33 haftalık hamile yatılı misafir

Her hamilelik ayni degil ama. Ben mesela sorun yasamadim sükür, ama ablamin mesela bacaklari ve ayaklari son aylarda. Ben böyle birsey daha önce görmedim. Yürüyemiyordu nerdeyse. O yüzden her hamilenin durumu da ayni olmuyor.
Vallaha hamileliğimde hiçbir sorun yoktu..tatil beldesinde bir yerde yaşıyordum ve daha önceleri defalarca eşimin abisine "bir hafta sonu gelin hep beraber birşeyler yapalım" dememize rağmen paşamız "bakarız " diyip geçiştiriyordu hep.. benim 7 aylık hamile olmamı beklemiş çoluk çocuk bize gelme planı yapmak için .. oğlu da masanın üstünde gezinip ters çevirdiği sandalyelerin üstüne atlayıp hastahanelik olan tarzda bir çocuk (mübalağa yapmıyorum) benim canım sıkıldı tabii..eşim arayıp "abi anamnez ağırlaştı kızla da ilgilenemiyor artık biz de değişiklik olsun diye su kaydıraklı havuzlu bir apartta kalalım birkaç gün diyorduk kesinse geleceğin odaları yan yana tutuyorum " dedi çok şaşırmıştım böyle birşey beklemiyordum eşimden .Kaynım gene plan değişikliği yapıp başka yere tatile gitti

Kendi de gelinlerine yaptı hemde 1 hafta.Ustelik eşi annesi babası ve yigeniyle cümbür cemaat.Arkasindan dünya laf saydı burada bize guleryuzunu eksik etmedi ama 1 kahvalti hazirlamadi etmedi diye.
O konuda kendisine yazdığım şuydu sende doğum yapınca seni de görelim umarım sana da yardıma gelirler demiştim . Ben konu sahibinin yaptiklarini savunmuyorum . Ama eşinin gerizekalı demesi ona bu şekilde davranması hala doğru değil .
Burda kızdığım nokta da şu . Hamilelik deyince niyeyse sende abartma sanki prenses misin yok hastalık değil tavrı . Şu erkekler bir grip olsa yatak döşek yatarlar kadının vücudu çatlıyor , hormonları değişiyor , psikolojisi alt üst oluyor ama en çok kadınlar yine nolcak biz de doğurduk diyorlar .
Bence bu da psikolojik birşey . Kendisinde o hakki göremeyen çaresizlik hisseedrn kişi hamileligini rahat geçirmek isteyen birini görünce sinirleniyor . Niye ben böyle gecirmediysem o da gecirmesin . Benim kocam doğum yapsaydı ben onu pamuklara sarardım ne kadar büyük bir şey benim çocuğumu taşıyor . Erkekler artık yayilirlarfi kadına gelince yok teyzesinin oğlunu bile agirlayacaksin

Yaaa çok benziyoruz❤
Benim babamında eli herkesin üzerindeydi, çok sabırlıydı annemde keza öyledir..
Bende babamın hastalığında, cenazaesinde ne kadar çok insan biriktirdiğine şahit oldum. Hastanedeyken babamın telefonu hiç susmadı hiç tanımadığım insanlar koca koca adamlar ağlayarak üzüntülerini belirtiyorlardı.. Şimdi içim cızırdadı..

Başınız sağ olsun kabri nur dolsun babacığınızın.

Her hamilelik farkli geciyor. Bazen psikolojik olarak da zor, bazen birden halsiz oluyorsun. Bizim toplumda maalesef "Gelsin/gelelim ne olucak" kafasi cok yaygin. Sahsen hamilenin veya lohusanin evine yatili gitmem ekstradan isi olmasin diye. Zaten baskalarda kalmayi sevmeyen bir insanim. Konu sahibi daha önce gelinlerini elestirmis iyi agirlamaladilar diye. Simdi.kendisi ayni sürecten gececek. Insanlar bazen yasayarak ögreniyor ancak

Ya ben her beğenmedimle konuya geri dönüş yapıyorum. Göz yaşım pıt pıt
Gel benim kader arkadaşım

Damdan düşenin halinden yine düşen anlar

Beğenmedimlerin şerefine

Hem bak konu sahibinin eski konularına en azından işimiz rahatladı bu bize moral olsun

Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
Yoo bayağı aynı durum. Ha 2 aylık bebeği olan kadın, ha 8 aylık gebe olan siz.
Anladınız mı şimdi nasıl oluyormuş?
O konuda deli olmuştum resmen, şimdi rahatladım.

O konusunu burada arkadaşlar yazınca anımsadım.Fikirsiz düşüncesiz her insan bana garip geliyor ..abimin çocuğu olduğunda 10 gün sonra gidip cuma sabahı varıp pazar akşamı dönmüştük annem babam ve sadece ben..hatta yengem yine de öyle gergindi ki mutfağa girmeye çekinmiştim kebapçıdan tepsiyle kebap getirdik ..bu arkadaş tatile gider gibi bebeğe gidiyor 10 gün kalıp hizmetten mutlu olmuyor

K KIR PAPATYASII bence bu ilk gerizekali deyişi degildir benzerlerini de soylemistir diye düşünüyorum. Eşi de hakli degil ayni fikirdeyiz.Biz asla 15 yildir birbirimize kavgada bile boyle hitap etmedik.Cunku cocuklarda gorecek bizi ornek alacaklar.Esler istedikleri olmayinca birbirlerine istediklerini soyleyemezler arada ne saygi ne sevgi kalir yoksa.

Değilim ama evde ip askılı ile gezmem onlar var şuan şuan öyleyim

Maalesef ilk değil evet

Benim ilk üç ay hatta dört ay yaaşadığım hastalıktan beterdi yaşayan bilir

Canınızı sıkmaya değmez,hala salgın dönemindeyiz,hastahaneye girip çıkacaklar.Biraz aklı basında insanlar olsalar siz davet etseniz hamilesin ne olur ne olmaz görüşmeyelim der kendileri gelmezler.
Bilemiyorum eşimde ayda yılda bir akrabam geldi böyle yaptın diyerek hem vicdan yaptrdi hem trip atıp hemde annen gelince de sen benden izin alacaksın diyor

valla eğer riskli bir durumum yoksa ben ağırlardım ama kendimi de paralamazdım. gelenler eşek değil ya herkes bir işin ucundan tutardı. bu tür işler için gelenler otel konforu bekleyemezler. ha sağlığım el vermiyorsa veya canım istemiyorsa da ağırlamazdım. bunun için bana hakaret edecek adam da akşam eve giremez.

Esiniz aksama kadar iste olacak eve geldiğinde yemek hazır olacak oturup onlarla yiyip icecek yatacak sabah tekrar ise gidecek. Hicbiseyden haberi olmayacak ruhu duymayacak. Siz temizlikle ugrasacaksiniz alışveriş derdine duseceksiniz yemekle ugrasacaksiniz sonra onun bulaşığı isi gucu kurmasi kaldirmasi olacak. Ertesi sabah kahvaltılarını hazirlayacaksiniz. esiniz bu misafir agirlamanin neresinde? İsyerinden bi kaç gün izin alip tüm bunlari kendisi yapacaksa çağırsın. Bu insanlar utanmadan nasil eşlerine kendi akrabalarını agirlattiriyolar ya. Ben utanirim kendim ağırlayacaksam cagiririm.

Vicdan yaptırdığında de ki "sen karnı burnunda ha doğurdu ha doğuracak karına misafir agirlatmak isterken, temizlikle yemekle ve hayatında görmediği insanlarla ugrastirmak isterken vicdan yapmiyosun da bunu kabul etmediğim icin ben mi vicdan yapmalıyım. Kendi karısına vicdan yapmayan adam gelmis ele vicdan yapıyor"

Aynen bunu söyle.

Bilemiyorum eşimde ayda yılda bir akrabam geldi böyle yaptın diyerek hem vicdan yaptrdi hem trip atıp hemde annen gelince de sen benden izin alacaksın diyor
Benim annem kendini agirlatmaya bize hizmet ettirmeye gelmiyor geldiğinde faydası oluyor de. Ayrica senin hayatimda yuzunu görmediğim akrabalarin bunlar, kısas yapacaksan benim de hayatimda yuzunu görmediğim akrabalarim gelmesin de.

Teşekkürler cevap icin ama gelecekleri gün izin alıp herşeyi o yapacağını söylemişti. Ki ne kadar yapabilir ki

Ve Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
Durduk yere evinde otururken aciz oldun iyi mi
Hiç umursama
Banada görümcem gelmişti.
Ayakta duramıyorum hatta koltukta oturamıyorum ayaklarım şişiyor.
Odama geçtim geçtim yattım ayaklarımı havaya kaldırdım.
Dedim mutfak orda ev burda siz takılın

Bende hep onu diyorum. Bizim toplumda misafirperverlik cok önemsenir ama isin gercegi: Bazi insanlar bunu o kadar suistismal ediyor ki. Karsidaki insan ne halde ne durumda umurlarinda degil. Ve ben bunu fark ettim: Eskiden baskalari icin cok kostururdum, ama bana ayni özeni göstermiyordu kimse. Bende biraktim. Artik yakin aile haric cok nadir misafir aliyorum eve. Tatil bölgede yasayanlara Allah sabir versin. Orda cok suistismal edileni gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…