33 haftalık hamile yatılı misafir

butun mesajlari okumadim ama misafir geri cevrilmemeli diye dusunuyorum.

bir de hastane isi icin ustelik. iki tabak fazla koymak sizden birsey goturmezdi. sonucta hamilesiniz hasta degilsiniz.

yil olmus 2022, su hamileligi hastalik gibi gormekten, surekli ilgi beklemekten ve hicbir sey yapamama halinden vazgecmek gerekiyor artik.

Bu anlattığınız durum bambaşka ama. Bir erkek arkadaşını kahve içmeye evine davet edemeyecek mi? O noktada adam da haklı. Kadın haksız ve görgüsüzce davranmış. Belki öncesinde adam kadının misafirlerine kötü davranmıştır bilemiyoruz. Kadınların eve girene çıkana ben karar veririm tavrı da yanlış mesela.

Ama bu konuda kadın hem hamile hem de misafir ağırlama sürecinde kocası işte olacak. Dolayısıyla misafirle ilgilenme kadına kalacak. Adam 1 hafta izinli olsa, hazırlığı da ağırlaması da onda olsa yine çok sıkıntı olmazdı.

Konu sahibi ben değilim

Her hamilelik ayni degil ama. Ben mesela sorun yasamadim sükür, ama ablamin mesela bacaklari ve ayaklari son aylarda. Ben böyle birsey daha önce görmedim. Yürüyemiyordu nerdeyse. O yüzden her hamilenin durumu da ayni olmuyor.

Konu sahibinden bağımsız, ben doktor işi olan kişiyi geri çevirmezdim normal şartlarda. Burada tek sorun benim için covid.

Ama siz istemiyorsanız istemezsiniz kimse size neden diye soramaz.(Diğer konunuzdan bahsedildiği için demek zorunda kaldım. Misafir ağırlamak istemeyen kimse misafir olmayı aklından bile geçirmesin lütfen her kime olursa olsun.)

Konu sahibi, haklısın diyecektim ki eski konunu gördüm. Tamam yine de hamile kafının evinr hastaneden çıkıp gelinmez bence, 1 gece de olsa. Ama sizin gelininize yaptıklarınız... lohusa olunca öyle bir anlayacaksın ki hamile günlerini arayacaksın, ne vardı 1 gün misafir ederdim diyeceksin. lohusalık ve çocuk en az 4,5 yaşına gelene kadar olan zamana kıyasla hamilelik (riskli bir durum yoksa) öyle kolay ki :) neyse yaşa ve anla ne diyeyim.

Pü pü maşallah diyim ne diyim
Benim 14. Haftadan beri sırayla kanamalar yaşadım sonra plesanta aşağıda dediler göbek fıtığı olabilir dediler sonra yine kanama sonra bebeğin başı aşırı asagidaymis aşırı baskı ,geçen bir kaç doğum sancısı şiddetinde sancılar , zaten ayakta yarım saat dursam şiddetli bel ve kasık ağrısı ben yıkıldım
Ama böyle hamilelik geçirenlere de vallahi çok özeniyorum

Eş zaten izin alacakmis bu durumdan dolayı.Tek iş kadına kalmayacak zaten eşte bir ucundan tutacak.Tabi ki ikisinin arasındaki mevzu.Herkesin fikri kendisine ister sever ister sevmez.Sevmez konu sahibi ama kendisini dogum yapmis gelininde kocasıyla yigeniyle anne babasıyla bir hafta 10 gün neyse artik yardim bahanesiyle agırlatıp arkasından bi kahvalti bile hazirlamadi diye arkasından atıp tutar.Burada konu bile açtı bir kahvalti bile hazırlamadi o kadar kaldık ettik diye.

Bu konuda biraz objektif bakarak direkt gelmesinler demeniz sanki hoş olmamış. Tabi her geleni yatıya bırakacakları bir rahatlık varsa ve sürekli oluyorsa hakverebilirim.
bazen çok istemesemde bende misafir kabul ediyorum eş,m çok istediği için. Ama eşim de herşeye destek oluyor Allah var. çay dağıtmaya , sofra hazırlamaya yardımcı olur. çünkü ben de çalışıyorum ve yorgun olduğumu kendisi de biliyor. çoğunlukla da uğraşma dışardan birşeyler alırız, çayın yanına ne alayım diye sorar düşünür.
Ama hem misafir gelsin, hem yerimden kalkmayayım modelinde bir erkekse kusura bakmasın gerçekten. 2 kişilik bir pansiyon linki gönderip burada daha rahat ederler sen masraflarını ödersin diyebilirsin. Veya gelen kadına ben hareket etmekte zorlanıyorum de ver eline yapsın kendisi, belki bir daha gelirken de tam performans gelin hizmeti beklentisiyle gelmezler

Yaşadığınız olay incitici evet. Eve gelen misafir düşman olsa kovulmaz bizde de.
Ama gelmeden evvel o adam da eşine sorsaymış, bak hanım arkadaşımı çağıracağım, müsaitliğimiz var mı dese hiç bu olay yaşanmazmış. O yüzden çiftler o evde tek yaşıyormuş gibi hareket etmemeliler. Eşine danışacaksın işte. Ha biz olsak ne annem ne ben babamın emrivakisinin cezasını misafire kesmeyiz. Orası ayrı tabi.
Fakat buradaki durum farklı. Ben bekarım, hiç hamile kalmadım. Ama yine de şişmiş bir karın ve alt üst olmuş hormonlar, sıcak hava birleşince ortaya çok konforlu bir şey çıkmayacağını tahmin ediyorum. Böyle bir durumda ağırlanma beklemek acımasızlık olur en hafif tabirle. Şimdi burada dışarıdan yemek söylerdiniz vs. denmiş de hiç gerçekçi değil, kusura bakılmasın. Doyurucu bir şey söylenecekse kişi başı 100 tl en az artık. 4'le çarpın bunu, e bir de hastane işleri uzarsa gün de artacak, böylece feci bir hesap çıkar ortaya. Bal gibi de karısına yemek yaptıracaktı adam işte. Evi toplaması, bulaşık, çamaşır vs. de artacak haliyle. Yok yok 8 aylık hamile için ağır iş oluyor.

Bosver neyin vicdanini yapiyorsun. Siz olmasaydiniz ne yapacaklarmis, ona gore hareket edecekler. Parasi yoksa otele vermeye, gelmeyecek hastaneye o zaman. Benim arkadasimin yeni dogan bebegi covid oldu, 2 hafta hastanede yattilar kari koca. Bu corona menenjite neden olabiliyormus, cok tehlikeli, surekli test yapip durdular, kan aldilar el kadar bebekten. Hic aman bir şey olmaz diye dusunme, kendini ve bebegi koru. Hemen insanlara sevdirme hatta, uzak tut kalabalıktan ,gormeye gelenlerden.

Sizin hamileliğiniz hastalık gibi geçmedi diye nerden biliyorsunuz herkesin öyle geçtiğini ? Sürekli ilgi beklemek durumu da zahmet olmazsa yapsın erkekler . Ne kadar iyi valla . Her konuda bu Paşazadeleri koruyoruz en çok biz kadınlar . Vücudumuzdan üç kiloluk bir canlı çıkıyor yuruyemiyorsun oturamiyorsun biz zahmet işte yapacaklar ilgilenecekler de. Kendinize hak gormediginiz şeyler var ama başkasına yapmayın bari. Erkekler dogursa kadınlar artık ne yapardı bilmem baş üstünde gezdirilerdu

Kendi de gelinlerine yaptı hemde 1 hafta.Ustelik eşi annesi babası ve yigeniyle cümbür cemaat.Arkasindan dünya laf saydı burada bize guleryuzunu eksik etmedi ama 1 kahvalti hazirlamadi etmedi diye.Tekrar biraraya geldik .Istemiyorsa agirlamasin tabiki kendi bileceği iş.Ama baskasindan bekliyor yapiyorda lafını da ediyor.

Hastaneye gidecek insanları bu şekilde geri çevirmek yerine uygun bir dille bir kaç gün misafir edebilirdiniz. Keyif için gelmelerini ben de kabul etmezdim ama hastaneye gideceklerse kapımı açardım. Covid ile alakalı şikayet ediyor olsaydınız da durum başkaydı. Hamileyseniz, eşiniz yardımcı olur misafirlere siz çay, yemek hazırlayıp yataklarını hazırlamak zorunda değilsiniz çünkü eşiniz var. Süreç uzarsa zaten mecburiyetten uzar onda da başka bir çözüm yolu bulunur, size yerleşecek halleri yok. Yerleşiyorlar diyelim, işte o zaman gönderin evinizden. Hastaneye gideceğim, sizde kalabilir miyim diyen insanın yüzüne kapı kapatmak pek hoş değil.
Önceki konudan bahsetmiyorum bile konu sahibi, o zaman kınadığınız başınıza gelmiş sayılır, anlamışsınızdır gelininizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…