- 19 Mart 2015
- 132
- 179
- 103
- 35
- Konu Sahibi Mutlulukolsunartik
-
Siz beğen diye yazmamış zaten.bunu yazmak için saatin 12 yi geçip zamanın 30 aralık olmasını mı beklediniz?
ne boş bir edebi çaba.
ben insanların dertlerini kompozisyon gibi anlatmasını sevmiyorum, o uzuntuyle bile bir beğenilme çabası içindelermiş gibi yapay geliyor, hiç etkilenmiyorum.
2 çocuktan sonra eş ilgisizliğinden boşanmışsınız özeti bu, edebi sanatlar,mecazlar,cinaslar kullanmaya gerek yok.
Yasak mı var ?bunu yazmak için saatin 12 yi geçip zamanın 30 aralık olmasını mı beklediniz?
ne boş bir edebi çaba.
ben insanların dertlerini kompozisyon gibi anlatmasını sevmiyorum, o uzuntuyle bile bir beğenilme çabası içindelermiş gibi yapay geliyor, hiç etkilenmiyorum.
2 çocuktan sonra eş ilgisizliğinden boşanmışsınız özeti bu, edebi sanatlar,mecazlar,cinaslar kullanmaya gerek yok.
İnsanların bazı yonlerı vardır .Herkes sızın gibi olamaz.Eger sızı rahatsız eden bir yazıysa bence hepsını okuyup kendınızı zora sokup hemde yorum yapmamalıydınız.Cunku tarzınız deıl .inşallah hepimizinki çok guzel olur.
çok da kolay bir hayat geçirmediğimi söyleyebilirim, fazla duygusal değilim sadece. zor şeyler yaşamadığım için ustten konuşmuyorum, dramatikliği sevmiyorum sadece.
Helal olsunTam bu tarih kızım saat 9.30 da dünyaya gözlerini açtı .Zor bir doğum 4 kilo doğan kapkara gözleriyle ben geldim diyen kızım .Ve ben sezeryanin acilariyla narkozun etkisinden çıkınca ağzından çıkan ilk kelime bebegim nasıl ?iyi dediler ve ben oh deyip tekrar gözlerimi kapadım .Sonra yürüttüler ve benim yaptığım ilk iş karnımı tuta tuta kızımı emzirmeye gitmek oldu.O gün babası olacak insan yanımda yoktu .Hastaneden çıkınca gelecekmiş sanırım bahanesi buydu .Güya izin alamazmis öğretmen kendisi .En ufak hastalıkta okul falan görmez gözü ki nasılsa doğan başka bı can .Doğuran kendisi değil .Ben telefonda ben arıyorum anlatıyorum ama nasıl heyecanlıyım .Bebek kuvozde kaldı 5 gün .o yok .Biz hastaneden ciktik geldi beyefendi olmayan haspam ve bir komşu gibi geçmiş olsun dedi .Ve ben nasıl mutluyum .Yine de mutluyum . Bilmiyorum ki geri kalan hayatım da da hep yalnız olacagimi .Aslında doğumun bı tekrarı olacağını hayatın.Ve hep yalnız yapayalnız sadece sırtımda bir yük gibi taşıyacağımi .Geldi geldiği gibi annesiyle babasıyla kavga etti .Ve gitti çalıştığı memlekete kaldım mi yalnız iki haftalık bir bebek lohusa halimle .Ağlıyorum ağlıyorum ama yine diyorum ki iyiki var .Kaymakamlar aşağıda tam iki kat aşağıda oturuyorlar ve gelmediler .Annem gelinimiz doğum yaptı onun yanında .Neyse annem sağolsun geldi .Ve iki hafta banyo yapmayan kizima banyo yaptırdı .Çünkü yaptırmadım ben acılarım vardı ve çok korkuyordum zarar vermekten .Ve annem geldi .Baktı .Sonra benim tayinimin çıktığı memlekete geldik ve başladı kabus vol 2.Annelik yeni öğretmenlik evlilik yeni .Ve beni bizi hiç görmeyen bir eş .Mücadele ettim yılmadım devam ettirdim .Akillanmadim 2.yi de doğurdum .Ama bı gün karsima geçip bosanalim dedi.Mutsuzmus .Tamam dedim sonra bı tarafı yemedi tabiki ama beni uyandırmaya 5 saniye yetti .Sartel atar ya hani ortalık aydınlanır .öyle oldu kafamın içinde .Herşey nasıl netleşti.Nasil berrak .Ve kocaman bir BU ADAM BENİ HİC SEVMEDİ.sozu yankılandı .Birgün kucucuk bir sebepten yine hakaret edecekti .Sus dedim bir tokat attım .Anahtarı verdim .Git esyalarini topla dedim .Ağladı zirladi ama vazgeçmedim .Çünkü artık Netti hersy ışık yanmıştı bı kere.Bosandim .Vebugun 30.12.2020.yine yalnizim ama iki kişilik yalnızlık değil .Gerçek bir yalnızlık .Yalnızlığın da gerçeği güzelmiş onu anladim .Ve şöyle söyleyeyim .Aslında evliliklerde hiç bir şey düzelmiyor .sadece siz alisiyorsunuz .ve baştan hatasını görürseniz .Affetmeyin. Zira 10 yıl boş bir ümitle geçti ömrüm.Ama şimdi en azından gerçekten SEVİLEBİLME UMİDİM var.
SizSizde harıka yazmışsınız.
Zaten çalışıyorum Çok şükür.İkincisi çocuklarım asla ve asla boşanmanın olumsuz etkisine maruz kalmadi ve gerçekten haklı olduğumu biliyorlar.Konustugumuzda da arkadaş kaldigimizin farkındalar .Evlilik tarafından bakmışsınız hayatımda hiç bir zaman aman erkeksiz duramam ben saçmalığına kapilmadim .BEKARKEN bile bundan sonra da öyle düşüneceğimi zannetmiyorum .Katıldığım tek bir konu var evet eşler birbirini tanımadan asla çocuk yapmamalı ama derseniz pişman mısınız yanlış evliliğin için de tek doğru iki prensesim .Her gün her saniye şükür sebebim .Bir es birini iyice tanımadan önce keşke çocuk yapmasa. Söyle 2-3 sene en azından bekleyip, küçücük bir kritikli nokta bulunduğu zaman eşin hareketlerinde, onu düzeltmeden keşke çocuk yapılmasa. En perişan olan çocuklara acıyorum. Önce annenin babanın ayrılmasıyla kadar, patiirtisini, gürültüsünü, saygısızlığın, kavgalarını dinliyorlar, şahit oluyorlar ve üzgün durumda yatıyorlar aksamleyin ve sonra ayrılma, bazı anneler adamımsiz duramiyorlar, hic tanımadıkları bir adam çıkıyor karşılarına, Anne yeniden evlenince. Yada anne çocuğunu annanne de veya babasın da bırakıyor. Sonunda hep olan o masumlara oluyor.
İnşallah once çocuklarınızı büyütüp, çalışan bir anne olursunuz ve hemen adam peşine düşmezsiniz.
Berthold Brecht yaşasaydı, Drama ödülü verirdi yazılan forma için.
bunu yazmak için saatin 12 yi geçip zamanın 30 aralık olmasını mı beklediniz?
ne boş bir edebi çaba.
2 çocuktan sonra eş ilgisizliğinden boşanmışsınız özeti bu, edebi sanatlar,mecazlar,cinaslar kullanmaya gerek
Beğenmemek ya da samimi bulmamak noktasında sonuna kadar serbestsiniz elbette ama öyle bi yorum yapmışsınız ki hani Abdülhak Hamit Tarhan'la karşılaşsanız "Makber falan geç bu ayakları, karım öldü de özetle ne uzatıyosun, zaten rahmetli karının cenazesinde yeni bi kadına aşık olup onunla evlenmedin mi sen, bi de hala kendini begendirme çabasındasın" diyeceksiniz gibi.bunu yazmak için saatin 12 yi geçip zamanın 30 aralık olmasını mı beklediniz?
ne boş bir edebi çaba.
Ben sizi demedim, genellikle çok anneler bosandiktan sonra hemen adam peşine düşüyorlar. Kimisi kendi istediği için, kimisi evde annesinden veya babasından baskı görüyor ve kurtulayim baskıdan diye çok çabuk yeniden evleniyorlar.Siz
Zaten çalışıyorum Çok şükür.İkincisi çocuklarım asla ve asla boşanmanın olumsuz etkisine maruz kalmadi ve gerçekten haklı olduğumu biliyorlar.Konustugumuzda da arkadaş kaldigimizin farkındalar .Evlilik tarafından bakmışsınız hayatımda hiç bir zaman aman erkeksiz duramam ben saçmalığına kapilmadim .BEKARKEN bile bundan sonra da öyle düşüneceğimi zannetmiyorum .Katıldığım tek bir konu var evet eşler birbirini tanımadan asla çocuk yapmamalı ama derseniz pişman mısınız yanlış evliliğin için de tek doğru iki prensesim .Her gün her saniye şükür sebebim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?