- 28 Ağustos 2011
- 586
- 679
- 103
- Konu Sahibi Kelebeksultan
-
Kime göre ideal?
İdeal evlilik yaşı mantıklı düşünürsek 26-27' dir en geç... Okulunu okuyup iş bulduktan bir iki sene sonra evlenmek normal. 30' unda evlendikten sonra ikinci çocuğa vakit kalmıyor. İlk çocuğu bile güç bela yaparsın, 35' ten sonra bazı şeyleri kaldıramıyorsun artık fiziksel olarak yıpranmak da cabası.. 30' unda evlensen 3-4 sene eşinle takılsan 45 yaşında çocuk 10-11 yaşında olacak en sıkıntılı zamanları, ergenliği bitirene kadar ruhunu daraltır 52-53 yaşında bir ergenle uğraşmak bile düşündürücü. Hayata çok geç kalıyoruz artık, çocuk en geç 30' una kadar yapılmalı bence sonrası eziyet oluyor. Ek olarak okul bittikten sonra işe başlıyorsun, ailenin yanında değilsen tek başına gez gez nereye kadar? Ha evlenene kadar boş kalmam sürekli birileriyle takılır yalnız kalmam mantığındaysan tamam... Gerçi o zaman da evlenmemek en iyisi :)
Senin çevre enteresanmış..
Ora nere ola ki :) Hele söyle de oraya yerleşek bacım
Allah bu dünyamız, ahiretimiz, ailemiz, kendimiz, birbirimiz için hayırlı eş nasip etsin isteyen herkese.. Öyle bir eş adayını kalbimize ısındırsın.. Gerisi boş gerçekten. Beni anlasın, görüşüme saygı göstersin, beni önemsesn, aileme değer versin, saygı duysun, Allah'tan korksun.. Bunlar çok daha önemli insan hayatında bana göre yakışıklılığa, kariyere, paraya göre..Çok doğru yazmışsınız. Yakışıklı olmayan erkek mutlu edemez diye bir şey yok. Güzel sözler söylesin, ilgi göstersin çoğu kadına yetiyor zaten:) Düzgün,sağlam karakterli olsun, saçmalıkları olmasın bu çok önemli. Saçmalamayan erkek yok denecek kadar az artık, düzgün insan bulmak çok zor.
Kime göre ideal?
İdeal evlilik yaşı mantıklı düşünürsek 26-27' dir en geç... Okulunu okuyup iş bulduktan bir iki sene sonra evlenmek normal. 30' unda evlendikten sonra ikinci çocuğa vakit kalmıyor. İlk çocuğu bile güç bela yaparsın, 35' ten sonra bazı şeyleri kaldıramıyorsun artık fiziksel olarak yıpranmak da cabası.. 30' unda evlensen 3-4 sene eşinle takılsan 45 yaşında çocuk 10-11 yaşında olacak en sıkıntılı zamanları, ergenliği bitirene kadar ruhunu daraltır 52-53 yaşında bir ergenle uğraşmak bile düşündürücü. Hayata çok geç kalıyoruz artık, çocuk en geç 30' una kadar yapılmalı bence sonrası eziyet oluyor. Ek olarak okul bittikten sonra işe başlıyorsun, ailenin yanında değilsen tek başına gez gez nereye kadar? Ha evlenene kadar boş kalmam sürekli birileriyle takılır yalnız kalmam mantığındaysan tamam... Gerçi o zaman da evlenmemek en iyisi :)
Senin çevre enteresanmış..
İşin şakası bunlar kader canım.. Allah evliliğinde huzuru, mutluluğu eksik etmesin. Önemli olan erken, geç değil hayırlı olması evliliğin..23 yaşımda evlendim, ne ailemde benim kuşağımdakilerden ne arkadaşlarımdan benim kadar erken evlenen yoktu, bolca da eleştirilmiştim erken evlendiğim, şuursuzca karar verdiğim içinhatta hala annem çocuktun daha der
Allah bu dünyamız, ahiretimiz, ailemiz, kendimiz, birbirimiz için hayırlı eş nasip etsin isteyen herkese.. Öyle bir eş adayını kalbimize ısındırsın.. Gerisi boş gerçekten. Beni anlasın, görüşüme saygı göstersin, beni önemsesn, aileme değer versin, saygı duysun, Allah'tan korksun.. Bunlar çok daha önemli insan hayatında bana göre yakışıklılıktan, kariyerden, paradan.
Geçinebileceğimiz kadar, kimseye muhtaç olmayacağımız kadar paramız olsun ama mutlu, huzurlu olalım..
23 yaşında evlendim, tek çocuk 27 yaşında oldu... 21 yaşında mezun olup çalışmaya başladım. Şimdi şartlardan dolayı gençler hayata 2-3 yaş daha geç kalıyor.Siz kaç yasında evlendınız coluk cocuk var mı neler yapıyorsunuz ?
Kader denen bir şey de var. 25-26da istediğim gibi biri karşıma çıkmadı evlenmedim ben ne yapayım? 30dan önce çocuk yapıcam da yapıcam diye içime sinmeyen biriyle mi evlenseydim? Evlilik hesapla kitapla,ısmarlama olmuyor. Olmayınca olmuyor yani.
bakın bu da size göre ideal
mesela bana 52-53 yaşlı gelmiyor, neden bir ergenle uğraşamasın ki, ayrıca kendi adıma yaş aldıkça tahammülümün yükseldiğini düşünüyorum. mesela 10 yıl önce çocuk büyütsem bu kadar sabırlı olmazdım. 50 li yaşlarımda çok daha olgun ve sakin olacağımı tahmin ediyorum. sanırım çok göreceli şeyler bunlar.
Ben de anneme bakıyorum 4 cocugu var son üç çocugunu 30 yasından sonra dogurmuş...bakın bu da size göre ideal
mesela bana 52-53 yaşlı gelmiyor, neden bir ergenle uğraşamasın ki, ayrıca kendi adıma yaş aldıkça tahammülümün yükseldiğini düşünüyorum. mesela 10 yıl önce çocuk büyütsem bu kadar sabırlı olmazdım. 50 li yaşlarımda çok daha olgun ve sakin olacağımı tahmin ediyorum. sanırım çok göreceli şeyler bunlar.
Çevremde o kadar oynak tip var ki anlatamam. Evli/nişanlı/sevgilili olup başka kadın peşinde koşan (göz süzen mavi boncuk dağıtan değil ciddi ciddi peşinde koşan yalvaran) tipler çıktı bir de. Evli olup işyerinde başkasıyla flört edenler derken...karaktersizlik ne kadar yaygınmış bunu gördüm. Bahsettiğim adamlar da gayet kariyerli! adamlar, görseniz adam sanırsınız. Bu devirde karakterli erkek zor.
Cok cok uzuluyorum...
Gercekten benı muhendısler ıstedı ben gıtmedım demek ıstemıyorum...
İlerde suana kadar benı ıstıyıp hayır dedıklerımden krıter olarak daha azıyla tamah etmem gerekırsee bu benım omur boyu mutsuzlugum olur...
Egıtım okudugu okul cevresı benım ıcın cok onemlı...
Korkuyorum... Ve kendıme aıleme cok kızıyorum...
yeni mezun olmustum egıtımı işi goruntusuyle cok ıyı bırı cıktı babam aılesınden dolayı kabul etmedı... En buyuk pişmanlıgım ben de babama hayır dıyemedım...Peki o zamanlar hayir dediginiz kisilere neden hayir dediniz? O kriterleriniz simdi yok mu? Ayrica ailenize niye kiziyorsunuz onlar mi evlenmenize mani oldular zamaninda? Insanin kriterleri olmalidir ama ne tur kriterler iste orasi onemli. Ben simdiye kadar hayir dediklerime dusunupte keske evet deseymisim gibi hic dusunmedim. Evet deseydim mutsuz olacaktim bunu biliyordum. Ayrica gecmis geçmişte kaldi ona dertlenerek ancak kendini yipratirsin.
30'dan sonra cocuk bakimi her kadini zorlamiyor tabiki alisik olmakla da alakali. Benim cevremde erken evlenen de var, 30 kusur yasinda evlenende. Ablam 37 yasinda 4.yu 1 yil once dogurdu. Enerjisine ise hayranim. 28 yasindaki kizkardesimin 1 cocugu var, o enerji onda yok. Bir akrabamiz 42 yasinda dogurdu kadin hala cok enerjik.
Yani hayatini nasil devam ettiriyorsun, saglikli sagliksiz da mi yasiyorsun bununla da alakali. Fakat bundan sonra bir karar vereceksen aileni buna karistirma. Sen kendin ver kararlarini.
23 yaşında evlendim, tek çocuk 27 yaşında oldu... 21 yaşında mezun olup çalışmaya başladım. Şimdi şartlardan dolayı gençler hayata 2-3 yaş daha geç kalıyor.
İlla öyle olacak diye bir şey demiyorum, ideal olandan bahsediyorum...
İşte bana göre ideal değil, anlatmak istediğimi anlasaydın böyle bir şey yazmazdın. Fiziksel olarak çoğu kadın 16-17 yaşında olgunluğa ulaşır, zihnen olmasa da.. Doğurganlık, fiziksel olarak dirilik bahsettiğim yaşlara kadar. Sonrası sıkıntı oluyor, doğanın kanunu yani şahsi yorumum değil. Bana kalırsa 25' e kalmadan evlenilmeli 22-23 idealdir. Çocuk büyütme konusunda bahsettiğim şey tahammül değil, fiziki yeterlilik.. O yaşlarda ne olursa olsun çocuğun peşinden koşamazsın.
önümüzdeki aylarda 31 yaşımda olucam...
Hayatımın tamamlanmamış oldugunu hissediyorum... Çok büyük sıkıntılar atlattım ve hala devam eden şansızlıklarım var... Bi noktadan bakılırsa hayatım tamamen değişti...
Ama en canımı sıkan şey evlenememiş olmam... Ve bu konudaki çaresizliğim... Hiç bişey yapamıyorum oluşum... Her gecen gün ümidim azalıyor...
Kendimi bi şekilde motive etsem de çevreden birinin bir sözü bir iması tekrardan yıkılmama sebep oluyor...
Dua etsem kabul olmuyor sanki bi engel var...
Çok güzel şartlara sahıp bi ailem var ama artık bu yaştan sonra da onlarla zoraki bi hayat yaşıyor gibi hissediyorum... Bu da çok canımı sıkıyor...
Evlilik için hala şansım var mı? Bu konuda mucıze yaşayan var mı? 30 undan sonra gerçekten "allahın bana bir lütfu" diyebileceğim biri karşıma çıkar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?