31 Yaş, Evlilik Korkusu, Bekar Baba

korkularında haklisin bence , hic evlenme deneyimin olmadığı halde gelecekte olanları tahmin ediyorsun ve emin ol bu korkuların yarısı da gerçekleşecek .
Mukemmel bir başlangıç yaptık eşimle hic bir sorun da yaşamadık ailesine bağlı olması beni en fazla etkileyen durum oldu diyebilirim , ama evlendikten sonra bu sana agir geliyor . Annem demesi , bacım demesi her dertlerine koşması güzel bir davranışken başta sonradan senin hayatının en büyük problemi olabiliyor .
Evlendikten sonra burda açacağın ilk konu eşim ve kızına ilgisi bile olacak eminim .
Biz bayanlar her zaman bütün ilginin bizde olmasını isteriz . Ben de senin gibi ilgiyle büyüdüm ve bu kadar tahammülsüz olacağımı da asla bilmezdim . Ama bak çıkmazın içindeyiz burdaki bir çok bayan gibi .

Herkes iki haftada bir çocuğu görmeye odaklanmış kimse adamın bunu çocuğuna sahip çıkmayan, düzgün bir hayat sunmayan eski eşi yola getirmek için yaptığını görmemiş. Bahsi geçen baba evet iyi bir baba heleki eski eşten boşanırken çocuklarından da boşanan maddi manevi hiçbir desteği olmayan onca baba varken gayet iyi bir örnek.

Çocuklar dünyanın en güzel şeyi elbette ama hırslı, bencil, cahil ebeveynlerin elinde malesef ikinci evlilik söz konusu olduğunda maşa görevi görüyolar. Senin bir düzenin varken, sen bir aileyken karşı taraf bu gibi kavramlara uzak olduğu için olur olmadık zamanlarda akla hayale gelmeyecek mevzularla çocuğu bahane ederek taciz etmeyi pek severler. Ama konudaki bahsi geçen çocuk 10 yaşında eğer baba bundan sonra eski eşle değil çocuğuyla birebir muhatap olursa yaşanabilecek tüm sorunları minimuma indirirsiniz. Eski eşle sözlü yada görsel iletişim olduğu sürece asla huzurlu olamazsınız. Çocuğun size olan sevgisinden de çok fazla emin olup güvenmeyin hayal kırıklığı yaşamamak adına. Yarın öbür gün hamile kalıp bir can dünyaya getirdiğinizde tüm dengeler alt üst olup taşlar yerinden oynayabiliyo malesef.

Annenin karakteri bu değişmez ki kız onda da olsa kötü bir hayat sürmeye, kızına sahip çıkmamaya devam edecek ve belki de annesinin yanında heba olacak bu kız çocuğu, kadında bir değişim olmaz; ama kız çocuğu için çok şey fark eder. Anne umursamaz, adamın nasıl olduğu belirsiz biri, belki sapık ve kıza tecavüz bile edebilir ileride. Akıllı ve kızına düşkün bir baba tüm bunları göz önünde bulundurur, hazır fırsat bu fırsat diyip kızın velayetini alır, al senin yanında kalacak diyip, daha da ateşin içine bırakmaz, düzgün hayatı kendisi sunar, evladına sahip çıkar. Siz cidden anneyi yola getirmek için yaptığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir derdi olsa adam evleneceği zamana kadar beklemezdi, bu hamleyi çoktan yapardı; ama adam resmen evlenmeye yaklaştığı ve konu sahibini ikna için kızını baştan atmaya çalışıyor.

Son düzenleme:
Çocuğuna herkesten 10 kat düşkün bir baba ama evlenince başka bir adamın evine onu 2 hafta yollayarak sadece 1 hafta sonu alacak? Anlamıyorum yazarkendemi farketmediniz ne kadar abes olduğunu?
bende tam bunu düşündüm... Üstelik güvenmediği bir adam... Olumsuzluklari okurken sandım ki devamında "sevgilim bu yüzden velayeti almak istiyor"yazacak... Evladını ne kadar önemsediği ortada,sırf bu sebeb bile o" güzel adam"ı benim gözümde bitirir.

Bence iyi bir baba kızının aynı evin içinde nikahsız başka bir adamla yaşayan karısına bırakmaz velayetini alırdı. Sende haklısın ama adamı seviyorsan o kızın velayetini alın ve vermeyin. En azından kızınız size küçük yaşta alışır. Abla olarak sizin yanınızda kalması daha iyi hafta sonu annesine gitsin yada yalnız kalmak istediğinizde babannesine. Ama evlenirken lütfen bu kızı atmayacağınızdan bir ömür boyu yanınızda olacağını bilerek evlenin.

Ben adamın yerinde olsam onca şey duyuyoruz kızımı o kadına bırakmam.dunyanin binbir türlü hali var.
Size de tavsiyem denginizi bulun. Zor çok zor bu işler.

Babam sorumsuz, kumarbaz, duyarsız, yalana başvuran berbat bir eşken dünyanın en iyi babasıydı ve bize çok düşkündü (hala da öyle). Babalığı eşliği hakkında sizi yanıltmasın.

Annem çok çekti, 50 yaşında boşadı kurtuldu, babam da benim yaşımda biriyle evlendi, kadın o kadar aşıktı ki kesin "böyle güzel adamdan nasıl boşanılmış?" Diye epey düşünmüştür, cevabı çok geçmeden buldu tabii.

Bizdeki çocuklu boşanmış aile hikayeleri yabancı romantik filmlerdeki gibi çocuklarının düğününde yan yana gelip bir damla göz yaşı ile günaydın gülümseyerek durmakla sınırlı olmuyor nedense.

Çocuğun ateşi çıkar, parkta düşer, babasını özler, annesi regl olur saracak adam arar babayı arar, veli toplantısı olur, tatili olur , kadının işi olur toplantısı olur, mezuniyeti olur , sözü olur nişanı olur...olur da olur yani. Annesi çeker gider sonsuza kadar sizinle yaşar, ergenliği olur, depresyonu olur, sizin zorlu hamileliğiniz olur, uyumayan ve sinirlerinizi alt üst eden bebeğiniz olur, eşinizle sorunlarınız olur ... En kötü sahnede bile gülümseyerek hep 3 kişilik bir tablo çizebiliyorsanız kafanızda, neden olmasın?

Çevremizdeki babalardan 10 kat daha duyarlı !!!
Kusura bakmayın ama çevrende tanıdığım en kötü en ilgisiz baba bile kız çocuğunu tanımadığı ne idüğü belirsiz Bi Ada'mla yaşamasına müsade etmez. Ne güzel ohh 2 haftaya indirmiş ne hali varsa görsün bara mı götürürler mağaralarda yapsınlar. Yahu Nasıl vicdandır. Kız çocuğu neler okuyoruz Allah esirgesin. Demem o ki babalığı beş para etmez.
Size gelince 3 senedir aklınız nerdeydi? Hani bu durumu kabullenemediyseniz niye 3 sene??

Ben sonuna kadar okudum ve sende bu evlilige adim atacak potansiyeli goremedim senin korkularin daha agir basiyor adamin hayati da zaten zor eger aklinda bu kadar soru isareti varsa adamada yazik biran once soyle yoluna baksin

Siz bu yastan sonra baskasina alisamamaktan cekinip bu adami gozunuzde cok buyutmussunuz.

Iyi bir baba diyorsunuz. Iyi bir baba kizinin nikahsiz bir birliktelikte ne idugu belli olmayan bir yasam surmesine izin vermez. 10 yasindaki cocuga velayet danisilmaz. O istemese de iyi bir baba o velayeti alir. Dahasi iyi bir baba evlenmek icin cocugunu 2 haftada 1 gormeyi bir duzen olarak kurmaz. Anneden hayir yok babayi da 2 haftada 1 gorecek oh ne ala memleket ne ala baba.

Iyi egitimler bize bol kazanc olarak dondu diyorsunuz. Neden maddi konular sizi korkutuyor onu da anlamis degilim. Evlenince calismayacak misiniz?

Siz basbasa kalin diye cocugu basinizdan attiginizin farkinda misiniz? Cok duskun baba dediginiz adam ayda 2 kere kizini gormek icin diretiyor, cok etkileyici gercekten ve agzinizla diyorsunuz kadin ne yedigi belirsiz tiplerle iliski yasiyor ve kiz eve gitmek istemiyor hanimefendi? O heriflerden biri Allah korusun 10 yasindaki kizi taciz etse?
Madem cok iyi yurekli insanlarsiniz bu ihtimali gozardi etmeyin.

Yorumları okudum, ben bu konuda farklı düşünüyorum. Benim için çocuk daha önemli olurdu, elden el hiç tanımadığımız çocukların başına bişey gelse ne kadar üzülüyoruz değil mi. Madem iyi bir baba , çocuğuna sahip çıkmalı. Hiçbir anne baba evlenmek için başından çocuğunu atmaya çalışmamalı. Annesinin nasıl biri olduğu ortada, ya o birlikte olduğu adamlardan biri kıza bişey yapsa, Allah korusun, bunun vicdan azabı ile baş edebilecek misiniz. eğer gerçekten adamı seviyorsanız ve ondan iyi bir eş olacağına eminseniz, çocuğu ile birlikte kabul edin, babaanne de veya sizde kalsın. Anneyle çok iletişim halinde olmayın. Belki masum bir yavruya el açtığınız için çok mutlu olursunuz kimbilir, Allah size daha çok huzur ve mutluluk verir o çocuğun hayrına .

Şimdi ayrılsanız başka biri olsa mutlu olacağınızın garantisi Yok, önemli olan anlaşmak ve huzur bence. Çocuk yüzünden vazgeçmeyin. Evlilik bu garantisi Yokki, hiç evlenmemiş biriyle evlenseniz de kesin mutlu olacaksınız diye bişey Yok. Bu kadar endişeniz olsa da bazen olacağın önüne geçilmiyor, tabi büyük anlaşmazlıklar varsa gözgöre göre evlenin demem ama sırf çocuk var diye vazgeçmeyin, herşey en başta dört dörtlük başlasa bile bazı sorunlar oluyor mutlaka her evlilikte . en baştan bu işe girmeyecektiniz yada şimdi artık bir karar vermelisiniz , ne zamana kadar böyle devam edeceksiniz

Çocuğuna herkesten 10 kat düşkün bir baba ama evlenince başka bir adamın evine onu 2 hafta yollayarak sadece 1 hafta sonu alacak? Anlamıyorum yazarkendemi farketmediniz ne kadar abes olduğunu?

Sizin mesajınız nezdinde herkese toplu bir cevap vermek istiyorum. Takdir edersiniz ki, gecenin 2sinde çaresiz ve yorgun bir şekilde nerden girip nereye bağlamışım konuyu. Yazılanların hepsini kıymet vererek, tarafsız okudum, Allahım hepinizden razı olsun, herkes ne umutlarla evleniyor, kimsenin umutları boşa gitmesin inşallah.

Ama;

1) Sevgilimin eski eşinin ilişkisi 1 tek adamla, o da 2 yıldan fazladır beraber. Adam tanınan varlıklı bir adam, sadece tarz olarak bizlerden çok farklı, nikahsız yaşamaları kendi sorunları ama evde 10 yaşında bir çocuğun rol modeli olan bir annenin bunu yapması bize ağır geliyor, adam yoksa kıza kendini sevdirmek için uğraşan bir adam. Hatta annesinden dahi ilgili. Adam tacizci/tecavüzcü/gaspçı falan değil. Kaldı ki çocuk annesine çok bağlı, ne olursa olsun velayetinin değişmesi çocuğa teklif edildiğinde annemde kalsın velayetim diyecek kadar bilinçli. Aksi olsa, çocuk istemese bile hukuki mücadeleye girilir ve o çocuk alınırdı.

2) Sevgilimin derdi 2 haftada bir yani ayda 2 kez çocuğunu görmek geri kalan 26 gün rahatına bakmak değil. Çocuğu haftanın 3 günü okula kendi arabasıyla götürür, çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılar, hatta öğle arasında dahi okula gidip çocuğuna bakar vs. Yani burda yapılmak istenen, anne-kız ilişkisini düzene bindirmeye çalışmak ve çocuğun anneyle sıfır olan ilişkisini ÇOCUĞUN İSTEĞİ ÜZERİNE yapılandırmak.Bundan dolayı da 1 haftasonu anneyle kaliteli vakit geçirsin, 1 haftasonu babayla istiyor. Haftaiçi yine alır, getirir, götürür, bunla ilgili zerre sorun yok.

3) Benim ailemden annem olayı biliyor, o da tam olarak şuandaki aşamayı bilmiyor, yani biri var, boşanmış çocuklu, evlenilecek adam olarak görüyorum ama korkuyorum bundan dolayı da uzak duruyorum gibi biliyor. Bizim evde zor olan annemdir, babam daha düşkündür bana ve daha çok değer verir benim düşüncelerime. Annem bile çocuk sorun olmaz da eski eş durumları seni yıpratır diyor. Babam da ilk başta tabiri caizse hayalkırıklığı yaşayacaktır ama sonunda benim isteğim olacaktır diye düşünüyorum.

4) Evet, bir arkadaş da benim çocuğu atmak istediğimi ima etmiş.En çok buna kırıldım sanırım. Çünkü ben o çocuk mutlu olsun ve arada kalmasın diye kendi hayatımı, isteklerimi 2. plana atmış durumdayım. Sevgilim de bunu görüp kahrolup bu düzeni bozmak için uğraşıyor zaten. Ben babasına hala aşık bir kız çocuğu olarak, asla ve asla baba kız arasına girip düzen bozan olmam, Allah'tan korkarım her şeyden önce. Ama herkesin kendini tanıdığı da bir gerçek, yani benim kabullenip kabullenemeyeceğim şeyler var bu hayatta. Parçalanmış bir ailenin çocuğunun hayatı ne kadar önemliyse, onun kadar olmasa da Benim hayatım da var tabi ki. Bunları da bu yola girmeden düşünmek zorundayım. Aranızda anne olanlar belki buna karşı çıkıyordur, ama empati yaptığınızda bana az da olsa hak vereceğinizi düşünüyorum.

Senin çok iyi, dengeli, mantıklı bir kadın olduğunu hissettim. Her şeyi düşünüp tartmışsın. Öylede yapman gerekir. Sana söyleyebileceğim şu, sen yelkenleri sağlam bir gemi gibisin. çalkantılı okyanuslarda korkmadan yol alabilirsin. Bu adamı ve kızını sevdiysen bu yola gir derim. Belki onların, hayatlarını yola koyabilmek ve kendi mutluluğunu bulabilmek için senin bu dalgalarla boğuşman gerekmektedir. hayal ettiğin durgun sular senin bu amansız dalgaları aşmanı bekliyor olabilir.

Kitap gibi yazmışsınız vallahi. Ben de olsam yapamazdım. Çünkü evlenince herkes bi nebze değişiyor ve bi çocuğun sorumluluğunu almak ne kadar mantıklı bilemedim. Mesela başbaşa bi tatile gidemeyeceksiniz. Romantik bir akşam yemeği yiyemeyeceksiniz. Çünkü anne sorumsuz çocuk sürekli babada birde sizin allah nasip eder sizin çocuğunuz olursa kıskançlıklar başlayacak bilemedim zor.

'Biz çok iyiyiz hiç tartışmıyoruz x mevzusu arada canımı sıkıyor bi' de y mevzusu kadamı karıştırıyor' diyorsun ya, o x ve y mevzuları evlenince okuyor sana x küp, y küp. Eşimin evlenmeden önce bazı huyları bana batıyordu ve koca dünya telaşında bunun lafgı olmaz seviyorum seviliyorum dedim evlendim. Tolere edilecek basit şeyler oldupundan pişman değilim. Ama evliliğin arasına kaynamıyor hiçbirşey. Aklına takılan gönlünü huzursuz eden canını sıkan her ne varsa evlenince bunları misliyle yaşayacağını bilip gir bu yola. Harbiden fragman fragman diye kadga ütüleyenler haklı. İki saatlik filmin dört dakikalık fragmanı gibi. O dört dakikayı sayki kırk yıl izleyeceksin. Sevmek yetmez, yetmedi, yetmeyecek.

Cocuga cok uzuldum.ayrica ne siz ne de babasi hic de bahsettigin gibi vicdanli insanlar falan degilsiniz.zavalli cocugun 2 haftada bir cumartesi babasinda kalacak olmasindan bile rahatsizsiniz.ne demek rahatsiz olmak yahu.babasi o babasi.adamda sirf senin gonlun olsun dite cocugu annesine sepetleme pesinde.amac hic de annesiyle vakit gecirsin falan degil.kullahima anlatmayin onu.bu zamana kadar cocuguyla vakit gecirmekten rahatsiz olmayan adam simdi mi bundan rahatsiz da anneyle vakit gecirsinmis.anne ayri bir vicdansiz.o da adamin biru icin cocugu yollama pesinde.10 tane adami kurban ederim cocuklarima.benim esim bunu yapsa biriyle evlencek diye cocuklaryla gorusmeyi azaltsa paralarim o adamida kadinida

çok karmaşık bir konu, o yüzden az ve öz bir yorum yapmak istedim;
sizi fazla garantici, sevgilinizi de sorumsuz buldum.
ayrıca birbirinizin dengi değilsiniz.

Valla aklın varsa evlenmesin, 31 yaş geç bir yaş değil,bekar birini bul, bekarın nazı olur ama evlendikten sonra bu kadar derdi de sıralayıp getirmez. Çocuk her zaman size yük olacak kendi çocuğundan kısacaksın çoğu zaman ve bir anda adam o çocuğun masrafını sen ve ailen de senin çocuklarının masrafını karşılar duruma gelecek,bu işler böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…