Senin çok iyi, dengeli, mantıklı bir kadın olduğunu hissettim. Her şeyi düşünüp tartmışsın. Öylede yapman gerekir. Sana söyleyebileceğim şu, sen yelkenleri sağlam bir gemi gibisin. çalkantılı okyanuslarda korkmadan yol alabilirsin. Bu adamı ve kızını sevdiysen bu yola gir derim. Belki onların, hayatlarını yola koyabilmek ve kendi mutluluğunu bulabilmek için senin bu dalgalarla boğuşman gerekmektedir. hayal ettiğin durgun sular senin bu amansız dalgaları aşmanı bekliyor olabilir.
Bence sevgiliniz tek basina cocugun butun yukunu almak istemiyor eski esi gununu gun edip barlarda gezerken bide.
Siz de asiksiniz ama copsuz uzum istiyorsunuz.
Anne de cocugu basindan atmak istiyor. ayagina bag olarak goruyor ki cumartesi gecelerinden vazgecemiyor.
Sonuc; ne size ne baskasina, ben cocuga uzuldum.
Sen istersen bu adamdan evlenmez yoluna bakarsin ama bu cocuk boyle bir hayati yasamak zorunda.
Cocuga cok uzuldum.ayrica ne siz ne de babasi hic de bahsettigin gibi vicdanli insanlar falan degilsiniz.zavalli cocugun 2 haftada bir cumartesi babasinda kalacak olmasindan bile rahatsizsiniz.ne demek rahatsiz olmak yahu.babasi o babasi.adamda sirf senin gonlun olsun dite cocugu annesine sepetleme pesinde.amac hic de annesiyle vakit gecirsin falan degil.kullahima anlatmayin onu.bu zamana kadar cocuguyla vakit gecirmekten rahatsiz olmayan adam simdi mi bundan rahatsiz da anneyle vakit gecirsinmis.anne ayri bir vicdansiz.o da adamin biru icin cocugu yollama pesinde.10 tane adami kurban ederim cocuklarima.benim esim bunu yapsa biriyle evlencek diye cocuklaryla gorusmeyi azaltsa paralarim o adamida kadinida
Kitap gibi yazmışsınız vallahi. Ben de olsam yapamazdım. Çünkü evlenince herkes bi nebze değişiyor ve bi çocuğun sorumluluğunu almak ne kadar mantıklı bilemedim. Mesela başbaşa bi tatile gidemeyeceksiniz. Romantik bir akşam yemeği yiyemeyeceksiniz. Çünkü anne sorumsuz çocuk sürekli babada birde sizin allah nasip eder sizin çocuğunuz olursa kıskançlıklar başlayacak bilemedim zor.
Annenin vicdansiz oldugunu ayrica yazdim zaten.maalesef herkes anne olamiyor.cocuk en buyuk ve asla bitmeyecek bir asktir.olurum be ben gozumu dahi kirpmadan cocuklarim icin.kaldiki basindan savmak ne demek.bir cocugun su hayatta en guvendigi varliktir annesi.anne ayri bir garip zaten.fakat anne boyleyken bir de babanin 2 haftada bir gorusurum surakli olmaz demesi daha bir yikimdir o cocuk icin.yazik gunah ya vallahi benim icim sizladi buradan yavruma.Bakın, sözlerimi anlamaya çalışmadan, mimiklerimi görmeden, ne demeye çalıştığımı düşünmeden yorum yapıyorsunuz. Ama zaten çaresiz, karmakarışık bir halde açılıyor bu konular, keşke hassasiyetle yaklaşabilecekseniz yorum yazsanız. Yine de emeğinize sağlık.
Kimse kimseyi sepetleme derdinde değil, kaldı ki bu bir çocuk, sepetlemek ne demek ? Sevgilim yıllardır bu durumdan şikayetçi ama çocuk kendini anlatamıyordu, artık 10 yaşında ve annesine hangi konularda ihtiyaç duyduğunu ama karşılığını alamadığını bile babasına söylüyor. Babası da bunu düzene sokmaya çalışıyor. Annesi her cumartesi eğlenceye gidecek, kendi hayatını yaşayacak ve baba da 10 yaşındaki çocuğun iç çamaşır alışverişi, okul alışverişi, ödevlerinin tamamı, veli toplantıları ile tek başına boğuşacak. Bale resitalinde 20 anne ve 1 sevgilim katıldılar,düşünebiliyor musunuz? Anneler gününde anneler ve çocukları pikniğe gidildi, sevgilim kahroldu, çocuk kahroldu çünkü annesi 40 kişiyle otobüs yolculuğu yapamazmış, daralırmış, babaanne 70 yaşında koştur koştur gitti çocuğun gönlü kalması diye. Ve daha niceleri. Sınıf öğretmeni bile sevgilime "Yılın annelik ödülünü size vereceğim vallahi" diyor.
Canım benim çok şükür bi kızım var kendi kızım olduğu halde vakit zor geçiriyoruz ama evliliğimin ilk yıllarında cocuk olmadığı için rahat gezip tozum tatilimi yaptım. Ama bu sene tatile gideceğim. Çocuk hasta olur mu şu olur mu derdi başladı. Bilmiyorum sevdiğin bir adam. Aşk kolay bulunmuyor. Çok zor bir durum allah kolaylık versin hayatımişte bunları her genç kız gibi talep edince, ama çocuklu adamla evlenmeyeceksin o zaman diyorlar, ben de bunu kabul edemiyorum. Bittabi ben sevgilimle tatile çıkabilmeliyim, romantik bir yemek yiyebilmeliyim, başbaşa evde bir haftasonu yayılabileyim kocamla. Ne bilim, bunu herkes gibi istemek hakkım değil galiba.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, bu da benim imtihanım galiba diyorum ben de.
Çocuğu istemeyen üvey anne gibi lanse etti bazıları beni ama bunun benimle hiçbir ilgisi yok. Kaldı ki, anne babası hayatta ve sağlıklı olan bir çocuktan bahsediyoruz. Benim ona üvey de olsa annelik yapma gibi bir amacım yok. Ben abla olmaya giderim o eve, istediğinde konuşup derdini paylaşabileceği, maddi manevi arkasında dağ gibi duracak bir abla. Onun fazlasını ben de yapamam zira 30 yaşındayım 10 yaşında ve ergenliğe girecek bir çocukla öz anne bile ne kadar mücadele içinde yaşıyor sizler biliyorsunuz, ben bunu zaten misyon edinmem kendime. Ben dediğim gibi, abla olurum.
Sanırım zaman gösterecek neyin ne olacağını, zamanım azaldı sadece, sevgilim çok baskı yapıyor, o da haklı 3 yıl oldu ve artık beraber yaşamak, ömrümüzü birleştirmek istiyor. Ben de istiyorum ama dediğim korkularım - ki bu korkularımın çoğu sevgilimden önce de vardı, evlilik fobisi gibi - buna engel oluyor.
Hakkımızda hayırlısı.
Ben 20 yaşında değilim, gözüm kör de değil. Zaten açtığım konu da gözümün kör olmadığını ispatlıyor. Evet aşığım ama kendi hayatımı yakacak boyutta gözü kör aşk dönemi sanırım 20li yaşların başında olur. Sonra aşka mantık da davet edilir, o zaman da dediğiniz gibi olmaz o durum.
Çocuğa ben de çok üzülüyorum. Çocuğun annesini değiştirme şansımız yok, babası çok iyi bir baba olsa da baba neticede, kız çocuğunun ihtiyacı annesi ile daha fazla vakit geçirip daha fazla şey paylaşmak. Çocuğun da isteği bu yönde ve babasına gelip "Ben sende kalayım diyorum anneme ama hayır babana gideceksin diyor, ben napim" diye sitem ediyor. Babası da ister istemez kadının düzenini değiştirmeye çalışıyor.
Bakın, sözlerimi anlamaya çalışmadan, mimiklerimi görmeden, ne demeye çalıştığımı düşünmeden yorum yapıyorsunuz. Ama zaten çaresiz, karmakarışık bir halde açılıyor bu konular, keşke hassasiyetle yaklaşabilecekseniz yorum yazsanız. Yine de emeğinize sağlık.
Kimse kimseyi sepetleme derdinde değil, kaldı ki bu bir çocuk, sepetlemek ne demek ? Sevgilim yıllardır bu durumdan şikayetçi ama çocuk kendini anlatamıyordu, artık 10 yaşında ve annesine hangi konularda ihtiyaç duyduğunu ama karşılığını alamadığını bile babasına söylüyor. Babası da bunu düzene sokmaya çalışıyor. Annesi her cumartesi eğlenceye gidecek, kendi hayatını yaşayacak ve baba da 10 yaşındaki çocuğun iç çamaşır alışverişi, okul alışverişi, ödevlerinin tamamı, veli toplantıları ile tek başına boğuşacak. Bale resitalinde 20 anne ve 1 sevgilim katıldılar,düşünebiliyor musunuz? Anneler gününde anneler ve çocukları pikniğe gidildi, sevgilim kahroldu, çocuk kahroldu çünkü annesi 40 kişiyle otobüs yolculuğu yapamazmış, daralırmış, babaanne 70 yaşında koştur koştur gitti çocuğun gönlü kalması diye. Ve daha niceleri. Sınıf öğretmeni bile sevgilime "Yılın annelik ödülünü size vereceğim vallahi" diyor.
işte bunları her genç kız gibi talep edince, ama çocuklu adamla evlenmeyeceksin o zaman diyorlar, ben de bunu kabul edemiyorum. Bittabi ben sevgilimle tatile çıkabilmeliyim, romantik bir yemek yiyebilmeliyim, başbaşa evde bir haftasonu yayılabileyim kocamla. Ne bilim, bunu herkes gibi istemek hakkım değil galiba.
2 haftada bir az değil mi ya? Çok da deli olan bir baba değil gibi. Sorumlulukları için "keşke bu kadar vicdanlı olmasaydım" demesi de abes.
Mahkemeler hayatın olağan akışına göre karar verir, annenin böyle biri olduğunu bilse velayeti babaya bırakabilirdi mahkeme.Herkes yüklenip durdu sevgilime de bana da. Anlamadığım şu, az önceki mesajımda da yazdım.
Anne zaten çalışıyor, haftaiçi 7-8 gibi evde. Çocuk 9da uyuyor, anneyle bir paylaşımı yok.1 haftasonu annesiyle vakit geçirsin, 1 haftasonu da babası ile istiyor sevgilim.
Bu gerçekten adil değil mi hem kendileri için hem de çocuk için ? Neden bunu 15 günde 1 görecek şeklinde algılıyorsunuz? Kaldı ki mahkeme kararları öylesine verilmiyor, bir sürü pedagoglar, psikologlar bunu uygun görüyor, 1 haftasonu anne ile 1 haftasonu baba ile kalmalı çocuk diyor, hakimler de buna göre hüküm kuruyor.
Neden bunları düşünmeden direk saldırıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?