30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Mantıklı konuşmuşsun kardeşinle abla. :) Amin Allah'ım herkesin yardımcısı olsun.
İster istemez çevremdeki insanların yorumları aklımı karıştırıyor. Mesela öğretmenlik okuyan bir arkadaşım 'Okuma' diyor bana. Okul Öncesini ve PDR'yi çok istiyorum ama olmayacak. Türkçe'yi çok istemediğim halde sırf çift anadal yapabilirim belki diye düşünüyorum. İşletme hiç düşünmüyorum. İktisattan önce de Maliye düşünüyorum. Onun diğer İİBF bölümlerine nazaran okuyanı az. Ve maliyeyi de gerçekten kendim istediğim için düşünüyorum. Ailemin yorumlarına göre şekillenmedi bu düşünce bende. Çok çalışırsam KPSS'ye belki iyi bir yere atanırım. En azından o yönden tatmin olurum diye düşünüyorum. İster istemez boşa geçen yıllarıma üzülüyorum ama elimde değil maalesef. Bu sene artık olsun istiyorum. Öğretmenlik olmazsa da hayallerime veda edeceğim. Zaten istediğim olamayacağı için ettim gibi bir şey oldu.

sizin ilişkiniz "ne senle ne de sensiz" durumunda galiba ve senin yazdıklarına bakınca bu söz kalıbını daha iyi anladım

hiç kimse vazgeçilmez değildir ve inan ki ülkeyi terk etmek de senin acına çare olmaz
ben yaptım onu - hiçbir işe yaramadı
geriye kalan şey : ben daha mantıklı olmayı duygularımı kontrol edebilmeyi, kimseye bağlanmamayı, içinde bulunduğum durumla da barışık olmayı elimdekilerinin değerini bilmeyi öğrendim
birbirinizi seviyorsanız zamanla engeller aşılr diye düşünüyorum
iyi düşünelim iyi olsun

Evet aynen öyle ama biraz da değil. Onunla çok güzel, onsuz dünya zindan oluyor, ama olmuyor işte bişiler oturamıyor. engeller var. eksikler var. karışıklıklar var..
tabi ki kimse vazgeçilmez değil ama vazgeçemedim de. bilemiyorum. çok hayal kurdum onunla ilgili galiba. ona benzeyen bir bebek düşledim düşlüyorum. oda aynısını söyledi. böyle acaip bi çiftiz.
36 yaşında dul bi kadın olarak bu ülkede yaşamak benim için daha da zorlaşıyor. yeni boşandım henüz 4,5 ay oldu ve hayatıma giren hayatımda olan en güzel şey o, dün akşam öyle dedim ona ve oda aynısını benim için düşündüğünü söyledi. ee aşk tamam ama yeter mi?
umarım dediğin gibi olur ve o engeller aşılır.
sen bu arada yurtdşında mısın?

Üzme kendini - sen çalış elinden geleni yap dediğim gibi hedeflerine yakın olabilen herşeyi dene
başka alanları düşünmez misin mesela psikoloji/halkla ilişkiler/iletişim fakültesi falan? onları bitirince de formasyon alabilirsin ama iibf bölümlerine pek formasyon verilmiyor madem ki öğretmen olmak istiyorsun bir de bu açıdan düşün

anlattıklarına bakarsak gerçekten tüm zorluğa rağmen herkesin isteyebileceği bir aşk yaşıyorsun yani öyle hissettim okurken inşallah aşarsınız çok isterim - ben böyle birbirini seven insanlar olunca hep mutlu olsunlar istiyorum hiç kimse üzülmesin hep iyi olsun

yurtdışında değilim neden öyle düşündün?

evet fena aşığım ben galiba.:26: ne kadar herkesin isteyebileceği bir aşktır onu bilemiyorum işte
başta ona neler söylemiştim oysaki. hiç tipim değilsin. cahilsin sen. at gözlüğü takıyorsun. biraz entellektüel ol. okul kitapları hariç bişi okumamışsın !? günlük gazete oku ?!? farklı fikirlerin olsun filan. hatta evliliğimin bitmesine yakın ona " benim eşim çok okur çok bilgilidir. entellektüel biridir, öyle olmayan okumayan bi adamla işim olmaz, sen öyle birisin mesela,senle işim olmaz,tipim değilsin vs" demiştim
biraz da benimle evli olduğum halde ilgili,yaşı da çok küçük diye de öyle dedim ama ciddiydim de. allahı var hiç yanlış bişi yapmadı o zaman bana karşı. ben harekete geçmeden de asla birşey söylemedi imalar hariç.
gözümün içine bakardı, dudakları titrerdi konuşurken ve derdi ki" neler düşündüğümü hissettiğimi anlamıyormusun yoksa anlamazdan mı geliyorsun" evet anlamazdan gelirdim ciddiye almazdım "aman bee bi çocuğun ilgisi işte" dedim..
neyse büyük konuşmuşum demek ki.:26:
sır sıklam aşık etti beni kendine.. arada bir de intikam alıyor benden çok kırdım çünkü onu.. :26:

sen "hiç kimse vazgeçilmez değildir ve inan ki ülkeyi terk etmek de senin acına çare olmaz
ben yaptım onu - hiçbir işe yaramadı" dedin de ondan y. dışındasın diye düşündüm. ne bileyim ya hayırlısı olsun herşeyin

çok iyi bi kızsın sen öyle hissettim okurken. allah sana ve herkese en iyisini en güzelini gönlüne göresini versin inşallah..

ben gercekten kafayı yıcem kızlar artık ya adamım kendını gene moskovada işaretledi ve sabahtan berı ne mesaj attı ne aradı bu moskovada bır halt var ama ne cıkcak bakalım.

Evet ben de yazdıktan sonra fark ettim de iş yerinde yoğunluk olunca girip yazamadım
ben yaptım da ülke değil şehir değiştirdim ama bir faydası olmadı çünkü nereye gidersen git içindeki "o"ndan kurtulamıyorsun - aslında sevdiğin şey o kişinin kendisinden çok ona yüklediğin anlam ve sana hissettirdikleri... o kişi kötü, kişiliksiz,pislik de olsa sen ona iyi bir anlam yüklediysen o iyidir.
Senin için de hayırlısı olsun
ben de hemen hemen aynı düşüncelerdeyimdir hani eşim kültürlü okuyan kendini geliştiren biri olsun - yazdıklarını okurken aynı ben dedim hatta :)) ama bu bir önyargıymış bunu öğrendim - farkettim desem daha doğru çünkü bazısı vardır okur ama okuduğu onun egosunu pohpohlar, sırf okumakla kalır, birşey öğrenmez; kimisi okur kendine değer katar kimi de kendine değer katar ama kitap okuyarak değil, hayatı okuyarak, insanları okuyarak, olayları analiz ederek...
Bu dediklerini ben diyemezdim herhalde - yani kişiliğini beğenmesem bile sen şöylesin böylesin diyemem valla iyi cesaret tabii aşka dönüşen bir cesaret olmuş
bence eğer ki kırgınsa onunla konuş ve bu durumu aşın çünkü kapanmayan yaralar ufacık bir sendelemede gün yüzüne çıkabilir diye düşünürüm ne bileyim sanırım ben de fazla garanticiyim:44:

çok iyi bi kızsın sen öyle hissettim okurken. allah sana ve herkese en iyisini en güzelini gönlüne göresini versin inşallah..
Amin, güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah

ben gercekten kafayı yıcem kızlar artık ya adamım kendını gene moskovada işaretledi ve sabahtan berı ne mesaj attı ne aradı bu moskovada bır halt var ama ne cıkcak bakalım.
canım bir dur sakin ol bakalım - o aramamış olabilir peki sen aramayı düşündün mü onu?

Son düzenleme:

Evet şimdi oldu. Şehir değiştirme
Arada bana " zaten tipinde değilim" dediği oluyor:26::26::26:
ben de o zaman ona bak işte tipim olmadığın halde beni kendine aşık etmeyi başardın, bundan mutlu olmalısın, beni tavladın filan deyip gönlünü almaya çalışıyorum
çok dandun konuşuyorum ben gerçekten yaa.
bu arada okumak entellektüel olmak filan fasafiso imiş. eski eşim gerçekten kitapsız yaşayamayan bi insandı.
aynı zamanda evin tüm sorumluluğunu üstüme yıkan, cep harçlığını bile benden bekleyen, boşanırken tüm kredi borcunu üstüme yıkan bileziklerime bile evliliğimizin ilk haftalarında el koyup benden habersiz satan - ki ailesi ve kendisi hiçbişi takmadı, kendi anamın babamın hediyesi idi onlar- bi insandı. ama beni çok sevdiğini söylerdi, bende seviyorum aşığım ondan çok seven olmaz beni deyip nişanlı iken ki sorumsuz davranışlarına göz yumdum.
beş yılımı boşa tükettim.
dün akşam komşunun bebeğini gördüm ve ağladım. ama nafile. kalakaldım öylece:26::26: işte benim ona yüklediğim anlam da ileride çocuğumun babası olabilme ihtimalı büyük ihtimalle. aşk böle tuhaf bişi zaten. onsuz yaşayamam ne demek? tabi ki yaşarsın. sadece hayallerin yıkılır planların bozulur. işin mantığına bakınca aslında aşk bu demek..
yine de aşkı garantici yaşamamak lazım. düşünsene. o garantici ben garantici. ee o zaman kim açılacak. kim duygularını ifade edecek? ciddi ciddi gelecek hakkında konuşamıyoruz bile. bir ara ben özgürlüğüme kavuştum evlenmem demiştim ondaki çekingenliği görünce. ama ben çekindikçe o daha çok çekiniyor. dün akşam dedim ki artık bu saçmalıkları bırakıp ciddi ciddi konuşmakta fayda var. dedi ki yüzyüze konuşalım seninle. bu ciddiyeti beni korkuttu ama korkunun ecele faydası yok:26::26:

Son düzenleme:

arada yapıyorum ben bunu ... çok pardon Lilly86

doğru analizler..

hahahahah

ne öğretmenisin? belki söylemişsindir de ben anımsayamadım - ben de 86lıyım
ya sanki diyet topiklerinde karşılaştık gibi bir izlenim oluştu ama emin olamadım

hangi topiktesin???

azimli bayanlar diye oranjen topiğinde oluyorum genelde

psikolojik danışmanlı ve rehberlik tatlı bransşım

bana da yakın geliyo nickin

yazdıklarına bakıyorum da kendimle konuşuyormuşum gibi hissettim gerçekten
işte bu kitap okuma durumu bir önceki yazımda söylediğim gibi kendine değer katmakla alakalı
mesela şu an ben herşeyimle kendim ilgileniyorum normal bir evde hiç olmayacak şeyler benim başıma geldi bu yıl 3 kez kombi bozuldu şimdi de can çekişiyor da idare ediyorum servisi çağırmak istemiyorum yine - evle ilgili yaşadığım sıkıntılar sınırı çoktan aştı - bir erkek bile bu kadarına dayanamaz başlarım evine der çeker gider - yanımdaki erkek bu sorumlulukları benimle paylaşsın isterim yoksa çok kitap okumuş ama anlattığın gibi bir adamsa ben napayım onu zaten ben yeterince uğraşıyorum
işte burada sorumluluk duygusu ön plana çıkıyor - sorumsuz insanların geneli bencildir gibi bir cümle kuracağım belki ağır bir genelleme olacak ama benim için durum bu - herkes elini taşın altına koysa gül gibi yaşanır
aman yaa bunca şeyi söyleye söyleye ben bu gidişle evlenemem çünkü aradığım adam bu evrende yok

arada yapıyorum ben bunu ... çok pardon Lilly86

doğru analizler..
olsun sorun değil ben de acaba başka bir yazıya yorum yaptı da alıntıda yanlışlık mı var diye düşündüm

azimli bayanlar diye oranjen topiğinde oluyorum genelde

psikolojik danışmanlı ve rehberlik tatlı bransşım

bana da yakın geliyo nickin

yakın gelmesi çok normal bir ara diyet-beslenme bölüm editörüydüm de ben o kadar çok insanla muhabbet ettim ki diyet bölümünde o yüzden herkesi hatırlayamayabiliyorum mutlaka seninle bir yerde sohbetimiz olmuştur ama - yoksa ben unutkanımdır

olabilir canım o kadar çok nick var ki insanın kafa bi milyon oluyor

nick canım

bu arada çok deng gelemedik
limon ben

88liyim
öğretmenim
4 ay önce sevgilimden ayrıldım yalnızım dostlarım yalnızım yalnız
senin bize daha çok destek olman lazım sayın psikolojik danışman arkadaşım eyvah eyvah şimdi yazdıklarımı analiz et desem ruh yapısı bozuk insan diyecek:18::18::18:
ben de burada Efsa kardeşimize rehberlik oku diye telkinde bulunuyordum okumuşsundur mutlaka - demek ki boşa konuşmamışım içimizden biri o bölüm mezunu çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…