30dan sonra çocuk

Bence önce ayakların üzerinde dur sonra çocuk yaparsın.İnsanın kendi ayakları üzerinde durması gibi bir şey yok.Çocuğu sonra da Allah da izin verirse yaparsın ama kariyeri yapmadığına pişman olursun.Her şey senin kafanda bitiyor kimin ne dediği önemli değil.Ayrıca çocuğun olmazsa falan diye bana da diyorlardı kimseyi takmadım istediğim zaman denedim.Hayır diyelim ki olmuyor ne yapalım eksik mi olmuş oluyoruz zorunluluk mu yani bu evlilik çocuk işleri.İsteyen 40 ında evlenir isteyen 40 ında doğurur.Valla kadın olmak çok zor.Kadınlar bile kadınlara bu laflarıyla zulmediyor.

Bu çocuk meselesi kisinin ve esinin vereceği bir karar diye düşünüyorum kaldı ki henüz evlenip aynı evin icine bile girmemissiniz.
Ben 34 yaşındayım evli de değilim açıkçası anne olamama gibi bir kaygım da yok nasipte varsa olur, olmazsa da napalim begenen böyle beğensin :) hayat şartlı yaşanmıyor
Hele bir evlenin, sonrasina kendiniz karar verirsiniz. Şimdiden de takmayin kafaniza.
Benim bir arkadasim 38inde doğurdu cok da sağlıklı bir gebelik gecirdi 32. Haftaya kadar da çalıştı.
Baska bir arkadasim benle yasit kiz neredeyse on senelik evli daha yeni anne oldu, belki istiyordu olmuyordu belki istemedi onu bilmiyorum ama gec degil.

Elbette olabilir. Benim annem de beni 30 undan sonra doğurmuş. Ama şöyle de bir şey var günümüzde neredeyse herkes çok geç evleniyor evlenme yaşı ortalaması 35 oldu. 20 yaş mesela çok erken ama her şeyin de bir ortası olmalı diye düşünenlerdenim. Çok geç kalınınca iyi olmuyor bence. Herkesin kendi tercihi tabi, ama ben kendi adıma eğer evlilik düşünürsem 30'a dayandırmadan evlenirim. Diğer türlü çok geç geliyor bana.

Kesinlikle. Yok gelin mevlüdü yok şu yok bu. Herşeyi sülalecek seç karar al cok sıkıntı. Ben zaten ikizler burcuyum. Kesinlikle baskı dırdır nasihata gelemiyorum. Sıkılıyorum daralıyorum. Düşüncesi bile daralttı beni. Ben 2 ay sonra inşallah evli olacagım. Kendi evımle ilgilenicem. Yok gıt kaynananın temızligini yemegını yap. İnsanlar gelın dıye hizmetcı alıyor gözüyle bakıyor. Bilmiyorum belkı ben yanlıs dusunuyorum. Ama cevremdekı cogu ınsandan farklı düşündüğüm kesin. İnsallah atanırım. Cocugumu krese verıp hıc kaynana falan ugrasmak ıstemıyorum. Ne bileyim. Daha evlenmeden bebek hemen mı yapcan. Yok çalışma. Ev hanımı ol. Ya 4yıl fakülte okudum ben.

Yanı bende acıkcası 32 de falan dusunurum sonra olursa gözüyle bakıyorum. Önemlı olan benim eşimle olan iletişimim. İnsanlar bırbırıne nasıhat verıyor. Bana nasıhat verenlerın en az 2 cocugu var. Evde oturuyolar. Kendılerı gıbı olayım ıstıyolar

Işte akil veren çoktur da kimse sen ne istiyorsun ne düşünüyorsun demez!
O yüzden siz de mustakbel esinizle konusun bu konuları hatta evlenmeden simdiden netlestirin.
Bence aile planlamasi da önemli bir konu esler arasinda.

Canım sen kendine neyi yakıştırıyorsan onu yaparsın.Seni hizmetçi olarak görenlere hizmetçilik yapmazsan seni öyle göremezler.Çocuk yap çalışma diyenlere yapmıcam çalışacağım dedikten sonra sana kimse karışamaz.Önemli olan eşinin düşünceleri.Bu konuda arkanda olması senin için daha iyi olur.

Canım sen kendine neyi yakıştırıyorsan onu yaparsın.Seni hizmetçi olarak görenlere hizmetçilik yapmazsan seni öyle göremezler.Çocuk yap çalışma diyenlere yapmıcam çalışacağım dedikten sonra sana kimse karışamaz.Önemli olan eşinin düşünceleri.Bu konuda arkanda olması senin için daha iyi olur.

Yok zaten şükür arkamda yoksa anlaşamazdık

Evet evet. Hayat o kadar pahalı ki. Daha dügüne 2 ay var. Millet sımdıden yok hemen bebek yapacan mı falan. Sankı onlar bakcak

Tabi ki 30dan sonra da çocuk sahibi olunuyor.
Benim annem kardeşimi doğal yolla hamile kalarak 37de doğurdu.
Maddi ve manevi yeterliliğiniz ne zaman olursa o zaman olsun..
Bir yenidoğanın masrafı en az aylık 1500 2000 tl.
Bezi maması hep para..maddi olarak hazırken ve manevi olarak da istiyorken olsun.

Hayırlı vakitte olsun..

Tabıkı. Ben önce kafam rahat sınava hazırlanıcam. Evlılıge alısıcam falan. Ondan sonra istiyorum. Şuan hazır degılım zaten

Bunu gelin bizimkilere anlatın. Bebek rızkıyla gelırmıs. Hıc masrafı yokmus.emcek ya bebek 1 yıl falan ondan. Bebek olmayınca aıle gıbı olmuyormuş

Sizinle ayni durumdayiz. Millete kulaginizi kapayin. Ben de kpss ye hazirlaniyorum kazanana kdar cocuk istemiyorum. Ayni sizin dediginiz sebeplerden ötürü..
Millet bakmicak dogunca millet doyurmucak bu cocugu biz bakicaz biz doyurucaz sadece konusmayi biliyolar. Bence cevabini verin su an dusunmuyoruz diyip konuyu kapatin yuz goz olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…