- 29 Nisan 2010
- 7.844
- 3.457
- 448
- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #29.621
anladım canım. inşallah kızlardesteğiniz için çook teşekkürler iyi ki varsınız
anladım canım. inşallah kızlardesteğiniz için çook teşekkürler iyi ki varsınız
Zor işler...
Bu arada 299 beğenim olmuş.. Teşekkürler kızlar... 300 beğeni ile 3 civciivim olacak....
yawrum ıyımıs :):) filo fılozofluktan ekk kıtaplarına mı transfer oldumsen de iyi ki varsın Petunyacığım.
Kızlar şu kitabı almayı düşünüyorum.
ŞEBNEM BURCUOĞLU - KOCAN KADAR KONUŞ
"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.
Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"
Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.
Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.
Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş
(Tanıtım Bülteninden)
sen de iyi ki varsın Petunyacığım.
"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.
Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"
Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.
Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.
(Tanıtım Bülteninden)
Haydi o zaman beğen bizi.ben begeni butonu göremiyorum:26::26::26:
hah şimdi gördüm
yldız şklinde
Ayşe ARMAN röportaj yapmış orada gördüm. ilgimi çekti. okuyanlar matrak ve güzel bulmuşlar.yawrum ıyımıs :):) filo fılozofluktan ekk kıtaplarına mı transfer oldum
nerden buldun bunu yaww.. güzele benzıyor..
Ben de seni seviyorum.:):) deli insan ya uyarıya baksevıyorum senı canım benım..
SelamSelam çıtır hatunlar...
ben de oldum olası piyano çalmak istemişimdir ama zamanla başka şeylere meyledince heves gidiyorGitar ne güzel bende 25 yaşında çalmayı öğrendim süper bir şey enstrüman çalmak. Öğrenmeyi istemek ...
çok güzeeelllllsüper ya kızlar dayanışması
fakat ben biraz heyecanlıyım kışlar :18:
arkadaşına sevindim maşallahkızlar 80 doğumlu uzun süredir evli bir kız arkadaşım vardı, bebeği olmuyordu. çok üzülüyordu. 2 kere tüp bebek denediler olmadı.. artık bıraktım zamanı varsa nasipse olur diyodu. ama bitkin, yorgun bi hali vardı.
geçen günlerde aradım nişana çağırmak için, doğum yapmış, kızı olmuş.. çook sevindim
benim de teyzem aynı seninki gibisenın ısın benden daha zormuş canım benım babam,ablam ben ne yaparsam yapıyım ıyıde olsa kötüde olsa benım hep arkamdadır.mesela babam sesımı duydu adam esprıler yaptı sabah sabah kıyamam ya eğer gercekten aılem yanımda olmasa benım ıcın hayat zından olurdu. bırcok seyı onların desteği ıle yaptım ve yapıyorum.ınsanlar ne derlerse desınler kıme neymış benım teyzem hep derki benım ınsanlar ne der dıye yaşayacak zamanım yok ,beğenmeyen uzağa gıtsın der.gerçektende oyle teyzem mesela 2 haftalık evlı kaldı ayrıldı hayatı boyunca cok sey söyleyen oldu ama hıcbırıne kulak asmadı.marmarıste yaşamaya başladı ınsanlar beynını yedı dedıler ama o orada cok mutlu.musıkıye başladı ışi gücü yok dedıler ıstedıgım bu kıme ne benım param ,benım zamanım dedı hep onune baktı gerçektende boyle yarın yaşayacağının garantısı olmadıgı ıcın kımsenın lafına bakma bunu yapan aılen bıle olsa.
olar:) ben sana bılgılerımı ozelden atarım bırazdan.
umarım oyledır:)
amin inşallah sana da nasip ederbende iyiyim canım. teşekkürler
ayy çok sevindim ya. benden iki yaş küçük bu kız. allah analı babalı büyütsün. rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin hayırlısı ile
Benim babam eski eşim için çektiğim krediyi almak için onunla konuşmama bile kızıyor.
ne zaman duysa galiz küfürler savuruyor.
eski eşimin işi için çekmiştim ben o krediyi. yani o zaman kocamdı hayat arkadaşımdı. bu yüzden beni suçladıklarını, ve o krediyi tek başıma ödememenin benim cezam olduğunu düşünüyor olmalılar ki bana dedikleri " bırak kurtulduğuna sevin, ondan bişi isteme" diyorlar. buda bana haksızlık geliyor işte.
insanların ne dediklerini umursasam bi çok konuda kendimi kısıtlardım. mesela yeni boşandın biriyle görüşme diyorlar. neden? boşandım diye kendimi neden yalnızlığa iteyim? neden sevmekten alıkoyayım. elimde miydi ki bu? Takmiyorum kimin ne dediğine. ama yine de bende acaba mı dediğim de olmuyor değil..
------------
saldım çayıra modu iyidir iyiailem benim de düşersem belki koşarlar, belki de onlarda yardım istemediğim, kendi başımın çaresine baktığım için çok fazla da gelip gitmediler ama son tahlilde herkes hayatına bakıyor be güzelim. annem üzülüyor ama olduğu yerde üzülüyor, gel diyorum yok ama kızım benim burada da işim var babanı nasıl bırakayım filan diyor mesela. aman tamam gelme anne napim zaten beni doğuırmayı da istememişsin aldıracakmışsın ama doktor almamış diyorumn içimden
artık kimsenin ne düşündüğünü de umursamıyorum. şu anda tek derdim eski eşimle oturduğum mahalleden taşınmak, yeni bir hayata yelken açmak. zaman içinde borçlarımı ödeyip daha özgür yaşayabilmek. mesela tatile gitmek istiyorum, eski eşim yüzünden iki üç senedir tatil yapmadım doğru düzgün. çünkü tatil sonrası bütçem sarsılıyordu beyimizin sorumsuzluğu yüzünden. şimdi de onun borçlarını idediğim kredi kartımın borçlarını filan yoluna koymak istediğim için tatil planı yapamıyorum. bi yurtdışı planı fena olamzdı hani şmdi.
insan kıyamıyor işte - istiyoruz ki hep sevgi kazansınGünaydın ahali!
Ufff!
Ben de sevgiye aşka hiç kıyamıyorum.
Tanıdığım iki insan var. Sevgililer...!
Arada sorunları var ama ben gene de küsmelerine ayrılmalarına dayanamıyorum.
Sevgilerine kıyamıyorum. sevgi , aşk kolay bulunmuyor malum!
hadi gözün aydınZor işler...
Bu arada 299 beğenim olmuş.. Teşekkürler kızlar... 300 beğeni ile 3 civciivim olacak....
hoşgeldinnnnnnnnSize katılıyorum.
Burada aklı başında olmayan yok. Cidden bu konuya dahil olduğum için çok mutluyum.
Herkes olgun ve aklı başında maşallah.
Dün gece evde açılmadı. Bugün iş yerinde açtım.
Deme öyle, kötü bir dönem geçiriyorsun sadece. Herkese oluyor zaman zaman.
Çaba göster sen, inşallah mutlu olursunuz tekrardan canım.
Turkuaz benim gibi bu aralar bir görünüp bir kayboluyor.
Evet ben de onu diyecektim. Yarın izin alacak mısın?
Hoş geldin Deniz.
Ne güzel, darısı bize hayırlısıyla...
Daha yeni beğendim diye müsaade etmedi. Yoksa kuşlarını üçleme şerefine nail olmak isterdim.
ben daha iki bile yapamadım kuşlarımıBen yaptım.
Ben üçledim.
Yaşasıııııııııııın! :124:
Gittim başkalarının mesajlarını beğendim. Geldim baktım seni beğenebildim.
Üçlendi kuşlar.
Darısı bana, haydi kızlar benim mesajlarımı beğenin lütfen!
sen de iyi ki varsın Petunyacığım.
Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.
(Tanıtım Bülteninden)
Haydi o zaman beğen bizi.
he he!...
ben daha iki bile yapamadım kuşlarımıolsun önemli olan gönüllerde beğeni toplamak
aynen ben de diyorum hep sorular bitmez...
tam benlik bir kitap anlaşılan
valla o soruları herkes soruyor ama evlensen de soruların arkası kesilmez ki eeee çocuk ne zaman 2. ne zaman okulu nasıl üni kazandı mı vs vs........
en güzeli aman boşver size ne hayat benim demek - evde kaldın diyenlere de lafım herhalde evde kalcam sokakta mı kalayım
İnşallah borçlarını öder ve o ortamdan uzaklaşır kendine yepyeni bir sayfa açarsın - ailen bence boşver onunla muhatap olma anlamında demiştir yani sana ceza olsun diye değil
kendini de doldurup üzme yukarıda renklendirdiğim cümleyi de kafandan sil at annen de baban da seni çok seviyorlar - evlat sevgisi bambaşka ben anne değilim annem de çok anaç bir yapıda değildir seninki gibi hatta babanı bırakıp nasıl geleyim der ama biliyorum ki gözünü kırpmadan da canını ortaya koyabilecek kapasitededir
anneler hep orta yolu bulmaya çalışır evlatlarıyla eşleri arasında kalırlar ama genelde gönlü evlat dese bile babanın dediği oluyorannene kızma olur mu?
ayrıca tatil illa başka yerlere gitmek değildir evinde bir dinlenme köşesi yap aç müziğiuzan dinlen kitap oku süslen kısaca kendine kaliteli zaman ayır (ben de ne zamandır yapmıyordum dün yattım dinlendim uyudum hiçbirşey düşünmeden)
insan kıyamıyor işte - istiyoruz ki hep sevgi kazansın
ha bi de o kitapta kocan varsa herşeysin gibi birşey denmiş maalesef toplumda öyle bir genel yargı mevcut - ama madalyonun öbür yüzüne bakıldığında da çalışıyorsun ne güzel ayakları üzerinde durman diye de özenenler oluyor valla hangisi ağır basıyor orası tartışılır:44:
ha bi de o kitapta kocan varsa herşeysin gibi birşey denmiş maalesef toplumda öyle bir genel yargı mevcut - ama madalyonun öbür yüzüne bakıldığında da çalışıyorsun ne güzel ayakları üzerinde durman diye de özenenler oluyor valla hangisi ağır basıyor orası tartışılır:44:
canım bazı kişiler burcunu belli eder ama bazısında burç kadar yükseleni de etkili olabiliyor ya da yaşanmışlıkları falan...tamam canım beğenirim
bu arada yengeç erkeğini yakından tanıma fırsatı bulan hanımlar var mı burada?
off, çok bunaltıyor bu adam beni
he he!
ben seni de beğeniyorum SIK SIK!
Senin kuşları da çiftleyeceğiz inşallah. İyi ki sen davet etmişim buraya... Çok memnunum bundan! :)
Sen de davetimi kırmayıp geldiğin için sağ ol.aynen ben de diyorum hep sorular bitmez...
Ben de öyle diyorum.
Otelde mi kalayım? Ev daha konforlu... diyorum
Genel olarak dikkat et bize "ucube" - "acılınacak bir yaratık" gibi bakanlar da var.
"Ah, yazık!" falan gibi...
Sen duruyorsun, sen "boş ver kısmet" diyorsun ama insanlar bırakmıyor seni.
annen de mecbur kaldığı için öyle yapmıştır. üzülme lütfen.Bu istenmeyen bebek olmak benim içimde ukde kalmış itiraf ediyorum.
bende karnını okşayarak gözleri yollarda beklesin isterdim annem beni. ama o ev sahibi çok çocuk yapıyorsunuz diye kızdığından ve o zaman da başka eve taşınmak gibi bi imkanları olmadığından 4. çocuk olarak beni saklayabildiği 7. aya kadar saklamış karnında. paylaşmamış kimse ile.
atamıyorum içimden.. hep sevileyim istiyorum sanırım bağımlıyım ben :26::26:
canım bazı kişiler burcunu belli eder ama bazısında burç kadar yükseleni de etkili olabiliyor ya da yaşanmışlıkları falan...
senin şikayetçi olduğun şey ne ve bunu burçla nasıl ilişkilendirdin merak ettim de ondan soruyorum
Ben de sizden çok çok memnunum iyi ki buradayımmmmmmmm
senin yorumları da arada görüyordum sitede baktım burada da gel yazmışsın birkaç sayfa geri gidip yazdıklarınıza da baktım hoşuma gitti zaten Tuğçeyi diğer topikten de biliyordum - zaten üç beş muhabbetten sonra alışıyoruz birbirimize
Ne yapsın kadın. Belki anlaşma olur aranız düzelir diye yapmıştır. Gaz verirse yuvan yıkılırsa kötü olur sanmıştır.geçenlerde anneme" iyi ki boşanmışım valla, böyle daha iyiym "demiştim. annem de bana biz sana söylemiştik ama dinlemedin demez mi?
onca sene" kocandır kızım başındadır evinin direğidir idare et" diyen o değilmiş gibi
:13:canım bazı kişiler burcunu belli eder ama bazısında burç kadar yükseleni de etkili olabiliyor ya da yaşanmışlıkları falan...
senin şikayetçi olduğun şey ne ve bunu burçla nasıl ilişkilendirdin merak ettim de ondan soruyorum
Ben de sizden çok çok memnunum iyi ki buradayımmmmmmmm
senin yorumları da arada görüyordum sitede baktım burada da gel yazmışsın birkaç sayfa geri gidip yazdıklarınıza da baktım hoşuma gitti zaten Tuğçeyi diğer topikten de biliyordum - zaten üç beş muhabbetten sonra alışıyoruz birbirimize
Ne yapsınlar, üzülmeyelim diye teselli ediyorlar insancıklar.Bir de "amaan boşver. biz evliyiz de ne oluyor? bekarlık sultanlık" diyen evli kadınlar var. onlara da ifrit oluyorum.
gerçi bazen bende sultanlık olduğunu düşünmüyor değilim. hiç kimseye hesap vermeden yaşıyorum ve bu beni çok özgür hissettiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?