30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mayista 27 oluyorum insAllah. Bekarim, iki yildirda yalnizim. Soranlara verdigim cevap ise:

Olsa dükkan senin oluyor genelde :)

Aminnnn ellerinize saglik cok guzel yazmissiniz bir cok kisinin icinde benimde duygularimiza tercuman olmussunuz...

Amin. Canim bende ayni sekil düsünüyorum. Helal olsun

Selam kızlar bende 27 yaşındayım ve hala evlenemdigim için çok üzülüyorum.Allaha inancım sonsuz.O ne dilerse bizim için hayirlisidir evet ama boyle tum cevren gidip de bi sen kalınca insanin cani çok yanıyor.yine de çok şükür meslegim var hicbir sıkıntım da yok ama o eksiklik o sevme sevilme ihtiyacı bir turlu gitmiyor icimden

ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...

Ayni kaderi paylaşıyoruz ..bizim gibi olanlar da cok. Benim de cevremde herkes evlendi bi ben kaldim 27 yaşındayım.insan üzülüyor tabi ama nasip elden birşey gelmiyor.bu islerin tamamen kader olduğuna inaniyorum Allah ne zaman isterse o zaman olur ama beklemek çok aci.. Hadi ben bekledim diyelim.ailem cevrem arkadaşlarım evlenmedigim için acır gibi bakıyorlar bana buna daha çok üzülüyorum

Canım benim ben de 34 yaşındayım halen bekarım ... umudu kestim.. Allah'tan elbette ümit kesilmez ama işte içimde bi ışık yok yakın zamanda 4 ay önce de nişanlımdan ayrıldım. Çok mutsuzum ...

Canım benim ben de 34 yaşındayım halen bekarım ... umudu kestim.. Allah'tan elbette ümit kesilmez ama işte içimde bi ışık yok yakın zamanda 4 ay önce de nişanlımdan ayrıldım. Çok mutsuzum ...
allah imtihanimizda yardim etsin zor tabi. Ama beterin beteri var diyerek dayanmamız lazim.birde şöyle düşünelim belki de bu hayatımızı bile aratacak, bize hayati zindan edecek,bunla evlenecegime ölene kadar yalnız kalsaydım dedirtecek birisi esimiz olacak?bilemeyiz ki.. Bize ne yazıldıysa onu yaşıyoruz ve iplerimiz öyle bir ilahi kudretin elinde ki o kimseye karşı zalim ve adaletsiz değil.. Görelim bakalım neler olur su hayatta.. Tevekkül eden hic zayi olmamıştır arkadaşım üzücü ama sabretmeliyiz bende olmasına ramak kala ayrıldım hemde çok istediğim birinden.o olmazsa hayatımda kimse olmasın diyerek 4 yıl sevdim onu. Hic konuşmadan hic görüşmeden.sonra bir mucize oldu ve o hayatıma girdi ben hiçbirşey yapmadan .tam tamam dedim muradima erecem.. Hicbir sebep belirtmeden çekti gitti hemen de başkasıyla evlendiğini duydum zaten..... Cani sağolsun ona kizmiyorum..inşallah mutlu olur. Ben de ahirette cennette mutlu olurum Allahtan isterim.eğer burda sabredersem cenneti istemeye hakkım olur en azından nisandan dönmek,coluklu çocuklu boşanmaktan daha kotu değil kardesim öyle düşünelim.. Allah mutsuz gonlumuze baharı getirsin çiçekler açtırsin inşallah:)

29 yasindayim bende talihsiz ilişkiler yaşadım sonuç ortada :) artık ti ye alıyorum herseyi yapacak biseu yok hersey halledip is guc se nelerdir bekliyorum ama olmuyor artık zorlamiyorumda umrumda degil elbette üzülüyorum ama kendi iç dünyamda bi süre sonra hiç bişey tatmin etmiyor gezmek yemek içmek istedikleri i almak çünkü fazla fazla yaşandı..

Ben üzülmüyorum... 28 olacağım yakında... Ama bura yazanları okuduktan sonra.. evlilikten ve kaynana elti vb ilişkilerden korkar oldum. İnsanlarla konuşmasam da çok fazla. Çok Asiyim ve kaldıramam sanırım evliliği... Geçmişte kötü şeyler yaşadım ama. hepsini gömdüm hatalarımı herşeyi... Şimdi tek başına asi ve özgürüm dünya bana güzel evlenipte ne yapim.. ülke ülke dolaşacağım

Ya şu başlığı atanı bulsam bi güzel pataklarım
Bekarlık sultanlık arkadaşım, bok mu vardı evlendim diye her allahın günü söylüyorum. Oh ne güzel kafam rahattı valla; horlama yok kaynana yok görümce yok borç yok kavga yook hakaret yok..
Daha da uzatırım bunu, bekarlığın kıymetini bilin

Ben daha 30 olmadim ama elbette o yolun yolcusuyum, bir gün 30 lari da gorecegiz Allah kismet ederse, hevesli olmasam da. :)

Ben gec asik oldum, hani genc yasimda asik olsam ve ardindan ask acisi yasasam kendimi teselli edip, onumde yillar var gencim guzelim seklinde motive edici cumleler kurar ve bu ask acisindan cok kisa surede kurtulacagima inanirdim. Simdi de bu cumleleri soyleyebilirim elbette ama o kadar da motive edici olmuyor tabi ki ;P

Gec yasimda, hic beklemedigim bir anda asik oldum, kafamdaki kriterlere uymayan biriydi. Ama hicbir seyi kotu gelmiyordu bana. Ama olmadi iste. Kismetim degilmis.

Yok ondan baskasini sevemem, istemem gibi seyler siralayacak degilim. Kismetleri degerlendirip mutlu olabilecegim biri cikar biliyorum. Onun gibi olmaz belki ama belki daha huzurlu olacagim biri olur onu da biliyorum.

Ama dogrusu, icimde yeni birini tanimaya calismak, sevmeye calismak, mesajlasmak, bir yerlere gitmek, arkadaslari ve ailesiyle kaynasmaya calismak vs... iste bunlarin hicbirine dair bir istek, heves, güç yok. Kimseyle gorusmuyorum, bastan kabul etmiyorum. Cok yorgunum. Gönül yorgunuyum, zihin yorgunuyum. Boyle mutsuz degilim ama mutluluktan da havalara ucmuyorum. Huzurum var ama eksigim. Bazen hamile arkadaslarima imreniyorum ama geciyor. Yalnizlik gecmiyor ama. O baki...

Napalim bu bir secim. Toplumun sandigi gibi evde kalmislik, secicilik, armudun sapi, gozun ustunds kaş meselesi degil. Kimseyi begenmeme de degil. Bu bir secim... ama anlayana. Kimseye de bunu kanitlama zorunlulugum yok.
Bir tek anne babama uzuluyorum. İstiyorlar cunku yuva kurmami bana bir sey demeseler de. Ama belki de boylesi daha hayirlidir.

Canım benim cok tesekkur ederim samimi dualarin ve paylasimin icin. Yaklasik 3 saattir kesintisiz agliyodum ki nedense aklima sana yazdigim
Yorum geldi, cevap geldimi diye baktim ki yazdiklarin icime su serpti Ben de hic mutlu olamadim ozel hayatimda. Hep iyilik yapip ödün verdikce uzulen ve gozyasi doken ben oldum gecenlerde o kadar cok agladim ki hicbisey istemiyirum dedim Allahtan umarim isyana girmemistir. Bilmiyorum benim gelinlik giymeye hakkim yok galiba Allah demek ki layik gormuyor ((

Canım benim gozyaslari icinde yazdiklarini okudum yukarda 33 yas ve onu terkeden 39 yasindaki 40 yasina dayanmis adama iliskin olay sahibi bendim sanirim
Sen benim derdimi doktugum yazimi okumussun (((( hakikaten ulkemiz cok yobaz (((( 4 aydir yikilan hayallerim gozyaslarimi sel yapti ((

Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. 30undan sonra evlendim ne halt yedim diye düşünüyorum. Yalnızlığım o kadar kıymetliymişki.. başka bir insanla geçinmeye çalışmak bana zor geldi, yoruldum. O hayalini kurduğunuz evliliğe sahip olmayabilirsiniz. Evleneyimden çok gerçekten mutlu olacağım insanla evleneyim diye dua edin derim. Yaşım geçti diye evlenmek için ya da karşınızdaki insanın size uymayan yanları olduğu halde 'seviyorum düzelir' diye evlenmeyin.

rica ederim :)
Ağlamakla olmuyor ki boşu boşuna kendimizi yıpratıyoruz.. ben de bu halime üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor.. demek benim imtihanım bu şekilde diyerek alışmaya çalışıyorum.. 5 senedir yapayalnızım hayatıma kimseleri alamadım o gittikten sonra kimbilir kaçıncı çocuğunu seviyor.. kalbini ellerle ısıtıyor.. bense ellerimi yumruk yapıp kuytularda ağlıyorum.. zor işte her şekilde zor.. ama daha kötüsü de olabilir diyerek rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.. tasavvuf kitaplarına dalıyorum, ilahi aşk yolculuğu kitaplarını okuyorum.. işe yarıyor çoğu zaman.. ama bir yere kadar tabi ne de olsa insanız yaşım 27. etrafımda herrrkesss evli çocuklu.. arkadaşlarımı arayamıyorum bile utancımdan hep böyle kalacakmışım gibi.. Allah beni layık görmüyor diyerek üzülme de sen, isyan olmasın.. bari öte tarafta rahat etme ihtimalini silmeyelim :) şöyle düşünelim kimi bu dünyaya kör gelir kimi elsiz kolsuz kimi ana babasız kimi deli kimi sakat, kiminin evladı hasta.... böyle böyle bir sürü mahrumiyeti olan var.. bazen düşünüyorum da evlenememek bu dertlerin yanında hiç kalır gibi... onlar nasıl böyle yaşamaya alışmışsa bizim de bu mahrumiyetle yaşamaya alışmamız lazım diye düşünüyorum... tabi bu kendini en kötüye hazırlamak bir de olduğu ihtimalini düşünürsek, tam artık beklentiyi kestiğimizde Allah bize bir sürpriz yapar da ve nasibimizi gönderirse ne de güzel olur o zaman

Valla şu çok çalışan hormonlarım olmasa bende amaaan ne acelesi var geç evlensem de olur diyeceğim ama hormonlar öyle demiyo işte. Buna da çözümünüz var mı acaba ?

Ya yazdıkların o kadar gülünç geldi ki =D kusura bakma da. 26 yaşındayım ben de. Yani kendini 5 yıl geçmiş olmasına karşın bitip giden bir ilişkinin kalıntılarının altına atıp kuytularda ağlaman senin hatan ve zayıflığın. Bu bir saplantı olmuş artık. Bir kısırdöngüye girmişsen çıkmak için çabalaman lazım. Kendi haline acıyıp drama yaratman sana bahşedilmiş bu hayata yaptığın bir nankörlüktür.
Elin adamı hayatını yaşasın sen de böyle arabeske bağla. Ne güzel. Güçlü olmak zor iş tabii. Ezilmek, ağlamak, kendini hayatın en acı durumunu yaşıyormuş zannetmek daha cazibeli geliyor herhalde.
İnsanın kendine ettiği kötülüğü başkası edemez cidden. 27 yaşındaki birinin kendini bu denli alçaltması çok utanç verici bence. Sen kendini böyle görürsen insanlardan da saygı bekleme zaten.

Ben de 30 yaşımdayım 3 ay sonra 31 yaşıma giricem. Üzücü bişey bu yaşta bekar olmak, ben üzülmesem de çevredekiler üzüyor beni bana en ağır lafları söyleseler o imalı bakışlar kadar yaralayamaz beni, ama elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor .
Bazen çok üzülüyorum ağlama krizine giriyorum bazen de şükrediyorum hayırsız olacağına olmasın diyorum ama ne kadar şükretsem de ne kadar dua etsem de bi burukluk var içimde, hayatımda bir eksiklik var.Bazen konuşacak birini arıyor insan ,dertleşecek birini, elini sımsıkı tutacağı birini .....
Her genç kızın hayalidir gelinlikle baba evinden çıkmak (bir düşünün bu hepinizin hayalinde vardı) bigün bu hayalim gerçek olur mu bilmiyorum bigün evlenir miyim bilmiyorum ama bigün evlenirsem ALLAH şahidim olsun hiçbir genç kıza şu cümleleri kurmuycam ben hergün nerdeyse bu cümleleri duyuyorum

"Hadi artık kabul et birini"
"Yaşıtlarının okula giden çocukları var"
"Aman boşver evlenip de napacaksin!!!!!"
"Evde kaldın artık sen"
"Saçların da beyazlamış yaşlanmışsın"
"Kaç yaşındasın, kaç doğumlusun aaa söyle kaç yaşındasın...hımmmmm yaşın varmış. ..."
"Bak O'da senin gibi evde kalmış"
"Bir tek sen kaldın bekar, herkes evlendi"
"Senden küçükler evlendi"
"Senle onun yaşı bir değil!!!!"
.
.
.
Bu böyle uzar gider ........

Aslında bu duruma hep sağdan soldan gelen baskılar sebep oluyor yani insan bekarım diye üzülüp ağlarmı? elbette herkes bir yoldaşı olsun mutlu olsun ister ama her evlenen de mutlu olmuyor ki..

bir de bu 30lara gelince hatta daha öncesinde seçicilik başlıyor ki onun orası bunun burası derken hayat geçiyor. benim de tanıdığım birileri var o yaşta dert yanarlar işte evlenemedik vs. diye ancak çok da talipleri oluyor diyorum hepsimi sana uymuyor yani biri uymaz ikisi uymaz da hepsine bir kulp bulunursa bence yalnızlığa kendi kendine zorlar insan.

bir de erkekler de pek eş aramıyor gibi yani evlilik düşüncesi olan erkek az sebebi de parasal durumlar hayat çok pahalı artık kimse öyle iki gönül bir olunca seyran olur modunda değil ben öyle görüyorum.

Üzülmeyin hanımlar. Bazen isteyip de sahip olamadığımız şeyler bizim için hayırdır aslında. Ama tabi insan bunu asla bilemez. Ben de 30umda evlendim, 31inde anne olacağım nasipse. Aslında insanın mutlu olması için başına bir şey gelmesine, hayatına bir insanın girmesine hiç ihtiyacı yok. Sahip olduğumuz koşullara şükretmeyi bilelim yeter. Eskiden ben de üzülür ağlardım, evlenemedim bir türlü diye. Ama lütfen hayırlısını isteyin. Mutsuz bir evlilik yapacağınıza hiç evlenmeyin çok daha iyi. Hele ki ortam, insanlar bu kadar bozukken. Evlenmek çağımızda gerçekten çok cesaret gerektiren bir şey artık. Mutlu bir evliliğim var şükür ama evliyken yaşanan sorunlar insanı gerçekten çok yıpratıyor. Sevgiliyken olduğu gibi değil hiçbir şey. Çok büyük sorumluluk. Nasıl altına girebildim hala inanamıyorum :)) Bekarlığın tadını dibine kadar çıkarın benim gibi :)) En azından evlenirseniz şunu şunu yaşamadım demezsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…