30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

çok güzeeelllll süper ya kızlar dayanışması

fakat ben biraz heyecanlıyım kışlar :18:

kızlar 80 doğumlu uzun süredir evli bir kız arkadaşım vardı, bebeği olmuyordu. çok üzülüyordu. 2 kere tüp bebek denediler olmadı.. artık bıraktım zamanı varsa nasipse olur diyodu. ama bitkin, yorgun bi hali vardı.

geçen günlerde aradım nişana çağırmak için, doğum yapmış, kızı olmuş.. çook sevindim

senın ısın benden daha zormuş canım benım babam,ablam ben ne yaparsam yapıyım ıyıde olsa kötüde olsa benım hep arkamdadır.mesela babam sesımı duydu adam esprıler yaptı sabah sabah kıyamam ya eğer gercekten aılem yanımda olmasa benım ıcın hayat zından olurdu. bırcok seyı onların desteği ıle yaptım ve yapıyorum.ınsanlar ne derlerse desınler kıme neymış benım teyzem hep derki benım ınsanlar ne der dıye yaşayacak zamanım yok ,beğenmeyen uzağa gıtsın der.gerçektende oyle teyzem mesela 2 haftalık evlı kaldı ayrıldı hayatı boyunca cok sey söyleyen oldu ama hıcbırıne kulak asmadı.marmarıste yaşamaya başladı ınsanlar beynını yedı dedıler ama o orada cok mutlu.musıkıye başladı ışi gücü yok dedıler ıstedıgım bu kıme ne benım param ,benım zamanım dedı hep onune baktı gerçektende boyle yarın yaşayacağının garantısı olmadıgı ıcın kımsenın lafına bakma bunu yapan aılen bıle olsa.

olar:) ben sana bılgılerımı ozelden atarım bırazdan.

umarım oyledır:)

teyzeni tebrik ediyorum, zor bir süreç yaşamış. ama şu an huzurludur o zor günlerden sonra... daimi olsun.

işte çevrenin dayattığı durumlara, ve kulağımıza gelen söylemlere karşı güçlü olmalıyız..

günaydın kkşerafettin, nickini biraz kısaltayım.. evet bu topikte kızlar bi başka iyiyim canım sen nasılsın

bende iyiyim canım. teşekkürler
ayy çok sevindim ya. benden iki yaş küçük bu kız. allah analı babalı büyütsün. rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin hayırlısı ile

Selam arkadaşlar
Nasılsınız???
Ben bugün güzelce uyandım akşamki moral bozukluğunun ardından uyumak iyi geldi hiç telaş etmeden hazırlandım işe geldim - sekreter arkadaş var bayan olarak benden başka zaten sohbet ettiğim o var - ona anlattım o da şu seminer işine gidin gelin sonra belediyeye gidip söylersiniz gelip sayaça bakarlar dedi - bana kalsa bugunden faturayı ödeyeyim kurtulayım diye düşünüyordum farklı bir bakış açısı iyi geldi daha da moralim düzeldi

canım sana yardım ediyoruz diyor kartında meleklerin.
Yalnız değilsin. kendini öyle hissetme. meleklerin hep seninleler.
bunun farkına var ve meleklerine güven.
Teşekkür ederim Tuğçem dün kendimi yalnız hissetmiyorum demiştim sen de benzer şeyler yazmışsın

Zamanla olgunlaşıyoruz işte - hepimiz farklıyız ve bakış açılarımız da haliyle aynı olmuyor ama zaman geçtikçe daha salim kafayla düşünüp mantıklı davranmaya başlıyoruz sanırım - yaştan çok yaşanmışlıkların bizde bıraktıklarıyla...
Şunu diyebilirim ki hiçbir sevinç ya da hüzün kalıcı değil hepsi geçiyor bir şekilde - biz maalesef kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz

gunaydın kızlar
Günaydınnnn

günaydın güzeller haftasonu yaklaştı anneem nişanda gelmiş çatmış

Petunya günaydın canım az kaldı son 2 hadi bakalım

kızlar selam sizi çok özlemişim nasılsınız
Merhaba hoşgeldiniz

Ben bunu başarabileceğine can-ı gönülden inanıyorum hem ne güzel güne beyazlarla başlamışsın hakkında hayırlısı olsun

Merhaba günaydın
Yorumun için teşekkür ederim
hayattan umutsuz değilim de bazı konularda artık saldım olursa olur olmazsa da yapacak birşey yok
yalnızlığa gelince ben de aslında özünde yalnızımdır herkes gibi ama ailem sağolsunlar hep arkamdalar hatta bazen öyle bir an geliyor ki hayatımdaki şeylere müdahale ediyorlar boğulduğumu hissediyorum - mesela şu an oturduğum evi bulduklarında ben istemedim biraz uzak diye ama onlar biz beğendik başka da aramayalım dediler ben de hem gönülleri olsun hem de yeterince zahmet çektiler yormayayım diye tamam dedim ama çok içime sinmemişti şimdi ise yaşadığım olumsuzluklar hiç bitmiyor bir gün kombi bozulur diğer gün fatura 100 TL gelir yani mutlaka bir yerden patlak veriyor. Bana kalsa aslında İzmir'de yaşamayı çok isterdim sevdiğim bir şehir ama tanıdıklar çok o yüzden uzak olayım yalnız olayım kafam rahat olsun düşüncesindeyim. Yalnızlığımı seviyorum sanırım - mesela ben de kurslara katılmayı yeni şeyler öğrenmeyi severim bence insanın kendine değer katması, kendini geliştirme ve ilerleme çabası güzel bir şey. Hem sosyalleşme açısından da pozitif katkıları oluyor.
Senin boşanmış olman amansız bir hastalık değil ki kalıplara bağlı kalasın - artık bekar bir kadınsın ve hayatın için farklı kararlar alma özgürlüğün var. Dediğin gibi bazı konularda bize biçilen kalıp rollere sahip olmayışımızdan dolayı garipsiyor ve garipseniyoruz - gerçi ben takmıyorum da ne bileyim bazen acaba yanlış mı davranıyorum diye kendimi sorguladığım da oluyor:44:

Son düzenleme:

Benim babam eski eşim için çektiğim krediyi almak için onunla konuşmama bile kızıyor.
ne zaman duysa galiz küfürler savuruyor.
eski eşimin işi için çekmiştim ben o krediyi. yani o zaman kocamdı hayat arkadaşımdı. bu yüzden beni suçladıklarını, ve o krediyi tek başıma ödememenin benim cezam olduğunu düşünüyor olmalılar ki bana dedikleri " bırak kurtulduğuna sevin, ondan bişi isteme" diyorlar. buda bana haksızlık geliyor işte.
insanların ne dediklerini umursasam bi çok konuda kendimi kısıtlardım. mesela yeni boşandın biriyle görüşme diyorlar. neden? boşandım diye kendimi neden yalnızlığa iteyim? neden sevmekten alıkoyayım. elimde miydi ki bu? Takmiyorum kimin ne dediğine. ama yine de bende acaba mı dediğim de olmuyor değil..

saldım çayıra modu iyidir iyi ailem benim de düşersem belki koşarlar, belki de onlarda yardım istemediğim, kendi başımın çaresine baktığım için çok fazla da gelip gitmediler ama son tahlilde herkes hayatına bakıyor be güzelim. annem üzülüyor ama olduğu yerde üzülüyor, gel diyorum yok ama kızım benim burada da işim var babanı nasıl bırakayım filan diyor mesela. aman tamam gelme anne napim zaten beni doğuırmayı da istememişsin aldıracakmışsın ama doktor almamış diyorumn içimden
artık kimsenin ne düşündüğünü de umursamıyorum. şu anda tek derdim eski eşimle oturduğum mahalleden taşınmak, yeni bir hayata yelken açmak. zaman içinde borçlarımı ödeyip daha özgür yaşayabilmek. mesela tatile gitmek istiyorum, eski eşim yüzünden iki üç senedir tatil yapmadım doğru düzgün. çünkü tatil sonrası bütçem sarsılıyordu beyimizin sorumsuzluğu yüzünden. şimdi de onun borçlarını idediğim kredi kartımın borçlarını filan yoluna koymak istediğim için tatil planı yapamıyorum. bi yurtdışı planı fena olamzdı hani şmdi.

Günaydın ahali!

çok iyi bi kızsın sen öyle hissettim okurken. allah sana ve herkese en iyisini en güzelini gönlüne göresini versin inşallah..
Ufff!
Ben de sevgiye aşka hiç kıyamıyorum.
Tanıdığım iki insan var. Sevgililer...!
Arada sorunları var ama ben gene de küsmelerine ayrılmalarına dayanamıyorum.
Sevgilerine kıyamıyorum. sevgi , aşk kolay bulunmuyor malum!

Yufka yürekli arkadaşıım .
Üzülme boşver. onlar düşünsün alsınlar birbirlerinin gönüllerini.
Gülümsün...

Günaydınnnn
Evet kolay bulunmuyor o yüzden çaba göstermek lazm sanki. bana öyle geliyor.
yine de olmazsa diyorum en azından çabaladıkta olmadı derim:26::26:

Günaydınnnn

Zor işler...

Bu arada 299 beğenim olmuş.. Teşekkürler kızlar... 300 beğeni ile 3 civciivim olacak....

Size katılıyorum.
Burada aklı başında olmayan yok. Cidden bu konuya dahil olduğum için çok mutluyum.
Herkes olgun ve aklı başında maşallah.

youtube açıldı diyorlar ama bende açılmıyor hala.
Dün gece evde açılmadı. Bugün iş yerinde açtım.

Kotuyum sinavim berbat gecti neye elimi atsam kurutuyorum.. ne okul,ne is,ne ask hicbirsey Iyi gitmiyor..,yorgunum mutsuzum..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Deme öyle, kötü bir dönem geçiriyorsun sadece. Herkese oluyor zaman zaman.

Günaydınnnn
Çaba göster sen, inşallah mutlu olursunuz tekrardan canım.

turkuaz nerede bu gece:44:
Turkuaz benim gibi bu aralar bir görünüp bir kayboluyor.

günaydın güzeller haftasonu yaklaştı anneem nişanda gelmiş çatmış

Evet ben de onu diyecektim. Yarın izin alacak mısın?

kızlar selam sizi çok özlemişim nasılsınız
Hoş geldin Deniz.

Ne güzel, darısı bize hayırlısıyla...

Yufka yürekli arkadaşıım .
Üzülme boşver. onlar düşünsün alsınlar birbirlerinin gönüllerini.
Gülümsün...

Zor işler...

Bu arada 299 beğenim olmuş.. Teşekkürler kızlar... 300 beğeni ile 3 civciivim olacak....
Daha yeni beğendim diye müsaade etmedi. Yoksa kuşlarını üçleme şerefine nail olmak isterdim.

Zor işler...

Ben yaptım.
Ben üçledim.
Yaşasıııııııııııın! :124:

Gittim başkalarının mesajlarını beğendim. Geldim baktım seni beğenebildim.
Üçlendi kuşlar.
Darısı bana, haydi kızlar benim mesajlarımı beğenin lütfen!

oleyyyy .. 3 muhabbet kuşum oldu ....

darısı herkesşn başına...

teşekkürler canııım :118:

:123: darısı bizim bşaımıza artıkk

günaydın gülümsün, yoktun dün :26: nasılsın, az kaldı az
izin konusunu bilemiyorum.. erken çıkacağım sanırım özel işlerim var hala

Evet canım, patronlar tüm gün buradaydı. Misafir vardı.
Gelemedim.

Birkaç saat bari izin al alabilirsen.
Her şey güzel geçer inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…