33 haftalık hamile yatılı misafir

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
He he deseydin. Cok istiyosa kendi agirlasaydi. Ben de 36 haftalikken yasadim bu durumu reddetme sansim bile olmadi oyle teklifsiz geldiler. Kmse kmseyi cekmek zorunda degil

Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
Senin de bebeğin dogsun 2 aylık olsun o zaman konusuruz tekrar bunları tamam mı ?
2 aylık bebek zırt dedimi uyumuyor
Kolikse bir de vay haline.
Benim kızım 6 ay sürekli aglayan bir bebekti.
Lohusa depresyonundan uzunca bir süre çıkamadım.
Siz gelin size kahvaltı hazırlamadı diye bilenmiş bir de burada konu açıp haksız mıyım diye sormuştunuz.

Bu dediğiniz çok çok uç bir nokta ama bu durumda kapısını açmayacak insan zaten merhametsizdir
Ama süreç çok uzundu yenidogan bir bebekti ben herseyi göze almıştım.Onlar da size hastane isi için geliyorlarmis.Misafir sevmiyorsanız sizde gelininiz dahil kimsede kalmayacaksınız.Kayinvalidem kalcasinı kırdığında 2 hafta ben baktım hastanede prensesler gb(altını temizlemek dahil) .benim çocuklara da esim kayinpeder eltim elbirligiyle baktılar.Bilmiyorum ben darda olana yardım eli uzatmayı seviyorum öbür türlü uyuyamam sanırım.Ama misafir agirlamayi da severim.Ayrica hersey mükemmel olmak zorunda değil olduğu kadar.Bundan sonra sizde gelininize gorumceniz varsa kimseye yardım dahi olsa gitmeyin.Cunku sonra laf ediyorsunuz.Laf edeceksiniz sinirlenecekseniz yapmayın anlamı kalmıyor çünkü.

Samimi olduğunuz insanlar olsa bir günün lafı olmaz yardım ederler ama aramayıp sormayıp işi düşünce arayan emrivaki yapan insanlardan hoşlanmıyorum. Bir gün madem kalsınlar bir otelde. Üstelik evin hanımına da sorulmuyor erkeğe haber veriliyor sanki o yapacak temizliği yemeği (yapıyorsa o ayrı) bütün gün işte olacak adam, kadında temizlik yemek koştursun dursun.

Bu düşüncemin arkasındayım hala.

Hastane de korona olma olasılığı da fazla . Bir tanıdığım hastane işleri vardı iki gün sonra korona oldu okadar emin ki hastaneden kaptiklarina. Hamileyken riske atmaya gerek yok. Hiç vicdan yapmayın

Yok canım hastalık değil hiç
Yani varya şunu biri karşıma geçip söylese şu an ne olur bilmem
Buna biraz bende katılıyorum hastalık değil olayına ama yaşadığım hamilelikten dolayı..
Çok sakin bir gebelik geçirdim mesela.. 38 haftaya kadar calıstım .
39+6 idim cam siliyordum (giriş kat, demirli )
hoppidik hoppidik penguen gibi geziyodum etrafta herkes nazara geleceksn az naz yap yorgunum halsizim ayağına yat diyordu

Harikasınız .. Hayat hep kalbinize göre versin
İnşallah.Kotu durumu ben babamda daha çok anladım annemlerde babamlarda 8er kardeşler.Herkes yardimima koştular hepsinin eli üstümdeydi.Babamı kaybettim ama .Insallah Allah kimseyi darda koymaz.Biz birde o hanımla pespese doğum yaptik bende lohusaydim emziremiyordum göğsüm mastit olmuştu.Hergun hastaneye gidiyordum göğsümde biriken sütü kendim bosaltamiyordum acı çekiyordum.Ama konu sahibi ağırlamak istemiyorsa bize düşen birsey yok eşiyle arasındaki mesele.

Valla ben 32 haftalik hamileyken karnım cok olmamasına ragmen vajinal varislerden yürüyemez haldeydim az ayağa kalkayım varisler sişiyordu kaldı ki misafir ağırlayacağım.Kabul etmemekte haklısın elin adaminın yaninda egilmek sorun kalkmak sorun oturmak sorun rahat edemezsin tesetturlu musun bilmiyorum ama oyleysen ayri eziyet bu sıcakta kısa kolludan feragat edeceksin falsn sıcakta kimse kimseye gitmesin yaa

Hım size gelmezler ama siz anne baba görümce görümce kocası cümbür cemaat yeni doğum yapmış gelinin evine gidip burada bizi iyi ağırlamadı dersiniz. Ailenizin düşünceliliği kendi kızlarına, gelinlerine yok yani.
Siz bir gün ağırlayacağınız misafire yok diyebilirsiniz ama gelininiz sizi bir hafta on gün ağırlamak zorunda.

Son düzenleme:
Yatili misafir sevmem ama bi geceden bisey cikmazdi.mesela yemekleri disardan yerdiniz.aksam uyumaya eve gelirdiniz sadece.gelenlerde esek degilse size iş yaptirmazlardi zaten.

Bana da ise gidip gelirken yolda doguracaksin diye dalga gecerlerdi. Halbuki isyerinde daha çok dinlenebiliyordum .ise giderken ignemi vuruluyordum isyerinde boş zamanlarda bolca ayaklarımı uzatiyordum.Aksamda dönüşte ignemi vurulup eve geçiyordum değişen her hemşire tüp bebekmi diye soruyordu.35 Haftayı(5-40hafta arasi) kanamalı geçirdim ama bebeğimi sonunda kucağıma aldım.37 de bıraktım artık işi.Her sancim olduğunda acildeki doktorlar biz olsak doğuma almistik seni ama doktoruna sormadan birsey yapamayız dediler. Zaten cep numarası vardı soruyorlardi.

Bu konunuzdan sonra zaten size değil destek olmak mesai harcayip yorum bile yapmazdim aklıma gelseydi. Ohhh ne ala siz millete coreklenin ama kimse size gelmesin. Valla şeytan sizin gibileri görse aklı hayali durur.

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Bunu diyen bir erkeğin karnında bebeğini taşıyan bir kadını kendi madur etmemesi gerekir..eğer o günler çalışmayıp evde kalıp darda kalmış bu kişilerin yemeğini yapıp evi temizleyecekse Allah için buyursun yapsın..ama senin üstünden insanlık yapmaya hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…