30 Yıllık evlilik.. Bitsin mi?

yorumlarınızı annem adına ben okuyorum..
Hepiniz sağolun..Kızlarının yani bizim tabiki herşeyden haberi var,baba bile demiyoruz artık.annem perişan durumda,kendini suçluyor zaman zaman ona maddi manevi desteğiz her zaman.Şu anda tek isteği babamın o kadına açtığı evi bulmak ve o rus karıya iki çift laf etmek belki iki tokat atmak.Biliyoruz bişey değişmeyecek ama belki içi soğur bir nevi intikam almış olur belki akşamları Tv karşısında oturup dizisini seyredebilir.Annemin içi yandıkça bizim kalbimiz kanıyor...MAddi sıkıntılarımız da cabası.Bir arabamız var onu satıp babamın taktığı borçları ödeyeceğiz.İster boşan ister boşanma karar senin diyoruz.Boşansa da ne olacak??Sabah boşansa babam öğlen nikahı kıyar o kadınla,çocuğu nikahsız üstüne alan adam kadıni haydi haydi alır.Bence bu ekmeğine yağ sürmek olur.Babamın acı çekmesini istiyorum.Biz onun için hala önemlimiyiz bilmiyorum ama bizi kaybettiğini hissetsin onunda kalbi kanasın istiyorum...Biz namusumuzla okuduk,işe başladık ben evlendim..Ne bileyim her görevimizi bizden her bekleneni sosyal sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirdik. Sonunda bunu mu hakettik?Neden neden??Şimdi pişmanım diyor,hangi yaptığından pişman?Pişmanlık neye yarar?Bana göre o şimdi 55 yaşında nikahsız bir rus karı ve 3 yaşında bir çocuktan başka karı olmayan bir adam..Çünkü maddi açıdan da bir birikimi yok,aile olarak da,manevi olarakda..Bizim yanımızda artık yeri yok.

Canım burada senın yazını gorunce sasırdım..
Cok uzuldum gercekten.. dedıklerınde cok haklısın..
Bende olsam bende babamdan boyle sogurdum..
Allah yardımcınız olsun.. En cokta annene zor.. 30 yıllık bır evlılık, alışkanlık, guven..
Allah sıkıntılarını uzaklastırsın annenı guzel gunlere cıkarsın ınsallah..

yorumlarınızı annem adına ben okuyorum..
Hepiniz sağolun..Kızlarının yani bizim tabiki herşeyden haberi var,baba bile demiyoruz artık.annem perişan durumda,kendini suçluyor zaman zaman ona maddi manevi desteğiz her zaman.Şu anda tek isteği babamın o kadına açtığı evi bulmak ve o rus karıya iki çift laf etmek belki iki tokat atmak.Biliyoruz bişey değişmeyecek ama belki içi soğur bir nevi intikam almış olur belki akşamları Tv karşısında oturup dizisini seyredebilir.Annemin içi yandıkça bizim kalbimiz kanıyor...MAddi sıkıntılarımız da cabası.Bir arabamız var onu satıp babamın taktığı borçları ödeyeceğiz.İster boşan ister boşanma karar senin diyoruz.Boşansa da ne olacak??Sabah boşansa babam öğlen nikahı kıyar o kadınla,çocuğu nikahsız üstüne alan adam kadıni haydi haydi alır.Bence bu ekmeğine yağ sürmek olur.Babamın acı çekmesini istiyorum.Biz onun için hala önemlimiyiz bilmiyorum ama bizi kaybettiğini hissetsin onunda kalbi kanasın istiyorum...Biz namusumuzla okuduk,işe başladık ben evlendim..Ne bileyim her görevimizi bizden her bekleneni sosyal sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirdik. Sonunda bunu mu hakettik?Neden neden??Şimdi pişmanım diyor,hangi yaptığından pişman?Pişmanlık neye yarar?Bana göre o şimdi 55 yaşında nikahsız bir rus karı ve 3 yaşında bir çocuktan başka karı olmayan bir adam..Çünkü maddi açıdan da bir birikimi yok,aile olarak da,manevi olarakda..Bizim yanımızda artık yeri yok.

bu olayları o kadar çok duyuyorum ki artık şaşıramıyorum bile...
genellemek istemiyorum ama rus kadınları bunu çok yapıyor, dertleri evlenmek falan değil, bi adam bulayım evli bekar fark etmez, bir çocuk doğurup kendime bağlayayım, bana ev tutsun ben çocuğumla orda yaşayayım...bu yani istedikleri...çevremdeki birkaç olayda hep aynısı oldu..bekar biri de olsa evli biri de olsa onların derdi bir çocuk doğurup adamın onlara bakmasını sağlamak, sonra adama başkasıyla evlenmiş, karısından boşanmış hiiiiiç umurlarında olmuyor...
anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi değil şu anda, kadın babanı napsın bu koşullarda...
annen boşansın demek bana düşmez ama ben olsam boşanırdım bu kadar rezaletten sonra...kaldı ki kardeşlerinin neden adı çıkacakmış ki; rezil olan baban, onların hiç suçu yok...zaten babaları yüzünden kızlarını suçlayacak bir çevreniz varsa annenle baban boşanmasalar bile bu olaylar çevreden duyulduğunda aynı şeyler yaşanır.

bosver kaybetcegin ne var o sana cekdirdiyse yıllarını goturduyse sende onun gerı kalan omrunü gotur baskası dusunme kım ne der diye sana suan kımın faydası var kimsenin geri kalan omrunu de perısan etme kızların meslek sahibimi bilmiyorum amakendine baska duzen kur kendini dusunbu acı sana zaten yeter aynı evde kalsanda zaten icine sinmez o adam bosa hızmet etme bari ELALEM NE DERSE DESİN HADİ HADİ MORALİN DUZELSIN DIYE DERIM BOSVER

bosver kaybetcegin ne var o sana cekdirdiyse yıllarını goturduyse sende onun gerı kalan omrunü gotur baskası dusunme kım ne der diye sana suan kımın faydası var kimsenin geri kalan omrunu de perısan etme kızların meslek sahibimi bilmiyorum amakendine baska duzen kur kendini dusunbu acı sana zaten yeter aynı evde kalsanda zaten icine sinmez o adam bosa hızmet etme bari ELALEM NE DERSE DESİN HADİ HADİ MORALİN DUZELSIN DIYE DERIM BOSVER

ne pahasına olursa olsun o kadını geri göndereceğiz çocuğunu da tabiki...Annem de onun geri kalan ömrünü götürecek,intikam almakla geçecek ama insan oğlu nereye kadar dayanabilit ki...NBabam eve gelince aşşağılamalar,hakaretler nereye kadar devam edecek,babam denen buna ne zamana kadar dayanabilecek.Bunları bilmiyoruz ama şu an da en iyi intikam onları geri yollayıp o adamı da eve almamak,hadi bakalım kaybettiğin ailelerin olmadan yaşa bakalım demek..Aklım çoook karışık..senağlama

Anlamıştım..oralarda bir erkeğın boş duramıyacagını ..ama ne yapimki... Mecburdum..kızlar okumalıydı... Zaten eşimde bu yuzden gitmişti....
Bağrıma taş bastım dayandım. 3 maymunu oynadım. Hissettim.. Hatta daha ilk yıl.. Ihanete uğradım ama yinede..dedim.. Buralarda yapılır yani olmassa olmaz.. çünki oraların kanunu ..bu.. O kadınlara dayanmak mumkun deil... Ama tabiii...her şeyi tadında bırakmak gerek...ileriye gitmemesini ben kendim dedim eşime...

Ablacığım gerçekten çok üzücü bir durum. Bence çok fazla taviz vermişsiniz.Daha doğrusu fedakarlığın en son safhasını yapmışsınız. O sizin küçük şımarık oğlunuz değil ki "biraz oynasın sıkılınca eve döner nasılsa" diyebileceğiniz.. Madem oraların kanunu diyorsunuz peki sizin hiç mi ihtiyaçlarınız olmadı? Hiç düşündünüz mü aynı şeyi ona yaşattığınızı? Peki arada ne fark var? Lütfen üzülmeyin. Bir enkazla yaşamaktansa bence bırakın gitsin yoluna Allah'ından bulsun. Şu an beraber olduğu o aşağılık kadın da aynı şeylerin kat be kat fazlasını ona yaşatsın diye dua edin. Yaşasın ki anlasın bunun ne demek olduğunu. Allah'dan sabır diliyorum sizin için.

Son düzenleme:
çocuğa sahip çıkmak erdem mi???Ne kadar saçma..
ya 30 yıllık bir eşe ve 3 kızına sırt çevirip o karının çektiği yere köpek gibi gitmek,gayrı meşru çocuğunu meşru yapmak ne,bizim günahımız ne???

Bencede aynen böyle. O da bir günah tohumu ve bence bu dünyaya gelmemesi gereken bir HATA'dan ibaret. Hiç acımıyorum ona ne olacağı da umrumda olmazdı açıkçası. Onun annesi başka bir yuva daha yıkar ona başka babalar bulur nasılsa bizim ülkemizde bu tip erkekler varken.. Böyle bir adam sözkonusuyken "erdem" kelimesini onun yanına hiç yakıştıramadım.

Son düzenleme:
Bencede aynen böyle. O da bir günah tohumu ve bence bu dünyaya gelmemesi gereken bir HATA'dan ibaret. Hiç acımıyorum ona ne olacağı da umrumda olmazdı açıkçası. Onun annesi başka bir yuva daha yıkar ona başka babalar bulur nasılsa bizim ülkemizde bu tip erkekler varken.. Böyle bir adam sözkonusuyken "erdem" kelimesini onun yanına hiç yakıştıramadım. Umarım o 3 yaşındaki evladından çıkar bütün yaptıkları...

hiiiiiiiii inanamadım:1shok:.. evet yaşananlar çok kötü ama nolur minicik günahsız bir bebeğe beddua etmeyin...

allah yardımcınız olsun ne zor ve karışık bi durum böyle..
size affedin diyemem..yapılan hata beraberinde kocaman da hatalar doğurmuş..
eve dönmesi neyi ifade ederki..
artık o kadınla bi bağlantısı var..ondan bi çocuğu var..o çocuk eşiniz hayatında hep olacak. ve şu an da da çok küçük olduğu için...mecbur çocuğun annesiylede bağı kesilmeyecek..
bunca yıl bana göre değmeyecek bi insan için harcanmış..(kusura bakmayın böyle dediğim için)
ben kalan zamanınızıda bu değmeyecek insanla heba etmeyin derim..
kızlarınıza kim ne diyebilir..her baba çocuğunun başında olamazki...bu durumda babasız her çocuk karalanır...bu düşünceyi kafanızdan atın derim ben size..kendi hayatınızla ilgili kararlar alın.bundan sonra kendiniz için bişeyler yapın..güçlü olup,mantıklı kararlar almanızı dilerim..

Öff yaa...ben yirmi yillik evliyim...böyle seyler okuyunca icim kiyiliyor...ama olan malesef olmus...ortada birde cocuk var.
Cok zor ...colugu cocugu büyüt ve aslinda en güzel zamada ...el ele verip hayatin tadini cikarmak varken... birde böyle seylerle ugrasmak.

Ben dogrusu bosanmazdim...30 sene kahrini cekmisim...simdide üc kurusla cocuklarima muhtac olmak istemem...adam ölse emekliligide yeni kadina kalacak...bosanmak ilk basda cözüm gibi görünüyor...ama bazi durumlardada daha büyük bir zarar verebilir.

Ben olayi birde farkli bir acindan bakmanizi isterim...malum o rus bayan esinize (50 yasinda adam) kara kasi kara gözü var diye o cocugu yapmadi...büyük bir ihtimalle kendini kurtarmak icin...esinizde bunu büyük bir ihtimalle biliyor...su an esinizde pisman...anladigim kadariyla...
evladi oldugu icinde cocuga sahip cikiyor...o kadinla o cocugu geri postalamak yerine kadindan o cocugu almayi hic düsündünüzmü...yani kadin gitsin cocuk sizde kalsin...tamam bazi seyler af edilir gibi degil...ama yangina körükle gitmenin anlamida yok...zararin neresinden dönsen karlisin ...yani buda var...aslinda esiniz gitmeden önce anlassaydiniz keske...erkekler salak oluyor.

su an kizlarinizda cok öfkeli ...hakli olarakta...ama o cocuk onlarin kardesi...ve günahin meyvesi diye öyle basdan atmak su an kolay ama birde ilerisi var...cünki o cocuk büyüyecek ...öyle yada böyle...ileriye dogru kizlariniz bunun vicdan azabini cekebilirler...su an gencler ama ...ilerlemis yaslarda daha farkli düsünecekler.

bilmiyorum cok zor bir durum...sadece farkli bir bakis acisi olsun diye yazdim...ileriye dogru dahada pisman olmamak icin birde bu aciyida gözden gecirmek lazim diye düsündüm...tabii bu yasdan sonra birde adamin peydahladigini büyütmek cok zor...ama su da bir gercek... o bebegin hic günahi yok...sizin asil düsmaniniz öbür kadin...o sizin evlatlarinizi düsünmedi...siz niye onun simdi cocugunu rahat rahat büyütebilmesini sagliyacaksinizki...onu en aciyan yerinden vurun bence kaydirigubbakcemile...cocugunu elinden almaya bakin...öyle gidip iki tokat kadina atmakla olmaz...bu intikam degil intihar...isterseniz bir kac sene sonra bosayin esinizi

ama su an bosansaniz 30 yil bosuna yasanmis olacak...obür kadin sizin tüm emeklerinize konacak...ileriye dogru kimse bir sey demiyecek...buna benzer bir olay benim ailemdede yasadik...ondan biliyorum...olan sadece size olacak...bizde yasanan durumda kadin bosandi...ve süründü...coluk cocuk kendi hayatina döndü...kadin ise pisman bosandigina cok pisman oldu...daha genc veya madi acidan ayaklariniza basan biri olsaniz tabii durum farkli...malesef anladigim kadariyla bu böyle degil

su an kizlariniz size arka cikiyor bu cok güzel ama bunun birde yarini var...onlar kendi sorunlarinla günün birinde savasinca anne olarak kolay kolay onlara el uzatabilecekmisiniz ...bunlar hep düsünülmelisi lazim...insan eti agirdir...birde bu yasdan sonra baska el kapilarina muhtac olmak var...

lütfen yanlis anlasilmasin...sadece olaya birde farkli bir acidan bakmaniz icin yazdim ben bunlari...:sm_confused:

bundan sonra hersey daha güzel olur insallahŞeniz

Bencede aynen böyle. O da bir günah tohumu ve bence bu dünyaya gelmemesi gereken bir HATA'dan ibaret. Hiç acımıyorum ona ne olacağı da umrumda olmazdı açıkçası. Onun annesi başka bir yuva daha yıkar ona başka babalar bulur nasılsa bizim ülkemizde bu tip erkekler varken.. Böyle bir adam sözkonusuyken "erdem" kelimesini onun yanına hiç yakıştıramadım. Umarım o 3 yaşındaki evladından çıkar bütün yaptıkları...

nasıl dersiniz böyle birşeyi.yazdıklarınızı asla kabul etmiyorum. inanamadım okurken
ne demek günah tohumu. bu nasıl bir düşünce ..
3 yaşında günahsız bir çocuğa acımıyan bir zihniyet. birde şuncacık çocuğa beddua ediyorsunuz...anne babası hata yaptıysa,günah işlediyse ,şuncacık masumun suçu, nedir... neyseki bu dünyada sizin gibi düşünmeyen,merhametli insanlarda var..

.

Bakın...
Bir kere kim ne laf eder, ne söyler bunlar sizin düşünmeniz gereken şeyler değil...
Bırakın bunu eşiniz düşünsün ya da düşünseydi...zamanında anlıyor musunuz?
Düşünmek için geç kalmış, pişman olmak içinde...
O kadınlara dayanmak mümkün değil deyip eşinizi savunmayın...
Eşiniz hatalı...
Utanması gereken kişi, eşiniz...
Sizden, kızlarından, akrabalarından ya da etraftan...
Neden hala onu düşünüyorsunuz ki...
55 yaşında bir adam hayatta hiç bir baltaya sap olamamışsa bu onun sorunu...
Neden bu yaşınızda hala taşıyacaksınız?
Benim beni aldatan adamla işim olmaz...
Dahası çocuklarını aldatan babayla işim olmaz...
Kızlarınız büyümüş, onların da desteği ile yeniden kurun hayatınızı...
10 yıl boyunca evli kalmanız bile büyük hata bence...

çocuk mu hata yoksa aklı başında kabul edilen iki koca insanın yaptığımı?
sadece kadın mı hatalı yoksa yuvasını yok sayıp başka bir kadının kucağına atlayan erkek mi?
ya da hangisi daha hatalı...
kadın adamın evli olduğunu bile bilmeyebilir...
bunu düşündünüz mü?
ayrı ülke, ayrı dil...
yuvası, çocukları olan adamın düşünmesi gerekmez mi sizce...
biz millet olarak erkeği el üstünde tutup kendimize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapalım sonra da elin kadınına sen yuva yıkıyorsun diyelim...
her insan hata yapar bu o insanın erdemsiz olduğunu göstermez...
hata yapmış ve hatasını kabul ediyor...
o çocuğu da sahip çıkmak zorunda...
yasal olarak kızlarından hiç bir farkı yok çünkü...
adamın öz oğlu...
eşi bu durumu kabul eder etmez, ben olsam asla etmem...
kocam kızlarımın babası olarak kalır, yolumu ayırırım...
ama çocuk için tek kelime etmem...

Bastan bile bile göz yummuşsunuz ve olur orda kadınsız yapamaz demişsiniz..siz nasıl erkeksiz yaptınız?bu kadar hak verilmemeli bence bir erkege..ben asla 30yıl mıl takmazdım.
rus kadınla bir ilişki bir de çocuk onları göndericem sana dönücem diyor..yazık değil mi o çocuga da sizce?eşiniz karaktersiz hanımefendi ve bence siz evliliğinizi hala sürdürmek peşindesiniz..kızlarım kızlarım demeyin kızlarınız okusun diye eşinizi yollamışsınız ayrı yaşamışsınız..evlat tabi sevilir ama evlat için de bu kadar sey cekilmez..eger maddi sıkıntınız yoksa boşanmanız kolaydır..Allah sabır versin..

ne yazacağımı şaşırdımmm...
kafam durdu sankiii..
güveniniz zaten çoktan sarsılmış.. bundan sonra ne kadar ve nasıl gider bu evlilik bilemiyorum..
ama eşinizin yaptıkları affedilir değil, galiba en hayırlısı ayrılmanız olacak..
bilemiyorum aslında dondum kaldım :((((
..

Son düzenleme:

bu nasıl bir düşünceeee....
nasıl bir vicdan...
o çocuğun ne suçu var..
allahtan korkarım ben böyle kelimeler kullanırken..
:1no2:

Ablacığım gerçekten çok üzücü bir durum. Ben böyle bir babanın kızı olarak konuşuyorum. Bekarken de şimdi de, emin olun bu şekilde yalanların rollerin tahammülsüzlüklerin yaşandığı bir evde yaşamaktansa anne-babamın ayrılmasını tercih ederdim. Düşünsenize evde iki kişi de mutsuz, özellikle annem. Bu çok acı birşey gerçekten. Sürekli hafiyelik durumları, laf dokundurmalar, küçümsemeler, yalanlar, gözyaşları vs vs ben bunları yıllarca yaşadım bir evlat olarak. Kendimi annemin yerine defalarca koydum. Ben olsam katil olurdum dedim içimden. Anneme defalarca cesaret verdim "ne olursun ayrıl bırak bu adamı" diye. "Beni düşünme" dedim. "Beni seven; ben olduğum için sevsin, gelsin, evlensin,sizin hayatınızdan ona ne" dedim. Bu düşüncelerim değişmedi hiç. Bence çok fazla taviz vermişsiniz.Daha doğrusu fedakarlığın en son safhasını yapmışsınız. O sizin küçük şımarık oğlunuz değil ki "biraz oynasın sıkılınca eve döner nasılsa" diyebileceğiniz.. Madem oraların kanunu diyorsunuz peki sizin hiç mi ihtiyaçlarınız olmadı? Hiç düşündünüz mü aynı şeyi ona yaşattığınızı? Peki arada ne fark var? Lütfen üzülmeyin. Bir enkazla yaşamaktansa bence bırakın gitsin yoluna Allah'ından bulsun. Şu an beraber olduğu o aşağılık kadın da aynı şeylerin kat be kat fazlasını ona yaşatsın diye dua edin. Yaşasın ki anlasın bunun ne demek olduğunu. Allah'dan sabır diliyorum sizin için.
Çok haklısın,benim duygularımı ifade etmişsin..
zaten benzerini de yaşamışsın...Babam bundan sonra tam br enkaz.Zaten bugün onun evine gittik bir nevi baskın yaptık hadi bakalım dedik,seçimini yap dedik.Gözümüzün önünde o kadın a sen gidiyorsun ben ailemle gidiyorum diyemedi.Kaın çook mantıklı aklı başında ben kadına allah var hiç bir suç bulamadım.Ona çanak tutan babam olmu..Hala da tuttuyor.Ben buraya babanızın kafasına silah dayayarak gelmedim diyo,çocuğu babanız da istedi diyor babam da inkar edemedi off offff...

Tabiki kadın evli,55 yaşında,3 çocuğu ve 5 parası olmayan bir adamdan gelecek beklerken hatalıydı ama babam ona ümit vermiş bok heybesi gibi sırtına yükleyip buralara getirmiş...Öocuğun günahı yok,yazık.Allah ikisinin belasını versiin...

Öff yaa...ben yirmi yillik evliyim...böyle seyler okuyunca icim kiyiliyor...ama olan malesef olmus...ortada birde cocuk var.
Cok zor ...colugu cocugu büyüt ve aslinda en güzel zamada ...el ele verip hayatin tadini cikarmak varken... birde böyle seylerle ugrasmak.

Ben dogrusu bosanmazdim...30 sene kahrini cekmisim...simdide üc kurusla cocuklarima muhtac olmak istemem...adam ölse emekliligide yeni kadina kalacak...bosanmak ilk basda cözüm gibi görünüyor...ama bazi durumlardada daha büyük bir zarar verebilir.

Ben olayi birde farkli bir acindan bakmanizi isterim...malum o rus bayan esinize (50 yasinda adam) kara kasi kara gözü var diye o cocugu yapmadi...büyük bir ihtimalle kendini kurtarmak icin...esinizde bunu büyük bir ihtimalle biliyor...su an esinizde pisman...anladigim kadariyla...
evladi oldugu icinde cocuga sahip cikiyor...o kadinla o cocugu geri postalamak yerine kadindan o cocugu almayi hic düsündünüzmü...yani kadin gitsin cocuk sizde kalsin...tamam bazi seyler af edilir gibi degil...ama yangina körükle gitmenin anlamida yok...zararin neresinden dönsen karlisin ...yani buda var...aslinda esiniz gitmeden önce anlassaydiniz keske...erkekler salak oluyor.

su an kizlarinizda cok öfkeli ...hakli olarakta...ama o cocuk onlarin kardesi...ve günahin meyvesi diye öyle basdan atmak su an kolay ama birde ilerisi var...cünki o cocuk büyüyecek ...öyle yada böyle...ileriye dogru kizlariniz bunun vicdan azabini cekebilirler...su an gencler ama ...ilerlemis yaslarda daha farkli düsünecekler.

bilmiyorum cok zor bir durum...sadece farkli bir bakis acisi olsun diye yazdim...ileriye dogru dahada pisman olmamak icin birde bu aciyida gözden gecirmek lazim diye düsündüm...tabii bu yasdan sonra birde adamin peydahladigini büyütmek cok zor...ama su da bir gercek... o bebegin hic günahi yok...sizin asil düsmaniniz öbür kadin...o sizin evlatlarinizi düsünmedi...siz niye onun simdi cocugunu rahat rahat büyütebilmesini sagliyacaksinizki...onu en aciyan yerinden vurun bence kaydirigubbakcemile...cocugunu elinden almaya bakin...öyle gidip iki tokat kadina atmakla olmaz...bu intikam degil intihar...isterseniz bir kac sene sonra bosayin esinizi

ama su an bosansaniz 30 yil bosuna yasanmis olacak...obür kadin sizin tüm emeklerinize konacak...ileriye dogru kimse bir sey demiyecek...buna benzer bir olay benim ailemdede yasadik...ondan biliyorum...olan sadece size olacak...bizde yasanan durumda kadin bosandi...ve süründü...coluk cocuk kendi hayatina döndü...kadin ise pisman bosandigina cok pisman oldu...daha genc veya madi acidan ayaklariniza basan biri olsaniz tabii durum farkli...malesef anladigim kadariyla bu böyle degil

su an kizlariniz size arka cikiyor bu cok güzel ama bunun birde yarini var...onlar kendi sorunlarinla günün birinde savasinca anne olarak kolay kolay onlara el uzatabilecekmisiniz ...bunlar hep düsünülmelisi lazim...insan eti agirdir...birde bu yasdan sonra baska el kapilarina muhtac olmak var...

lütfen yanlis anlasilmasin...sadece olaya birde farkli bir acidan bakmaniz icin yazdim ben bunlari...:sm_confused:

bundan sonra hersey daha güzel olur insallahŞeniz
Anneme okuyorum sağolun ama çok güldüm..Biz ne yapacaz elin çocuğunu ?ne kardeşi be abla..Benim 2 kız kardeşim var bak adı üstünde kardeş..:1no2:

Bastan bile bile göz yummuşsunuz ve olur orda kadınsız yapamaz demişsiniz..siz nasıl erkeksiz yaptınız?bu kadar hak verilmemeli bence bir erkege..ben asla 30yıl mıl takmazdım.
rus kadınla bir ilişki bir de çocuk onları göndericem sana dönücem diyor..yazık değil mi o çocuga da sizce?eşiniz karaktersiz hanımefendi ve bence siz evliliğinizi hala sürdürmek peşindesiniz..kızlarım kızlarım demeyin kızlarınız okusun diye eşinizi yollamışsınız ayrı yaşamışsınız..evlat tabi sevilir ama evlat için de bu kadar sey cekilmez..eger maddi sıkıntınız yoksa boşanmanız kolaydır..Allah sabır versin..
Hep ümitle beklemiş annem..Hep hoşgörüyle.
Şimdi kalbi o kadar kırıkki...hani siz ne yazacağınızı bilemiyorsunuz ya aynen.Kelimeler bitti sanki offfmirmirmirmir

Bekara bosamak kolay deniliyor ya. Böyle bir durumda gercekten kolay.
Beni aldatan yani bana saygisi olmayan bir insanla ASLA daha fazla evli kalamazdim.
Büyük konusmamak gerekir ama bu konularda büyük konusurum.
50 yillik kocam bile olsa öyle birseyi duydugum anda benim icin o evlilik bitmis demektir.
Gururumu kimseye ezdirmem kötükedihüso

ne pahasına olursa olsun o kadını geri göndereceğiz çocuğunu da tabiki...Annem de onun geri kalan ömrünü götürecek,intikam almakla geçecek ama insan oğlu nereye kadar dayanabilit ki...NBabam eve gelince aşşağılamalar,hakaretler nereye kadar devam edecek,babam denen buna ne zamana kadar dayanabilecek.Bunları bilmiyoruz ama şu an da en iyi intikam onları geri yollayıp o adamı da eve almamak,hadi bakalım kaybettiğin ailelerin olmadan yaşa bakalım demek..Aklım çoook karışık..senağlama

Canim siz gondertseniz bile geri getirtir onlari. zor degil ki?

ya aci cektirirken annen de cekecek. en iyisi babani yalnizliga mahkum etmek. genc karisi ile boynuz yiye yiye yasasin. yemese de emin ol "derleeeerrrr derlerrrr yapmasan da derler" diye bir fikra var, aynen o ise doner. Rus kari millet laf atar. baban icine sindirsin. Milletin tovbe estagfirullah olmasa da o.. diye baktigi kadini, namusum diye alsin nikahlasin.

Aslinda kadinin bence bir sucu yoktur. yani bilmeyebilir babanin evli oldugunu.

Ayrica neden babanin borcunu kapatiyorsunuz ki. arabayi satin anneniz icin bankaya koyun. nafakasini da alir. ev acmasini bilmis. o zamn bi zahmet borclarini da kapasin. daha yasi genc. calissin nerde calisacaksa. surunsunler biraz. O zamn Rus kari yardim! eder babana evi gecindirmekte.

Ayrica annenin durumuna cok uzuldum. arzu edilmeyen kadin. Baban bir hata yapmis. cezasini cekecek. ortaya cikinca affet, pismanim demekle olmuyor. annen yoluna baksin. daha genc. yeniden evlenir kendini hakeden biriyle. hayat o kadar kisa degil o kadar da uzun degil.

bizim bir tanidigimiz da genc yasta dul kaldi. 4 kizini evlendirene kadar evlenmedi.sonra bir beyle evlendi ama adam dunya tatlisi. O'nun da esi kac sene yatalak kalmis, adam esine bakmis. vefat edince evlenmis. ikisi de birbirlerine o kadra duskun ki... ikinci bahar. birak yasasin annen baharini.kiocasi olacak bahari bitirmis guze baslamis. annenin gencligine yazik.

Back
X