzerine bir de programlama ve yazılımda kendini geliştirmezse işsizler ya da çok düşük maaşla işe başlıyorlar.

ama ona karşı hislerim vardı ayrılırken? tamamen devam etmenin ikimize de zarar vereceğini düşündüm. hem onun da iyiliği için yaptım ben. bana verdiği sözler vardı evlilik vs. stres yapıp üzüldüğünü düşünüyordum ben.

Ya pff...Ona arabesk demişler de siz ondan daha arabesksiniz bence.Yok seni çok sevdiğimden ayrıldım falan yok daha neler ya,biraz olgunlaşın dönün aynaya deyin ki ''ben bu adamı sevmiyordum'' çünkü sevmiyordunuz niye ısrarla bizi inandırmaya çalışıyorsunuz anlamadım.

evet. İş hayatında başarılı olabileceğine inanmıyordum. ben çok para kazanabilir vs diye düşünüyordum ama onun hırsları yok,küçük şeylerle mutlu olabilen bir insandı. ben gezmek,dolaşmak,rahat yaşamak istiyorum,para hesabı kitabı yapmak istemiyorum.

Ee siz çalışmıyorken bu dediğiniz nasıl olacak ? Zengin kocayla mı ? :confused:

Allah'ım ben de konuyu ciddiye alıyorum.Klasik bir ''ben kadınım ben çalışmasam da olur ama erkek çalışsın çabalasın'' konusu.Tabii neden olmasın ?
Çalış o zaman aaaayyy içim şişti

Bir şey soracağım siz çalışıyor musunuz ? Ya da herhangi bir çabanız var mı ? Siz calışıp çabalamazken karsinizdaki var gücüyle çabalarken gelecek vaadetmiyorsun diye ayrılmak iki yüzlülük gibi geldi bana.3 sene boyunca okulunun uzacağını bilmiyor muydunuz ? Siz zengin koca hayalindesiniz sanirim
Onun tutumu da arabesk zaten oraya hiç girmiyorum

bu sene bitecek diye düşünüyordum.

seneye ocak ayında %90 bitirecek,en fazla seneye hazirana kalırdı muhtemelen. ama o an sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geldi bana. çünkü yaz okulunda 6 ders alacak ve sene içerisinde 10 derse kadar alma hakkı var.
Anladığım kadarıyla bu şekilde bitirebilmesi için hırslı davranması lazım ama o hırs olsaydı şimdiye bitirirdi zaten. Biraz sorumluluk almakta zayıf ve suçu hep başkasına atmaya meyilli. Siz daha önce terk etmişsiniz o yüzden sınavları verememiş. Ha siz de tam sınav döneminde ayrıldıysanız siz de çok düşüncesizsiniz . O da çocuk gibi halkını helal etmiyorum falan ne alaka, hiç bir nedeniniz de olmayabilirdi sevginiz bitti ve ayrılmak istiyorsunuz bu kadar, sevmeyerek ilişkiyi devam ettirmek zaten en büyük haksızlık karşı tarafa.
Mantık bu kadar gün yüzüne çıkmışsa zaten çok sevmiyorsunuz, geleceğinizi düşünmeniz gayet mantıklı maddi olarak iyi birini aramanız da makul ama kendinizi bu kadar önemsemeyin o beni istese de unutamaz falan hiçkimse vazgeçilmez değildir.Yarın hırs yapıp okulu bitirip hemen bir sevgili yaparsa ne hissedersiniz onu düşünün

Sen zora gelmeyen rahatına düşkün birisin. Sevgilinin yaşı çok büyük değil ki olgun olsun elinden geleni yapıyormuş. Ayrılman ikiniz için iyi olmuş sen evlenince de kötü günde bırakıp gidersin. Benim eşim üni TL yaparken tezini zamanında bitiremedi yarım dönem uzadı sonraki dönem geç başvuru yaptığı için yarım dönem daha uzattı. Elbette kazdım sinirlendim ama ayrılmayı aklımın ucundan bile geçirmedim. Belki bitirseydi hayatını yoluna koysaydı birkaç yıl daha erken evlenirdik. Ama ertelendi ve sonra harika olaylar oldu devlet kurumuna girdi. Şimdi iyi bir maaşı ve işi var. Hatta kendisi 2 aydır görevde yüzünü bile göremedim ama sabırla geleceği günü bekliyorum. İnsan birbirini gerçekten severse her zorlukla savaşır. Hayat bambaşka seçenekler güzel yollar çıkarır. Ama bunlar 2 günde olmuyor. Sabırla emekle oluyor. Dediğim gibi ayrılmanız daha iyi olmuş zora gelemezken ciddi düşünmek çok zor. Evlilikte iyi gün varsa kötü günler de var

Siz çalışmıyorken ve arayışınız da yokken karşınızdakinden issiz diye ayrilmak 10/10 hareket. Ben de rahat bir hayat istiyorum ama kendim çabalıyorum başkasına tamah etmiyorum.

iş arıyordum ama maglum kriz var. aramama gibi bir durum yoktu.

Ben zengin koca aradığını söyleyenlere katılmıyorum. Her bölümün kendine göre bir zorluğu vardır ve sorumluluk sahibi bir insan çok rahat bir şekilde okulunu bitirebilir. Eski erkek arkadaşının sorumluluk sahibi olmadığı ortada. Mesleki hayatında da pek başaralı olabileceğini düşünmüyorum ben de. Ayrılma gerekçen gayet mantıklı. Neden geleceğinin olmayacağı bir insanla daha fazla vakit kaybedeceksin ki? Hakkımı helal etmiyorum vs demesine takılmışsın. Bence vicdan yapmamalısın. Senin yerinde olsam aynısını ben de yapardım

Allah'ım ben de konuyu ciddiye alıyorum.Klasik bir ''ben kadınım ben çalışmasam da olur ama erkek çalışsın çabalasın'' konusu.Tabii neden olmasın ?

ben çalışmak istiyorum,bana haksızlık ediyorsunuz. iş arıyordum ama bulamadım ne yapabilirim ki?

Ben erkek arkadaşımı 4 yıldır bekliyorum 4 yıllık diğer kısmını hiç katmıyorum bile bu arada 27 yaşındayız ve 8 yıldır birlikteyiz. Okul uzadı etti iş dedik buldu. Askerlik dedik bedelli istedi bekledim. Bu yıl bedelli çıktı tam gidicekken coronadan iptal oldu hala bekliyorum . Yani demem o ki seviyosan bekliyosun ama bunun yanında karşındaki insan sorumluluk sahibiyse çabalıyosa ve bunu sana yansıtıyosa.

ayrılma konusunda haksızsın iyi günde kötü günde lafı varya işte o kötü günde sen topuklar kaçarsın.ama iyi olmuş kendi kriterlerinize göre birini bulursunuz o da kendine göre birisini bulur.
15 ders oldukça fazla bir sayı yani yaz okulu yapsam , mezun durumunda 150 tane ders alsam hoca 100 verse hesabının tuttuğunu da pek görmedim.yarım dönemde değil 1 senede bitirirdi.ben de okulu uzatmıştım zaten apar topar dümdüz okuyup bitirmektense eğlene eğlene ama biraz uzatmak daha zevkli.onun şanssızlığı geç kazanması olmuş.neyse hayırlısı olsun bitmiş gitmiş artık ama bence iyi olmuş.

sizce beklemeli miydim peki? Siz olsanız bekler miydiniz dürüstçe söyleyin bana?

Bence doğru bir karar vermişsiniz. Sizin için maddi rahatlık önemli belliki, bunun olmayacağını düşünüp ayırmışsınız yolları iyi olmuş. Ben birini çok sevmiştim, işsiz kaldığı dönemde yolu ayırmak gelmedi aklıma. Maddi rahatlıktan daha ağır bastı sevgim. Sizin sevginiz ve o kişiye saygınız bitmiş belliki.

şarkı o evladım..
severek ayrılalım aşka hasret kalalım...
hayır niye severek ayrılınsın pisikopatmıyız biz..

ah kısmına gelince saçmalamış ne ahı.. iki çocukla ortada bıraktın sanki çocuğu.
merve merve bak gördun mu bi ah alan sen değilsin konu sahibinden 😁

Aklıma bir arkadaşımı getirdiniz..
Hatta o mu diye düşündüm ama onun şuan hayatında başka biri var. Doğru mu yaptınız bilemem ama kendimi sevgilinizin yerine koyunca hiç hoş bir şey olmadığını görebiliyorum. Fakat şöyle birşey var siz onu gerçekten sevseydiniz bırakamazdınız. Yazdıklarınıza bakılınca gerçekten sevmediğiniz, bu yüzden de sorunları çözmeye çalışıp yanında olmak yerine terkettiğiniz ortada. Zira gerçekten seven biri onsuz bir gelecek düşünmez...
O arkadaşıma gelince de,
Onun da 3 senelik bir sevgilisi vardı. Çocuk üzerine titrer onu çok sever ve hiçbir saygısızlık da yapmazdı. Güzel giden bir ilişkileri vardı yani genel anlamda ve bende çok yakıştırırdım onları. Sonra çocuğun okulu iyice uzayınca, tabi kızda mezun oldu bu sırada ve çocuğu bıraktı. O çocuk ona maddi anlamda güzel bir gelecek sağlayamazmış, şimdiden derslerinin sorumluluğunu alamazmış cart curt...
Şimdi ne mi oldu? Şu an hayatında bir doktor var. Yani kriter olarak kendisine baya uyuyo ve zengin koca adayını buldu. Ama çocuk kendisine karşı o kadar saygısız ki, o kadar kız düşkünü bir erkek ki, ve bana sorarsanız kızla cinsel anlamda birlikte ve kızı da aldatabilecek potansiyel de biri kesinlikle, sinyallerini gayet te veriyor... Ama o kadar çok zengin koca merakinda biri ki, asla ayrılmıyor çocuktan ve her şeyini yutuyor. İlgisi dışarı kaymasın diye de sürekli olarak kendisini daha güzel gösterme peşinde ve bu çaba onu yormuyor mu diye üzülüyorum açıkçası...
Bana sorarsanız her şeyden önce bize değer veren bir eş ve mutlu bir yuva... En önemlisi bu konuda bu.. Para pul hırsı insanı mutlu etmez. Sadece mutlu olduğunu zanneder. Çünkü umrunda olan tek şey GÖSTERİŞ...

sizce beklemeli miydim peki? Siz olsanız bekler miydiniz dürüstçe söyleyin bana?
Ben beklerdim. Ben üniversiteyi bu yıl bitirdim. Ailem yüzünden çalışamadım. 8 ay ve üniversitenin yazlarında gene benim ailem yüzünden görüşemedik. O geleyim dediginde gelme dedim ben zaten gidemedim. O benden senin yüzünden görüşemiyoruz bekleyemem seni deyip ayrılmadı. Şu an kpss calisiyorum o üniversitesini 2 yıl önce bitirdi, yüksek lisans yapıyor laf olsun diye. Bilgisaysr oyununda para kazanarak bedelli icin para biriktirdi,bulduğu işi beğenmedi. Ders çalışmıyor. Özel kurumlar askerligini yapmadı diye almıyor. Coronadan dolayı gidemedi. Bir kere olsun demedim issizsin çaban yok diye çünkü ben de işsizim. He bedellisini yapıp gelir hala is beğenmez o zaman tavrım farklı olur. O da beyaz gelinlik "gelecek"hayallerinden değil iliskinin sorumluluğunu alamaz diye.
Bir arkadaşım var kendisi çok güzel bir kız kendisi babadan zengin sayılır öğrenciyken 2 yillik sevgilisinden garson diye ayrildi. Su an galerisi olan biriyle sevgili. İleride çalı#mayı düşünmez. Ama o çok güzel bir kız. Siz de ôyleyseniz bulursunuz zengin birinj

kafam çok karıştı şu anda. bir kısmınız diyor ki kötü günde satarsın adamı,bencilsin,aşkın sevgin bitmiş;diğer kısım diyor ki sonuna kadar haklısın.
şimdi sonuçta 3 senemiz gece gündüz birlikte geçti ve ahının tutabileceğini düşünüyorum ben. Bana en ufak bir kötülüğü olmadı,tam tersi destek oldu bana hep. böyle ne sebeple olursa olsun bırakınca,vicdan yapıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X