30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Acaba çocuk ISSIZ ADAM gibi bir şey mi?
İleride seni üzmekten mi korkuyor?

annemin beni sevidiğine eminim canım. kızımı iyiki doğurmuşum ben der her fırsatta. hep merak eder arar. seni rüyamda gördüm üzgündün der ve gerçekten de üzgün olduğum zamanları sezer. bu değil mesele. kalmış içimde işte atamıyorum.
bende sizi çoook seviyorum.. samimiyim.. gerçekten

iyi ki gelmiş sizi tanımışım. ..iyi ki davet etmişsin.. ama ben senin o davetinden önce gelmiştim zaten buralara ama ne zamandır giremiyordum kk ya.. yaş olarak biraz büyügüm sizden ama ruhum genç benim :))

Son düzenleme:
işte at içinden o şeyi.

ruhun da genç sen de gençsin. daha dur birbirimize bebeklerimizi anlatacağız buradan inşallah.

Ne yapsın kadın. Belki anlaşma olur aranız düzelir diye yapmıştır. Gaz verirse yuvan yıkılırsa kötü olur sanmıştır.

:13:

Ne yapsınlar, üzülmeyelim diye teselli ediyorlar insancıklar.
her halde öyle düşünmüştür. bir de ben çok korktum dul kadın olarak yaftalanmaktan. ama hiçte korktugum gibi olmadı. hatta daha iyi oldu. belki de haklısın ya eminim gaza gelmiyim die de demiş olabilirler. keşke gaza gelse idim şimdi binlerce TL borcum olmazdı yaa

yok ıssız adam olayı değil de. böyle bana bağlanıyor aşık oluyor olmaktan panikliyor bence.
bana o çıkma teklif eden adamı dediğinde tepkisi hiçte böyle değildi. tam bir kısklançlık krizi geçirdi adamı ahlaksızlıkla suçladı ki hiçte ahlaksızca bulunabilecek bir yaklaşım içinde değildi. adam dediğim de benden 6 yaş küçüktü. hay allahım. şansım bu galiba. benden genç olanlar :)

Son düzenleme:
Bak anlattığına bakılırsa aslında "istenmeyen bebek" değilsin hatta tam tersi - sen çok değerlisin annen için, neden dersen anneciğin seni herkesten saklamış korumuş ve emin ol doğacağın anı iple çekmiştir - kucağına aldığında dünyanın en mutlu insanı olmuştur ama bunu dillendirememiş olacak ki acısını da sevincini de içinde yaşamak zorunda bırakılmış.
Bu durumu ne zaman öğrendin? Çok hassas bir insan olduğunu ve bunu içinde bir yara olarak hissettiğini düşünüyorum şu an yanında anneni istediğin için gelemeyeceği zamanlarda bu durum aklına geliyor ve belki de boş yere canını acıtıyorsun
Aşmalısın elbette ama söylemesi kolay - limon1988 arkadaşımızdan bu konuda destek bekliyorum ne yapabiliriz ki acaba senin için?

Genel olarak dikkat et bize "ucube" - "acılınacak bir yaratık" gibi bakanlar da var.
"Ah, yazık!" falan gibi...
Sen duruyorsun, sen "boş ver kısmet" diyorsun ama insanlar bırakmıyor seni.
Bana bundan birkaç yıl önce arkadaşımın biri evlen bak evlilik güzel eşin olur mutlu olursun istersen sonra iş bulup çalışırsın yaşın geldi falan demişti ki daha 24-25 falandım - benden 1 yaş küçük o zaman yeni evliydi. Şimdi de insanlar daha ne bekliyorsun okul bitti işin de var artık yuva kurma, çoluk çocuğa karışma vaktin gelmedi mi düşüncesindeler. Ben nasipte varsa olur acelem yok diyorum gerçekten de öyle - neden kendime bunu dert edineyim ki? Akışına bıraktım kim ne düşünürse düşünsün

Kimse bir yuva yıkılsın istemez hele ki anneler - bu nedenle o günün koşullarında öyle telkin etmiştir şimdiyse gerçek düşüncesini dile getirmiş herhalde

Şerafettin, bu çocuk için ne diyeceğimi bilemiyorum.
İnşallah mutlu olursunuz ne diyeyim?

Lily86, evet kader kısmet, olursa olur. Rabbim bilir. Hayırlısı olsun.

Ben kapatıyorum kızlar, sonra gene gelirim inşallah.

Öpüyorum herkesi.

ben de hep bekarlık sultanlık diyenlerdenim :))) ama tabii bazen dil başka söylüyor gönül başka ben şu anki halimden memnunum yani evlilik bana ekstra yük gibi geliyor böyle kafam çok rahat (tabii evliliğe karşı değilim sadece o adam henüz karşıma çıkmadı diye düşünüyorm)
hep sorumluluk alıp kendimi unutarak, başkalarını memnun etmeye çalışarak yaşadığım için olsa gerek, atandıktan sonra artık kendim için yaşayacağım dedim

Keşke daha fazla anne sütü alsaymşsın ama kadıncağız napsın zamanın koşulları onu gerektirmiş - aslında annelerimiz ninelerimiz neler çekmişler de işte bize zor geliyor şimdi

O seni üzmekten, ileride olumsuz birşey olur da ayrılırsanız çok fazla yıpranmandan korkuyor - seni kendinden koruyarak üzülmeni engelleyeceğini düşünüyor bence...
Seni seviyor, hani insan sevdiğine birşey olur diye korkar, ona kıyamaz ya seninkisi de bence o duyguları yoğun olarak yaşıyor. Tamamen sana olan aşkından, sevgisinden, koruyuculuğundan...
Peki onunla şu şekilde konuşsan : ben üzülsem de ne yaparsan yap buna engel olamazsın o yüzden sen de üzme kendini gibilerinden...:44:
Ya ne tatlısınız maşallah size

bu yorumu beğenmek istedim kk izin vermedi ben de alıntıyla beğendiğimi söyliyim dedim

hepimizin yaşı genç kızlar yaaa öyle yaşlı psikolojisine girmeyelim lütfen hepimiz 18lik çıtırlarız

işte at içinden o şeyi.

ruhun da genç sen de gençsin. daha dur birbirimize bebeklerimizi anlatacağız buradan inşallah.

ay evet değil mi? inşallah canım ya o günleri görürüz inşallah gebelik topiklerinde karşılaşırız

annem beni doğurduğunda çok hastalanmış. uzun süre emzirmek istemiş ağlamışım emmemişim. beni istemediğini ana karnında anlamış olmalıyım. ve beni çoğunlukla o zaman 13 yaşında olan ablam bakmış. şimdi onunla çok daha iyi bi ilişkimiz var. bi derdim olsa direkt ablamı ararım dertleşirim. oda direkt beni arar. annem canım annem ona asla kızgın değilim ama böyle bi gerçekte var. babam da ona çok çektirmiş kadını canından bezdirmiş kızamam ki ben ona canım o benim
şu toplum baskısı beni deli ediyor. neyi ne zaman nasıl yapabiliceğimizi neden toplum karar veriyor ki ya?
her halde öyle oluyor. evlenmeden de ben aslında istemiyordum ama söylemedim sana dedi. sen dinlemezdin dedi. kaçarım vermezseniz demişim, ama unutmuşum demek ki hatırlamıyorum cidden hahahha

Sağol canım benim çok teşekkür ediyorum. Herşey kader kısmet. olacağına varır. Bende seni öpüyorum. Bekliyoruz tekrar.
Ben de çok sıkılıyorum işi gücü bıraktım KK dayım. Gerçekten bana tatil lazım ya

evlenmek için acele etme. 30 uma kadar istemedim pek,düşünmedim de. ancak karşıma bana evliliği düşündürecek bi erkek çıkarsa dedim ve 30 . yaş günümden 3 ay sonra eski eşimle tanıştım yürümedi ama evren yada kader ne derseniz deyin biraz isteyince yolluyor galiba insana istediklerini. paranoyakca değil oluruna bırakarak.
bence de beni incitmekten ölesiye korkusundan bu kadar saçmalıyor. iyi de ben onsuzken de mutsuzum, oda mutsuz. O gün ağladı ve dedi ki " eve gidiyorum seni düşünüyorum,işe gidiyorum seni düşünüyorum" ve bu ayrılıp bir araya geldiğimiz bi gündü. konuşmak için. yani başlarda onunla olmam konusunda çok israrlı idi ama bir süre sonra her saçmaladığı ve onu terkettiğimde - 6 kez oldu - beni asla arayıp geri dön demedi. hep ben aradım onu ve o asla olmaz bitti arama beni diyemedi. hep geri döndü hep geri döndük.. allah sonumuzu hayretsin...
takvim yaşı bence önemsiz, ben 36 hissetmiyorum ki kendimi yaa

İçimi buraya dökmek sizin yorumlamalarınız o kadar değerli ki.
öylesine hafiflettiniz ki beni.
allah cümlenizden razı olsun

Bazı olaylara pek akıl ermiyor boşver. Çok düşününce üzülüyor insan. Gerçekten şuna emin oldum. Allah senden dua bekliyor. Sen ne zaman onu ihmal edersen sana zorlu bir sınav çıkarıyor. Sınavın meşakaketli oluyor. İsyan etmeden dua etmen gerekiyor. Şükretmen gerekiyor bulunduğun durumdan. Geleceği kimse bilemez.

Olmaz dediklerini asla yapmayacağım dediklerini yaparsın. kimse sana engel olamaz.

Yaş evet bazen insana olgun katıyor. Bazende sadece rakam büyüyor Hissettiğin yaşsın ... İster 26 ister 36 ol içindeki yine sen

Görüşürüz canım

valla sen çok cesurmuşsun ben hiç demem kaçarım diye yani büyük konuşmayayım da cesaret edemem sanırım
bence seni ablan büyüttüğü için ona daha yakınsın bi nevi annen olmuş ama içindeki kırgınlık da etkili gibi...

ben 30umdan önce evlenmeyi düşünmüyorum dedim hep sanırım o şekilde şartlandırdım kendimi nasipte varsa bi şekilde olur zaten zaman mekan hep bahane...
ben şimdi seninkinin yaklaşımını daha iyi anladım eee çocuk napsın 6 kez ayrılınca artık umut vermeyim de üzülmesin bari diye düşünüyor
en son görüştüğüm kişi beni sevdiğini söylüyordu ben de tamam dedim sonra bir konuda kızdı bana arkadaş kalalım daha iyi dedi ben de tamam dedim sonra özürler lütfenler derken ben yine de hayır bitti dedim - valla 2. şansı herkes hak eder ama trip çekemiyorum yaaa

Allah senden de razı olsun valla 3-4 gündür bu topikteyim - kk zaten vazgeçilmezim - çok iyi geldiniz bana

Çok haklısın galiba canım. Her an elimi açıp yakaramasam da kalbim hep ona dönük. Sınavlarına sabretmeye çalışıyorum ama çoğu zaman isyan ettiğim de oluyor Allah beni affetsin. O, en iyisini bilir.
Yaş bana yaşanmışlıklar, tecrübeler ekledi ve olgun dingin biri yaptı beni. 20 lerimin özellikle de başında çılgın manyak hayatı ve aşkı umursamayan bi kızdım şimdi hayat kafama vura vura bişileri ögretti bana..

evet ablam bi nevi annem oldu, oda bana evladı gözü ile bakıyor biliyorum. canım ablam canım annem benim. hem şanslıyım ben. iki annem var
kaçarım derken blöf yapmışımdır, cidden öyle birşeyi yapacak bi kız değildim hiç bi zaman da olmadım
ayrılıklarım da onun saçmalamasından oldu. yok biz çocuk yapalım ama imam nikahı olsun bilmem ne. ben onu bırakayım diye gururuma oynuyor hep.dengeli bi aşk yaşayınca adam mutsuz oluyor işte ya arızalarla aşk yaşamak açıyor onu demek ki. düşmeyeceğim oyunlarına gelmeyeceğim. ailesi beni istemeyecek diye böyle yapıyor. ben ondan ayrılırsam daha iyi olur üzülmem diye. ne yardan ne serden olayı yani. ama seviyorsa mücadele etmeli ben onun ailesine karşı savaş veremem.

bak ne güzel iki annem var diye sevin diğer düşünceyi aklına getirme bile benim de 8 yaş küçük kardeşim vardır evladım gibi görürüm kocaman delikanlı oldu ama gözümde hala bebek
bu arada o mu diyor sana imam nikahı yapalım çocuğumuz olsun diye yok artık cidden saçmalamış hem madem seviyor ailesi istemeyecekse bunu baştan halletmenin yollarına bakacaktı sen görüş umut ver sevdiğini söyle sonra da bana bağlanma de - oldu canım başka isteği var mıymış?

ne kadar doğru ve açık yazılmış ne yazık ki..

geçenlerde erkek bir şoförün bir bayan şoföre uluorta bağırdığını duydum.. kadınlara bakış açısı değişmedi ülkemde, değişmeyecek.
oysa ki kadın herzaman şefkat gösterilmesi, korunması ve sevilmesi gereken bir canlıdır.

Allah senden de razı olsun. Gönlünün muradını versin inşallah.

...

bu yorumu beğenmek istedim kk izin vermedi ben de alıntıyla beğendiğimi söyliyim dedim

hepimizin yaşı genç kızlar yaaa öyle yaşlı psikolojisine girmeyelim lütfen hepimiz 18lik çıtırlarız
sağ ol canım, ben de senin ŞERO'nun yorumlarını beğenemiyorum. Sistem müsaade etmiyor.

bu arada ben de kız kardeşimi büyüttüm sayılır. evlat gibi bir yerde.

evet öyle dedi. sonra kızdım. sen beni ne sandın? kapatma yapabilecein kadınlardan mı filan? bi kaç kere terkettim. ama ciddi olduğuna dair sinyaller de veriyor bazen. en son sen benden nefret et diye öyle söyledim. yoksa bu zamanda böyle bi şeyi değil senin gibi bi kadın hiç kimse kabul etmez dedi. dengsiz işte.

benim de lily nin yorumlarını begenmeme müsade yok :26:

dün akşam bana abisinden dönerken mesaj atmıştı.
moralim bozuk eve gidiyorum diye.
sabah sordum israrla söylemedi,"ailemle özelim olamaz mı yaa?" diye kıvırdı. madem vard özelin neden moralim bozuk diye mesaj attın dedim. sabah o kadar aramama ragmen cevapta vermemişti. sonra sen çok iyisin benim yüzümden hayatını etkileme filan.....
az önce msj attım abin bizi mi ögrenmiş diye..
cvp yok... :44::44::44:
bu hiç iyi olmadı, kimse bizi ögrenmemeliydi ya.. korktugum başıma geliyo. allah bilir ne dicekler benim için ona... hakkımda neler sölicekler.. off of.. :26::26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…