32 yaşında müzmin bekar olarak anne babayla yaşamak

Ben 38 sene ailemle yaşadım. Hep ayrı eve çıkmak istedim. En büyük hayalim, yalnız yaşamaktı. Sonra evlendim. Merak etme hala umut var. Evlenip, başka başka dertlere yelken açarsın

Aynen evlenip eşimin garip huylarından şikayet etmeye razıyım. Boşanacak kadar kötü biri olmasın isterim tabi. Ama tolere edilebilir huylarından şikayet edeyim olsun varsın. Eşimin dertleri çocuğumun derdi olsun. Ama bunları yaşayamadan aynı bekar hayatı 30+ sene sürmek insanı üzüyor. Buarada ben daha gençken evliliği hor görürdüm ne uğraşacam derdim ,komik bulurdum. Sonradan gördüm komediyi

Ben de 31 yasindayim bekarim.ailemle kaliyorum.annemi kanserden kaybettim.onu cok ozluyorum.
Başınız sağolsun. Sizi çok iyi anlıyorum. O özlemi biliyorum. Bende annemi kaybettiğimde henüz evlenmemiştim. Eğer çalışmıyorsan bir iş bulmanı tavsiye ederim. Evde oturup kendini dinledikce kötü olacaksın. Meşgalen olmalı.

Baslik bana korkunc geldi kusura bakmayin. Cok uzun sure once kendi duzeninizi kurmaniz lazimdi. Belli bir yastan sonra aileyle yasamaya olumsuz bakiyorum. Ailenizin evinden cikmaniz icin evlenmeniz gerekmez.
korkunç olan sizin yorumunuz.Başlık şu an Türkiyede sıkça yaşanan bir durumu anlatıyor.Sahi siz nerde yaşıyorsunuz?

ne sacma isteklerdesin suan bu forumda o kadar uzulen yikilan boşanan derdi olan var ki... Sen ise kocam olsun derdi olsun demişsin , sen zaten ailenden kurtulmak icin evlenmek yerine git ayri eve cik ama isine gelmiyor tabii yemek yapmak ev temizlemek falan herhalde.. su konuyu acan kizi dövüyolar sanir ama sana rahatlik batmis ksr bakma... Hayırlısını dile hayırlısını o zmn sen istemeden gelir her sey

Hayır ev temizlemek , yemek yapmak benim için sorun değil. Şimdi de yapıyorum onları. Sadece yalnız yaşamak beni ruhsal olarak zorluyor. Annemlerden kurtulma hissi olmadan bir eşim yeni bir ailem olsun diye bir isteğim var. Ömür boyu bekar kalmak insanı üzüyor işte. Aileden kurtulma isteği denmez bence. Ama bir yandan da onlarla yaşamak yoruyor beni evet.
Eşimin derdi olsun diye de bilerek söyledim. Çünkü dertsiz mükemmel hiç bir erkek olmadığını düşünüyorum. El mahkum yani o dert çekilecek. Ama boşanacak kadar kötü olmasın tabiki onu da belirtmiştim.
Dua ediyorum hayırlısını istiyorum.

Evet bu durum öyle bir durumki hani iki ucu ayrı olanlardan :) sanırım sizin durumunuz biraz daha farklı evlilik konusunda ailenizi suçluyorsunuz,yaşanan bişeyler var demekki onları görmek daha zor oluyor.Bende 35 yaşımdayım ailemle yaşıyorum,kendime ait evim var ayrı evde yaşayabileceğim şartlarada sahibim.Üniversite dönemindede ailemden ayrı yaşadım.Zorlukları var tabiki ama avantajlarıda var.Kendine ait bir evin olması,kafana göre girip çıkmak, misafir davet etmek,kimseye hesap vermemek güzel olur tabi.Ancak belli bir yaştan sonra takılabileceğim bekar arkadaşında kalmadığı için şu an çokda ayrı bir eve ihtiyaç duymuyorum.Eve gelip herşeyi hazır bulmak güzel oluyor :) bide yalnız kalmayı çok sevmiyorum.Gerçi ailem sık sık seyahate gittiği içinde ayrı eve ihtiyaç duymuyor olabilirim.Mesela 10 gündür evde yalnızım 2 gündür düşünüyorun onlara bişey olsa yalnız kalmak zorunda kalıcam naparım diye.Bazı zamanlarda çok sıkılıyorum ayrı eve çıkmak istiyorum,örneğin bıraktığım eşyayı yerinde bulamadığımda :) evde düzeni annem kurduğundan kendi evim gibi hissedemiyorum o zamanlarda.Ama çoğunlukla ailemle yaşamaktan mutluyum.Yani bu sizin durumunuza ,ailenizin tutumuna,yaşadıklarınıza göre değişir.Eğer gerçekten ailenizle yaşamanız sizi mutsuz ediyorsa ayrılmak için birşeyler yapın.Bu arada bence arkadaşla eve çıkmak bu yaştan sonra çok zor aileden daha zor ben yapamam şahsen.En iyisi yalnız yaşamaktır öyle bir durumda

Neden bu kadar celallendiniz? Siz de mi 30 yasinda ailenizle yasiyorsunuz?
35 yaşındayın ailemle yaşıyorum :) ama celallenmeme neden olan mevzu bu değil yaran var gocunuyosun moduna girmeyiniz diye açıklayayım.Başlık korkunç geldi çoktan düzeninizi kurmanız gerekti diye çok net cümleler kurmanız bana korkunç geldi.Türkiyede hala evlenmediği sürece ailesiyle yaşamaya mecbur bırakılan çok fazla insan var,bunu bilmiyor olamayız.Bilmiyorsak burda yaşıyor olamayız.Ailesiyle yaşamasının başka sebepleride olabilir,maddi konular,yalnızlık fobisi gibi.Amacım kimseyle polemiğe girmekte değil bu arada.Sadece ifadenizi gereksiz derecede sert buldum

Eger uslubum sert geldiyse uzgunum, ben sert bir sekilde yazdigimi dusunmemistim. Baslik korkunc geldi derken ben kendimi dusunerek soylemistim, evet ben eger 32 yasimda hala ailemle yasiyorsam kendimi gerceklestirememisimdir bana gore. Turkiye'deki bu durumu elbette biliyorum ve bu beni cok rahatsiz ediyor acikcasi. Kadinlarimizin ozgur olmasini istiyorum, hepsi bu. Eger burada alinan olduysa da uzgunum, ben kadinlarin kendi ayaklari ustunde dimdik durmasini istiyorum, hic kimseye ihtiyaclari olmadan. Konu sahibine cesaret olabilir diye bu sekilde yazmistim, konu sahibini eger kirdiysam ozur dilerim kendisinden.

Ben kırılmadım, yorumunuza saygım var..

Anlıyorum.Burda sadece yazdıklarımız okunduğu için bazen ifade etmeye çalıştığımız şeyler yanlış anlaşılabiliyor.Güzel bişey ifade etmeye çalışmışsınız ama eksik yada farklı yazdığımız zaman yanlış anlaşılabiliyor.Bazı insanlarda bunu bilinçli olarak yapıyorlar.Gerçi yorumumun üzerine neden bu kadar celallendinizle başlayan yorumunuzu unutarak devam etmek istiyorum :) insanların hayatları birbirinden çok farklı,çok farklı şartlarda yetişip,yaşıyoruz.Tabiki bütün kadınlarımız,erkeklerimiz kendi ayaklarının üstünde durmalı bir birey olarak varolmalı.Bu konuda kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim.Ama hepimize aynı şartlar sunulmayabiliyor malesef.Kaç yaşındasınız,nasıl yaşıyorsunuz bilemem ama 32 yaşında yada 40 yaşında ailesiyle yaşamayı tercih etmekte bir özgürlüktür.Konu sahibi açısından bakarsak duruma tabi onun olayı biraz zorunluluktan olduğundan burdaki yorumunuz geçerli olabilir.

Aslında haklısın ama bir yerden sonra bu düşüncen seni kısmen rahatsız edecek ..ben 20 yaşında evlendim :) babam kanser olduktan sonra bu kararimdan çok pişman oldum .29 yaşındayım ve keşke 35 yaşına kadar babamla birlikte yaşadıktan sonra evlenseydim diyip ağlamadığım gece sayısı çok az .. babam istemeyerek onayladı evliligimi. .düğünümden sonra gece sabaha kadar evimin etrafında dolanmış ,pişman olur da dönerim diye baba-kız çok severiz birbirimizi .. farklı şehirlerde yaşıyor olmamıza rağmen sık görüşüyoruz ..hala daha babamdan ayrı kalmaya alisamadim. Bir gece deliririm baba diye ağlarım ,sabah eşim babama götürür sağolsun .. kısaca değerini bil ..evlenip çoluk coguga karışmak en doğal hakkin ama evde ailenle geçirdiğin vakitten şikayet etme .gün gelir ararsın ..hastalık olur pişman olursun ..

En kısa sürede hayırlı bir yuva diliyorum senin için ..

30 yasinda ya da 40 yasinda ailesiyle yasamayi tercih etmis birine ben tabi ki bir sey diyemem, "Hadi hadi kendi evine cikiyorsun cabuk" diyerek kolundan zorla tutup goturecek halim yok. Ama ben konu sahibinin yazisindan bir mutsuzluk sezmistim, yorumum bu yuzdendi. Ote yandan daha iyi anlasilmak adina devam edecegim; benim ailemin yarisi oldukca muhafazakardir, ailedeki kadinlarin cogu en temel haklari ellerinden alinmis bir sekilde yasiyorlar, ustelik bundan bir rahatsizlik da duymuyorlar. Yani bu konu benim hassas tarafim, bu yuzden kantarin topuzunu kaciriyor olabilirim bazen, dikkat etmeye calisacagim.
Kisa sureli de olsa iki tarafli anlasmazlik icin uzgunum, iyi forumlar dilerim.

ay en büyük hayallerimden biridir bir an önce kendi ayrı düzenime geçmek, kendi küçük dünyamı kurmak. öğrenciyken olsun istedim, olmadı, yurtta kaldım falan kalabalıktan iyice nefret ettim. odada falan ne zaman yalnız kalsam mutlu oluyordum. bir keresinde hiç unutmam, son senemde oda arkadaşlarım 2 gün boyunca yoktu, memleketlerine gitmişlerdi ve ben o 2 gün tek başıma kaldım... ailemden uzak, 2 günlüğüne de olsa oda arkadaşı derdi olmadan, şansıma cebimde param da varken... Allahım böyle güzel bir duygu yoktu ya istediğim zaman yattım istediğim zaman kalktım, dışarıdan yemek söyledim odada yedim, odaya istediğim arkadaşımı çağırdım falan, gürültü yok bilmem ne yok, oh be... şimdi de mezun oldum bakalım, iş güç meselem henüz oturmuş değil (kendi özel hayatımla ilgili bazı sıkıntılar vardı) ben de maddi manevi hazır olduğumda ayrı eve çıkma planları yapıyorum, hayalleri kuruyorum. kısmet tabi ama evlilik aklımın ucundan bile geçmedi. tabi bazen düşünmüyor değilim tek başıma psikolojik olarak yapabilir miyim sonuçta evde 2 gün yalnız kalmakla aynı şey değil yalnız yaşamak ama aileyle nereye kadar? ben de 24 yaşıma yeni girdim bu arada. öte yandan da bir arabam olsun çok istiyorum, birikim yapıcam ama ayrı ev için masraf etmektense o parayla araba mı alsam diye bazen böyle düşüncelere de kapılıyorum, bakalım...

sizin ayrı düzen kurma zamanınız çoktan gelmiş bence ve bekar hayatınızı rahat yaşayamadığınız için bekarlığın tadını çıkaramamışsınız siz. yani aile biraz tutucu değil de daha serbest bir aile olsaydı daha iyi geçerdi sizin için hatta işinize bile gelirdi. aile özellikle üniversite falan bittikten sonra karışmamalı kızına oğluna ya, ne bileyim, kaç yaşında koskoca insan olmuş oluyor, kiminle gezmesi nerede kalması, kalmaması, saat kaçta dönmesi gerektiğini söylemeye gerek yok, bunlara karışmaya da. bilir çünkü ne yaptığını. haber vermek yeterli olmalı sadece, "anne ben bu gece arkadaşımda kalıyorum, merak etmeyin, gayet iyiyim" demek de kimse için zor değil. çünkü birlikte yaşadığımız insanlar merak ederler, insan ev arkadaşını bile merak ediyor haber vermeyince, nerde kaldı bu, başına birşey mi geldi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…