30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

sen de iyi ki varsın Petunyacığım.
anladım canım. inşallah kızlar desteğiniz için çook teşekkürler iyi ki varsınız

Kızlar şu kitabı almayı düşünüyorum.

ŞEBNEM BURCUOĞLU - KOCAN KADAR KONUŞ
"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…
(Tanıtım Bülteninden)

yawrum ıyımıs :):) filo fılozofluktan ekk kıtaplarına mı transfer oldum

nerden buldun bunu yaww.. güzele benzıyor..

:):) deli insan ya uyarıya bak sevıyorum senı canım benım..

Selam çıtır hatunlar...
Selam

Gitar ne güzel bende 25 yaşında çalmayı öğrendim süper bir şey enstrüman çalmak. Öğrenmeyi istemek ...
ben de oldum olası piyano çalmak istemişimdir ama zamanla başka şeylere meyledince heves gidiyor

çok güzeeelllll süper ya kızlar dayanışması

fakat ben biraz heyecanlıyım kışlar :18:

ne güzel - bunlar tatlı heyecanlar bence anı yaşa tadını çıkar

arkadaşına sevindim maşallah Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
darısı başına

benim de teyzem aynı seninki gibi bu teyzelerde bişey var heralde - ben de insanları çok takmamayı teyzemden öğrendim diyebilirim - hayat kısa ve boş yere kendine eziyet etmeye değmez

bende iyiyim canım. teşekkürler

ayy çok sevindim ya. benden iki yaş küçük bu kız. allah analı babalı büyütsün. rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin hayırlısı ile
amin inşallah sana da nasip eder

İnşallah borçlarını öder ve o ortamdan uzaklaşır kendine yepyeni bir sayfa açarsın - ailen bence boşver onunla muhatap olma anlamında demiştir yani sana ceza olsun diye değil
kendini de doldurup üzme yukarıda renklendirdiğim cümleyi de kafandan sil at annen de baban da seni çok seviyorlar - evlat sevgisi bambaşka ben anne değilim annem de çok anaç bir yapıda değildir seninki gibi hatta babanı bırakıp nasıl geleyim der ama biliyorum ki gözünü kırpmadan da canını ortaya koyabilecek kapasitededir
anneler hep orta yolu bulmaya çalışır evlatlarıyla eşleri arasında kalırlar ama genelde gönlü evlat dese bile babanın dediği oluyor annene kızma olur mu?
ayrıca tatil illa başka yerlere gitmek değildir evinde bir dinlenme köşesi yap aç müziği uzan dinlen kitap oku süslen kısaca kendine kaliteli zaman ayır (ben de ne zamandır yapmıyordum dün yattım dinlendim uyudum hiçbirşey düşünmeden)

insan kıyamıyor işte - istiyoruz ki hep sevgi kazansın

Zor işler...

Bu arada 299 beğenim olmuş.. Teşekkürler kızlar... 300 beğeni ile 3 civciivim olacak....
hadi gözün aydın benim de beğeni sayım 50lerden 20lere inmişti sitede sorun çıkınca valla sayenizde yine arttı teşekkürler

hoşgeldinnnnnnnn

ben daha iki bile yapamadım kuşlarımı olsun önemli olan gönüllerde beğeni toplamak

tam benlik bir kitap anlaşılan
valla o soruları herkes soruyor ama evlensen de soruların arkası kesilmez ki eeee çocuk ne zaman 2. ne zaman okulu nasıl üni kazandı mı vs vs........
en güzeli aman boşver size ne hayat benim demek - evde kaldın diyenlere de lafım herhalde evde kalcam sokakta mı kalayım

...
ben daha iki bile yapamadım kuşlarımı olsun önemli olan gönüllerde beğeni toplamak
he he!
ben seni de beğeniyorum SIK SIK!
Senin kuşları da çiftleyeceğiz inşallah. İyi ki sen davet etmişim buraya... Çok memnunum bundan! :)
Sen de davetimi kırmayıp geldiğin için sağ ol. aynen ben de diyorum hep sorular bitmez...

Ben de öyle diyorum.
Otelde mi kalayım? Ev daha konforlu... diyorum

ha bi de o kitapta kocan varsa herşeysin gibi birşey denmiş maalesef toplumda öyle bir genel yargı mevcut - ama madalyonun öbür yüzüne bakıldığında da çalışıyorsun ne güzel ayakları üzerinde durman diye de özenenler oluyor valla hangisi ağır basıyor orası tartışılır:44:

Bu istenmeyen bebek olmak benim içimde ukde kalmış itiraf ediyorum.
bende karnını okşayarak gözleri yollarda beklesin isterdim annem beni. ama o ev sahibi çok çocuk yapıyorsunuz diye kızdığından ve o zaman da başka eve taşınmak gibi bi imkanları olmadığından 4. çocuk olarak beni saklayabildiği 7. aya kadar saklamış karnında. paylaşmamış kimse ile.
atamıyorum içimden.. hep sevileyim istiyorum sanırım bağımlıyım ben :26::26:

Son düzenleme:

Genel olarak dikkat et bize "ucube" - "acılınacak bir yaratık" gibi bakanlar da var.
"Ah, yazık!" falan gibi...
Sen duruyorsun, sen "boş ver kısmet" diyorsun ama insanlar bırakmıyor seni.

geçenlerde anneme" iyi ki boşanmışım valla, böyle daha iyiym "demiştim. annem de bana biz sana söylemiştik ama dinlemedin demez mi?
onca sene" kocandır kızım başındadır evinin direğidir idare et" diyen o değilmiş gibi

tamam canım beğenirim
bu arada yengeç erkeğini yakından tanıma fırsatı bulan hanımlar var mı burada?
off, çok bunaltıyor bu adam beni
canım bazı kişiler burcunu belli eder ama bazısında burç kadar yükseleni de etkili olabiliyor ya da yaşanmışlıkları falan...
senin şikayetçi olduğun şey ne ve bunu burçla nasıl ilişkilendirdin merak ettim de ondan soruyorum

Ben de sizden çok çok memnunum iyi ki buradayımmmmmmmm
senin yorumları da arada görüyordum sitede baktım burada da gel yazmışsın birkaç sayfa geri gidip yazdıklarınıza da baktım hoşuma gitti zaten Tuğçeyi diğer topikten de biliyordum - zaten üç beş muhabbetten sonra alışıyoruz birbirimize

Genel olarak dikkat et bize "ucube" - "acılınacak bir yaratık" gibi bakanlar da var.
"Ah, yazık!" falan gibi...
Sen duruyorsun, sen "boş ver kısmet" diyorsun ama insanlar bırakmıyor seni.

Bir de "amaan boşver. biz evliyiz de ne oluyor? bekarlık sultanlık" diyen evli kadınlar var. onlara da ifrit oluyorum.
gerçi bazen bende sultanlık olduğunu düşünmüyor değilim. hiç kimseye hesap vermeden yaşıyorum ve bu beni çok özgür hissettiriyor.

annen de mecbur kaldığı için öyle yapmıştır. üzülme lütfen. içim ezildi birden.
benim kız kardeşim de (üçüncü çocuk) yanlışlıkla olmuş. ben çok anaç bir yapıdayım ya çok istedim kardeşim olmasını. (dokuz yaş var aramızda) annem istemedi. düşsün diye neler yaptı/yapmış.
ama bu demek değil ki kız kardeşimi sevmiyor...

hem dediğim gibi şartlar gereği öyledir. bak ben ilk çocuğum ama annem kv, kp, görümceler, kayınlar ile beraber yaşarlarken hiç de öyle karnını okşayarak beklememiş beni... "emzirmeye fırsat bulamazdım." diyor... ha, tabii gül gibi tertemiz bakmış büyütmüş bizi ama dediğim gibi emzirmeye fırsat bulamadığı zaman çokmuş. ben de zaten üç - dört ay emmişim bu durumda. (ben de buna üzülüyorum. keşke daha çok anne sütü alsaydım da bünyem kuvvetli olsaydı. her dakika başım k.çım ağrımasaydı. )

Biz seni çok seviyoruz Şerafettin!
Seni de ben davet etmiştim. Hiç pişman olmadım. Bilakis çok memnun oldum.
İyi ki geldiniz bu konuya...

bi şöyle bi böyle.
hem beni sevdiğini kaçırıyor ağzından hem de benim hayatımı etkiliyor olmaktan şikayetçi.
ben hayatındayım onu seviyorum diye başkalarının çıkma tekliflerini kabul etmiyormuşum. ee dedim? ben hayatımda senin olmanı istiyorum da ondan diyorum. bundan hoşnut oluyor, ama yine de beni ciddiye alma bu kadar diyor.
sabah ufak bi tatsızlıktan dolayı canım sıkıldı kahvaltı yapmadım senin yüzünden dedim ki aslında yapmıştım buna çok üzülmüş. öğleyin beni aradı. beni çok ciddiye alma, yemeğini bırakacak kadar. umursama beni bu kadar dedi. o zaman sen neden umursuyorsun deyince ben seni seviyorum önemsiyorum ama sen beni önemseme benim yüzümden mutsuz olma. senin kalbin o kadar temiz ki. o gün neden ağladım biliyor musun? senin kalbinin güzelliği beni çok etkiledi de ondan..dedi..
eee be adam? tadını çıkar işte? ne diye arıza çıkarıyorsun ki

Ne yapsın kadın. Belki anlaşma olur aranız düzelir diye yapmıştır. Gaz verirse yuvan yıkılırsa kötü olur sanmıştır.

:13:

Ne yapsınlar, üzülmeyelim diye teselli ediyorlar insancıklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…