33 haftalık hamile yatılı misafir

Ben bu gelen misafir otele gitsin falan mantığını anlamıyorum. Anlamayacağım da. Biz böyle bir toplum değiliz ya. Olmamalıyız da. Hele evime kuzenim gelmek isteyecek de eşim kabul etmeyecek! Böyle bir şeyi sormam bile haber veririm sadece.

Ha şuna karşıyım. Misafir ağırlama ortak olmalı. Yüzdelik iş paylaşımından ya da kimin misafiriyse o ağırlasından bahsetmiyorum. Çünkü bu da hoş değil. Misafir yükü kadının üstüne yıkılmamalı. Madem hamilesiniz haliniz yok eşiniz yapsın işi, yemeği, o ağırlasın. Sizin bir güler yüzünüz yeter. Yetmiyorsa bu onların sorunu olur artık. Hamile kadın dinlenmek istedi vs kimse laf etmemeli.

Sadece 8 ay icinde ayni duruma dusmesi mukemmel. Hizla tecelli eden adalet bayilirimmm. tabiki gelen 2 kisiyi kabul etmeyin bu halde nasil hizmet etceksiniz. Once bir dogum yapin sonra logusayken el ustunde agirlarsiniz kahvalti, yemek fln hazirlar gonullerini hos edersiniz.

Tamda bundan bahsediyorduk konu sahibi de artık böyle düşünüyor olmalı..

Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
Böyle dediniz ama açılmayacak konu değil ki. Onda da aynıydı aslinda. evlendiklerinden beri hiç gitmediginiz bir evdi, ne kardeşiniz ne eşi davet etmiş sizi - kızın kaynanası gidelim dedi diye sürü sepet gitmişsiniz.
Siz diyorsunuz ya,askılı giyinemedim. E kadın da evine bir ordu dolusu insan gelince askılı giyinememis, bebeğini rahatça emzirememis.
Sizde bir gece iki gün kalacaklar diye etekleriniz tutuşmuş. Ama siz bir hafta kalmışsınız.
Eşiniz 'izin alır herseyi ben yaparım' deyince hoşunuza gitmis. Ama o kadın evde hiç iş yapmayıp sadece bebeğine bakınca "bir çorba bile vermedi" demissiniz.
Yani ne ekersen onu biçersin demişler.
Hatta o zaman bir yorum atmışım, doğruluğunu görmüş oldum

Yıl olmuş 2022, bana olmadıysa kimseye olmamıştır anlayışından vazgeçilmeli artık.
Hamileliğim hastalıktan farksızdı
Travmaydı resmen

tuvalet kagıdı hesabında koptum yahu memur diye karun kadar zengin mi bu kardeş, yeni cocugu olmus bir sürü masrafı olmustur, nerden biliyorsun maddi durumunu? üstelik "kardeş" ya insan kardeşinin evine aldıgı market masrafını soyler mi, çok çok çok ayıp! aldıgı bilet in bile lafını eder mi bir insan, sanki yalvardılar gel 1 hafta bizde kal diye! zaten maaile zoraki gitmişsiniz. oldu bir de sizi yemege cıkarıp hesabı karsılayacaktı, bunun lafı bile edilmez inanamıyorum gercekten. kardeş mi düşman mı belli degil, evlerden ırak...

Misspare orada gönül koymak tamamiyle gereksiz inan bana.
Eşi kendi kendine gelin güvey olmuş, belki kadının işi vardı.
Başka bir durumu vardı.
Yani nereden bilebilirsin ?
Sizi davet eden adamın suçu bu.
Ama kocası davet etmiş sonuçta. Misafir kafasına göre bir kahve içmeye gitmemiş. Evine gelen insana o şekilde davranması doğru mu?

Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
O konutu okumuştum sizin olmasına çok şaşırdım. O mentalitede biri nasıl bu şekilde davranır aklım almıyor. Sizin kayınaileniz sizin gelininizle ilgili düşündüğünüzden farksız düşünmeyecek emin olun.

Neden böyle düşünüyorsunuz ya ben 33 haftalık hamileykrn annem hasta diye evini dip köşe sildim süpürdüm yaptım diye demiyorum ama 1 gece hadi 2 gece olsun ne kadar sevap bı insanın işini halletmek yardımcı olmak bizde olabilirdik onların yerinde Allah karsimiza iyilik edecek fırsat çıkarsın

Başka şehirden hastane işi için gelen mecburi gelmiştir zaten hastaneye harcanacaktır
Ben olsam eşime derim dışardan lahmacun yaptır bende çorba yapayım bide tulumba al çayla ikram ederiz
Yatakları sermeye yardım edersin ağırlarız derim
Hastane işi uzarsa da kadına derim canım ben pek iş yapamıyorum birlikte hazırlayalım yemeği
Elbet yardım edecektir
Belkide yemek bulaşık halledecekler gelirken erzak alacaklar bilmiyoruz ki daha
Ha geldiler diyelim kimse elini işe sürmedi o zaman eşime derim bir daha yatılı misafir istemiyorum bu sondu.
Öyle gezmeye denize tatile gelene tavrım farklı olur ama hastane diyince ben yardımcı olmak isterdim
Darda kalana yardım edene Allah da yardım eder. Bu kafadayım

İyi yapmişsiniz. Benim kulturde boyle dogru durust yakinlik olmadan sirf adi akraba, arkadas diye otel niyetiyle yatili kalmak yok, yakin oldugum insanlar bile boyle teklif yapmiyor hiç çook az ihtimal, kabul etmemeyi de ayip gormuyorum.
Zamaninda sirf emrivaki yapildi diye (yatili degil oturmaya geliyorlardi) bir defa yoldan döndürdüklerim de oldu. Herkese göre cok ayip ama bana göre habersiz yola cikan geri cevirilebilir.

Ya artik insanlarda da boyle dusunce artiyor bence.

Kabul etmeyin kimseyi evinize alıp ağırlamak zorunda değilsiniz hastaneye geliyosa kalacak yerinde ayarlayıp gelsin ortalikda hastalık var hamilesiniz uzulmeyin

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Siz de mesaj atsanıza “ sen Allah icin sana emanet çocuğunu ve karını elin insanlarına tercih eden ayı bir günahkarsın” sjdjfkflf onun dilinden anlar bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…