- 7 Ocak 2018
- 27.560
- 80.009
- 598
- 36
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Aynısın 10. sınıf kızım da söylüyor8. Sınıfa giden öğrencilerimin hayali hep yurtdışına kaçmak. Dün bir tanesi Dubai de dilenci olma hayali kuruyorum burda uğraşmaktan daha mantıklı dedi.
Gidişat nereye böyle bilemiyorum...
tek yaşıyorum.Damdan düşer gibi yazıyorum ama ayrıyeten fırının harcadığı elektrik de yüksek zaten, yani "hazır alacağıma evde yapayım daha hesaplı olsun" devri bitti neredeyse.
Mutluyduk beAma mutluyduk gerçekten de
Çeri domates nerde 9 lira 9 lira olan normal domates Çeri 15 lira dün aldım ( şimdi biri çıkıp Çeri alma diyecekŞimdi bazı insanlar şunu anlamıyor. Bir şeylerden kısıp evime domates alıyorum ama neden o domatese 9 lira veriyorum? Bunu sorguladıklarında biraz adım atabiliriz. Evet ben alıyorum ama ben yarım kilo çeri alıyorum iki kişiyiz yetiyor , e kalabalık aile ne yapacak? Domates yahu domat&peynir yapardı annelerimiz ekmeğe sokakta yerdik. Şimdiki çocuklar onuda mı yemesin!!!
Neden böyle düşünüyorsunuz yani ben açıkçası bi değişiklik görmek istiyorum belli mi olur?Evet siyasi yorum yapmayı bende istemiyorum. Ama bu gidişat kim gelirse gelsin asla değişmeyecek gibi.
Benim kizim 4 yasinda. Sadece aylik taksit tutari 1.500 tl. Yani 1500 cok degil ki . Artik kiralar dahi 1500 degil2 tane çocuk var yalnız
1 tane ortaokul servis yemek etüd . ortaokul çocuğu harçlık da alıyordur herhalde.
1 tane kreş + yemek (demek tam gün gidiyorsa)
artı kitap mitap, 1500 çok normal ki
özele verse sadece kreşin kendisine 1500 verir herhalde :) o da çok özel de olmaz.
Keske at arabasına binip, gaz lambasiyla yasasaydik. Eskiden cocuklar princ unuyla buyurdu, iyi miydi yani? Salcali ekmek yemek saglikli bisey mi? Ne burger king ne pirinc lapasi, olmasi gereken, sebzesi ptoteini vs saglam ve saglikli bi öğünü saglayabilmek cocuga. Ona da para lazim.Eskiye ozenmekle olmuyo bu isler, eski de cok dogru degildi cunku, bugune gelince insanların alim gücünün neden bittigini herkes biliyo, acik acik yazip banlanmak istemiyorum.Normal bir telefon 5-6 bin değil, daha geçen gün eşime aldık 2800, her işini gören standart bir telefon. Bence biraz beklentiyi yüksek tuttuğunuz içinde mutsuz oluyor olabilirsiniz.
Eskilere gelince, eskiden sokakta oynar, elimize tutuşturulan salçalı ekmeğe bile mutlu olurduk. Şimdi çocuğun önüne koysan bu ne der, yapılan 3 çeşit yemeği beğenmez. Kendini Burger Kingte, Dominosta, Popeyes gibi facefood içerikli markalarda mutlu hisseder.
Eskiden mama bile yoktu, çocuklar aslan gibi büyürdü. Şimdiki anneler kayınvalide eski usul birşey verse kıyamet koparıyor.
Hayat keşke eskisi gibi kalsaydı... Ama şu dönem imkânsız
E Almanya da Fransa da millet kuyruktamis, yiyecek bisey yokmus, aclik kapidaymis,ben diyenlerin yalanciysisyimalmanyaya taşınalı iki hafta oldu şoku hala atlatamadım nasıl bu kadar ucuz olabilir diye her şeye 3-4 defa bakıp alıyorum doğru mu diye siz düşünün.
E Almanya da Fransa da millet kuyruktamis, yiyecek bisey yokmus, aclik kapidaymis,ben diyenlerin yalanciysisyim
Çeri domates nerde 9 lira 9 lira olan normal domates Çeri 15 lira dün aldım ( şimdi biri çıkıp Çeri alma diyecek)
E Almanya da Fransa da millet kuyruktamis, yiyecek bisey yokmus, aclik kapidaymis,ben diyenlerin yalanciysisyim
Keşkeeee. Bunu bende isterim ama gerçekçi olmak zorundayımNeden böyle düşünüyorsunuz yani ben açıkçası bi değişiklik görmek istiyorum belli mi olur?
Şimdi makarna duyarı de yiyeceğim ama barilladan başkası gerçekten çok lezzetsiz. Tabi o da 6₺. Of ofMakarnalar 3 TL’den başlıyor, eşime dedim geçen öğrenci dostu makarna hani. Vallahi saçımı başımı yolacağım.
Şimdi makarna duyarı de yiyeceğim ama barilladan başkası gerçekten çok lezzetsiz. Tabi o da 6₺. Of of
Bu yaz bende babamdan istedim bi kaç makarna al dıye sağolsun hiç fiyat bakmaz bitanesı baya pahalıydı annem dıyor bunun özelliği neŞimdi makarna duyarı de yiyeceğim ama barilladan başkası gerçekten çok lezzetsiz. Tabi o da 6₺. Of of
Kedi böreği diye okudum ben bunu. 1 saniye içinde insanın aklından geçebilen düşünce sayısı azımsanamayacak kadarmış. Salak bir şekilde kediden yapılma börek bile sandımKeki böreği evde yapmak da ucuz değil ki yumurta olmuş kaç lira?! Biz iki kişiyiz çocuk yok, misafir de gelmez kalabalık aile değiliz o yüzden canımız bişey çekerse hazır alıyorum ben artık. Valla Allah çocuklu ve kalabalık ailelere kolaylık versin.
Ösür dilerimNuhun Ankara da güzel ben ondan alıyorum, kalem buğdaylısı güzel (4.95 TL) siz de Barilla yemeyivirin canım
Bence az bile %200yapılsın. Toptan rahatlasınlar.Kedi böreği diye okudum ben bunu. 1 saniye içinde insanın aklından geçebilen düşünce sayısı azımsanamayacak kadarmış. Salak bir şekilde kediden yapılma börek bile sandımAma Vive kıyamaz kedilerine bile dedim. Sonra kediler için pişirilen bir börek mi, aynısının köpekler için pişirileni var mı ki ben de yavruma pişirsem dedim.
Daha sonra bu düşünceler normal değil, git yat dedim.
Savunmam inanılmaz uykusuz bir haldeydim, yeni toparlıyorum sayılır.
Ha bu arada elektriğe %40 ile %50 zam gerekliymiş! Gelecekmiş.
Twitter'da bir tane video vardı, ben bu zamları/vergileri fikilerek ödemek istiyorum, devlet gelsin beni fiksin valla bak, öyle ödemiş olayım diye, o geldi aklıma. Bulup koyayım.Bence az bile %200yapılsın. Toptan rahatlasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?