3310 Mutluluğu…

8. Sınıfa giden öğrencilerimin hayali hep yurtdışına kaçmak. Dün bir tanesi Dubai de dilenci olma hayali kuruyorum burda uğraşmaktan daha mantıklı dedi.
Gidişat nereye böyle bilemiyorum...
Aynısın 10. sınıf kızım da söylüyor
Üzülüyorum geeçekten geleceği düşünürken

Damdan düşer gibi yazıyorum ama ayrıyeten fırının harcadığı elektrik de yüksek zaten, yani "hazır alacağıma evde yapayım daha hesaplı olsun" devri bitti neredeyse.
tek yaşıyorum.

zaten yoğunum vaktim yok, yapsam 1 kişi olarak 1 tepsi ya da 1 ölçüden ne kadar yiyebilirim o da ayrı biraz tembellik ediyorum, orası da doğru

yine de vaktini, alışverişini, gitmesini gelmesini, elektriğini, bulaşığını düşününce valla neredeyse 2 sene olacak, aralarda kalabalık aile/ortam olarak geçirdiğimiz kısıtlı zamanları saymazsak past börek bir kenara yemek yaptığım bile kısıtlı. ki ben çok teferruatlı yemek yapan insandım, eskiden çok eskiden....evde kahvaltı yapıyorum, kahvaltı hazırlamak pratik, dışarıda israf çok oluyor... evde kahve makinesini çok kullanırım- dışarıda 15 liradan aşağı kahve yok, içilir olanlar 20 olmuş, dışarıda kahve saçma pahalı. ama uğraştıracak bir yemek-tatlı- hamur işi evde yapmıyorum gibi bir şey.

Yılbaşından sonra fiyatlar daha berbat hale gelecek. Gidişat çok kötü.
Bugun ülkede çok yaygın olan, eskiden uygun fiyatlı olduğu için tek seferde 10-15 parça kıyafet aldığım çocuk magazasindan sadece 2 adet sweat alıp çıktım çünkü kalitesi düşük olan bir ürünün bile etiketi 79.90 idi. Okul için sürekli lazim olmasa almak için düşünürdüm de açıkçası.
Herkes neden 2.cocugu yapmıyorsun diyor tek çocukta bile kabus yaşıyorum yetebilecek miyim diye Allah hepimize yardım etsin cidden çok zor dönemlerden geçiyoruz.
İşin kötüsü gelecege dair umudun kalmaması. Yani bir şey olacak ve bu günler bitecek bile diyemiyorum artık

Çeri domates nerde 9 lira 9 lira olan normal domates Çeri 15 lira dün aldım ( şimdi biri çıkıp Çeri alma diyecek )

Benim kizim 4 yasinda. Sadece aylik taksit tutari 1.500 tl. Yani 1500 cok degil ki . Artik kiralar dahi 1500 degil

Keske at arabasına binip, gaz lambasiyla yasasaydik. Eskiden cocuklar princ unuyla buyurdu, iyi miydi yani? Salcali ekmek yemek saglikli bisey mi? Ne burger king ne pirinc lapasi, olmasi gereken, sebzesi ptoteini vs saglam ve saglikli bi öğünü saglayabilmek cocuga. Ona da para lazim.Eskiye ozenmekle olmuyo bu isler, eski de cok dogru degildi cunku, bugune gelince insanların alim gücünün neden bittigini herkes biliyo, acik acik yazip banlanmak istemiyorum.

almanyaya taşınalı iki hafta oldu şoku hala atlatamadım nasıl bu kadar ucuz olabilir diye her şeye 3-4 defa bakıp alıyorum doğru mu diye siz düşünün.
E Almanya da Fransa da millet kuyruktamis, yiyecek bisey yokmus, aclik kapidaymis,ben diyenlerin yalanciysisyim

Şimdi makarna duyarı de yiyeceğim ama barilladan başkası gerçekten çok lezzetsiz. Tabi o da 6₺. Of of

Nuhun Ankara da güzel ben ondan alıyorum, kalem buğdaylısı güzel (4.95 TL) siz de Barilla yemeyivirin canım

Şimdi makarna duyarı de yiyeceğim ama barilladan başkası gerçekten çok lezzetsiz. Tabi o da 6₺. Of of
Bu yaz bende babamdan istedim bi kaç makarna al dıye sağolsun hiç fiyat bakmaz bitanesı baya pahalıydı annem dıyor bunun özelliği ne
Dedim bilim adamı herhalde yok o zaman ucuz olurdu bizim ülkede mütahit bence diyor annemde

Yine bir markete gittik dedim hesabı ben ödeyecem tabi ne aldı babam bakmadım hesabı duyunca tansiyonum düştü3 kilo helva almış tabi çok bişeyde diyemiyorum baba kim yıyecek bu kadae helva fılan dedim
Anneme anlatıyorum gittik eve hiç diyıor bakmaz öyle seylere
Sabah uyuyorum annen helva kesmiş koş kızım helvayı yiyolar diyor anneme söylediklerimi duymulya baba helvaya o kadar para verılmesi garip geldı hesapta değilim dediysem de koca yaz helva muhabbeti döndü

Kedi böreği diye okudum ben bunu. 1 saniye içinde insanın aklından geçebilen düşünce sayısı azımsanamayacak kadarmış. Salak bir şekilde kediden yapılma börek bile sandım Ama Vive kıyamaz kedilerine bile dedim. Sonra kediler için pişirilen bir börek mi, aynısının köpekler için pişirileni var mı ki ben de yavruma pişirsem dedim.
Daha sonra bu düşünceler normal değil, git yat dedim.
Savunmam inanılmaz uykusuz bir haldeydim, yeni toparlıyorum sayılır.

Ha bu arada elektriğe %40 ile %50 zam gerekliymiş! Gelecekmiş.

Bence az bile %200yapılsın. Toptan rahatlasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…