31 Yaş, Evlilik Korkusu, Bekar Baba

Kalbinin sesini dinle.
Eski esi senin hayatin da neden olsun? Buna sen izin veririsen olur.
Cocukla ilgili sorunun yok anladigim kadari ile seviyorsun.anne degil ama abla olabilirsin.
Sevgilinle uzun zamandir birliktesin karakterine guveniyorsan korkularina kapat ceneni de bence.

Valla oku oku içim şişti öncelikle korkunun acele faydası yok malesef evlenince sorunlar iki kat artıyor benim evliligim de her şey denk şükür ama yine mutsuzum hayat sizinki de yaşayıp görmen lazım inşallah mutlu olursun

Ben boyle bir sey istemezdim. Ama en başından istemezdim. Yani direkt boyle birine hic sans vermezdim ama oldu ki asik oldum o zaman da terk etmezdim tabii ki.

Aynen ben de böyle yapardım galiba :/

Ama çok zor konuymuş, risksiz gibi görünen -atıyorum hiç evlenmemiş, çocuğu olmayan, ekonomik gücü yerinde- biriyle de evlenseniz hayatın ne getireceğini bilemiyoruz, mutlu olacağınız garanti olmazdı. O yüzden mutlu olmaya bakın derim.

Bulmuşsun aşkı daha ne istiyorsun canım .kendini güzel ifade etmişsin ve bu anlatılandan anladigim mutlusun.... Aşkını yaşa... dede babaanne desteğinde var daha ne olsun bir gün evlenip ayrılsan bile askini yasamaya değmez mi kim boşanmak için evleniyor?

Çok katı fikirli ve kalın kafalıyım bu konuda.
Çocuklu adamla evlenmezdim,beraberlik bile düşünmezdim,ön yargılıyım.
Bölünmüş bir adam çünkü,bile bile lades.
Benim için süperler ötesi bir kısmet bile olsa ,yargılarımı kıramıyorum ama hep de haklı çıkıyorum yav.
Ön yargılarım yüzünden hiç pişmanlık duymadım.Belki de adı tecrübe.

Bence siz bu adamı gözünüzde büyütmüşsünüz. Çok çocuğuna düşkün diyorsunuz mesela; ama ben şimdi kendi babamı düşündüm, ne idüğü belirsiz bir adamla yaşamamı istemezdi benim. 2 haftada bir hafta sonları gelsin demez, aksine velayetimi almak isterdi.
Adamın geçmişinde hatalı bir evliliği var ve hayatı boyunca da bu hata ister istemez onunla gelecek, hayatına girerseniz sizin de hayatınıza ucundan da olsa etki edecek, her şeyi göze alıp evleneceksiniz, evlenecekseniz. Kimse size korkularınızı yaşamayacağınızı garanti edemez.

Çok çok fazla gereksiz detay vermişsin gözlerim şaşı oldu okurken
Konu içinde sen müsaade etmediğin sürece sevgilinizle aranıza 3. kişi giremez.
Bu her kim olursa olsun..
Çokta fazla düşünme bazen akışına bırakmak en iyisi, kafayı yersin benden söylemesi..

Ben de arafta kaldım şahsen.ama sanki bitse daha hayırlı olacakmış gibi duruyor.
bu süreçte hep eski eş ve çocuk olmuş hayatınızda birebir geçen pek bir zamanınız Yok gibi.gündeminizde çocuk ve eski eş olunca hep onların sorunlarını tartıştınız,sevgilinize destek çıktınız vs. .birbirinizi ne denli tanıdığınız belli değil,hep onlar varken hayatınızda,

Bir de Daha evlenmeden tartışma ve huzursuzluğun içine düşmüşsünüz.günlük hayatın koşuşturmacası,stresi ve kaosunun yanında bunu da kaldırabilecek misiniz?
Evlilikle ilgili tereddüt ve çekinceleriniz varken bu adamı hayatınızın merkezine almak bana pek doğru gelmiyor

Adam bulmuş senin gibisini, işin var, maddi sorun yok, aile iyi, hiç evlenmemiş ohh valla! Aç gözünü bacım! Ben sana olacakları yazayım ki çevremde örneği var,
1. Maddi sorunlar yani kadının çocuğu bahane ederek ekstra para istemesi, bu paranın evin giderlerinden kısılarak verilmesi. Çocuk büyüyünce okul, eğitim, evlilik masraflarının yine bu şekilde karşılanması.
2. Kadının çocuğu başından atmak istemesi adamın da ne hikmetse ana babasının da etkisiyle velayeti almak istemesi
3. Adamın tatillerde çocuğu da götürmek istemesi
4. Ailenle başta hır gür olacağı için senin tüm bunları içine atmak zorunda kalman
5. O güzel adamı ilk karısının neden boşadığını keşfetmen
Bacım herkes dengiyle, boşanan çocuğu yoksa ister bekarla evlenir ister dulla ama boşanmış olan yine çocuklu biriyle evlenmeli ki denge olsun. Yaz kk aramaya "kocamın ikinci eşiyim" oku.
Arkadaşım böyle evlilik yaptı ki sen ona göre akıllısın düşünmüşsün bir çok şeyi, o diyordu o çocuk benim de evladım ekmeğimizin yarısı onun, şimdi bayramlık alındı bana ayakkabı aldım diye laf etti diye bile sorun çıkıyor.

Benzer ilişki yasamadim, yasamakta istemezdim. Bekar biri ve boşanmis çocuklu biri varsa o işte bende olumlu etki yapmiyor.

Bu nasıl korku anlamadım ben..Adamı hayatının merkezi haline getirmissin.cocuguna annelik yapmadigin kalmış.adamla baya baya paylaşım iletişim herşey var ama hala korkuyorum diyorsun..Bir karar ver ama ya ileri ya geri adım ativerde seninde hayatın bir düzene girsin..Yuvan olsun çocuğun olsun..Bu korkuyla ne onunla ne onsuz diyerek ihtiyar bir nine olucaksin haberin yok.elinde baston hala korkuyorum diyeceksin.kac yıl olmuş bir adım atmanın zamanı gelmedimi.?

Bu arada sakın beni yanlış anlama illa bu adamla evlen filan demiyorum..Korkuların yersiz değil ama yersiz olan şeyler var dikkatli ol derim.

yaş iş. aldığın abdest, ürküttüğün kurbağaya değmez.

gözümden kaçtıysa affola ama senin ailenden kimsenin haberi var mı bu işten?
sevgi dolu yetişmişsin, annenin babanın haberi olsa kıyamet kopardı diye düşünüyorum.
onları üzmeye göze alma. ayrıca işlemediğin bir suçun ortağı olma.
adamın boşanması çocuğu olması değil mesele, eski karısıyla olan ilişkisi çok yanlışlar içeriyor.
bunlarla uğraşmak zorunda kalacaksın. değmez gerçekten, hele de 30undan sonra.

Adam neden boşanmış bu önemli. Bazı küçük durumlar dışında boşanmış erkeğe sorunlu olarak bakarım ben şu forumda bile ne olaylar ne olaylar...
sonra madem eski karısının durumundan rahatsız neden velayet davası açmıyor?
kadın da bekar biri olarak istediğini yapar, karışamayız ama rahatsız olan gider velayet davası açar çocuğunu almaya çalışır. öyle anne evini otel gibi kullanmasın çocuk da. ona da yazık..

ayrıca hep diyorum boşanmış erkeklerin bekar kızlara yanaşmasını masum bulmam. neden gidip kendi gibi boşanmış bir kadınla beraberlik düşünmüyor?

Ortada bir kız çocuğu, sorumlulukları olan kızlarını başlarından atmaya çalışarak evlenmek, eğlenmek için direten 2 ebeveyn... yazık. Çok karışık bir durum. Sizin için zor olacak. Bence hiç bulaşmayın. Ama bir anne olarak ''harika bir baba'' dediğiniz insanı da sırf sizinle birlikte olabilmek için kızını başından atmaya çalışması yüzünden kınıyorum. Anne zaten çoktan kızından vazgeçmiş.

korkularında haklisin bence , hic evlenme deneyimin olmadığı halde gelecekte olanları tahmin ediyorsun ve emin ol bu korkuların yarısı da gerçekleşecek .
Mukemmel bir başlangıç yaptık eşimle hic bir sorun da yaşamadık ailesine bağlı olması beni en fazla etkileyen durum oldu diyebilirim , ama evlendikten sonra bu sana agir geliyor . Annem demesi , bacım demesi her dertlerine koşması güzel bir davranışken başta sonradan senin hayatının en büyük problemi olabiliyor .
Evlendikten sonra burda açacağın ilk konu eşim ve kızına ilgisi bile olacak eminim .
Biz bayanlar her zaman bütün ilginin bizde olmasını isteriz . Ben de senin gibi ilgiyle büyüdüm ve bu kadar tahammülsüz olacağımı da asla bilmezdim . Ama bak çıkmazın içindeyiz burdaki bir çok bayan gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…