30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Bu söz tam da kendini anlatan cümle ...kendisini öyle anlattı :) doğru tahmin ettin limon...

hahahahah

Selam

ben de bdvde pek takılmazdım bir arkadaş sayesinde okumaya başladım orası ayrı bir dünya gibi zaten hatta ilk zamanlar bdv ne die merak edip utancımdan soramadığım da olmuştur :)

ben sevmiyorum bdv, yani bazı konular gereksiz yere uzayıp gidiyor, içim sıkılıyor birde.. burda sevdiğim çok az topik var. bu ara ilgimi çekenler çeyiz ve bohça topikleri

Geçmiş olsun Petunyacım...

İstirahat şart ... dinlensen biraz... biraz Zencefilde güzel olur dinç tutar senii.

Ay çok geçmiş olsun canım. Doktora git bence. O durumuna göre ilaç versin. AY inşAllah toparlanırsın nişan gününe kadar.
Bu arada sen kaç yaşındasın? Okuyor musun? Çalışıyor musun canım?

teşekkür ederim kızlar tavsiyeleriniz için zencefil yada bitki çayı alıcam, 83'lüyüm bende çalışıyorum evet.

,Öncelikle petunya kardeşime geçmiş olsun dileklerimle başlayayayım.

Allah bir daha ayrılık yaşatmasın. İnşallah saadet kapındadır 2. baharın güzel olsun

Sağol canım hayırlısı olsun, allah yanıltmasın şaşırtmasın. cümlemizi. amin...

yukarıda yazdıklarına katılıyorum canım. ilişkiler erkekler filan gittikçe tuhaflaşıyor. neden insanlar bu kadar garantici olmak zorundaki. benim erkek arkadaşımda öyle. ilişkinin başında bir çok duygusunu benimle paylaşırken şimdilerde duygularının derinleştiğinden olsa gerek benim ona olan hislerimi duymakla yetiniyor. kendisi paylaşmıyoru bir şeyi. öylesine bir kabuk var ki dışında. isterdim ki o baştaki romantik hassas duygulu benim için gözyaşı döken erkek olsun. neyse sevsin yeter ki. artık fazla bişi istemiyorum ondan..
küçük derken ilkokul çocuğu değil yahu.
aramızda 5 yaş var ama ben 30 civarı gösteriyorum. oda yaşından büyük gösteriyor. yakışıyorz yani birbirimize.
otuz yaşından sonra o fark fazla dert değil bence. çünkü erkekte olgunlaşıyor. hayırlısı

ve evet tümüyle kendime yetiyorum. oturmuş bi işim fena da olmayan maaşım var. borçlarım olsa da eski eşim yüzünden gül gibi geçinip gidiyorum. özgürlük hoşuma gitmedi değil ama yalnızlık allaha mahsus. ve ben artık tam anlamı ile bi aile olmak iztiyorum. anne olmak için hazırım ve kendimi hiçte 36 gibi hissetmiyorum. benden genç olmasına rağmen erkek arkadaşım oldukça oturaklı ve olgun bi genç adam ve uyumluyuz. ileride ben yaşlanır ondan yaşlı görünürüm diye de bir derdim yok ve söylediğine onun da yok. yine de kafamız karışık. zamanla oturur inşallah. alllahtan hayırlısını diliyorm

Son düzenleme:
Bence okulunu bitirmelisin ne olursa olsun yani yine git öğretmenlik oku ama okuduğun bölümü de yabana atma öğrenmenin sonu yoktur ve mutlaka verdiğin emeklerin karşılığını alırsın yeter ki sen o emeğe saygı duy ve pes etme
Bir de şu açıdan bakıyorum yazdıklarına istinaden: tamam hayat zor ama madem ki sen bıraktın ve öğretmen olmak istiyorsun o zaman önünü ardını düşünmeden yolunda ilerleyeceksin yani "öğretmen olmayı çok istiyorum ama..." demeyeceksin ben istiyorum ve okuyacağım deyip yolunu çiz ve o yolda ilerlemeye devam et yani ne öyle ne böyle deyip arafta kalma olur mu?
Daha çok gençsin önünde nasip olursa daha uzun yıllar var ama bugünlerinin kıymetini bil, nasılsa olur gider demeden kararlı bir şekilde yürü ve sonuca ulaş! Benden sana abla tavsiyesi... Küçük kardeşimle yaşıtsın ki ben onu evladım gibi görürüm hep - şu an sana yazarken kardeşimin yerine koydum seni o yüzden lütfen beni yanlış anlama...
Hayat kısa ne zaman neyin olacağını bilmiyorsun aynı zamanda da mücadelesi zor bir yolculuk...
Öğretmenlik olarak da sınıf öğretmenliği/Türkçe/İngilizce/anaokulu öğretmenliği ve rehberlik - her zaman ihtiyaç olan öğretmenlik alanları - Rehberliği özellikle tavsiye edebilirim son 3-4 yıldır insan ilişkileri-iletişim-psikoloji gibi alanlarla ilgileniyor ve insanları dinliyorum onların dertleriyle dertlenmeye elimden gelirse yardımcı olmaya çalışıyorum ve şimdiki aklım 10 yıl önce olsa okuyup yapabileceğim bir meslekmiş diyorum
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik okuduğun zaman hem okullarda rehber öğretmen olabilirsin, hem özel psikolojik danışman olarak çalışabilirsin hem de pedagog olup çocuklarla ilgilenebilirsin - anaokulu açabilirsin de maddi getirisi de günümüzde azımsanmayacak kadar iyi diye biliyorum
Beni sormuşsun diyetisyen olmak istiyordum o yuzden 2 yıllık gıda okudum ama bizim bölümden geçiş yok maalesef - artık uğraşmak da istemiyorum yıllarca işsizlik yaşadım artık kafam götürmüyor bazı şeyleri - tek aradığım huzur... Bu şekilde iyiyim şimdilik...

Erkek arkadaşım..
31 olacak temmuzda :26:
Yanlış hesaplamadıysam 5 yaş var aranızda... Peki bu yaş farkı ilişkinizi ne kadar etkiliyor? Geçenlerde biri yaş farkı önemli mi gibisinden bir konu açmıştı aklıma geldi sorayım dedim - toplumun geneli erkek büyük olmalı der ama ben kadının büyük olması durumunda ne olur bunu da merak etmişimdir mesela:44:

Her kelimene sonuna kadar katılıyorum hemen hemen aynı cümleleri geçenlerde burada kurdum ama sanırım başka bir konudaydı emin değilim.
Ben hayatımı her şekilde idame ettirebilecek durumdayım zaten ve bir erkekte aradığım şey sorumluluk duygusu ve en çok da bu durumdan dolayı kimseyi beğenemiyorum
erkekler hem ev işleri 4-4lük olsun işten geldiğinde güler yüz bekler önüne yemeği gelsin ister hem kadın çocuk doğursun baksın büyütsün herşeyiyle ilgilensin ama çocuk ağlamasın ister hem çalışan ister ki maddi açıdan da eve destek olsun - sonra tüm bunların üstüne de naz kapris çekemem deyip kadını aşağılar.
valla çok yakınımda (aile değil)öyle sorumsuzluk duygusu yüksek insanlar olunca gerçekten çıldırmamak elde değil

Yukarıda dediklerimi oku düşün tart ona göre karar ver kararsız olma sakın

evet canım heyecanlıyım. kırgınlıkta var, ilaç alıyorum iki gündür antibiyotik filan :26:

nişan öncesi hasta mı oldun yaaa kıyamam

Son düzenleme:
Bu söz tam da kendini anlatan cümle ...kendisini öyle anlattı :) doğru tahmin ettin limon...
ben lilyyyyyy

ben sevmiyorum bdv, yani bazı konular gereksiz yere uzayıp gidiyor, içim sıkılıyor birde.. burda sevdiğim çok az topik var. bu ara ilgimi çekenler çeyiz ve bohça topikleri

senin ilgi alanın genelde çeyizdir zaten ya da gelinlik malum evlilik hazırlığı olunca normal bu tür şeyler
ben de bdvde çok takılmıyorum arada işte dediğin gibi gereksiz konular olabiliyor

yazmışsın ya garanticilk diye ben de öyleyim yani tavrımı net belli ederim neyse onu söylerim bak ben buyum beni değiştiremezsin kabul ediyorsan ne ala diye ve benim kızdığım başta tamam deyip de sonradan cayılması laf değiştirilmesi erkeklerin genelinde bu var sanırım çünkü dün bir arkadaşla konuştuk o da hemcinslerinde hoşlanmadığı bir özellik olduğunu söyledi (kendisi bir erkek olarak bile bu durumdan rahatsz artık gerisini siz düşünün)

Rabbim ikinizi de mutlu etsin ben sonradan yazdım ama sen herşeyi anlatmışsın mutluysan gerisi boş - illa ki aşk bir zaman sonra biter yerini sevgiye bırakır yani en azından kendi açımdan böyle düşünüyorum ama yaşından olgun yazmışsın bu da önemli bir özellik - erkeğin olgun olanıyla her türlü muhabbet ediliyor yaşına bakılmadan...

Son düzenleme:

şu tylol hot mu ne ondan içsen ya da theraflu muydu o tarz ilaçlar içsen annem hep öyle yapar (ben pek ilaç kullanamıyorum yasak o yüzden tam bilmiyorum)

Tylolhot icemiom ben ya .d hasta kim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tabi ki fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Yanlış anlamam hiçbirinizi. :) Sizlere abla diye hitap edeyim. Daha doğru olanı bu. Babam da annem de iktisat da devam etmemi çok istiyor. Öğretmenliği çok istediğim için bir şey demiyorlar ama onların içlerinden geçen İktisat, Maliye ya da Bankacılık falan okumam. Rahatça iş bulabileceğimi düşünüyorlar çünkü. Onlar da bayanlar için öğretmenliğin en güzel meslek olduğunu biliyorlar ama 'Yaşadığımız zaman istediğimiz şeyleri yapma zamanı değil, iş bulabileceğin mesleğe yönelmek daha mantıklı' diyorlar. Rehberlik ve Okul Öncesi en çok istediğim bölümler fakat bu sene imkansız olmaz. Çünkü çok fazla rahatsızlandım yıl içerisinde ve LYS'ye çok çalışamadım. YGS puanım iyi değil. Matematikten fule yakın yapabilirsem PDR olur ama o da çok zor. 2 ayda süper bir güç olması lazım ki tüm matematik konularını bitirebileyim. Sosyal konularını, edebiyatı falan bitirebilirim çünkü sözel dersler. Türkçe'yi çok istemiyorum ama olursa çift anadalla PDR ya da Okul Öncesi de okurum diye istiyorum. Okul Öncesi ya da Rehberlik için 1 sene daha beklemeyi göze almam lazım ki yapamam artık. Seneye olacağının da garantisi yok çünkü. Şu anda yaşım küçük ama her sene benim aleyhime işliyor. Liseden mezun olduğum gibi üniversiteye başlasaydım seneye mezun olacaktım.
Özellikle Okul Öncesini okumazsam ki okuyamayacağım içimde kocaman bir taş olup oturdu ve hep kalacak. Kendime ait bir kreşimin olması hep hayalimdi.

Ben, Gıda bölümünden geçiş yapılabiliyor diye biliyordum ama.:26:Kısmetten ötesi olmuyor maalesef. Kardeşin okuyor mu ablacığım?

Petunya_love arkadaşımız nişan öncesi hasta olmak üzereymiş kırıklık varmış ona önerdim sen de mi hastasın?

Yok cnm .ben devamli bi ilaç kullaniorum. Azitro.sivilce tedavisi icin.o yuksek antibiyotik olduğu için diğer hastalıklara karsida koruo.hasta olmuom ben. ( adet disindaaappp )

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kardeşim çevre mühendisliği okuyor o da mühendisliğin diğer alanlarına puanı yetmeyince bunu yazdı tabii biraz ben de konuştum onunla gelecekte revaçta olabilecek bir meslek diye düşündüm o da mühendislik olduğu için yazdı - malum kaynaklar sınırlı ve doğa yok oluyor bunun için de artık uzmanlara ihtiyaç var çevre düzenlemesi olsun yeniden dönüşüm, kaynakları verimli kullanma falan...
2 yıllık diyetisyenliğe geçiş yapılmayan birkaç bölümden biri benimkisi... hayırlısı artık Rabbim senin gibi genç kardeşlerimize zihin açıklığı güç kuvvet versin bizim yapamadıklarımızı sizler yapın
Bir de giden yıllara üzülmek yerine içinde var olduğun zaman dilimini iyi kullanmaya bak bence - çünkü geçmişe takıldığımız zaman bazen önümüzü net göremiyoruz
Bence elinden gelenin en iyisini yapmaya bak
ailen de iktisatı önermiş ama o bölümü gerçekten içinden gelerek ben iktisat okuyacağım diyen olmadığı sürece tavsiye etmiyorum neden dersen şimdi herkes işletme-iktisat mezunu (kısaca iibf bölümleri diyebiliriz)
hayat senin ve ileride pişman olacak ya da iyi ki bunu yapıyorum diyecek olan da sensin - ben de zamanında ailemi dinledim ama üstüne yıllarca işsizliği de çektim bazı şeyler nasip kısmet işi tabii ki aileler evlatlarım iyi olsun der bizim için en iyisini ister ama sen ne istiyorsan niyetini al ve o yolda yürümeye çalış ha mesela Türkçe öğretmenliği olmadı git tarih öğretmenliği oku 1 yıl sonra da çift anadal yap - belki biraz fazla yük alacaksın omuzlarına ama hedefe giden yolda emek çekmek gerek mantığıyla git - belki 4-5 sene yorulacaksın ama sonrası da apaçık bir yol olacak öyle düşün
Sen umut etmekten vazgeçmediğin sürece herşey olur merak etme...

maşallah aman hasta olma zaten

sonbaharda canım kısmetse. çok teşekkürler kötükedişerafettin
Canım umarım nişanına kadar iyileşirsin. kendine çok çok iyi bak. mutluluklar. allah tamamına erdirsin. amin..

amin canım cümlemizin. birbirimize aşığız her ne kadar o söylemese de.. erkek arkadaşımın da benim de aşmamız gereken sorunlar var ve bu zamanla olacak. kafası öyle karışık ki. akşam bana telefonda, "ben seni yarı yolda bırakmam ama bana güvenme" gibi bi laf etti. beni yarı yolda bırakabileceğine inanmıyorum ama ailesi ile ilgili korkuları olduğunu düşünüyorum. kafalar karışık olunca ciddi adımlar atılabileceğine ihtimal vermiyorum. yaş konusunda eskiden çok takıyordu şimdi o kadar değil gibi ama yine de tam olarak ikna olabilmiş değil. olsun sorun olacaksa baştan olsun diyorum sonradan olacağı yere. yani ayrılınca da mutlu olamadık, oda bende birbirimizi takip etmişiz faceden. sonra o benim evin önünden geçenden ışıklar yanıyor mu evde mi diye kontrol etmiş ama aramadı da beni. acayip bi inadı da var ama gözlerinde şefkat duygusu da var. zamana bırakmak en iyisi çünkü onsuz da olmuyor.. çok mutsuz oluyoruz biz ayrılınca... zamana bıraktım artık.. olmadı ayrıldık aşkımı da alır kalbime terkederim bu ülkeyi. planlarım arasında bu da var :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…