3310 Mutluluğu…

Artık paralar sadece rakamdan ibaret geliyor bana.
Kazanıyoruz şu kadar ödüyoruz bu kadar elde kalan sıfır.
Dün misafir gelecek diye evde bir şeyler yapayım dedim.
Biraz da ıvır zıvır ev alış verişi 500 lira harcamışım.
Et, kıyma, tavuk, deterjan yok.
Kıyafet yok.
Sadece gıda.

Gidip kendimi bir yerden aşağıya atacağım artık o kadar bıktım.

Neeeeeeeeeee
1500₺ Ciddi misiniz ?
E o zaman 500 daha verin de özele gitsin
Kızım devlet okuluna gidiyor.
Yemin ederek yazıyorum bak.
Servisi 450 tl.
Dershanesi aylık taksidi 465 tl.
Öğle yemegi aylık 22 günden 286 tl
Aylık kitap masrafı (her kitap neredeyse 50 tl) 200-300 tl arası
Cebine haftalık harçlık koyuyorum en az 50 tl, aylık 200-300 arası. Marketten onun için aldıgım ıvır zıvırlar hariç.
Tek çocukluyum.

Yurtdısındayım burasında cok sıkıcı İnan . Bıcok dezavantajı var
Yok inanmam gelip gorecegim.

Niye Turkiyedekileri hayatinda birsey gormemiş yerine koyuyorsunuz? Anlamiyorum. Siz hangi yurtdisindan bahsediyorsunuz bilemem ama yurtdisi gordum cok sukur. Kuzenlerim yurtdisinda yasiyor yillardir, annem babam koronadan once döndüler, onlar da bir suredir yurtdisinda kaliyorlardi. Kimse gelmeyin cok sıkıldık demiyor.

Benim sıkıcı dedigim şehirden aşkla bahseden insanlar var mesela. Siz sikildiysaniz geliniz Turkiyede eglenceli

millet geçinmekten yemekten barınmaktan giyinmekten dem vuruyor bunlar dalga geçer gibi sıkıcı diyor ya. aman be büyük dertt sıkıcıymış vah vah.

Çift maaş giriyor eve.
Bana çift maaşla geçinemiyor musunuz diye soranlara kafa göz dalasım var.
Giderlerimi yazayım madem bakalım nasıl geçiniyormuşuz.
Kiram 1450 ( suan kiraya çıksam çıktıgım ev 2500'den aşagı degil) Bakmayın ucuz olduguna yazın tasınmak zorundayım zaten, iki yıllık kiracısıyım.
Kızımın okul masrafları toplam 1700 tl
Kredi ödememiz 2000 tl.
Benzin, hgs aylık 1000 tl.
Daha bakımı vergileri yok bunun içinde.
Yok param aylık 150 tl.
Elektrik, su, d.gaz (kış geldi bakalım nolacak), internet, telefon, mutfak masrafları toplam 4500 tl.
Kıyafet, ıvır zıvır ihtiyacı 500 tl.
Kafadan giden para 9300 tl.
Evime giren maaş'dan kalan ne diye sorarsanız.
Bir çeyrek parası.
O da eger acil bir ihtiyaç çıkmaz ise.
Eyyorlamam bu kadar.

Ben biliyorum seni
Şok olarak okuyorum.

millet geçinmekten yemekten barınmaktan giyinmekten dem vuruyor bunlar dalga geçer gibi sıkıcı diyor ya. aman be büyük dertt sıkıcıymış vah vah.

Bizim gelirimiz +10 ama kredi, kira, cocuk yok. Öyle el elde baş başta nasil geciniriz diye dusunmuyorum ama hakettigimiz gibi yasadigimizi da dusunmuyorum.

Neeeeeeeeeee
1500₺ Ciddi misiniz ?
E o zaman 500 daha verin de özele gitsin
2 tane çocuk var yalnız
1 tane ortaokul servis yemek etüd . ortaokul çocuğu harçlık da alıyordur herhalde.
1 tane kreş + yemek (demek tam gün gidiyorsa)
artı kitap mitap, 1500 çok normal ki

özele verse sadece kreşin kendisine 1500 verir herhalde :) o da çok özel de olmaz.

Of offf. Bebem daha ufak ondan bilmiyorum

Keki böreği evde yapmak da ucuz değil ki yumurta olmuş kaç lira?! Biz iki kişiyiz çocuk yok, misafir de gelmez kalabalık aile değiliz o yüzden canımız bişey çekerse hazır alıyorum ben artık. Valla Allah çocuklu ve kalabalık ailelere kolaylık versin.

Kesinlikle öyle vive.
Misafir gelecek hadi dedim biraz da bize kalır hafta içine eşim seviyor çünkü kek börek atıştırmayı.
Evde yapayım daha az masraflı olsun ama astarı yüzünden pahalı oldu.
3 süt 2 tane çikolata aldım supangle yapayım diye sırf 36 lira ona verdim.

Böyle giderse sadece makarnaya talim olacağız :/

Damdan düşer gibi yazıyorum ama ayrıyeten fırının harcadığı elektrik de yüksek zaten, yani "hazır alacağıma evde yapayım daha hesaplı olsun" devri bitti neredeyse.

Makarnalar 3 TL’den başlıyor, eşime dedim geçen öğrenci dostu makarna hani. Vallahi saçımı başımı yolacağım.

Damdan düşer gibi yazıyorum ama ayrıyeten fırının harcadığı elektrik de yüksek zaten, yani "hazır alacağıma evde yapayım daha hesaplı olsun" devri bitti neredeyse.

Aynen öyle fırın da çekiyor çok. Kalabalık aileysen bir de tepsi tepsi yaparsan kesinlikle astarı yüzünü geçer. Yumurta, un, hele sıvı yağ ateş pahası.

Şimdi bazı insanlar şunu anlamıyor. Bir şeylerden kısıp evime domates alıyorum ama neden o domatese 9 lira veriyorum? Bunu sorguladıklarında biraz adım atabiliriz. Evet ben alıyorum ama ben yarım kilo çeri alıyorum iki kişiyiz yetiyor , e kalabalık aile ne yapacak? Domates yahu domat&peynir yapardı annelerimiz ekmeğe sokakta yerdik. Şimdiki çocuklar onuda mı yemesin!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…