32 yaşında müzmin bekar olarak anne babayla yaşamak

Eksibilim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
77
103
8
39
Merhabalar,
Forumda aratmadım böyle bir konu var mı diye.Kesin vardır. Ben bundan rahatsız olanlar nasıl idare ediyorlar bunu merak ediyorum. Yani daha önce başarısız bir nişanlılık denemem oldu. Sonrasında bir türlü ciddi bir aday bulamadım. Senelerdir aynı evde muhafazakar bir anne babayla yaşıyorum. Senelerdir kendileri de beni evlendirmek için bir çaba içine girmediler hatta beni engelledikleri de çok oldu. Artık fazla konuşasım gelmiyor onlarla. Bir türlü evlenemediğim için anne baba görmek sıkıntı vermeye başladı uzun zamandır. Ayrı eve çık dense o da bana zor geliyor. Bir başıma kız halimle tek başıma evde yaşamak zor geliyor. Yalnızlık çekmek istemeyen biriyim aynı zamanda. Gerçekten bir imtihan oldu bana. Anne babasıyla 30 + sene bekar olarak yaşayanlar nasıl bir ruh hali yaşıyorlar bunu merak ediyorum.

Şuan çalışmıyorum, yüksek lisans yapıyorum

Canım inşallah kısmetinde olan bir an önce gelir bulur seni. Tahmin edebiliyorum ruh halini. Belli bir süre sonra o yuvadan uçmak gerek cidden. Kendi düzenini istiyor insan rahat davranmak kendine göre yeni bir hayat kurmak. Ancak, bazem evlilikte de istenilen olmuyor. Bazen keske anne babam birkikte olsaydı açık bir kapım olsaydıda evlenmeseydim diyorum. Herseyin hayırlısı

Çalışıyor musunuz? Yalnız istemiyorsanız bir arkadaşınızla beraber ev tutabilirsiniz. Hatta bence bu yaşta en güzeli tek tutmak ama istemiyorsunuz.

Bu yaşta evlenme isteğim varken bir kız arkadaş bulup ev tutmak da zor ve mantıksız geliyor zaten. Tek de tutmak istemiyorum, zaten çok masraflı. Ama anne baba görmek de sıkıntı veriyor. Yaşım daha küçükken anne babamı görmekten rahatsız olmazdım. Fakat evlenememe durumu beni böyle kötü etkiledi. Sanki onların suratlarını gördüğümde bütün suçlu onlarmış gibi geliyor. Böyle saçma sapan garip bir duygu.

Evlenmek için evlenme hayırlısını iste sevdiğin aşık oldugun adamla evlen
Sana eş cocuklarına baba olabilecek adam..
Arkadasım 31 yaşında evlendi 7 aylık evli eşi aldattı şimdi boşanma sürecinde..
Sözün özü dogru kişiyi bulmadıgın sürece otur oturdugun yerde.mutlu olacak oyalancak seyler bul

Evlenme isteğinden bağımsız olarak belli bir yaştan sonra aile ile birlikte yaşamak zor gelmeye başlar zaten. Ama bundan kurtulmanın tek yolu ayrı ev. Atıyorum 5 sene daha evlenmezseniz mutsuz ve huzursuz şekilde yaşamaya devam mı edeceksiniz?

Aman ne takıyorsun kafana.. al eve bi yavru kedicik (bu ara kedi alasım var da ) ailenle mutlu mesut yaşa.. kekler kurabiyeler yap onlara, mutlu sofralar.. sen onların biricik kızısın, değerlilerisin unutma.. sen pozitif ol, dünyaya güzel bak her şey güzel olur bence.. evlenme konusunda yaşına takma, kısmet bu işler.. doğru insanı en kısa zamanda bulursun inşaallah, ama şu an için hayatı kendine zindan etme.. kitabını oku, filmini izle, arkadaşlarınla görüş, spor yap vs neyi seviyorsan..

Ben de bunları düşünüyorum. 40 yaşına geldiğimde mesela yine aynı bu hayatı mı yaşayacağım diyorum. Gerçekten insanı üzüyor. Anne babanın evinden gelinlikle çıkamamak insanı üzüyor ne yalan söyliyim. Ayrı ev de işte bana uygun değil. Tek başıma evde kaldığımda depresyona giriyorum.

Bence yüksek lisansınızı tamamladıktan sonra mümkünse farklı bir şehirde kendi düzeninizi kurun artık. Hem yeni çevre yeni insanlar evlilik açısından da şansınızı arttırabilir.

Elbette herkesin anne-babası kıymetli ama belirli bir yaştan sonra onlarla yaşamayı çok sağlıklı bulmuyorum.

Güzel bir iş bulup kendinize kutu gibi minik bir ev kurduğunuzda; kendi eşyalarınız, kendi anahtarınız, kendi misafirleriniz ne bileyim kendi faturalarınızla tamamen bağımsız yaşamaya başlayıp bunun tadını aldığınızda kesinlikle bırakabileceğinizi düşünmüyorum.

Şahsen 18 yaşımdan beri tek başıma yaşıyorum, ev arkadaşım bile olmadı hiç. 31 yaşımda düğün yaptığımda da annemin evinden çıktım gelinlikle, yani kendi düzeninizi kurmak başka, evlenip çıkmak başka.

Ayrıca söylemeden de geçemedim bakın ben evlendim ama eşimle farklı şehirlerde çalışıyoruz, ayda 1 kez görüşebilirsek şanslı sayıyoruz kendimizi. Eşimle 800, anne-kardeşimle 1500km var aramda. Yani evlenmiş olmak da yalnız kalmayacağınızın garantisi değil.

Umarım her şey gönlünüze göre olur.

Ben 38 sene ailemle yaşadım. Hep ayrı eve çıkmak istedim. En büyük hayalim, yalnız yaşamaktı. Sonra evlendim. Merak etme hala umut var. Evlenip, başka başka dertlere yelken açarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…