AminnnnOtuz yaş elbette geç bir yaş değil, ama kime göre. Size, bize ve diğer bilinçli aklı başında insanlara göre. Gerçek hayatta, çoğu zaman böyle düşülmüyor. Otuzu geçtiysen, 31 bile olsan insanlar 'senden geçti artık' gözüyle bakabiliyor. Hatta bu kişinin beğenenleri olsa bile, çoğu zaman yaşını duyduktan sonra geri çekilebiliyorlar. Bu ülke, bu zihniyetteki insanlarla dolu maalesef.
Daha dün vardı buna benzer bir konu. Konu sahibi 33 onu terk eden nişanlısı 39 yaşındaydı. Adam neredeyse kırkına merdiven dayamış ama ailece, kız 33 yaşında diye hor görmüşler, ezmeye kalkmışlardı. İstediği ufak tefek şeyleri bile ona layık görmemişlerdi. Bu ülke böyle geri kafalı insanlarla dolu ne yazık ki. O yüzden, buradan yaşı otuz olan ve otuzu geçen arkadaşlara 'yiyin için gezin' demek kolay. Gezin tozun da, sanki baba evinde her şey güllük gülistanlık mı? 30 yaşında bekâr olunca, insan bütün hayallerini gerçekleştirebiliyor mu yani? Arkadaşın biri yukarıda 'otuz yaşındayım daha yapmak istediğim çok şey var, gezeceğim göreceğim çok yer var' yazmış. Güzel de herkes sizin kadar şanslı ve imkânlı değil ki.
Sizin gezip tozup, kafanıza hiçbir şey takmadığınız zamanlarınızı, bir başkası, baba evinde, evlen baskısıyla 'gezeceksen kocanla gezersin' baslısıyla geçiriyor olabilir. Herkes sizler gibi şanslı değil ki. 30 yaşında olup, çalışmayan, çalıştırılmayan ya da çalışsa da sosyalleşmesine izin verilmeyen birçok insan var. Bu insanlar yaşlarının ‘çevreye göre’ daha fazla geçmeden, iyi bir yuva kurup evlenmek istiyorlar diye her fırsatta ‘evlen de bul belanı’ tarzı şeyler yazmaya kimsenin hakkı yok. Bu tip konulara yazan hemen hemen tüm evliler ‘evlilik kötü bekârlığın tadını’ çıkar türü şeyler yazmanın, belli bir yaşın üstünde olup evlenmek isteyenlere moral olduğunu zannediyor. Bence moral bozuyorsunuz. Kadın bu yaşa kadar beklemiş, bundan sonra mutlu olmak istiyor, siz gelip ‘daha da mutsuz olacaksın böyle kal’ diyorsunuz. Bu ülkede milyonlarca insan var, milyonlarca da farklı evlilik. İnsanları olumsuza yönlendirmenin âlemi yok. Bu insanlarla biraz empati yapıp öyle bakmak lazım bu konulara. Evli olan herkes çok mutlu olmadığı gibi, bekâr olan herkes de çok mutlu olacak diye bir kaide yok.
Sizin evliliğiniz umduğunuz gibi gitmedi diye, evlendiğiniz için her gün pişman oldunuz diye, evlenmek isteyen, bunun hasretini çeken insanlara da 'evlenince ne olacak başınız göğe mi erecek' tarzı yorumlar yapmaya hakkınız yok arkadaşlar. Sizin ermedi belki, ama onun erecek. Bunun garantisi var mı? Siz mutsuz bir evlilik yaptınız diye, tüm bekârlar evlenirse kendilerini ateşe mi atmış olacak. Çok çok mutlu evlilikler var. Ben bunlara bizzat şahidim. Allah evlenmek, mutlu bir yuva kurmak isteyen tüm bekârların gönlüne göre versin.
İnancım gereği evlenmeden önce cinsellik vb. yaşamak haram olmasaydı. Ömrüm boyunca evliliği düşünmezdim. Yerdim, içerdim gezerdim.. Memurum da oh ne güzel. Ama kazın ayağı hiç öyle değil.. "Amann bekarlık sultanlıktır evlenip de ne yapacan 50 yaşına da gelsen bir yüzük takan olur üzülme" diyebilmek için evlenmeden önce bazı şeylerin inancıma göre haram olmaması gerekir.
İnşaallah Rabbim evlenmek isteyen tüm bekarlara hayırlı kapılar açar..
ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...
Canım benim ben de 34 yaşındayımSelam kızlar bende 27 yaşındayım ve hala evlenemdigim için çok üzülüyorum.Allaha inancım sonsuz.O ne dilerse bizim için hayirlisidir evet ama boyle tum cevren gidip de bi sen kalınca insanin cani çok yanıyor.yine de çok şükür meslegim var hicbir sıkıntım da yok ama o eksiklik o sevme sevilme ihtiyacı bir turlu gitmiyor icimden
allah imtihanimizda yardim etsin zor tabi. Ama beterin beteri var diyerek dayanmamız lazim.birde şöyle düşünelim belki de bu hayatımızı bile aratacak, bize hayati zindan edecek,bunla evlenecegime ölene kadar yalnız kalsaydım dedirtecek birisi esimiz olacak?bilemeyiz ki.. Bize ne yazıldıysa onu yaşıyoruz ve iplerimiz öyle bir ilahi kudretin elinde ki o kimseye karşı zalim ve adaletsiz değil.. Görelim bakalım neler olur su hayatta.. Tevekkül eden hic zayi olmamıştır arkadaşım üzücü ama sabretmeliyizCanım benim ben de 34 yaşındayımhalen bekarım ... umudu kestim.. Allah'tan elbette ümit kesilmez ama işte içimde bi ışık yok yakın zamanda 4 ay önce de nişanlımdan ayrıldım. Çok mutsuzum ...
Canım benim cok tesekkur ederim samimi dualarin ve paylasimin icin. Yaklasik 3 saattir kesintisiz agliyodum ki nedense aklima sana yazdigimallah imtihanimizda yardim etsin zor tabi. Ama beterin beteri var diyerek dayanmamız lazim.birde şöyle düşünelim belki de bu hayatımızı bile aratacak, bize hayati zindan edecek,bunla evlenecegime ölene kadar yalnız kalsaydım dedirtecek birisi esimiz olacak?bilemeyiz ki.. Bize ne yazıldıysa onu yaşıyoruz ve iplerimiz öyle bir ilahi kudretin elinde ki o kimseye karşı zalim ve adaletsiz değil.. Görelim bakalım neler olur su hayatta.. Tevekkül eden hic zayi olmamıştır arkadaşım üzücü ama sabretmeliyizbende olmasına ramak kala ayrıldım hemde çok istediğim birinden.o olmazsa hayatımda kimse olmasın diyerek 4 yıl sevdim onu. Hic konuşmadan hic görüşmeden.sonra bir mucize oldu ve o hayatıma girdi ben hiçbirşey yapmadan .tam tamam dedim muradima erecem.. Hicbir sebep belirtmeden çekti gitti hemen de başkasıyla evlendiğini duydum zaten..... Cani sağolsun ona kizmiyorum..inşallah mutlu olur. Ben de ahirette cennette mutlu olurum Allahtan isterim.eğer burda sabredersem cenneti istemeye hakkım olur en azından nisandan dönmek,coluklu çocuklu boşanmaktan daha kotu değil kardesim öyle düşünelim.. Allah mutsuz gonlumuze baharı getirsin çiçekler açtırsin inşallah:)
Canım benim gozyaslari icinde yazdiklarini okudumOtuz yaş elbette geç bir yaş değil, ama kime göre. Size, bize ve diğer bilinçli aklı başında insanlara göre. Gerçek hayatta, çoğu zaman böyle düşülmüyor. Otuzu geçtiysen, 31 bile olsan insanlar 'senden geçti artık' gözüyle bakabiliyor. Hatta bu kişinin beğenenleri olsa bile, çoğu zaman yaşını duyduktan sonra geri çekilebiliyorlar. Bu ülke, bu zihniyetteki insanlarla dolu maalesef.
Daha dün vardı buna benzer bir konu. Konu sahibi 33 onu terk eden nişanlısı 39 yaşındaydı. Adam neredeyse kırkına merdiven dayamış ama ailece, kız 33 yaşında diye hor görmüşler, ezmeye kalkmışlardı. İstediği ufak tefek şeyleri bile ona layık görmemişlerdi. Bu ülke böyle geri kafalı insanlarla dolu ne yazık ki. O yüzden, buradan yaşı otuz olan ve otuzu geçen arkadaşlara 'yiyin için gezin' demek kolay. Gezin tozun da, sanki baba evinde her şey güllük gülistanlık mı? 30 yaşında bekâr olunca, insan bütün hayallerini gerçekleştirebiliyor mu yani? Arkadaşın biri yukarıda 'otuz yaşındayım daha yapmak istediğim çok şey var, gezeceğim göreceğim çok yer var' yazmış. Güzel de herkes sizin kadar şanslı ve imkânlı değil ki.
Sizin gezip tozup, kafanıza hiçbir şey takmadığınız zamanlarınızı, bir başkası, baba evinde, evlen baskısıyla 'gezeceksen kocanla gezersin' baslısıyla geçiriyor olabilir. Herkes sizler gibi şanslı değil ki. 30 yaşında olup, çalışmayan, çalıştırılmayan ya da çalışsa da sosyalleşmesine izin verilmeyen birçok insan var. Bu insanlar yaşlarının ‘çevreye göre’ daha fazla geçmeden, iyi bir yuva kurup evlenmek istiyorlar diye her fırsatta ‘evlen de bul belanı’ tarzı şeyler yazmaya kimsenin hakkı yok. Bu tip konulara yazan hemen hemen tüm evliler ‘evlilik kötü bekârlığın tadını’ çıkar türü şeyler yazmanın, belli bir yaşın üstünde olup evlenmek isteyenlere moral olduğunu zannediyor. Bence moral bozuyorsunuz. Kadın bu yaşa kadar beklemiş, bundan sonra mutlu olmak istiyor, siz gelip ‘daha da mutsuz olacaksın böyle kal’ diyorsunuz. Bu ülkede milyonlarca insan var, milyonlarca da farklı evlilik. İnsanları olumsuza yönlendirmenin âlemi yok. Bu insanlarla biraz empati yapıp öyle bakmak lazım bu konulara. Evli olan herkes çok mutlu olmadığı gibi, bekâr olan herkes de çok mutlu olacak diye bir kaide yok.
Sizin evliliğiniz umduğunuz gibi gitmedi diye, evlendiğiniz için her gün pişman oldunuz diye, evlenmek isteyen, bunun hasretini çeken insanlara da 'evlenince ne olacak başınız göğe mi erecek' tarzı yorumlar yapmaya hakkınız yok arkadaşlar. Sizin ermedi belki, ama onun erecek. Bunun garantisi var mı? Siz mutsuz bir evlilik yaptınız diye, tüm bekârlar evlenirse kendilerini ateşe mi atmış olacak. Çok çok mutlu evlilikler var. Ben bunlara bizzat şahidim. Allah evlenmek, mutlu bir yuva kurmak isteyen tüm bekârların gönlüne göre versin.
Canım benim cok tesekkur ederim samimi dualarin ve paylasimin icin. Yaklasik 3 saattir kesintisiz agliyodum ki nedense aklima sana yazdigim
Yorum geldi, cevap geldimi diye baktim ki yazdiklarin icime su serptiBen de hic mutlu olamadim ozel hayatimda. Hep iyilik yapip ödün verdikce uzulen ve gozyasi doken ben oldum gecenlerde o kadar cok agladim ki hicbisey istemiyirum dedim Allahtan umarim isyana girmemistir. Bilmiyorum benim gelinlik giymeye hakkim yok galiba Allah demek ki layik gormuyor ((
rica ederim :)
Ağlamakla olmuyor ki boşu boşuna kendimizi yıpratıyoruz.. ben de bu halime üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor.. demek benim imtihanım bu şekilde diyerek alışmaya çalışıyorum.. 5 senedir yapayalnızım hayatıma kimseleri alamadım o gittikten sonrakimbilir kaçıncı çocuğunu seviyor.. kalbini ellerle ısıtıyor.. bense ellerimi yumruk yapıp kuytularda ağlıyorum.. zor işte her şekilde zor.. ama daha kötüsü de olabilir diyerek rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.. tasavvuf kitaplarına dalıyorum, ilahi aşk yolculuğu kitaplarını okuyorum.. işe yarıyor çoğu zaman.. ama bir yere kadar tabi ne de olsa insanız yaşım 27. etrafımda herrrkesss evli çocuklu.. arkadaşlarımı arayamıyorum bile utancımdan hep böyle kalacakmışım gibi.. Allah beni layık görmüyor diyerek üzülme de sen, isyan olmasın.. bari öte tarafta rahat etme ihtimalini silmeyelim :) şöyle düşünelim kimi bu dünyaya kör gelir kimi elsiz kolsuz kimi ana babasız kimi deli kimi sakat, kiminin evladı hasta.... böyle böyle bir sürü mahrumiyeti olan var.. bazen düşünüyorum da evlenememek bu dertlerin yanında hiç kalır gibi... onlar nasıl böyle yaşamaya alışmışsa bizim de bu mahrumiyetle yaşamaya alışmamız lazım diye düşünüyorum... tabi bu kendini en kötüye hazırlamak bir de olduğu ihtimalini düşünürsek, tam artık beklentiyi kestiğimizde Allah bize bir sürpriz yapar da ve nasibimizi gönderirse ne de güzel olur o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?