30.12.2010

Hayatta herkesin sınavı farklı maalesef. Siz de eşinizle ve yeni doğan bebeğinizle sınanmışsınız. Allah çocuğunuzu size bağışlasın.

Keşke bunlar yaşanmasaydı ama böyle bir eşle çocuk büyüdükçe onun artan sorumlulukları ile baş etmek sizi daha da çok yorardı. Şimdi tek odak noktanız çocuğunuz. Eşiniz de olsaydı bir de onun sizi anlamamasından yükünüzü hafifletmemesinden doğan manevi çöküntüyü sırtlamak zorunda kalacaktınız.

Allah sizi korumuş bence kalbinizin içini görmeyen bir insanla ömür geçmezdi. Allah size ve yavrunuza sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah.

Siz beğen diye yazmamış zaten.
Ruhu duyabilen insan, sanattan anlar. Bir nevi manevi gıda ve manevi boşalma... Ruhu duymayan insanlar var diye, diğer insanlar bu yanlarını yok mu etsin
Kaç seferdir aynı yorumlar yapılmaya başladı kk'da. Yok öyle yazma, yok ben beğenmiyorum. Okumayın arkadaşım. Herkes aynı düşünmek ve yazmak zorunda degil

Mutlu olun insallah ne diyelim. Uzucu. Keske 2. Cocuk olmasaymis. Ben bosanmalarda sadece cocuklara uzuluyorum. Her cocuk cok guclu degil,her cocuk yaralanmadan atlatamiyor o sureci. Ben hic umursamayan cocuk da gordum,ana babasindan daha perisan olani da. Ama artik her bosanma dusuncesinde olan ebeveyne cocugunuz cok buyumeden,mumkunse de cok cok kucukken ayrilin diyorum. Buyudukce zorlasiyor cunku. Anneler hep bu konuda hata yapar,aman cocuklar kucuk,buyusunler oyle ayrilalim derler ama tam tersi. Kucukken ayril ki unutsun,az yara alsin.

Yasak mı var ?

Bir es birini iyice tanımadan önce keşke çocuk yapmasa. Söyle 2-3 sene en azından bekleyip, küçücük bir kritikli nokta bulunduğu zaman eşin hareketlerinde, onu düzeltmeden keşke çocuk yapılmasa. En perişan olan çocuklara acıyorum. Önce annenin babanın ayrılmasıyla kadar, patiirtisini, gürültüsünü, saygısızlığın, kavgalarını dinliyorlar, şahit oluyorlar ve üzgün durumda yatıyorlar aksamleyin ve sonra ayrılma, bazı anneler adamımsiz duramiyorlar, hic tanımadıkları bir adam çıkıyor karşılarına, Anne yeniden evlenince. Yada anne çocuğunu annanne de veya babasın da bırakıyor. Sonunda hep olan o masumlara oluyor.
İnşallah once çocuklarınızı büyütüp, çalışan bir anne olursunuz ve hemen adam peşine düşmezsiniz.
Berthold Brecht yaşasaydı, Drama ödülü verirdi yazılan forma için.

inşallah hepimizinki çok guzel olur.
çok da kolay bir hayat geçirmediğimi söyleyebilirim, fazla duygusal değilim sadece. zor şeyler yaşamadığım için ustten konuşmuyorum, dramatikliği sevmiyorum sadece.
İnsanların bazı yonlerı vardır .Herkes sızın gibi olamaz.Eger sızı rahatsız eden bir yazıysa bence hepsını okuyup kendınızı zora sokup hemde yorum yapmamalıydınız.Cunku tarzınız deıl .

Helal olsun

Sizde harıka yazmışsınız.
Siz
Zaten çalışıyorum Çok şükür.İkincisi çocuklarım asla ve asla boşanmanın olumsuz etkisine maruz kalmadi ve gerçekten haklı olduğumu biliyorlar.Konustugumuzda da arkadaş kaldigimizin farkındalar .Evlilik tarafından bakmışsınız hayatımda hiç bir zaman aman erkeksiz duramam ben saçmalığına kapilmadim .BEKARKEN bile bundan sonra da öyle düşüneceğimi zannetmiyorum .Katıldığım tek bir konu var evet eşler birbirini tanımadan asla çocuk yapmamalı ama derseniz pişman mısınız yanlış evliliğin için de tek doğru iki prensesim .Her gün her saniye şükür sebebim .

Etkilenin diye yazmadım .Sadece birine anlatmasam çok kötü olacaktım .Ama size kızmıyorum hayatın hangi anında gerçeklikle yuzlestiniz de duygusallık tam nefret ettiniz kimbilir .Allah hepimizin yardımcısı olsun

Hayırlı olsun ama adam zaten doğumdaki ilgisizliği ile göstermiş ne olduğunu 10 sene biraz kendi kendinizi yakmışsınız.
Zararın neresinden dönülse kardır diyelim artık.

Beğenmemek ya da samimi bulmamak noktasında sonuna kadar serbestsiniz elbette ama öyle bi yorum yapmışsınız ki hani Abdülhak Hamit Tarhan'la karşılaşsanız "Makber falan geç bu ayakları, karım öldü de özetle ne uzatıyosun, zaten rahmetli karının cenazesinde yeni bi kadına aşık olup onunla evlenmedin mi sen, bi de hala kendini begendirme çabasındasın" diyeceksiniz gibi.

Amatörce ya da profesyonelce hiç fark etmez, sanat sanat içindir sevgili yorum sahibesi. (Lise edebiyat derslerimi özledim şu an.)

İnsanlar magaralarda yasarken bile kendilerini ifade etmek için sanata basvuruyorlardı. Tüm o sesler, renkler, objeler böyle var oldular. İçgüdüsel bi şey bu, sıcak bi şey, bizden bi şey. Hayatın olağan akışında her gün yaşanan, o nedenle de size basit gelen acılar ve mutluklar üzerine düşünmek, sorgulamak ya da bu duyguları kullanarak bi şeyler yaratmak, ya da en azından yaratmayı denemek bence çok anlamlı.

Dili çok ağdalı ya da arabesk bulabilirsiniz, yukarıda dediğim gibi samimiyeti sorgulayabilirsiniz ama bence bu kadar soğuk ve olumsuz olmayın. Hayatında umutlandığı bi anın tadını çıkarmaya, hatalarından ders aldığını hem kendine hem insanlara kanıtlamaya, bilinmeye, anlaşılmaya, kendi hikayesinin kahramanı gibi hissetmeye çalışan bi konu sahibine de bu kadar yüklenmeyin.

Ben sizi demedim, genellikle çok anneler bosandiktan sonra hemen adam peşine düşüyorlar. Kimisi kendi istediği için, kimisi evde annesinden veya babasından baskı görüyor ve kurtulayim baskıdan diye çok çabuk yeniden evleniyorlar.
Tabiki çocuklar artık doğduktan sonra, keşke olmasaydı denilmiyor ama anne baba dikkat edip, korunup da ilkonce iyice tanışsalar ve ondan sonra çocuk yapsalar, çocuklar için daha iyi.
Benim annem ve babam mesela hiç kavga etmiş değildirler, hiç hatırlamıyorum. Babam vefaat ettikten sonra anneme sordum, evet ne baban ne ben kavgayı seven insandık ve konuşa konuşa çözdük problemimizi dedi. Ben eski çocukluk fotoğraflara bakınca görüyorum, hep yüzümüz gözümüz gülüyor ve mutlu bir etraf saglamislar annemler. Benim çocukluk arkadaşım, babası bırakıp gitmişti aileyi, hep gözlerinde bir hüzün var. Beni okuldan bazı zaman babam alırdı ve omuzlarına ottururdu, sonra at gibi hüya eve giderdik güle anlata. O anları benim arkadaşım bana anlatıyor, ne kadar üzülüp ağladığını, neden onun babası da onu gelip almamış, veya elele kitap almaya giderken görünce beni babamla, onun için çok büyük bir krizler yaratmış içinde.
O yüzden diyorum, çocuklar bebek gibi oyuncak dükkanında alınma bir şey değil. Bazı anneler Burda okudum, ben çocukları kendim için yaptım diye yazıyorlar. Sanki oyuncak dükkanına girip 3 - 4 tane bebek seçiyormus gibi.

Size kalpten dilediğim şey, kendiniz ve çocuklarınız için, daima iyi yolu seçersiniz ve hep yolunuz açık olur.

Zaten doğumda belliymiş sonrası gereksiz uzatılmaya çalışılan sıkıcı türk dizileri gibi olmuş. Ne olursa olsun insan bir tek evladından pismanlık duymuyor. Umarım bu saatten sonra gerçekten sevip sevilirsiniz.

Bazen olmayacak şeyleri zorlamaya bayılırız maalesef. Sana yalnız başına doğum yaptıran şahısa ıkıncı çocuğu yaptığın için bisey demek istemiyorum. Hayatında mutlu olursun insallah

Bir çift terapisti birlikteliğin ilk zamanlarında tespit ettiğiniz sorunlar, yüksek oranda ilişki boyunca yaşamaya devam edeceğiniz sorunlardır demişti :)
Özellikle belli yaşlara gelmiş insanlar değişmiyor. Tabi herkesin bir sorunu var önemli olan tahammül edebileceğiniz şeyler mi sorusu sanırım. On yılınızı harcadığınız bir ilişkiden daha kötüsü on yıl+ bir gününüzü harcadığınız ilişkidir. Tebrikler, yeni hayatınız çok mutlu olsun inş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…