- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Çok haklısınız gercektenÇok akıllıca düşünüyorsun. Bir de Sen yap biz bakarız, sen yap biz destek çıkarız derlerse sakın inanmao çocuğun gece uyutmayacağı, kucağından inmek istemeyeceği sen olacaksın, hasta olunca gece başında sen bekleyeceksin sakın unutma
Kesınlıkle onlar her konuda uzman. İşsizler konusacak seylerı yok çünküAkrabalar her konuda uzman zatencanm dert etme bunlari. Evlenene kdr "niye evlenmiyorsun"derler. Evlenirsin "cocuk niye yapmiosn"derler cocuk yaparsin "tek cocuk mu olacak yaniiiee"derler. Her yapilana karsit bir cevaplari var. Ben de 29yasndaym bir yil oldu evleneli. Dha yeni yeni bebek icin ugrasmaya basladm ama bende pcos var o ayri sen once saglkli bir seklde esnle evliliginin temellerini oturt. Sagi solu dinleme ,onlar hayat boyu konusur dururlar...
Kesinlikle. Ben önce bı iş hayatımı maddıyatı düzene sokmak istiyorum. Yakın arkadasım cocukların sütüne su katıyor. Bende öyle olmak istemiyoruö29 yaşındayım daha bir senelik evliyim. İki sene daha çocuk düşünmüyorum. Belki daha sonra erken olur belki daha geç. Kısmet bu işler. Kadın saglikli ise 35e kadar yolu var. Millete ne?
Kesinlikle. O kadar bakıyorsun büyütüyosun senı sevmıyor saymıyor. Sızın brans ne hocam. Ben önce bı kpssyı halletmeye calısıcam ve özelde ılerlemeye calısıcam bır yandan32 yaşıma bastım bugün.
3 senelik de evliyim.
Ben de öğretmenim ama kpss engelini aşamadim maalesef . Umudum da kalmadı.
Çocuğum yok.
Seneye belki olur. Ama Allah kalbimi biliyor. Çocuk sevmiyorum ve istemiyorum da.
Yani bazı insanlar istemeyebilirler. Herkes çocuk yapacak diye bi şey yok.
Çok yakın bir dostum beni her gördüğünde "çocuk yapman lazım; çünkü bu dünyanın senden doğacak, senin gibi bilge çocuklara ihtiyacı var" diyor.
Işte benden doğan bilge mi olur manyak mı olur katil mi olur bilemediğim icin çok endiselerim var.
Allah hayırlı evlat olmayacaksa hic vermesin.
Zira kötü evlat kadar ağır bir imtihan bilmiyorum ben.
O sebeple hayırlısını isteyin sadece.
Önce evliğinizi oturtun.bakın ne çok boşanma var. Çünkü evlenen değişiyor. O akrabaları da boşverin gezin tozun canınız ne zaman isterse o zamançocuk yapın. Çoğu kişi 28..30 da evleniyor.Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Bende öyle bir tane olsun yeter. Hem kadını cıdden cok yıpratıyor cocuk30 yasinda evlendim 33 te dogurdum. Keske demedim hic ama bugun 36 oldum ve ikinci cocuk istermisin deseler istemem sanirim.
Öyle bende 2 3 yıl en az ıstemıyorum. Kpss kosturucam. Gezcem tozcam. Nısanlım da ben gıbı dusunuyor. Anneside baskı yapar yapar susar. Zaten ıkımızı ılgılendıren bırsey buÖnce evliğinizi oturtun.bakın ne çok boşanma var. Çünkü evlenen değişiyor. O akrabaları da boşverin gezin tozun canınız ne zaman isterse o zamançocuk yapın. Çoğu kişi 28..30 da evleniyor.
Sosyal bilgiler lisansım.Kesinlikle. O kadar bakıyorsun büyütüyosun senı sevmıyor saymıyor. Sızın brans ne hocam. Ben önce bı kpssyı halletmeye calısıcam ve özelde ılerlemeye calısıcam bır yandan
Diğer tüm durumları merak ettimErken cocuk yapmanin en buyuk artisi anne adayinin daha saglikli ve aktif olmasi.
Diger tum durumlarda da gec cocuk yapmak daha avantajli.
Sizin kisiliginize bagli olarak yas aldikca gideceginiz yon de onemli.
Bir tanidigim var 42de dogurdu ilk cocugunu, o kadar sakin ve olgun bir kadin ki, keske ben de o yasi beklese miydim diyorum gordukce.
Tabi tam tersi daha cok asabilesenler de oluyor.
En iyisi kendini nasil hissediyorsan ona gore karar vermek saniyorum ki.
Diğer tüm durumları merak ettim
Tabiki öyle ben katılmadım mesela söylediklerinize tabi kişisel fikrim benimde.Maddiyat, evliligin oturmasi, anne babanin daha olgun ve bilge bireyler olmalari, gebis ailenin daha az karismasi gibi durumlar.
Kisisel fikirlerim tabi ki bunlar.
Bencede. Biz daha evlılıge alısıcaz bırseyler oturacak falanMaddiyat, evliligin oturmasi, anne babanin daha olgun ve bilge bireyler olmalari, gebis ailenin daha az karismasi gibi durumlar.
Kisisel fikirlerim tabi ki bunlar.
Ahhh vallahi bayıldım, sizinngibilerin çoğalması dileğiyle28 yaşında evlendim, 30'umda anne olmaya karar verdim, ilk kızımı 32'de, ikinci kızımı 35'imde doğurdum. Pişman değilim.
İnsanın ne zaman çocuk yapacağına ancak kendi karar verir. Toplumun belli başlı dayatmaları var, sanki bunlara uyanlar muhteşem hayatlar sürüyormuş, hiç zorlanmıyorlarmış gibi bir kesim hala aynı şeyleri dayatmaya devam ediyor. Öğretmen insansınız, şu cahil lafları edenlere göre ufkunuzun daha geniş olduğunu düşünüyorum. Sizce çocuk yapmak için asıl şart yaş mıdır yoksa insanın ve şartlarının hazır olması mı? KPSS çalışmak, eşimi iyice tanımak, evliliğin tadını çıkarmak istiyorum, çocuk masraf diyorsunuz ya, hah işte bunlar çok çok doğru birer düşünce. İnsan doğuracağı çocuğa en iyisini vermek ister değil mi? Eee bu nasıl sağlanır, daha genç doğurarak mı yoksa evliliğini ve hayat şartlarını fırsat varken daha sağlam bir zemine oturtarak mı?
30'dan sonranın geç olup olmayacağına ancak bir doktor karar verebilir. Gidip bir muayene olun, hormonlarınıza, yumurta rezervlerinize baktırın, eğer bu yönde bir endişeniz varsa. Geri kalan laf kalabalıklarına da kulak tıkayın.
Ha otuz ha otuz iki. Eşinizi tanımadan çocuk yapmayın. Çocuk Rabbim nasip ederse iki sene sonrada olur. Zaten şimdi herkes otuz yaşında evleniyor. Hayırlı olsunBen kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Üni hastanelerinde yapıyolar ama uzak tarihe gün veriyolar. Ben 15 temmuz zamanı 150 tl ye yaptırmıstım özeldePeki devlette de yaparlar di
devlet hastanesi de yapar degil mi bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?