- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Vallaha hamileliğimde hiçbir sorun yoktu..tatil beldesinde bir yerde yaşıyordum ve daha önceleri defalarca eşimin abisine "bir hafta sonu gelin hep beraber birşeyler yapalım" dememize rağmen paşamız "bakarız " diyip geçiştiriyordu hep.. benim 7 aylık hamile olmamı beklemiş çoluk çocuk bize gelme planı yapmak için .. oğlu da masanın üstünde gezinip ters çevirdiği sandalyelerin üstüne atlayıp hastahanelik olan tarzda bir çocuk (mübalağa yapmıyorum) benim canım sıkıldı tabii..eşim arayıp "abi anamnez ağırlaştı kızla da ilgilenemiyor artık biz de değişiklik olsun diye su kaydıraklı havuzlu bir apartta kalalım birkaç gün diyorduk kesinse geleceğin odaları yan yana tutuyorum " dedi çok şaşırmıştım böyle birşey beklemiyordum eşimden .Kaynım gene plan değişikliği yapıp başka yere tatile gittiHer hamilelik ayni degil ama. Ben mesela sorun yasamadim sükür, ama ablamin mesela bacaklari ve ayaklari son aylarda. Ben böyle birsey daha önce görmedim. Yürüyemiyordu nerdeyse. O yüzden her hamilenin durumu da ayni olmuyor.
O konuda kendisine yazdığım şuydu sende doğum yapınca seni de görelim umarım sana da yardıma gelirler demiştim . Ben konu sahibinin yaptiklarini savunmuyorum . Ama eşinin gerizekalı demesi ona bu şekilde davranması hala doğru değil .Kendi de gelinlerine yaptı hemde 1 hafta.Ustelik eşi annesi babası ve yigeniyle cümbür cemaat.Arkasindan dünya laf saydı burada bize guleryuzunu eksik etmedi ama 1 kahvalti hazirlamadi etmedi diye.
Yaaa çok benziyoruz❤İnşallah.Kotu durumu ben babamda daha çok anladım annemlerde babamlarda 8er kardeşler.Herkes yardimima koştular hepsinin eli üstümdeydi.Babamı kaybettim ama .Insallah Allah kimseyi darda koymaz.Biz birde o hanımla pespese doğum yaptik bende lohusaydim emziremiyordum göğsüm mastit olmuştu.Hergun hastaneye gidiyordum göğsümde biriken sütü kendim bosaltamiyordum acı çekiyordum.Ama konu sahibi ağırlamak istemiyorsa bize düşen birsey yok eşiyle arasındaki mesele.
Vallaha hamileliğimde hiçbir sorun yoktu..tatil beldesinde bir yerde yaşıyordum ve daha önceleri defalarca eşimin abisine "bir hafta sonu gelin hep beraber birşeyler yapalım" dememize rağmen paşamız "bakarız " diyip geçiştiriyordu hep.. benim 7 aylık hamile olmamı beklemiş çoluk çocuk bize gelme planı yapmak için .. oğlu da masanın üstünde gezinip ters çevirdiği sandalyelerin üstüne atlayıp hastahanelik olan tarzda bir çocuk (mübalağa yapmıyorum) benim canım sıkıldı tabii..eşim arayıp "abi anamnez ağırlaştı kızla da ilgilenemiyor artık biz de değişiklik olsun diye su kaydıraklı havuzlu bir apartta kalalım birkaç gün diyorduk kesinse geleceğin odaları yan yana tutuyorum " dedi çok şaşırmıştım böyle birşey beklemiyordum eşimden .Kaynım gene plan değişikliği yapıp başka yere tatile gitti
Gel benim kader arkadaşımYa benher beğenmedimle konuya geri dönüş yapıyorum. Göz yaşım pıt pıt
Çok tatlısın yaaGel benim kader arkadaşım
Damdan düşenin halinden yine düşen anlar
Beğenmedimlerin şerefine
Hem bak konu sahibinin eski konularına en azından işimiz rahatladı bu bize moral olsun
Yoo bayağı aynı durum. Ha 2 aylık bebeği olan kadın, ha 8 aylık gebe olan siz.Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
O konusunu burada arkadaşlar yazınca anımsadım.Fikirsiz düşüncesiz her insan bana garip geliyor ..abimin çocuğu olduğunda 10 gün sonra gidip cuma sabahı varıp pazar akşamı dönmüştük annem babam ve sadece ben..hatta yengem yine de öyle gergindi ki mutfağa girmeye çekinmiştim kebapçıdan tepsiyle kebap getirdik ..bu arkadaş tatile gider gibi bebeğe gidiyor 10 gün kalıp hizmetten mutlu olmuyorHer hamilelik farkli geciyor. Bazen psikolojik olarak da zor, bazen birden halsiz oluyorsun. Bizim toplumda maalesef "Gelsin/gelelim ne olucak" kafasi cok yaygin. Sahsen hamilenin veya lohusanin evine yatili gitmem ekstradan isi olmasin diye. Zaten baskalarda kalmayi sevmeyen bir insanim. Konu sahibi daha önce gelinlerini elestirmis iyi agirlamaladilar diye. Simdi.kendisi ayni sürecten gececek. Insanlar bazen yasayarak ögreniyor ancak
Neye yardım ettiğinizi çok merakettim.Off yine mi o konu bizim gittiğimiz de yigenim 2 aylık di bunu okumak çok mu zor üstelik biz yardıma gittik zira ettik de gelinimz sadece bebeğe baktı her konumda aynı şey gerçekten yeter ya
Değilim ama evde ip askılı ile gezmem onlar var şuan şuan öyleyimValla ben 32 haftalik hamileyken karnım cok olmamasına ragmen vajinal varislerden yürüyemez haldeydim az ayağa kalkayım varisler sişiyordu kaldı ki misafir ağırlayacağım.Kabul etmemekte haklısın elin adaminın yaninda egilmek sorun kalkmak sorun oturmak sorun rahat edemezsin tesetturlu musun bilmiyorum ama oyleysen ayri eziyet bu sıcakta kısa kolludan feragat edeceksin falsn sıcakta kimse kimseye gitmesin yaa
Maalesef ilk değil evetK KIR PAPATYASII bence bu ilk gerizekali deyişi degildir benzerlerini de soylemistir diye düşünüyorum. Eşi de hakli degil ayni fikirdeyiz.Biz asla 15 yildir birbirimize kavgada bile boyle hitap etmedik.Cunku cocuklarda gorecek bizi ornek alacaklar.Esler istedikleri olmayinca birbirlerine istediklerini soyleyemezler arada ne saygi ne sevgi kalir yoksa.
Benim ilk üç ay hatta dört ay yaaşadığım hastalıktan beterdi yaşayan bilirbutun mesajlari okumadim ama misafir geri cevrilmemeli diye dusunuyorum.
bir de hastane isi icin ustelik. iki tabak fazla koymak sizden birsey goturmezdi. sonucta hamilesiniz hasta degilsiniz.
yil olmus 2022, su hamileligi hastalik gibi gormekten, surekli ilgi beklemekten ve hicbir sey yapamama halinden vazgecmek gerekiyor artik.
Bilemiyorum eşimde ayda yılda bir akrabam geldi böyle yaptın diyerek hem vicdan yaptrdi hem trip atıp hemde annen gelince de sen benden izin alacaksın diyorCanınızı sıkmaya değmez,hala salgın dönemindeyiz,hastahaneye girip çıkacaklar.Biraz aklı basında insanlar olsalar siz davet etseniz hamilesin ne olur ne olmaz görüşmeyelim der kendileri gelmezler.
Benim annem kendini agirlatmaya bize hizmet ettirmeye gelmiyor geldiğinde faydası oluyor de. Ayrica senin hayatimda yuzunu görmediğim akrabalarin bunlar, kısas yapacaksan benim de hayatimda yuzunu görmediğim akrabalarim gelmesin de.Bilemiyorum eşimde ayda yılda bir akrabam geldi böyle yaptın diyerek hem vicdan yaptrdi hem trip atıp hemde annen gelince de sen benden izin alacaksın diyor
Teşekkürler cevap icin ama gelecekleri gün izin alıp herşeyi o yapacağını söylemişti. Ki ne kadar yapabilir kiEsiniz aksama kadar iste olacak eve geldiğinde yemek hazır olacak oturup onlarla yiyip icecek yatacak sabah tekrar ise gidecek. Hicbiseyden haberi olmayacak ruhu duymayacak. Siz temizlikle ugrasacaksiniz alışveriş derdine duseceksiniz yemekle ugrasacaksiniz sonra onun bulaşığı isi gucu kurmasi kaldirmasi olacak. Ertesi sabah kahvaltılarını hazirlayacaksiniz. esiniz bu misafir agirlamanin neresinde? İsyerinden bi kaç gün izin alip tüm bunlari kendisi yapacaksa çağırsın. Bu insanlar utanmadan nasil eşlerine kendi akrabalarını agirlattiriyolar ya. Ben utanirim kendim ağırlayacaksam cagiririm.
Vicdan yaptırdığında de ki "sen karnı burnunda ha doğurdu ha doğuracak karına misafir agirlatmak isterken, temizlikle yemekle ve hayatında görmediği insanlarla ugrastirmak isterken vicdan yapmiyosun da bunu kabul etmediğim icin ben mi vicdan yapmalıyım. Kendi karısına vicdan yapmayan adam gelmis ele vicdan yapıyor"
Aynen bunu söyle.
Durduk yere evinde otururken aciz oldun iyi miVe Bana trip atıp böyle mesajlar atıyor
Sen Allah için darda kalmış sana işi düşenlere yardım etmenin sevap oldugunu bilmeyen aciz bir insansın
O konusunu burada arkadaşlar yazınca anımsadım.Fikirsiz düşüncesiz her insan bana garip geliyor ..abimin çocuğu olduğunda 10 gün sonra gidip cuma sabahı varıp pazar akşamı dönmüştük annem babam ve sadece ben..hatta yengem yine de öyle gergindi ki mutfağa girmeye çekinmiştim kebapçıdan tepsiyle kebap getirdik ..bu arkadaş tatile gider gibi bebeğe gidiyor 10 gün kalıp hizmetten mutlu olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?