- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #29.501
Kardeşim çevre mühendisliği okuyor o da mühendisliğin diğer alanlarına puanı yetmeyince bunu yazdı tabii biraz ben de konuştum onunla gelecekte revaçta olabilecek bir meslek diye düşündüm o da mühendislik olduğu için yazdı - malum kaynaklar sınırlı ve doğa yok oluyor bunun için de artık uzmanlara ihtiyaç var çevre düzenlemesi olsun yeniden dönüşüm, kaynakları verimli kullanma falan...
2 yıllık diyetisyenliğe geçiş yapılmayan birkaç bölümden biri benimkisi... hayırlısı artık Rabbim senin gibi genç kardeşlerimize zihin açıklığı güç kuvvet versin bizim yapamadıklarımızı sizler yapın
Bir de giden yıllara üzülmek yerine içinde var olduğun zaman dilimini iyi kullanmaya bak bence - çünkü geçmişe takıldığımız zaman bazen önümüzü net göremiyoruz
Bence elinden gelenin en iyisini yapmaya bak
ailen de iktisatı önermiş ama o bölümü gerçekten içinden gelerek ben iktisat okuyacağım diyen olmadığı sürece tavsiye etmiyorum neden dersen şimdi herkes işletme-iktisat mezunu (kısaca iibf bölümleri diyebiliriz)
hayat senin ve ileride pişman olacak ya da iyi ki bunu yapıyorum diyecek olan da sensin - ben de zamanında ailemi dinledim ama üstüne yıllarca işsizliği de çektim bazı şeyler nasip kısmet işi tabii ki aileler evlatlarım iyi olsun der bizim için en iyisini ister ama sen ne istiyorsan niyetini al ve o yolda yürümeye çalış ha mesela Türkçe öğretmenliği olmadı git tarih öğretmenliği oku 1 yıl sonra da çift anadal yap - belki biraz fazla yük alacaksın omuzlarına ama hedefe giden yolda emek çekmek gerek mantığıyla git - belki 4-5 sene yorulacaksın ama sonrası da apaçık bir yol olacak öyle düşün
Sen umut etmekten vazgeçmediğin sürece herşey olur merak etme...
amin canım cümlemizin. birbirimize aşığız her ne kadar o söylemese de.. erkek arkadaşımın da benim de aşmamız gereken sorunlar var ve bu zamanla olacak. kafası öyle karışık ki. akşam bana telefonda, "ben seni yarı yolda bırakmam ama bana güvenme" gibi bi laf etti. beni yarı yolda bırakabileceğine inanmıyorum ama ailesi ile ilgili korkuları olduğunu düşünüyorum. kafalar karışık olunca ciddi adımlar atılabileceğine ihtimal vermiyorum. yaş konusunda eskiden çok takıyordu şimdi o kadar değil gibi ama yine de tam olarak ikna olabilmiş değil. olsun sorun olacaksa baştan olsun diyorum sonradan olacağı yere. yani ayrılınca da mutlu olamadık, oda bende birbirimizi takip etmişiz faceden. sonra o benim evin önünden geçenden ışıklar yanıyor mu evde mi diye kontrol etmiş ama aramadı da beni. acayip bi inadı da var ama gözlerinde şefkat duygusu da var. zamana bırakmak en iyisi çünkü onsuz da olmuyor.. çok mutsuz oluyoruz biz ayrılınca... zamana bıraktım artık.. olmadı ayrıldık aşkımı da alır kalbime terkederim bu ülkeyi. planlarım arasında bu da var :26:
sizin ilişkiniz "ne senle ne de sensiz" durumunda galiba ve senin yazdıklarına bakınca bu söz kalıbını daha iyi anladım
hiç kimse vazgeçilmez değildir ve inan ki ülkeyi terk etmek de senin acına çare olmaz
ben yaptım onu - hiçbir işe yaramadı
geriye kalan şey : ben daha mantıklı olmayı duygularımı kontrol edebilmeyi, kimseye bağlanmamayı, içinde bulunduğum durumla da barışık olmayı elimdekilerinin değerini bilmeyi öğrendim
birbirinizi seviyorsanız zamanla engeller aşılr diye düşünüyorum
iyi düşünelim iyi olsun
Mantıklı konuşmuşsun kardeşinle abla. :) Amin Allah'ım herkesin yardımcısı olsun.
İster istemez çevremdeki insanların yorumları aklımı karıştırıyor. Mesela öğretmenlik okuyan bir arkadaşım 'Okuma' diyor bana. Okul Öncesini ve PDR'yi çok istiyorum ama olmayacak. Türkçe'yi çok istemediğim halde sırf çift anadal yapabilirim belki diye düşünüyorum. İşletme hiç düşünmüyorum. İktisattan önce de Maliye düşünüyorum. Onun diğer İİBF bölümlerine nazaran okuyanı az. Ve maliyeyi de gerçekten kendim istediğim için düşünüyorum. Ailemin yorumlarına göre şekillenmedi bu düşünce bende. Çok çalışırsam KPSS'ye belki iyi bir yere atanırım. En azından o yönden tatmin olurum diye düşünüyorum. İster istemez boşa geçen yıllarıma üzülüyorum ama elimde değil maalesef. Bu sene artık olsun istiyorum. Öğretmenlik olmazsa da hayallerime veda edeceğim. Zaten istediğim olamayacağı için ettim gibi bir şey oldu.
anlattıklarına bakarsak gerçekten tüm zorluğa rağmen herkesin isteyebileceği bir aşk yaşıyorsun yani öyle hissettim okurkenEvet aynen öyle ama biraz da değil. Onunla çok güzel, onsuz dünya zindan oluyor, ama olmuyor işte bişiler oturamıyor. engeller var. eksikler var. karışıklıklar var..
tabi ki kimse vazgeçilmez değil ama vazgeçemedim de. bilemiyorum. çok hayal kurdum onunla ilgili galiba. ona benzeyen bir bebek düşledim düşlüyorum. oda aynısını söyledi. böyle acaip bi çiftiz.
36 yaşında dul bi kadın olarak bu ülkede yaşamak benim için daha da zorlaşıyor. yeni boşandım henüz 4,5 ay oldu ve hayatıma giren hayatımda olan en güzel şey o, dün akşam öyle dedim ona ve oda aynısını benim için düşündüğünü söyledi. ee aşk tamam ama yeter mi?
umarım dediğin gibi olur ve o engeller aşılır.
sen bu arada yurtdşında mısın?
anlattıklarına bakarsak gerçekten tüm zorluğa rağmen herkesin isteyebileceği bir aşk yaşıyorsun yani öyle hissettim okurkeninşallah aşarsınız çok isterim - ben böyle birbirini seven insanlar olunca hep mutlu olsunlar istiyorum hiç kimse üzülmesin hep iyi olsun
yurtdışında değilim neden öyle düşündün?
anlattıklarına bakarsak gerçekten tüm zorluğa rağmen herkesin isteyebileceği bir aşk yaşıyorsun yani öyle hissettim okurkeninşallah aşarsınız çok isterim - ben böyle birbirini seven insanlar olunca hep mutlu olsunlar istiyorum hiç kimse üzülmesin hep iyi olsun
yurtdışında değilim neden öyle düşündün?
evet fena aşığım ben galiba.:26: ne kadar herkesin isteyebileceği bir aşktır onu bilemiyorum işte
başta ona neler söylemiştim oysaki. hiç tipim değilsin. cahilsin sen. at gözlüğü takıyorsun. biraz entellektüel ol. okul kitapları hariç bişi okumamışsın !? günlük gazete oku ?!? farklı fikirlerin olsun filan. hatta evliliğimin bitmesine yakın ona " benim eşim çok okur çok bilgilidir. entellektüel biridir, öyle olmayan okumayan bi adamla işim olmaz, sen öyle birisin mesela,senle işim olmaz,tipim değilsin vs" demiştim
biraz da benimle evli olduğum halde ilgili,yaşı da çok küçük diye de öyle dedim ama ciddiydim de. allahı var hiç yanlış bişi yapmadı o zaman bana karşı. ben harekete geçmeden de asla birşey söylemedi imalar hariç.
gözümün içine bakardı, dudakları titrerdi konuşurken ve derdi ki" neler düşündüğümü hissettiğimi anlamıyormusun yoksa anlamazdan mı geliyorsun" evet anlamazdan gelirdim ciddiye almazdım "aman bee bi çocuğun ilgisi işte" dedim..
neyse büyük konuşmuşum demek ki.:26:
sır sıklam aşık etti beni kendine.. arada bir de intikam alıyor benden çok kırdım çünkü onu.. :26:
sen "hiç kimse vazgeçilmez değildir ve inan ki ülkeyi terk etmek de senin acına çare olmaz
ben yaptım onu - hiçbir işe yaramadı" dedin de ondan y. dışındasın diye düşündüm. ne bileyim ya hayırlısı olsun herşeyin
Amin, güzel yorumun için çok çok teşekkür ederimçok iyi bi kızsın sen öyle hissettim okurken. allah sana ve herkese en iyisini en güzelini gönlüne göresini versin inşallah..
canım bir dur sakin ol bakalım - o aramamış olabilir peki sen aramayı düşündün mü onu?ben gercekten kafayı yıcem kızlar artık ya adamım kendını gene moskovada işaretledi ve sabahtan berı ne mesaj attı ne aradı bu moskovada bır halt var ama ne cıkcak bakalım.
Evet ben de yazdıktan sonra fark ettim de iş yerinde yoğunluk olunca girip yazamadım
ben yaptım da ülke değil şehir değiştirdim ama bir faydası olmadı çünkü nereye gidersen git içindeki "o"ndan kurtulamıyorsun - aslında sevdiğin şey o kişinin kendisinden çok ona yüklediğin anlam ve sana hissettirdikleri... o kişi kötü, kişiliksiz,pislik de olsa sen ona iyi bir anlam yüklediysen o iyidir.
Senin için de hayırlısı olsun
ben de hemen hemen aynı düşüncelerdeyimdir hani eşim kültürlü okuyan kendini geliştiren biri olsun - yazdıklarını okurken aynı ben dedim hatta :)) ama bu bir önyargıymış bunu öğrendim - farkettim desem daha doğru çünkü bazısı vardır okur ama okuduğu onun egosunu pohpohlar, sırf okumakla kalır, birşey öğrenmez; kimisi okur kendine değer katar kimi de kendine değer katar ama kitap okuyarak değil, hayatı okuyarak, insanları okuyarak, olayları analiz ederek...
Bu dediklerini ben diyemezdim herhalde - yani kişiliğini beğenmesem bile sen şöylesin böylesin diyemem valla iyi cesarettabii aşka dönüşen bir cesaret olmuş
bence eğer ki kırgınsa onunla konuş ve bu durumu aşın çünkü kapanmayan yaralar ufacık bir sendelemede gün yüzüne çıkabilir diye düşünürüm ne bileyim sanırım ben de fazla garanticiyim:44:
Amin, güzel yorumun için çok çok teşekkür ederimRabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
[/B][/SIZE][/COLOR]
ben lilyyyyyy
senin ilgi alanın genelde çeyizdir zaten ya da gelinlikmalum evlilik hazırlığı olunca normal bu tür şeyler
ben de bdvde çok takılmıyorum arada işte dediğin gibi gereksiz konular olabiliyor
yazmışsın ya garanticilk diye ben de öyleyim yani tavrımı net belli ederim neyse onu söylerim bak ben buyum beni değiştiremezsin kabul ediyorsan ne ala diye ve benim kızdığım başta tamam deyip de sonradan cayılması laf değiştirilmesierkeklerin genelinde bu var sanırım çünkü dün bir arkadaşla konuştuk o da hemcinslerinde hoşlanmadığı bir özellik olduğunu söyledi (kendisi bir erkek olarak bile bu durumdan rahatsz artık gerisini siz düşünün)
Rabbim ikinizi de mutlu etsin ben sonradan yazdım ama sen herşeyi anlatmışsın mutluysan gerisi boş - illa ki aşk bir zaman sonra biter yerini sevgiye bırakır yani en azından kendi açımdan böyle düşünüyorum ama yaşından olgun yazmışsın bu da önemli bir özellik - erkeğin olgun olanıyla her türlü muhabbet ediliyor yaşına bakılmadan...
hahahahah
ne öğretmenisin? belki söylemişsindir de ben anımsayamadım - ben de 86lıyım
ya sanki diyet topiklerinde karşılaştık gibi bir izlenim oluştu ama emin olamadım
hangi topiktesin???
azimli bayanlar diye oranjen topiğinde oluyorum genelde
psikolojik danışmanlı ve rehberlik tatlı bransşım
bana da yakın geliyo nickin
arada yapıyorum ben bunu ... çok pardon Lilly86
doğru analizler..
Evet şimdi oldu. Şehir değiştirme
Arada bana " zaten tipinde değilim" dediği oluyor:26::26::26:
ben de o zaman ona bak işte tipim olmadığın halde beni kendine aşık etmeyi başardın, bundan mutlu olmalısın, beni tavladın filan deyip gönlünü almaya çalışıyorum
çok dandun konuşuyorum ben gerçekten yaa.
bu arada okumak entellektüel olmak filan fasafiso imiş. eski eşim gerçekten kitapsız yaşayamayan bi insandı.
aynı zamanda evin tüm sorumluluğunu üstüme yıkan, cep harçlığını bile benden bekleyen, boşanırken tüm kredi borcunu üstüme yıkan bileziklerime bile evliliğimizin ilk haftalarında el koyup benden habersiz satan - ki ailesi ve kendisi hiçbişi takmadı, kendi anamın babamın hediyesi idi onlar- bi insandı. ama beni çok sevdiğini söylerdi, bende seviyorum aşığım ondan çok seven olmaz beni deyip nişanlı iken ki sorumsuz davranışlarına göz yumdum.
beş yılımı boşa tükettim.
dün akşam komşunun bebeğini gördüm ve ağladım.ama nafile. kalakaldım öylece:26::26: işte benim ona yüklediğim anlam da ileride çocuğumun babası olabilme ihtimalı büyük ihtimalle. aşk böle tuhaf bişi zaten. onsuz yaşayamam ne demek? tabi ki yaşarsın. sadece hayallerin yıkılır planların bozulur. işin mantığına bakınca aslında aşk bu demek..
yine de aşkı garantici yaşamamak lazım. düşünsene. o garantici ben garantici. ee o zaman kim açılacak. kim duygularını ifade edecek? ciddi ciddi gelecek hakkında konuşamıyoruz bile. bir ara ben özgürlüğüme kavuştum evlenmem demiştim ondaki çekingenliği görünce. ama ben çekindikçe o daha çok çekiniyor. dün akşam dedim ki artık bu saçmalıkları bırakıp ciddi ciddi konuşmakta fayda var. dedi ki yüzyüze konuşalım seninle. bu ciddiyeti beni korkuttu ama korkunun ecele faydası yok:26::26:
olsun sorun değil ben de acaba başka bir yazıya yorum yaptı da alıntıda yanlışlık mı var diye düşündümarada yapıyorum ben bunu ... çok pardon Lilly86
doğru analizler..
oranjen nedir canım?:26:
azimli bayanlar diye oranjen topiğinde oluyorum genelde
psikolojik danışmanlı ve rehberlik tatlı bransşım
bana da yakın geliyo nickin
yakın gelmesi çok normal bir ara diyet-beslenme bölüm editörüydüm de ben o kadar çok insanla muhabbet ettim ki diyet bölümünde o yüzden herkesi hatırlayamayabiliyorum mutlaka seninle bir yerde sohbetimiz olmuştur ama - yoksa ben unutkanımdır
senin bize daha çok destek olman lazım sayın psikolojik danışman arkadaşımnick canım
bu arada çok deng gelemedik
limon ben
88liyim
öğretmenim
4 ay önce sevgilimden ayrıldım yalnızım dostlarım yalnızım yalnız
seni ve oranjeni hatırlıyorum sanki - neyse bir ara girip okuyayım topiğinizi mutlaka bu hatırlamamın bir açıklaması vardırolabilir canım o kadar çok nick var ki insanın kafa bi milyon oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?