30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
lafta değil gerçekte her şeyin hayırlısı.
bir sırrı bir hikmeti kesinlikle vardır. Sen bilemezsin bunu.
Sabret, zamanı gelince her şey olacaktır. Zaten şu an elinden gelen bundan başka bir şey yok.

ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...

'Kısmetse gelir hintten yemenden, kısmet değilse ne gelir elden' demişler. Eğer kısmetinizde varsa evlilik yaşarsınız onu. Kısmetten öteye geçilmiyor. Bir şeyler için ne kadar uğraşırsak uğraşalım Allah izin vermezse olmaz. Hayırlısını dileyin. Mutsuz bir evlilik yapmaktansa bekar olmak daha iyi. Hem çevremdeki herkes evlilik için acele etmemek gerektiğini, hatta evlenmemenin en iyisi olduğu söylüyor. Herkes aynı görüşteyse bir bildikleri vardır.

31 yaşındayım, bekarım, yalnızım!
Ara sıra üzülsem de anne olmaya geç kaldım diye sizin kadar dert etmiyorum.
30+ yaş bekar bayanlar sohbet konumuz var.
İsterseniz bekleriz.

Kismet konusuna ben de katiliyorum, yani katilmamak elde degil. Bu isin kismet oldugunu iyice anladim.

Madem bekar olmak daha iyi, bosansinlar o zaman?! Coluk cocuk olmadan , kukumavlar gibi her gun, her gece yalniz olmak daha mi iyiymis yani?

Ben de 27 ve bekarim, artik usandim beklemekten.

Mutluluk pastasi insanliga adil olarak dagitilmamis bence, evrende adalet diye bir sey yok.

Son düzenleme:
ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...

bakma sen çevrene evlenmek için evlenilmez Allahın izniyle Rabbim hayırlı bir kısmet çıkarır seversin evlenirsin ayrıca ne kadar geç olursa o kadar iyi diyenlerdenim 26 yaşında severek evlendim ama bazen keşke biraz daha geç evlenseydim diyorum her açıdan sorumluluk çok fazla

Sorumluluğu çok fazla olduğu için öyle dediklerini düşünüyorum. Tabi ki yalnız olmak iyi değil ama çoluk çocuk getirmek 'Bu kötü dünyaya' ne kadar doğru? Orasını kestiremiyorum.
Allah'a inancım tam. Çok şükür ama evrende adalet olmadığına ben de katılıyorum.

bence hiç üzülme evliğilğin yükü ağır ne kadar geç olursa okadar iyi rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Bnce ayni durumu yasamadiginiz için boyle soyluyorsunuz. Yada ayni durumdaysanizda blmiyrm. Ne kadar geç olursa okadar iyi değil bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu işler nasip kısmet işi ya .. :123:
üzülecek bir durum yok,gec olsun güc olmasın ..
hayırlısı diye dua edin bol bol .. mutlu günler ..

Gerçekten ? Kismetmi. İnsanin kismetinde hicmi hükmü yok yani? Ayşe fatma bi muhendis ortamında evlenirken . x yada y evde kismet bekliyor disari cikmadigi için genelde gpruculeri onu bilenlerden yani akrabalardan ckiyor. bu durumda şartlar ortam insan etkili degil gbimi gorunuyor

Tabi ki evde oturursan kim gorup begensin.

Ote yandan ben muhendisim, yani erkeklerin cogunluk oldugu bir ortamdayim. Cidden evlenmeyi dusundugum tek bir kisi oldu bugune kadar, o da gercekten kismet olmadi. Araya engeller, uzak mesafe vs vs vs girdi, yani kader bu is olmasin diye araya o kadar cok engel koydu ki inanamazsiniz. Sonuc olarak yine yalniz kaldim.

Son düzenleme:
Kardeşim de senin gibi der!
"Madem boşansınlar, evlenmişler tabii hayatları bir düzene oturmuş, böyle konuşurlar şimdi."

Miss ve Efsa; adalet anlayışınız nedir?
Herkese her şey eşit verilince mi oluyor adalet?
Burası imtihan dünyası... Herkese her şey eşit verilirse sınav nerede kaldı?
Kimisi fakirlikle kimisi zenginlikle kimisi sağlığıyla imtihan oluyor.
Rabbim beter imtihanlar vermesin.

( Böyle yazdım diye yanlış anlaşılmayayım. Ben adalete çok önem veren TERAZİ burcu bir insanım. Evde meyve servis ederken kirazları sayarak koyacak kadar!!! Fakat burada bahsedilen şey adalet değil. yani bence!!! )

15 senedir çalışıyorum. Hep de iş merkezi gibi kalabalık ortamlarda çalıştım.
10 senedir tamamen yalnızım.
Apartmanda ev kızları evlendi. (Çalışmayanlar)

Bu işler cidden kısmet.

Son düzenleme:
Tabi ki belli bir yasta evlenmeyi istemek ve bu duruma uzulmek cok dogal. Herkes ister sevdigi adam, kendi duzeni, colu cocugu olsun. Ancak evlilik kaderin degismez bir cizgisidir. Tarih ve kisi belli. Sabirla beklemek lazim. Cevreye bakip uzulmeyin. Kapali kapilar ardinda bir suru mutsuz cift var. Kotu bir evlilikten iyidir bekarlik emin olun

Tabi ki kısmet. Ve kısmetin nerede çıkacağı belli olmaz ki. Burada bir topikte okumuştum. Biz kızın ablası varmış. Sessiz sakin birisiymiş. Hiçbir yere çıkmazmış. Herkes dermiş 'Çık, gez' falan diye ama yine de çıkmazmış. Bir gün kardeşinin de arkadaşı oradayken 'Kızlar ben evde kalacağım bu gidişle ' falan demiş. Sonra bu kız bademcik ameliyatı için hastaneye gitmiş. Aynı şikayetle bir beyde oradaymış. Tanışmışlar, sevmişler birbirlerini, evlenmişler. Evden çıkmayan bir kıza da bir şekilde nasibi gelir diye düşünüyorum ben. Ya da sürekli göz önünde olan bir insan da evlenemeyebilir. Belli olmaz ki.

Bilmiyorum gerçekten.... Bunlar kafa karistiran konular .hepimiz kendi capimizda söylede boylede diye savunuslarda bulunuyoruz ama gerçek nedir ben halen aradayim:) şüphesiz ki rabbimiz alnimiza en doğru olani yazmistir her konuda.ancak benim iradem etkilimi? ---- deilmi ? Halen tatmin olamiyorum kizlar ya :)))

Son düzenleme:

Vallahi sabretmekten ben usandim, o yuzden kaderde ne varsa umursamayip 2 yil sonra evli olayim olmayayim cocuk sahibi olmaya karar verdim, tam 29 yasimdayken 30 olmadan cocuk sahibi olucam kesinlikle, cocuklarimin yaninda nine gibi durmak istemiyorum. Evlenememis olsam bile o vakte kadar, yalniz buyutmeye karar verdim. Boyle bir secim yaptim, kaderi bu durumda benim yaptigim secim degistirmis oluyor sanirim.

Aslına bakarsan o konuda ben de emin değilim.

Ne kadarı bizim irademizle ne kadarı kader kısmet cidden bilemiyorum.

Yalnız çevremde hiç evlenmeyecek (evlenmeyi istemeyen) tiplerin bile evlenip domestik bir ev kadınına dönüştüğünü görünce galiba cidden bizim irademiz çok az diyorum. Ya da hiç!
Evleneceğimiz adam belki de bizim seçimimiz bile değil.

Ne dediğim belli değil di mi?
Araftayım çünkü, ben de emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…